» »

Kapitalizem in prihodki posameznika

Kapitalizem in prihodki posameznika

1 2
3
4

donfilipo ::

Še nekaj sem se spomnil, kar je rekel IO.

Kapitalizem ste hoteli, kaj bi pa zdaj radi?

Ejanein:)

Niso ljudje dejansko hoteli to, kar so na koncu dobili. Obljubljali so si praktično po vsej ex-socialistični Evropi več. Pričakovali so Švico, ki pa jasno ne bo tako rovtarska, kot je prava Švica, ker je zaradi etosa narodov, to teoretično nemogoče:))

Švica je jasno poseben in izjemen primer, ki je neponovljiv po celi Evropi...zlasti ex-socialistični....razen, če bi se res tudi mi šli davčno oazo. No to pa mislim, da je treba enkrat za vselej jasno povedati. Ne bi nam pustili. Niti približno ne. Pa tudi če bi čudežno uspeli, do Švice rabiš 70 let neprestanega trgovanja in poslovanja z vsemi največjimi lopovi sveta, ki pri tebi hranijo denar:))

No ko pa je enkrat kapitalizem uzakonjen, ga je pa praktično z vso krivičnostjo vred, res nemogoče skoraj, na miren način pregnati...ali korenito popraviti. Vsaj tako se zdi.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Cifra recimo 1,5€ nam večini razkrije, da kakih 5 do 10x toliko zagonimo v trgovini, ne za kvalitetno preživetje, ampak za prenažrtost, sladkarije in balast.
Kakor kdo. Je cel kup štiri ali petčlanskih družin pri nas, ki morajo preživeti z recimo 600 evri na mesec. Zdaj pa računaj, koliko imajo na voljo za hrano (če porabiš samo 2 evra na dan po glavi, je to za štiričlansko družino 240 evrov samo za futr).

O.

donfilipo ::

Ja in kot vidim, ker imam sosede, kjer 2 družini s po 2 otrokoma v enem (po en na poti:),srednjem stanovanju, samo moža delata (ženi pa neprestano čistita in pospravljata:) jih to ne moti, da so neverjetno srečni, hrabri in ko se zbere malce širša rodbina, jih je čez 20 in že predstavljajo v moji vasi do sedaj nevideno moč. Je za naše razmere revščine, ki pa se nikjer razen potencialni agresiji, do potencialno šibkejših ne pozna. Ok.

Moj point je drugje. Kapitalizem ko enkrat zasvoji, (te albance je šele začel grabiti in so v jedru, vendarle plemensko, še popolnoma pripadni in zato neverjetno močni:), zasvoji zgleda na kar skoraj znanstveni bazi, trudi se zapolniti vse napake evolucije (nagnjenost k sladkarijam iz gornjega primera..ali pa k seksu...pohoti..itd. itd.:) in tako iz potencialnih razrednih konfliktov in boja naredi junkije, ki nezavedno za svoj dope naredijo vse.

Kot rečeno sem živel tudi med odvisneži, dvakrat sem zaljubil v dekleti, ki sta zapadli v droge, ampak ker sem sam lahko nehal z odvisnostjo brez večjih ceremonij, in razen neverjetne splošne občutljivosti na bebavost, gorjanstvo, hillbillyevce in gorenjce (se pravi samega sebe:):)), posledic skorajda ni (čir ki boli ko pes, vedno bolj, in hrbtenica, ki mi jemlje noge vedno bolj!)....pa sem naivno mislil, da bo tako tudi pri izvoljenih:))

No gre za primer. Revni junksi neprestano na robu krize in bede..vendarle na dan obrnejo, ...ne 1€ ampak prej kakih 30 in več. Žene jih samo in zgolj mehanizem droge, sicer niso dejansko sposobni ničesar, čemur bi lahko rekli normalno delo. No seveda niso vsi taki. Odvisnost se da včasih tudi mimikrirati in celo vklopiti v vedenje kakega menađerja, ali umetnika. V nekaterih slučajih dopanje celo pripomore k profitu določenih sort umetnosti...ampak to zgolj za protiutež v razmislek.

