Forum » Programska oprema » Adobe Premiere - Vprašanje
Adobe Premiere - Vprašanje
tx-z ::
Recimo da delam video, ki bo v končni obliki 720p, vsi videi, ki pa jih imam za zmontirat so pa 1080p. Problem je kr vsakič, ko dodam video v Sequence, ga morm ročno manjšat na 720p, čne pač zoomiranga vzame.
A obstaja kšna bližnjica, kako bi mi avtomatično prilagodil velikost na tok kokr je video velik, da mi ni treba vsakič ročno vsazga videa.
A obstaja kšna bližnjica, kako bi mi avtomatično prilagodil velikost na tok kokr je video velik, da mi ni treba vsakič ročno vsazga videa.
tx-z
tx-z ::
Še eno vprašanje, če kdo ve.
Ko si spreminjal pozicijo videov je ponavadi se "zaskočil" pr tistem rdečem markerju (ki prikazuje trenutno pozicijo gledanja) in na koncu/začetku prejšnega posnetka; zdej pa sm neki prtisnu in ne dela več na tak način (zdej, ko premikaš video se nikjer ne ustavi, ga lahko kamorkoli postaviš). A kdo mogoče ve?
Lp & hvala!
Ko si spreminjal pozicijo videov je ponavadi se "zaskočil" pr tistem rdečem markerju (ki prikazuje trenutno pozicijo gledanja) in na koncu/začetku prejšnega posnetka; zdej pa sm neki prtisnu in ne dela več na tak način (zdej, ko premikaš video se nikjer ne ustavi, ga lahko kamorkoli postaviš). A kdo mogoče ve?
Lp & hvala!
tx-z
MaXDol ::
Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme sem si spododil kar tole...
Ker sem v montiranju videov v premieru čisti začetenik, me zanima, kje nastavim naraščajočo in padajočo glasnost podlage pri začetku in koncu videa...
Hvala
LP
da ne odpiram nove teme sem si spododil kar tole...
Ker sem v montiranju videov v premieru čisti začetenik, me zanima, kje nastavim naraščajočo in padajočo glasnost podlage pri začetku in koncu videa...
Hvala
LP
gddr85 ::
v effects control lahko naštimaš pri volume, tam kjer bi rad začel se postaviš in višaš/manjšaš slider in potem neprej dodajaš nove keyframe
dkulcar ::
Imam priblem pri renderju videa. Render mi dela zelo počasi. Obdelujem pa timelapse. Imam cca 25k sličic. Eno sličico mi renderira cca 5s.
Pri tem mu uporablja samo RAM ostalo ni obremenjeno. A nebi mogel za render uporabljati grafične?
lp.
Pri tem mu uporablja samo RAM ostalo ni obremenjeno. A nebi mogel za render uporabljati grafične?
lp.
Dag ::
Grafična je še najmanj pomembna, večinoma se izkorišča samo za renderiranje efektov (in mora biti takšna, ki je podprta v Premieru). Za video editing rabiš hiter proc, veliko rama in ssd.
dkulcar ::
Zdi se mi, da mi je tole prej čist hitro delalo cca par ur, nisem pa čist siguren, ker na projektu nisem delal pol leta. Sedaj pa gre vse skup čist počasi. Sprašujem, ker ne bi rad formatiral cel računalnik, če je tu kaj krivo.
Dag ::
Tako je.
Zakaj je drugače kot pred pol leta, pa je lahko mnogo faktorjev. Od softverskih, do tega, da se mašina ne hladi več optimalno (prah) in se zato zaradi pregrevanja upočasnjuje proc.
Zakaj je drugače kot pred pol leta, pa je lahko mnogo faktorjev. Od softverskih, do tega, da se mašina ne hladi več optimalno (prah) in se zato zaradi pregrevanja upočasnjuje proc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programi za urejanje videaOddelek: Programska oprema | 3711 (2821) | noraguta |
» | YouTube podpira 60 sličic na sekundo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 30266 (26732) | m0LN4r |
» | nakup budget Workstation/Everyday PCjaOddelek: Kaj kupiti | 1366 (1124) | Tac20 |
» | Kupil bi tablico a sem v dvomih? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 21973 (20522) | Keyser Soze |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17421 (10306) | GrimReaper |