Forum » Loža » Kako shujšati 10 kg v dveh mesecih?
Kako shujšati 10 kg v dveh mesecih?
Temo vidijo: vsi
darkkk ::
Ni to moj vir, samo za laike dovolj dobro piše zakaj je priporočljivo imeti 5 obrokov.
Če že potrebuješ dober vir: http://www.tek.si/bojan-knap
Ful enostavno, jebeš diete, jebeš kile,loti se športat - priporočam tek oz. kolesarjenje, pri tem je tek časovno bolj efektiven (porabiš manj časa). Začni laufat vsak drugi dan 4km. Čez kakih 14 dni začni to počet skor vsak dan, pa razdaljo & hitrost malo povečuj. Bonus point, spoznaš še kake pripadnice lepšega spola med tem.
Ni to nek rocket science, pokurit moraš kar požreš - če boš aktiven, boš pač razvil mišice, drgač pa špeh.
PS. (190cm, ~100kg ampak približno 6pack, fitnesa pa nisem videl že 15let, žrem pa praktično vse kar mi paše, ampak športam pa kar precej)
6pack - sam če ga narišeš, saj imaš min 15kg preveč.
Ziher boš dovolil 15kg overweight nerdu skupen tek, samo tolk da ti dokažem par stvari :) (ker slik nebi ravno limal, no)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darkkk ()
Matija82 ::
Zdaj smo prišli v cono "moja 90 letna babica vleče k Turk že 70 let pa nima nobenga raka.
kitewing, argument from authority ? Če doktor nekaj reče in tega ne podkrepi s primarni virom to pač ne pomeni nič.
Konkreten primer - "saj je po ugotovitvah najnovejših raziskav preobilje umetno dodanih antioksidantov za športne dosežke in celo za zdravje prej škodljivo kot koristno."
Ironija je, da so viri zahtevani že pri seminarskih nalogah v srednji šoli.
Na sami strani nisem našel teksta o petih obrokih ?
kitewing, argument from authority ? Če doktor nekaj reče in tega ne podkrepi s primarni virom to pač ne pomeni nič.
Konkreten primer - "saj je po ugotovitvah najnovejših raziskav preobilje umetno dodanih antioksidantov za športne dosežke in celo za zdravje prej škodljivo kot koristno."
Ironija je, da so viri zahtevani že pri seminarskih nalogah v srednji šoli.
Na sami strani nisem našel teksta o petih obrokih ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matija82 ()
darkkk ::
Ja saj, ampak js na stvar gledam tako:
Gre za 15 let staro osebo, takim ne priporočaš diete (razn če so ful ful predebeli, tale še ni tam), ampak športanje. In spremenit mora "življenjske navade", pri tem so diete prej ovira kot prednost. Mulo naj laufa ali pa kolesari ali pa špila basket ali plava - karkoli bo boljše od diete. Omejevanje sladoleda/čipsa pa ni glih dieta, ampak bolj zdrava prehrana.
Gre za 15 let staro osebo, takim ne priporočaš diete (razn če so ful ful predebeli, tale še ni tam), ampak športanje. In spremenit mora "življenjske navade", pri tem so diete prej ovira kot prednost. Mulo naj laufa ali pa kolesari ali pa špila basket ali plava - karkoli bo boljše od diete. Omejevanje sladoleda/čipsa pa ni glih dieta, ampak bolj zdrava prehrana.
Blinder ::
če recimo nekdo shujša 0.5 kg na dan. kam gre ta masa? ker masa se ne more kr izničit. pa recimo da ne dehidrira; 500g maščob na dan itak ne bo porabil xD kako se to maso izloči iz telesa?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
echo ::
CO2 gre čez pljuča, voda in metaboliti pa preko mehurja. Kristus, kakšna so to vprašanja?
S športom je težko hujšati. Izhod kalorij je težko povečati (ne spomnim se natančno, koliko kalorij porabi ena ura teka, prbližno en sendvič). Veliko lažje je nadzorovati vhod kalorij - manj jest.
S športom je težko hujšati. Izhod kalorij je težko povečati (ne spomnim se natančno, koliko kalorij porabi ena ura teka, prbližno en sendvič). Veliko lažje je nadzorovati vhod kalorij - manj jest.
GoodSatanist ::
če recimo nekdo shujša 0.5 kg na dan. kam gre ta masa? ker masa se ne more kr izničit. pa recimo da ne dehidrira; 500g maščob na dan itak ne bo porabil xD kako se to maso izloči iz telesa?