Koliko smo dejansko vsi junkiji...odvisni od potrošništva, ki nas preko medijev vse neganja v neke virtualne praužitke, ki nam jih je zapovedala evolucija, ...pri tem pa nas dejansko neko skupno in tudi osebno dobro...sploh ne zanima več. In cel kapitalizem je seveda temu prirejen. V jedru je nekako v službi dilerja in na drugi strani palicaja, ki si delo razdelita:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

alexa-lol ::

amigo_no1 je izjavil:

Država se je v zadnjih 10 letih zadolžila za dodatnih 25% bdp-ja, kakor je meni znano takrat bi bilo socializma.

Ker morajo plačevati kredite staršev, ki se jih starši sploh ne zavedajo.

Pojasni bolj obširno.


Glede dolga...
leta 2008: 8.180 (21,9% BDP)
leta 2011: 16.954 (47.9% BDP)

Ob tem, da so bili prihodki/odhodki proračuna sledeči (v €):
leta 2006: 7.330.631.463 / 7.753.875.776 -> -423244313
leta 2007: 7.764.731.686 / 8.148.029.504 -> -383.297.818
leta 2008: 8.884.914.893 / 8.815.557.532 -> +69.357.361
leta 2009: 7.920.040.319 / 9.759.279.171 -> -1.839.238.852
leta 2010: 8.106.637.503 / 9.874.155.345 -> -1.767.517.842
leta 2011: 7.963.778.219 / 9.652.121.502 -> -1.688.343.283
leta 2012: 7.942.417.878 / 9.013.907.176 -> -1.071.489.298

Torej, odhodke spravimo na nivo leta 2007 in bomo rešeni...

JesusChrist ::

Ne vem zakaj se te teme odpirajo ker to jamranje tu nikam ne vodi.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Matako ::

Jamranje je umetnost. Tako kot trolanje - v vulgarni različici je seveda moteče v prefinjeni obliki pa je povsem druga stvar.
/\/\.K.

donfilipo ::

Jamral je tudi Newton, pa Kant, pa Kepler, ko mu niso klapale številke.

Ampak dobro NInjeti je mož akcije. Katero banko bomo dol udarili in kje bomo bežali?8-)

Ali pa recimo, kako popraviti kapitalizem tako, da bo pravičnejši, da bodo vsi zaposleni, noben življensko ogrožen, zaradi odvisnosti od potrošništva... itd?????
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

JesusChrist ::

donfilipo če nisi sposoben drugo delat kot jamrat potem ne rabiš drugih označevat za "moč akcije" in modrovat tukaj. 2 temi nabijanja postov na nizko začetko plačo v zadnjem tednu sta, nihče pa ne pogleda za kake plače delajo naši/vaši starši. enaka plača pa majo 40 let delovnih izkušenj in še froce povečini vzdržujejo. Vi bi pa prišli kot šerifi iz faxa, ki ti ne da nikakršnega uporabnega znanja na delovna mesta, kjer maš začetke plače 3000eur. Daj zbudi se.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Mrš:))

Če misliš da mi boš ti diktiral kaj in kako naj pišem.
A ti je JASNO!

Drugače pa, ni moj namen jamranje. Če hočeš da ti pojamram povej kdo si, pa da vidimo če nisi predaleč:)

Namen je malce razglabljati o tem kako bi lahko nek sistem eventuelno vsem dal neko vsaj za silo dostojno plačo (minimum je v Avstriji mislim da čez 1000€), delo vsem delo (ki so za delo sposobni:) in na splošno recimo še boljši sistem kot ga imajo Avstrijci.

V pogojih ki jih je podal nekdo, ki nedvomno prihajajo.

Na eni strani svetovne napetosti, ki so posledica, že prastarih memov, na drugi strani tehnološke spremembe, ki se zdi znajo nekatere probleme...recimo brezposelnost...samo povečati.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Invictus ::

Dostojna plača za nekega začetnika v Sloveniji s faksom je 800 - 900 EUR. Sprijaznite se s tem. Tudi sam ne bi več plačeval nekoga, ki mu je edini dosežek da je faks končal.

Naj še napiše s kakim povprečjem je naredil faks in kako oceno je dobil za diplomsko nalogo.

Pa mu bomo takoj povedali realnost.

