Forum » Operacijski sistemi » linux
linux
svejk ::
pozdravljeni
zacel sem se zanimati za linux. ampak je na netu v slovenscini bore malo informacij. zanima me katera je tista verzija linuxa, ki ima kak podoben graficni vmesnik kot windowsi, ter da zanj ne potrebujem kake licence kot je to potrebno imeti v firmi zaradi inspekcije. druga stvar pa je kateri programcek predvaja mp3, torej kaka verzija winampa ali kaj takega.
lep dan!
zacel sem se zanimati za linux. ampak je na netu v slovenscini bore malo informacij. zanima me katera je tista verzija linuxa, ki ima kak podoben graficni vmesnik kot windowsi, ter da zanj ne potrebujem kake licence kot je to potrebno imeti v firmi zaradi inspekcije. druga stvar pa je kateri programcek predvaja mp3, torej kaka verzija winampa ali kaj takega.
lep dan!
- premaknil: Predator ()
Aspirinix ::
INformacij je kar nekaj, samopoiskati jih je treba. Vseeno je najbolje vzeti kak linux cd in prebrati HOWTO-je. Enostavne razlage o vsem mogočem. SKupaj jih je pa za ... se spomniš starih telefonskih imenikov?
Vmesnik podoben windowsom? Vsak ga ima, samo pri namestitvi ga moraš izbrati. Pa še več kot enega, tak da izbereš istega, ki ti bolj odgovarja.
Licenca: za linux rabiš licenco tak kot maček orglice, no skoraj.Linux je v skupini free orodij, kar pomeni, da ga lahko nabaviš skoraj zastonj (vglavnem plačaš programe, ki so dodani).
mp3 programček? Malo morje tak kot pri windowsih. Od xmms,freeampa....... Xmms je po izgledu zelo podoben WinAmpu, je pa free in že integriran v sistem (v večini sistemov). Drgač pa dva linka: Lugos;
google (tle se vse najde). Pa v arhive debat na slo-techu poglej(iskanje v zgornjem levem kotu).
Vmesnik podoben windowsom? Vsak ga ima, samo pri namestitvi ga moraš izbrati. Pa še več kot enega, tak da izbereš istega, ki ti bolj odgovarja.
Licenca: za linux rabiš licenco tak kot maček orglice, no skoraj.Linux je v skupini free orodij, kar pomeni, da ga lahko nabaviš skoraj zastonj (vglavnem plačaš programe, ki so dodani).
mp3 programček? Malo morje tak kot pri windowsih. Od xmms,freeampa....... Xmms je po izgledu zelo podoben WinAmpu, je pa free in že integriran v sistem (v večini sistemov). Drgač pa dva linka: Lugos;
google (tle se vse najde). Pa v arhive debat na slo-techu poglej(iskanje v zgornjem levem kotu).
Predator ::
sem premaknil temo v bolj ustrezen oddelek :)
kar se pa linuxa tiče:
tuki maš cel kup napotkov
http://www.linux.ie/newusers/beginners-...
http://www.linuxhelp.ca/guides/
kar se pa linuxa tiče:
tuki maš cel kup napotkov
http://www.linux.ie/newusers/beginners-...
http://www.linuxhelp.ca/guides/
svejk ::
tore jsedaj vlecem dol z neta kde 3.03, to je najnovejsa slo verzija. ja no upam, da bi bo od tod naprej slo. kot vem rabim meti dve particiji eno za win in eno za linux....
medjugorje-si ::
Poskusi Redhat linux 8.0 v njem je tudi namizje kde ki je kar podobno window$om in pa je kar zelo dobro poslovenjeno, vsebuje kar nekaj programov Mozilla(~=internet explorer), open office (~=microsoft office) več o teh dveh programih na Agenda.si. Redhat ima moznost avtomatskega up2date ce se prijavis na njihovih straneh. Deluje z modemi in mreznimi karticami.... Na redhat dobis priročnike(5 kosov skupaj caa 1000strani) sicer v angleščini. Sicer pa se lahko prijaviš na Lugos.si kjer imajo mailing listo (tako dobivas en kup poste v slovenščini) kjer so tipi ki slovenijo linux in ti pri tem pomagajo kar te zanima....
www.medjugorje-si.org
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel Ubuntu 6.06 LTS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14367 (11869) | Jaka83 |
» | Linux vs. Windows; v prihodnosti... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9697 (7863) | poweroff |
» | slo-tech slovenjenje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12448 (9293) | moj_nick |
» | slo-tech GNU/Linux distribucija (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16212 (11608) | Gandalfar |
» | Kater paket Linuxa mi priporocate?Oddelek: Operacijski sistemi | 2448 (1927) | Cr00k |