Huh, 0.5 kg na dan je nemogoče shujšat, oziroma je mogoče le, če stradaš in še športaš zraven.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GoodSatanist ()
Okapi ::
500g maščob na dan itak ne bo porabil xD kako se to maso izloči iz telesa?Zgori. Porabi se za delo in toploto.
Drugače pa, pol kile maščob je 4500 kalorij. Pri običajnem več ur trajajočem fizičnem delu ali športu na amaterski ravni lahko afaik računaš na tam okoli 500 kalorij na uro. Se pravi 9 ur sekanja drv ali bicikliranja, recimo, čeprav po mojem lahko z intenziteto 500 kalorij na uro to tako dolgo počno samo že kar dobri športniki.
Pri postu pa lahko računaš na recimo okoli 2000 kalorij minusa, brez dodatne fizične dejavnosti. Se pravi samo s postom lahko računaš na nekaj manj kot četrt kile (pa še to šele po drugem dnevu - do takrat kuriš zaloge OH). Koliko bo potem šlo maščob in koliko mišic, je pa druga stvar.
S športom je težko hujšati. Izhod kalorij je težko povečati (ne spomnim se natančno, koliko kalorij porabi ena ura teka, prbližno en sendvič). Veliko lažje je nadzorovati vhod kalorij - manj jest.Še ena dodatna težava je - po fizični dejavnosti marsikdo poje več, kot bi sicer, in v precejšnji meri izniči trud.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
kitewing ::
1kg maščobe = 8000kcal (Na kolesu sem jih največ porabil v 7h 6300kcal. Ko sem se vrnil sem imel 4kg manj večino na račun dehidracije.)
Najbolj enostavno je hujšati, da omejiš vnos kalorij in se začneš ukvarjat s športom. Samo s športom in pri istem vnosu gre zeloo počasi, za mene osebno prepočasi.
Najbolj enostavno je hujšati, da omejiš vnos kalorij in se začneš ukvarjat s športom. Samo s športom in pri istem vnosu gre zeloo počasi, za mene osebno prepočasi.
Blinder ::
CO2 gre čez pljuča, voda in metaboliti pa preko mehurja. Kristus, kakšna so to vprašanja?
Ja meni je zanimivo kam gre končat ta masa. Ali pa če zgubiš mišično maso, kam gre to končat, a to kr čez mehur in z potenjem gre vn
99.991% of over-25 population has tried kissing.
1kg maščobe = 8000kcalOdvisno, ali upoštevaš pri teži še vodo ali ne. AFAIK je kila suhe teže maščobe 9000 kcal. Ampak itak je vseeno, ker če ne delaš ravno na ergometru, itak ne veš točno, koliko si res porabil kalorij.
O.
Janac ::
zdele sm se tehtu mam 94Kg!!!! shujsal sem!!!
drugace en teden nazaj sem imel zvecer okoli 96-97kg.
drugace en teden nazaj sem imel zvecer okoli 96-97kg.
echo ::
No no, vodo bi pospešeno zgubljal, če bi jebal ježa na biciklu, kot ste mu predlagali.
Ta trenutno izguba teže je po mojem nastala na račun manjše količine hrane v tvojih prebavilih. Verjetno si na pravi poti.
Ta trenutno izguba teže je po mojem nastala na račun manjše količine hrane v tvojih prebavilih. Verjetno si na pravi poti.
bluefish ::
Ja, po dveh mesecih stradanja bo recimo zgubil želenih 10kg in poln samozavesti prestopil vrata SŠ. Pa potem?
Z dvema obrokoma dnevno se bo le stežka prebijal čez dan, brez rekreacije in ob "normalnem" prehranjevanju pa bo teža spet naraščala.
Z dvema obrokoma dnevno se bo le stežka prebijal čez dan, brez rekreacije in ob "normalnem" prehranjevanju pa bo teža spet naraščala.
whitefish ::
Jaz se še preveč najem pa sem cel dan pred računalnikom pa shujšam okoli 100/200g na mesec..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: whitefish ()
za vecerjo gobova juha iz vrecka(sam pripravil)
za kosilo pa pire in dunajski zrezek.
pa solata
za kosilo pa pire in dunajski zrezek.
pa solata
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
seu_ ::
videc ::
Moral bi pojest 5 obrokov, ampak ustrezno manjših, dosti zelenjave, sadja.
Zmanjšaš pa količino predvsem kruha in poskusiš pojest več balastnih snovi.
Športaj, telovadi, ampak ne z dvema (2) obrokoma na dan.
Ko se boš nehal držati te diete z dvema obrokoma na dan, boš nazaj pridobil še več teže, ti. jojo efekt. Pa odpovej se fastfoodu.