Tudi študentske izkušnje niso vedno veliko vredne. Delanje spletnih stvari? To znajo Indijci delati že v plenicah ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

donfilipo ::

Ma ja...pa se uvede v svet...kaki 2 leti in gre v ven, če šef sanja preveč o Indijcih. Saj ni tak problem za mladega, šolanega sposobnega.

Eventuelno da komunistički partiji 26€, da šefa pouči o dialektičnem:))

Ni nek problem kapitalizma nizka plača. Največje plače SO v kapitalizmih.

Problemi kapitalizma so drugje. To sem hotel pokazati.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

lexios ::

Ne morem mimo brez vprašanja, Invictus. Košenje trave, molza krave in obiranje sadja kaj več štejejo?>:D

...let`s face it - študentske izkušnje v deželi tej delodajalcem še nikoli niso bile nič vredne, pa naj je to izdelava spletnih strani danes ali štancanje svečk nekoč! Plača 700-800 je za dipl. začetnika povsem realna, nisem pa prepirčan, da so realna tudi pričakovanja delodajalcev! Pa izvolite v Indijo Koromandijo...

JesusChrist ::

Kot študent res nisi vreden nič ko prideš iz faxa. In tudi znanja nimaš nikakršnega uporabnega za nobeno firmo skoraj, razen za te vaške firme, ki po kavbojsko izdelujejo spletne strani. Sam sem kot študent prišel na firmo, kjer mi skoraj nič ni koristilo znanje iz faksa. In ne dvomim da je drugje drugače. Sem rabil nekaj časa da sem se stvari naučil, se prilagodil in delam od takrat bp. Sploh raziskovanje določenih področij kjer je zelo malo na spletu je prava jeba :) Ko enkrat začneš delat vidiš razliko od faksa, kjer ti dajo tiste vaje, zraven pa navodila kako kaj rešit - to še vsaka opica zna. Pol se pa kadrovniki v firmah čudijo, da študentje nimajo pojma. Se je prijatelj pred kratkim pogovarjal s profesorjem iz ljubljanske univerze in ga je vprašal zakaj nas ne učijo nič uporabnega, ampak se jodla od začetka do konca študija ene iste stvari brez kakršnegakoli napredka. Njegov odgovor: "Ker drugo ne znajo, zato vas to učijo".
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

JesusChrist ::

lexios je izjavil:

Plača 700-800 je za dipl. začetnika povsem realna, nisem pa prepirčan, da so realna tudi pričakovanja delodajalcev!


Plača je res realna, nikakor pa niso realna pričakovanja delodajalcev. Če ti janezka učiš 4 leta faxa žlico držati v rokah pol logično, da ne more vedet žagat drv - saj ga nisi tega učil. Naj se tem preplačanim lopovom od profesorjev malo pogleda v njihovo NEdelo. Asistenti se drkajo s kolokviji in izpiti, popravljajo, vodijo vaje, ocenjujejo. Kaj pa dela stari? Prileti na predavanja če ma čas pa če se mu da, zdudla s slajdov in odleti nazaj filma gledat v svoj kabinet - plačo ma pa bogapitaj kak visoko. Čudno da še laufa vse skupaj .to.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

donfilipo ::

Plače programerja začetnika je admin nekako razcepil. Zdelo se mi je, da tam lahko mladi programerji ustanovijo sindikat:)

Če se bo treba razstreliti, samo povejte.8-)

Tu pa mene zanima, kako recimo Fordizem...ali še bolj univerzalno, magari nekako polsocialistično zakrito....solidni prihodki vseh, ki seveda vendarle v jedru temeljijo na zdravem realnem sektorju z dovolj dodane vrednosti!, kako to lahko negativno vpliva na vedno manjši svet.

Ker ekološko ne zdrži?

In na drugi strani, kaj storiti, da so vsi zaposleni...ali čimveč in da imajo vsaj tisto minimalno plačo. Ali ni za to treba, da se ravno potrošnja čimbolj pospeši, da se pospeši, pa je potrebna samo pravičnejša delitev?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jan_g ::

Kapitalizem že ima neke vrste izhod za tiste, ki niso zadovoljni s svojim položajem, plačo (in menijo, da tudi menjava službe ne bi pomagala). To je privatna pobuda. Pejd, pa ustanovi svojo firmo. Morda boš po tej poti dosegel izjemne uspehe.

