Forum » Igre » The Elder Scrolls Online
The Elder Scrolls Online
Boobiz ::
press piše čist nekaj drugega kot non-press community. zanimiv fenomen. upam da pridem v beto, da mi ne bo treba teh reviewov brat ampak bom mel kaj iz prve roke.
I'm drunk, what's your excuse?
yoco ::
Kdaj je kaksn dungeon? Sem lvl 11 in mi je že kar malo zoprno sam okol letat pa delat queste!
ahac ::
Moram rečt, da mi je špil postal bolj všeč, ko sem delal queste v prvem mestu (daljši quest chain) in dobil več skillov.
Sicer ima kar nekaj pomankljivosti, ampak bi ga mogoče celo kupil, če ne bi bilo naročnine. Nakup+naročnina je pa preveč.
Manj kot 2 mesca je do izzida. V tem času se ne bo veliko spremenilo.
Sicer ima kar nekaj pomankljivosti, ampak bi ga mogoče celo kupil, če ne bi bilo naročnine. Nakup+naročnina je pa preveč.
Pozabljate da je to beta. Tako da so še možnosti da popravijo igro.
Manj kot 2 mesca je do izzida. V tem času se ne bo veliko spremenilo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
dottor ::
Meni še vedno noče not...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
SiK ::
Osebno mi je pa bolse narocnina naprimer igram SWTOR na zacetku je bila narocnina in si imel vse free imas pa cartel market in narocnino, ce mas narocnino imas vse free ampaka lahko se vedno kopujes v cartel marketu in zapravljas. res je da si lahko kupis bonus kontent naprimer do lvl 55 ampak lacas ne vem 20EUR in si se vedno prikrajsan pr pvp itd... v primeru da igras z narocnino imas vse free neomejeno. osebno gledam tako prej ko so imeli samo narocnino je bilo vse free sedaj ker je sla igra v F2P imas se vedno narocnino ce hoces vse + cartel market kjer lahko zapravlas za xp bost itd... tako da ja odvisno kakor komu meni je bolse samo narocnina. Seveda pa nihce ne more imeti serverja zaston in razvijati content naprej brez denarja. Res je GW2 nima narocnine vedar ima trgovino za pravi denar + bonus content je treba placati. Kar ti v igrah z narocnino ponavadi ni treba vsaj ne pri SWTOR.
Osebno se mi zdi da je bolse da je narocnina saj realno gledano za vasko igro nimas serverja od doma placas NPR: minecraft, BF, COD... karkoli pac ce hoces imeti dober velik srver in to te stane naprimer 9+$
Aja ce bi gdo se igral kj skupaj dokler se ni konec v pon ob 18:00 naj ja vi na ZS ali doda v igri SimonK
Osebno se mi zdi da je bolse da je narocnina saj realno gledano za vasko igro nimas serverja od doma placas NPR: minecraft, BF, COD... karkoli pac ce hoces imeti dober velik srver in to te stane naprimer 9+$
Aja ce bi gdo se igral kj skupaj dokler se ni konec v pon ob 18:00 naj ja vi na ZS ali doda v igri SimonK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SiK ()
particle ::
Zmajc ::
In kakšno končna oceno bi dali tisti ki ste igro testirali? (Osebno je po slabem feedbacku sploh zagnal nisem, čeprav sem jo na namestil na disk).
Meni je zaenkrat dolgočasna. Kar veliko stvari je kar bi lahko oz. bi morali bolje narediti. Sem skoraj da prepričan, da bo zelo kmalu doživela usodo swtor.
Truga ::
Ociten cash grab je ociten. 60e+20 za imperjalce za igro, plus sub 144e na leto. To bojo nagrabli kesha kokr bo slo, pol pa sli f2p. Jaz bom pac igral se naprej GW2, dokler ne izide SC ali TOS. :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Truga ()
Tr0n ::
Za privrzence Skyrim-a in podobne krame je tole kar solidna igra. Sicer se sprasujem, kaj v TESO je sploh MMO, ker mi je do levela 10 vse skupaj delovalo bolj kot kaksna SP, kot pa MP igra. Mesecna narocnina tudi ni na mestu.
Vsekakor bi bla igra proper ce bi namesto NPCjev bli okol playerji, ki bi ti talal queste. Pac, proper MMO. Tazga ze zlo dolg nismo mel...
Namesto tega so zgleda nardil se en klon swtora. Single player game do max levela, pol pa dungeoni za end-game.
Namesto tega so zgleda nardil se en klon swtora. Single player game do max levela, pol pa dungeoni za end-game.
bzzero ::
Za privrzence Skyrim-a in podobne krame je tole kar solidna igra.