Zmanjšaš pa količino predvsem kruha in poskusiš pojest več balastnih snovi.
Športaj, telovadi, ampak ne z dvema (2) obrokoma na dan.
Ko se boš nehal držati te diete z dvema obrokoma na dan, boš nazaj pridobil še več teže, ti. jojo efekt. Pa odpovej se fastfoodu.
Ja, to ti je dieta - dunajc s krompirjem.
Svašta dandanes človek prebere.
Svašta dandanes človek prebere.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Ok, potem pa od zdaj naprej se kosila nebom jedel bo najbolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Nič, izpusti še večerjo in pij le vodo.
Resno, če je to trol tema, jo lahko po hitrem postopku zaklenemo.
Resno, če je to trol tema, jo lahko po hitrem postopku zaklenemo.
Bananovec ::
Če ješ le 2x na dan in ne 5x tako kot prej in poješ KOLIČINSKO enako hrane, NISI nič pridobil. 2x na dan lahko ješ šele takrat, ko veš jesti.
In zaboga kupi si že 1x ovsene kosmiče (stanejo 1.5€) in jih lahko ješ za zajtrk več kot en teden.
S stradanjem boš prešel na željeni rezultat le za nekaj časa, s spremembo prehrambenih navad za vselej.
Pire in šnicl pa sta težko dieta kot tudi sprememba prehrambenih navad.
In pa obvezno si preberi nekaj o hujšanju in ne samo s forumov brat.
Začneš lahko s 4chanom (ki ga lahko jemlješ bolj za šalo kot zares) in linkom z njega na ta Guide:
http://4chanfit.wikia.com/wiki/Harsh%27...
In zaboga kupi si že 1x ovsene kosmiče (stanejo 1.5€) in jih lahko ješ za zajtrk več kot en teden.
S stradanjem boš prešel na željeni rezultat le za nekaj časa, s spremembo prehrambenih navad za vselej.
Pire in šnicl pa sta težko dieta kot tudi sprememba prehrambenih navad.
In pa obvezno si preberi nekaj o hujšanju in ne samo s forumov brat.
Začneš lahko s 4chanom (ki ga lahko jemlješ bolj za šalo kot zares) in linkom z njega na ta Guide:
http://4chanfit.wikia.com/wiki/Harsh%27...
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
radecan ::
jej belo meso
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb
Looooooka ::
Al pa rdece pa ga zabeli z majonezo.
Glede na modrosti na tem forumu je vse isti smorn :D
Glede na modrosti na tem forumu je vse isti smorn :D
JanOlMajti ::
THEbassfreak koliko si sploh pripravljen narediti da dosežeš ta cilj?
Recimo po lestvici od 1 do 10?
Recimo po lestvici od 1 do 10?
Glede na modrosti na tem forumu je vse isti smornNi to samo lastnost tega foruma. Imaš en kup knjig in par teorij o hujšanju, ki pravijo, da je najbolje jesti samo beljakovine in maščobe in minimalno ogljikovih hidratov.
O.
GoodSatanist ::
Te diete so vse po vrsti brezvezne. Najbolj pomaga manj_žri dieta. Žri vse kot do sedaj, tudi čokolado in dunajca, ampak dunajca daj na tretjino, čokolade pa 1 košček in nič več. Skoz morš bit mal lačn, zato pij več vode, pri kosilu pa požri tretjino tvoje normalne doze zrezka, namest krompirja pa celo kilo solate.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
radecan ::
zato ker je belo meso polno beljakovin in načeloma nemastno...pa še nasiten je (vsaj meni)
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
Skoz morš bit mal lačn,Ja, samo ravno to večino slej ko prej zhebe. Bodisi zaradi tega prehitro obupajo, ali pa potem, ko dosežejo cilj, hitro dobijo vse nazaj - ker če si nagnjen k debelosti, moraš biti po metodi manj žri ves čas malo lačen, tudi potem, ko prideš do želene teže.
Zato imaš različne metode, kako shujšati in ohraniti težo, ne da si ves čas "mal lačn". In ena od teorij pravi, da to dosežeš tako, da ješ kar se da malo cukra in škroba in drugih podobnih ogljikovih hidratov (v glavnem, praktično nič sladkarij, pašte, krompirja, riža, kruha ...), zato pa se lahko mirno do sitega mastiš z zrezki (samo ne z dunajci, ker imajo drobtine) ali recimo s kranjskimi klobasami.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 55462 (49079) | Massacra |
» | Telesna teža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24885 (22318) | Okapi |
» | afterburn effect (workout)Oddelek: Loža | 8392 (7504) | _Enterprise_ |
» | V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23909 (21118) | whatever |