Pyr0Beast ::

Privatna pobuda requires lots of money. -> need a job
In država te veselo ovira na vsakem koraku.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

donfilipo ::

Ma moj logino:)

Svet danes pozna še vedno 60% proletariata, ki nimajo ne kapitala, še manj pa prave mentalitete, ki je kombinacija psihokunstrukcije in znanja za obrnika. Večinoma se to najbolje priuči v familiji. Pa še to ne vedno popolno. Poznam sinove obrtnikov, ki so to samo po gobcanju in mučnih korekcijah okolice:), sicer pa v jedru večji lunatiki od mene:)

In proletariat je večinski potrošnik. Tudi storitev.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jan_g ::

To ni pomembno, koliko in kakšni ljudje so na tem svetu. Vedno moraš gledati iz svoje perspektive. "Kaj lahko naredim, da si izboljšam položaj?". Če 90% ljudi 'skače s Savskega mosta', ni nobene potrebe, da to počneš tudi ti.

donfilipo ::

A jebi ga. Kaj naj zdaj tu napišem kero banko bom oropal?8-)

V debati, dialogu, ko se razglablja kako nekaj narediti bolje, je vedno treba gledati celoto in ne samo sebe.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

JesusChrist ::

donfilipo je izjavil:

A jebi ga. Kaj naj zdaj tu napišem kero banko bom oropal?8-)


Lahko se zmenimo - več glav več ve pa še več lahko odnesemo :))
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

donfilipo ::

Ni tako enostavno v moji multikulti vasi. So nacionalna nezaupanja. Mednacionalne konflikte ima pa še kar na čez v glavnem udba. Tako da se moraš za rop dogovoriti z udbo:)) Kot v starih časih:))

Ampak takole če že filozofiramo, me pa res zanima, kako za vraga narediti kapitalizem tako, da ne bo prepada keynesijanstva in bede, ki jo navidezno nekaj časa nudi restrikcija?

Ali pa morebiti uvesti nekaj drugega?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Oberyn ::

donfilipo, po moje je to misija nemogoče. Karkoli boš naredil, boš v eni točki naletel na dejstvo, da je ljudi preveč. Kratko malo. Lahko narediš zid okoli ene slo, kjer ljudi ni preveč, ali okoli ene eu, ampak ga bodo podrli od zunaj.

Znanost pomaga, da, ampak rudarjenje v asteroidnem pasu in teraformiranje Marsa - 1000 let je do tega.

V bistvu nam je ravno znanost odvzela vse daljnoročne možnosti - obsojeni smo na teh par planetov okoli nas, vse ostalo je pa izven dosega, tako kaže.

Kaj lahko sploh narediš v nekem okolju, kjer se tare 25 milijonov ljudi na čisto majhnem prostoru, vsako uro se rodi par ducatov novih, za večino od njih pa ni nobene možnosti za karkoli? Tako recimo zgleda Sao Paolo, pa je to samo eno mesto.

donfilipo ::

Tole vsekakor je čisto nekaj drugega, kot če nekdo namiguje, da si užalil sveti zid kapitalizma, ker nek guru (ki sam vanj NE verjame) za vsako kritiko tako trdi:)

Je kar nekaj znakov, da se Eusarija pripravlja na tako čiščenje. Počečez:D

In po takem globalnem spopadu nemara nekaj totalitarnejšega, kjer bo nataliteta stvar države?

No takemu scenariju, ki je praktično nočna mora zarotnikov velja morda le oprekati. Zdaj zarotniki vidijo zmaja in enoroga in princa rešitelja, v realnosti so pa nevaren krokodil, konj ki te še kako lahko brcne in morda nekaj ljudi, ki tak nezavedni 'solution' ustavijo in vseeno svet nima 12 miljard ljudi čez 50 let?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Oberyn ::

donfilipo je izjavil:

In po takem globalnem spopadu nemara nekaj totalitarnejšega, kjer bo nataliteta stvar države?

Ne, to po moje tudi ni možno. Saj je bil kitajski poskus, brez uspeha.

