» »

Nakup namiznega računalnika

Nakup namiznega računalnika

prenosni ::

Lep pozdrav :)
Po dolgem času se spet zanimam za nakup desktopa. Namenjen bo samo za internet in gledanje videa v HD kvaliteti. Ne nameravam igrati iger ali navijati zadeve. Mi je pa izredno pomembno, da je tih, tako da bom prvo povedal svoje laično mnenje, potem pa kar na dan z nasveti :)
Torej, mislil sem kupiti i3 procesor, ki že ima integrirano grafično Intel HD 3000, ne vem točno kateri modeli jo imajo? Grafične kartice sploh ne bi kupoval, mislim, da bo to mojim potrebam in željam po tišini zadoščalo. Naslednja stvar je matična plošča, kjer bi samo še omenil, da bi rad imel HDMI izhod zaradi priklopa na LCD televizor in ali bo to možno s tem procesorjem in integrirano grafično?
Kar se tiče napajalnika, nimam pojma o voltih in amperjih, rad bi tihega.
Rami, 4gb bo dovolj. In še ohišje, spet tišina :). Kar se tiče ventilatorjev, bo potreben še kakšen dodaten ventilator v samem ohišju? Ker trenutno bo ventilator samo na procesorju, če imate tu kak predlog za tišji, bolj učinkovit aftermarket ventilator oz. kakšno pasivno hlajenje?
Disk imam, DVD pekač tudi. Če bo obstoječi disk kaj glasen, bi še razmislil o SSD disku. Verjeli ali ne, za moje potrebe bo 128gb dovolj za sistem (Windows 7, office, programi samo za multimedia) in za ostale stvari, ker vse sproti brišem, tako da bo nekih 80 - 90 gb prostora za sproti čisto dovolj, če bo res potreba po dodatnemu prostoru, pa zunanji disk, oz. disk, ki ga že imam.

To je to :) Kar pogumno z nasveti in konfiguracijami komponent na slovenskih internet straneh.
Hvala.

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Mnenja? Je integrirana grafična (HD 2000) zaenkrat dovolj? Če bo potrebna grafična, je matična plošča v redu? So komponente kompatibilne? HDD in DVD enoto že imam.
  • spremenilo: prenosni ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tih računalnik za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
639581 (8327) Tomson
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
41760034 (22100) umexteacher
»

Komp z velikim poudarkom NA TIŠINI

Oddelek: Kaj kupiti
365314 (4479) zavajon
»

Gradim zmogljiv HTPC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
519417 (7452) AvtoR
»

nov racunalnik po komponentah

Oddelek: Kaj kupiti
182718 (2082) dela

Več podobnih tem