Na skyrimu imam 600+ ur gameplaya, tole sem pa po treh urah zbrisal, ker mi je bilo totalno nezanimivo. Kot že rečeno: množica likov, ki teka naokrog in ti pred nosom "krade" loot. Ogromno ene opreme in orožja, ki ga ne moreš pobrat. Dolgočasni dialogi, ki jih slej kot prej začneš preskakovat... ne vem no. Grem stavit, da če se ta trenutek odločim začeti nov lik v Skyrimu, bom pečen vsaj naslednjih 10 dni. Pa še en kup novih stvari bom spet odkril
bzzero ::
Meni so v Skyrimu ok. Redko katerega sem preskočil. Če se pa samo spomnim Karliah... ahh Škoda, da se je ni dal ožent.
Dami ::
Nisem mogel velik igrat, ker ni blo časa oz. sem obupaval nad loading time/queue. Se pa pridružujem zgornjim ugotovitvam. Čeprav sem igral skupaj s kolegom v partyu, je vse skupaj izpadlo kot single player s to razliko da pač laufa folk okol. Nisem sicer pristaš TES, vendar so mi bli SP špili bolš koker to. Mislim da bi nas več raje imelo skyrim coop mod kot pa tole Mogoče bi igral če bi bil čisti f2p, tako pa ne bom ne povohal ne pogrešal in čakal na SC.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Izi ::
In kakšno končna oceno bi dali tisti ki ste igro testirali? (Osebno je po slabem feedbacku sploh zagnal nisem, čeprav sem jo na namestil na disk).
Igra sploh ni slaba, še posebno za beto. Upam si trditi, da če bi bila f2p bi jo zagotovo igrali vsi.
Grafično je v vrhu, po velikosti je tudi v vrhu, zgodbo imamo, questov je ogromno, crafting deluje, kljub velikemu številu igralcev materialov ni problem najti, sovražniki se respawnajo dovolj hitro, morda celo malenkost prehitro, ...
Po čemer pa močno izstopa od povprečnih MMORPG:
- Poskrbljeno je tako za Singleplayer kot Multiplayer, kar je zelo redko pri MMO, kjer je Singleplayer ponavadi močno zanemarjen.
- Za raziskovanje si nagrajen, tudi to je zelo redko videno v MMO, skrinje, zakladi in skrivnosti se naključno pojavljajo vse naokoli po velikanskem ozemlju. V skrinjah je oprema vedno neprimerljivo boljša kot loot od sovražnikov. Najbolje opremljeni v igri so vedno raziskovalci in to je pohvalno.
Je pa igra definitivno predraga in zaradi tega je po mojem mnenju toliko gneva, ker bi jo ljudje radi igrali, ampak toliko denarja za igro normalen človek ne bo dal in zato vsak poskuša najti čim več slabih lastnosti, da se bo laže ločil od igre
Stres test serverjev je pokazal, da hardwaresko še zdaleč niso pripravljeni.
Moj največji minus pa gre lockpicking sistemu.
XsenO ::
Cena 60+15 za mesečni MMO je normalna. Ni pa sploh normalno dat eno celo jebeno raso za dodaten denar.
V collector naj se da irl swag in kakšne vanity iteme. Na pa gameplay cockblockati.
V collector naj se da irl swag in kakšne vanity iteme. Na pa gameplay cockblockati.
1 + 1 = 1
A čaki kaj mislijo narediti 1$=1€ konverzijo? Fuck them naj propadejo kot bolgarska skupščina potem.
1 + 1 = 1
A čaki kaj mislijo narediti 1$=1€ konverzijo? Fuck them naj propadejo kot bolgarska skupščina potem.
Ne, ena malenkost je razlike. Mesečna naročnina je za Američane $15, za Evropejce pa 13€.
Pa Standardna verzija igre je za Američane $60, za Evropejce pa 55€
Ampak če naročiš pa Imperial Edition, kjer lahko igraš Imperijalca, pa je cena za Američane $80, za Evropejce pa 80€. Barabe.
Še bolj čudno pa je pri Xbox One verziji, kjer Standardna verzija za Američane stane običajnih $60, za Evropejce pa kar 70€
Očitno Xbox One ni mišljen za Evropejce. Če pa je že kdo tako neumen, da ga je kupil, pa naj plačuje dvojno ceno za igre.
Meni 0.433333 evra na dan ni težko dat za špil. Eni dajo raje 15 evrov na dan za pivo, pol pa jamrat za mesečno naročnino. To je čisto v redu cena, da se obdrži trole in kretene zunaj. Vsaj večino no.
Meni je pa igra zelo všečna. Zdi se mi solidna, vendar upam, da odpravijo buge in zrihtajo serverje, da bodo delovali ok.