Vsak dec mora vsakih par dni izpraznit vrečico, to je naše prekletstvo. To je bilo gotovo koristno 30.000 let nazaj, ampak ni več. Kontracepcija obstaja, ampak je razmeroma nedosegljiva, predvsem pa politično pogosto nedopustna.

Edina možna kontrola natalitete je razumevanje posameznika (če ima na voljo kontracepcijo). In tu je potem naslednje prekletstvo človeštva - židovska vera in njeni ločini, krščanstvo in muslimanstvo. Čeprav, niti svet izven tega prekletstva ni imun na to.

Karaya 52 ::

JesusChrist je izjavil:

Kot študent res nisi vreden nič ko prideš iz faxa. In tudi znanja nimaš nikakršnega uporabnega za nobeno firmo skoraj, razen za te vaške firme, ki po kavbojsko izdelujejo spletne strani. Sam sem kot študent prišel na firmo, kjer mi skoraj nič ni koristilo znanje iz faksa. In ne dvomim da je drugje drugače. Sem rabil nekaj časa da sem se stvari naučil, se prilagodil in delam od takrat bp. Sploh raziskovanje določenih področij kjer je zelo malo na spletu je prava jeba :) Ko enkrat začneš delat vidiš razliko od faksa, kjer ti dajo tiste vaje, zraven pa navodila kako kaj rešit - to še vsaka opica zna. Pol se pa kadrovniki v firmah čudijo, da študentje nimajo pojma. Se je prijatelj pred kratkim pogovarjal s profesorjem iz ljubljanske univerze in ga je vprašal zakaj nas ne učijo nič uporabnega, ampak se jodla od začetka do konca študija ene iste stvari brez kakršnegakoli napredka. Njegov odgovor: "Ker drugo ne znajo, zato vas to učijo".


Odvisno, meni so dali prvi dan v sluzbi za zrisati manjso bajto, pa sem jo naredil od skice do gradbenega dovoljenja brez vecjih problemov. Delal sem pa zastonj medtem ko so kaviar socialisti na forumu tumbali o minimalni placi in sindikalnem gibanju. Z donfilipom predavateljem se pa nima smisla prepirati, ker nicesar ne slisi poleg tega ni posodobljen na zaznavanje tezav v letu 2012.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Z donfilipom predavateljem se pa nima smisla prepirati, ker nicesar ne slisi poleg tega ni posodobljen na zaznavanje tezav v letu 2012.



A jest to zaznavam, da bi se ti rad vseeno prepiral, ker si zaznal, da bi nekdo rad pod vprašaj postavil probleme kapitalizma?>:D Če si se usral, ni treba, da tako nastrojiš tudi druge. Morajo pa le vedeti kaj hočem povedati.

Ni plača mladega programerja 800 najsodobnejša tema 2012:)) Za to je admin naredil split. In je tudi res, da za dojemanje tematike ne moreš biti fachtrotelj:)) In to še lažniv. Kdaj sem pa trdil, da je narobe, če kdo v dobi vaje, par let dela za 800€. S faksom ali brez? Poznam nekaj programerjev, ki jih na faksu niso učili niti, kaj so kroglice na abakusu:) Vse znanje so si priučili sami! Ima to prednosti ima pa vsaj pri nekaterih tudi posledice, da se recimo led ne premika>:D In podobne:) In zdaj nazaj. ->

Vsak dec mora vsakih par dni izpraznit vrečico, to je naše prekletstvo.


Je ja. Ampak nataliteta v evropi recimo je padla na raven, kjer je povsem jasno, da nas bodo muslimani in drugi prišleki genetsko povozili...obenem pa kaže, da se tudi tem novim genom nataliteta po eni domačijski generaciji kultura prilagodi na našo nataliteto. Pomeni rabijo samo malo strupa našega individalizma in potrošništva....pa je?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Oberyn ::

donfilipo je izjavil:

Je ja. Ampak nataliteta v evropi recimo je padla na raven, kjer je povsem jasno, da nas bodo muslimani in drugi prišleki genetsko povozili...obenem pa kaže, da se tudi tem novim genom nataliteta po eni domačijski generaciji kultura prilagodi na našo nataliteto. Pomeni rabijo samo malo strupa našega individalizma in potrošništva....pa je?

Padla je zato, ker je kontracepcija dosegljiva vsaki babi od 13 let naprej in to zastonj. Tudi prekletstvo ločin židovske vere je tu razvodenelo. Poglej npr. Ljudmila Novak, ministrica, očitno krščanska fundamentalistka, ima 3 otroke - torej samo 3. Evo, utemeljeno summim, da uporablja kontracepcijo. Da ne seksa, to je pač manj verjetno. Sumim, da sama zasebno krši večino tistega, kar vsak dan govori in kar ji zapoveduje vera. Udobje je prvo, potem pa (mogoče) vera.

Sicer pa, Karaja zgoraj ti ponuja še en recept. Evo, on je menda zastonj narisal hišo od skice do gradbenega dovoljenja, medtem ko so drugi jokali o plači. Good. Delavci od Primorja so jo pa zastonj zgradili. Trgovci so zastonj dali material (takrat sicer še niso vedeli tega). To je vidiš, tudi ena rešitev. Je starejša od kapitalizma. One piramide v Egiptu so tako nekako nastale, pa še danes stojijo.

donfilipo ::

Hm ja. Dejansko kontracepcija ne bi smela biti stroškovni problem, če gledamo posledični drug vidik...to je, da jih imaš na lepem polno dvorišče, precej plemensko nastrojenih občasno in ne veš kaj nameravajo. In potem vsake toliko celo v veseli Franciji zagori. Kjer so priznani kot univerzalni multikulti kompatibilci. In življenski tudi. Marsikak star hipur iz slo, je tam igral kurirja med marokom in parizom:)) Dokler se ni izčrpal....

Problem je dejansko, kako se pri teh bolj še nepokvarjenih od civilizacije, znebiti miselnosti, da 5 ali več otrok veleva bog. Da je to nekako zakon.
Ampak kot rečeno. Ljudmila je jasno na takega jezusa že zdavnaj pokazala s sredincem, plus tega nekako jezus ni poudarjan več kot bog plodnosti.... ampak tudi pri zelo vernih muslimankah v naši vasi iz Bosne, se nekako da slutiti, da imajo vendarle neko skrito žensko moč (poleg tablet:), ki moškemu veleva, da ga vrže stran, ali tako nekako, če sta že po 2 ali celo 3 otroci. Torej zdaleč več nimajo rodbinske ureditve. Albanci pač še. Vera je pa ista.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Karaya 52 ::

Mislis da zenska zanosi vsakic ko seksa brez kondoma? Jao...

Okapi ::

Nekaj "kondomskega" mora početi, če redno seksa, ker drugače ima pri 30 letih 10 otrok.

O.

T-h-o-r ::

Mavrik je izjavil:

800 € za plačo programerja začetnika

na študentskem servisu sem pa videl že oglas za 3 € na stran

prevajanje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

donfilipo ::

Ma ja, kad svaki od nas govori po 6 jezika. Na balkanu smo poligloti8-)

To so besede enega znanca, ki je bil predviden za vaškega vodjo v tujini (tudi v jedru črnogorski albanec, ki so čez noč iz trdih komunistov postali najtrši muslimani....no ne čisto pravi vsi:)...pa ga je na misiji zajel gestapo:)


Pozicija kapitalista je vsekakor moč kapitala. On ni prisiljen dniniti, ker po večini kapital imajo, ...več kot dovolj za preživetje, nekateri se sploh radi ubadajo samo še s špekulacijami in zemljišči...pa s tem ne mislim izrecno jureta j. ...prej morje tistih, po katerih se je ne preveč uspešno zgledoval. Kupi denarja... število odprtih delovnih mest? 3 dobre administratorke po moje:)). Ampak dobro nekaj je pa le8-)

In proti jasno izraženi moči, je samo eno. Tu ima Boštjan M. Zupančič vendarle prav, čeravno se s celim mambo jumbom levice 20.stoletja, posebej recimo Frankfurterjev in kolegov, in izpeljavami iz Freuda sicer nikoli ne bom sprijaznil. Kot pravi Okapi, ki je majstor u realni znanosti, 'večinoma su usrali motku'. No niso natanko njegove besede, je pa poceni prevod v jeseniščino:))

Torej Boštjan M. Zupančič pravi lepo takole. Jajca je treba imeti in se upreti. Če se ne, bodo tarife samo vedno manjše, s tem plače manjše, s tem potrošnja manjša, s tem povpraševanje manjše in krog se sklene. Ni pozicija take moči preveč dalekovidna pozicija!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Ampak dobro..da ne bomo samo filozofirali...eno za medmet konkretno vprašanje za ravno S-T volk:)

Google translate v angleščino dela solidno.
Google translate v sloveščino dela obupno.

Zanima me ali se je že kdo potegoval pri Googlu za analizo problema?
Morda dela na izboljšavi?
In zakaj ne?8-)

Če potem to ruknemo v google translate in dela solidno in nekdo samo še malce popravi....3€ na stran potem ni tako malo. In morje tega ni prevedeno:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

T-h-o-r ::

ko pa vidiš, da je kandidat za usa predsednika napaden zaradi tega, ker ima veliko denarja, pol veš, da je levica storila še en majhen korak naprej tudi prek luže
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Okapi ::

Jajca je treba imeti in se upreti. Če se ne, bodo tarife samo vedno manjše, s tem plače manjše,
Je en kup problemov s tem (z uporom v resničnem svetu) in prevajalci sigurno ne bodo začeli naslednje revolucije;) Še novinarji so glede tega (upora zaradi nižanja plač/honorarjev) zelo bogi. Več kot jamrati ob piru niso sposobni, od časa do časa kakšen mlačen članek napišejo na to temo, in ko koga vržejo iz službe mogoče še ogorčeno odprto pismo (za katerega se nihče ne zmeni).

Za revolucijo so potrebni knapi in železarji, teh pa pri nas počasi zmanjkuje.>:D

O.

T-h-o-r ::

v rusiji takrat še slišali niso za železarstvo, pa so speljali revolucijo :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

ZaphodBB ::

T-h-o-r je izjavil:

v rusiji takrat še slišali niso za železarstvo, pa so speljali revolucijo :D

Kaj so ravno izumili kremenove sekire al kako?

T-h-o-r ::

ne, so imeli pa vračajoči s fronte puške v rokah
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

ZaphodBB ::

T-h-o-r je izjavil:

ne, so imeli pa vračajoči s fronte puške v rokah

Kje so jih pa te sneli? So jih pri sosedu narabutali?

Vajenc ::

Za revolucijo so potrebni knapi in železarji, teh pa pri nas počasi zmanjkuje.

Tud hribovci znajo koso vrtet. Za revolucijo mora večina hribovcev postati "lačnih".
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

T-h-o-r ::

lol, kje vi iščete revolucionarje


lačni bodo kvečjemu v urbanih okoljih, hribovcem hrane pač ne bo začelo primanjkovati
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

ZaphodBB ::

T-h-o-r je izjavil:

lol, kje vi iščete revolucionarje


lačni bodo kvečjemu v urbanih okoljih, hribovcem hrane pač ne bo začelo primanjkovati

Isto so rekli tvoji komunistični predniki ko so moji stari mami odnesli poslednjo kuro in govedo.

donfilipo ::

Ma proletariat in tudi kmetje rabijo vodjo. Vodstvo, ki pa se potem pokaže, ne more nikakor ukiniti svoje grofovske pozicije.

Plus tega greha je imela izpeljanka marxizma še eno vgrajeno popolno neumnost. Razslastiti vse kmete...ali jih pobiti...skratka uničiti kmetski narod in narediti iz njih proletariat...ki bo dninil novi gospodi. Revolucionarni:|

Ampak danes se zdi, da je proletariat v jedru precej drugačen. Imamo cel kup v bistvu visoko izobraženega proletariata, ki brez aparata ravno tako ne more preživeti. Tako da je problem treba gledati povsem drugače.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

En pogled poznamo.

Če ga skrajno poenostavim: vsak naj bo obrtnik, kapitalist. Vsak naj na prostem trgu išče svoj profit z izdelki ali storitvami. Država kot nadzornik, naj bo minimalna, kot le gre.

Zagovorniki so kapitalisti in pridruženi so tudi elitisti. Nekateri v jedru proleterji, dobro plačani gastarbajterji za high know-how...ali pa recimo temu drobni obrtniki high techa, v taki utopiji vidijo nek smisel.

Problem je, ker neke konsistentne antiteze ni. Socialdemokracija nekako izgublja na sapi....morda ker zadaj ni krutega močnega ruskega morilkega motorja...morda zato ker Kitajski komunisti s svojim fašizmom rušijo vse skupaj. In brez smotrnega cilja, ali vsaj navideznega smotra, pa tudi revolucije ni. Spremembe so na nivoju kapitalizma, ki išče profit v z evolucijo zgrešenih:), ali pridobljenih lastnostih človeštva. Nudi se sladko, virtualni greh, dope, in migetanje slik:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Je pa res, da manjka, kot sem enkrat že omenil, Kapital 2.0 oziroma Komunistični manifest II. Dejansko ni neke prave nove teoretične podlage, na katero bi se lahko oprli novodobni revolucionarji.

O.

ZaphodBB ::

Okapi je izjavil:

Je pa res, da manjka, kot sem enkrat že omenil, Kapital 2.0 oziroma Komunistični manifest II. Dejansko ni neke prave nove teoretične podlage, na katero bi se lahko oprli novodobni revolucionarji.

O.

Glede na fijasko s prvim, dvomim da koga mika. Sicer globalna80 in nekateri poskušajo a žal ostajajo na nivoju teorij zarote.

Ne rečem, da ni nič potrebno naredit a klici k revoluciji še zdaleč niso potrebni. K evoluciji že, revolucionarje je pa treba kot sem že mnogokrat izjavil postavit pred zid in takoj pobit.

donfilipo ::

Hm ja tako nastanejo lahko tudi rdeče brigade... brigate rosse.

Nekaj so prebrali, hoteli so nezavedno predvsem več ...ma recimo kavsa... in ker so videli, da bodo simbolno takoj pred zidom, so ga sami prej postavili.

Če pa nekdo postavi dejanski zid, je pa v jedru postavil tudi prave rdeče brigade! Dal jim je nujni in potrebni pogoj za nastanek.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

ZaphodBB ::

donfilipo je izjavil:

Hm ja tako nastanejo lahko tudi rdeče brigade... brigate rosse.

Nekaj so prebrali, hoteli so nezavedno predvsem več ...ma recimo kavsa... in ker so videli, da bodo simbolno takoj pred zidom, so ga sami prej postavili.

Če pa nekdo postavi dejanski zid, je pa v jedru postavil tudi prave rdeče brigade! Dal jim je nujni in potrebni pogoj za nastanek.

Morda bi levi intelektualci raje začeli razmišljati o tem kako nezadovoljneže, ki so sicer gonilo razvoja vkmoponirat v sistem - katerega se praviloma spreminja zgolj od znotraj. Namesto, da se ukvarjajo s tem kako tega porušit in zgradit novega, ki bo ironično isti.

Če parafraziram po domače - Kučanov najhujši greh je to, da ni znal ponucati JJ - zdej pa že 25 let gledamo, kako dotični po ojdipovsko hoče zaklat očeta in pojahat mamo, vmes pa stojimo na mestu.

amigo_no1 ::

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

lol, kje vi iščete revolucionarje


lačni bodo kvečjemu v urbanih okoljih, hribovcem hrane pač ne bo začelo primanjkovati

Isto so rekli tvoji komunistični predniki ko so moji stari mami odnesli poslednjo kuro in govedo.

V urbanih okoljih se kar tare kokoši in govedi ?
Ja, če si omenjeni besedi razlagaš dobesedno.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je v ZDA biti mlad inženir (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7325297 (21225) avani
»

Zakaj pripravništvo v javnem sektorju? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5918424 (17213) BlueRunner
»

Koliko sužnjev dela za vas? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15817722 (12936) Tadej21

Revščina v Sloveniji, neto plača 500 evrov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7418891 (16305) Gandalfar
»

Neplacano pripravnistvo

Oddelek: Problemi človeštva
467343 (6486) bluefish

Več podobnih tem