Meni je pa igra zelo všečna. Zdi se mi solidna, vendar upam, da odpravijo buge in zrihtajo serverje, da bodo delovali ok.
Bolf3nk ::
Če je dober mmo, ni težko dat tistih 12€ naročnine.
Zakaj pa je WoW igralo 12mio + igralcev? Te cifre nima doben drug špil. Z naročnino ali brez
Če bi GW2 imela naročnino, bi jo igralo kaj manj igralcev? Mislim da ne.
Zakaj pa je WoW igralo 12mio + igralcev? Te cifre nima doben drug špil. Z naročnino ali brez
Če je dober mmo, ni težko dat tistih 12€ naročnine.
Če bi GW2 imela naročnino, bi jo igralo kaj manj igralcev? Mislim da ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bolf3nk ()
Dami ::
Noben ni reku da je težko dat. Eni smo dal kar konkretno skozi leta za naročnine. Pač danes je večja izbira in od drage igre se pričakuje veliko več, kot od navadnih f2p. Sploh če primerjaš z GW2 ki je neverjetn za svoj denar. Pa tudi; Fool me once, shame on you (SWTOR)...
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Seveda se od igre pričakuje kaj več, da se doplačuje naročnina. Ampak to "već" nima trenutno noben mmo, da bi to plačeval.
Zgodovina sprememb…
Fora je, da so mesecne narocnine navaden money grab. Vcasih so razvijalci le-to opravicevali z nadaljnim razvojem igre in vzdrzevanjem game serverjev, GW in GW2 sta pa pokazala, da je za nobeno od teh stvari ne rabis.
V dobi buy to play in free to play MMOjev, ter uspesnic kot so TF2, DotA 2, LoL in Hearthstone (ter prihajajocega EverQuest Next), nimas kaj vec mrdat z mesecno narocnino. Nimas izgovorov.
V dobi buy to play in free to play MMOjev, ter uspesnic kot so TF2, DotA 2, LoL in Hearthstone (ter prihajajocega EverQuest Next), nimas kaj vec mrdat z mesecno narocnino. Nimas izgovorov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Že... ampak bi Gw2 preživel brez teh micro plačil?
In pol folk tak plača na mesec še več kot bi z naročnino :D
Pac placa, kolko hoce, in potem dejansko dobi nekaj za to. Noben ni prisiljen vsaki mesec denarja porabljat za prakticno nic.
Prisiljen res ni. Si pa prikrajšan, oz te ostali folk prehiteva po desni in levi z raznimi xp boosti crafting boosti, gold itd...
Razumel bi, če bi bili le razni vizualni efekti...
Uspešnic kot si omenil, pa tega nimajo. Kako pa oni vzdržujejo serverje?
Razumel bi, če bi bili le razni vizualni efekti...
Uspešnic kot si omenil, pa tega nimajo. Kako pa oni vzdržujejo serverje?
Zgodovina sprememb…
Tisti XP boosti so cisto brezveze, in jih dobis tudi kot drop/nagrado. To, da mogoce kaksno urco prej zlevelas, je cisto brezpredmetno, ker na koncu so slej ali prej vsi max level. :)
> Uspešnic kot si omenil, pa tega nimajo. Kako pa oni vzdržujejo serverje?
Ista fora; kozmeticni itemi, convenience itemi (bag/bank space ipd.).
> Uspešnic kot si omenil, pa tega nimajo. Kako pa oni vzdržujejo serverje?
Ista fora; kozmeticni itemi, convenience itemi (bag/bank space ipd.).
Že... ampak bi Gw2 preživel brez teh micro plačil?
Ce nekdo ki ima prevec dnarja IRL kupuje geme za in-game drek je to njihova stvar. In fact, to je dobro za vse, ker jim financirajo nov content.
Ob enem je to najboljsi model ki ga lahko igra uporabi (ce seveda ni p2w, to samo odbija vecino folka (enim je vsec)), iz dveh cisto simpl razlogov: Vsak extra player ki ga dobis ima moznost da bo "the player". Igralec ki ti bo promoviral igro na twitchu, youtubu, itd, zato ker jo rad igra in ker je kul osebnost na internetu.
Drugi razlog pa je, da je cena se tako aktivnega igralca v igri smesno nizka. Na drugi strani je dodana vrednost, ki jo prinasa vsak igralec v povprecju neprimerno vec kot tistih $15, ki jih placuje. Sploh v MMOju je aktiven playerbase skrajno pomemben, zato imas raje nekoga ki nic ne placuje, in je samo tam da imajo ostali s kom igrat (in po moznosti neki kupijo).
Pa se malo trivie: Blizzarda stane en wow igralec $6 pa nek drobiz na leto (bandwidth, storage, CPU time). Wow te pride $60, folk jim pa placuje se $15 na mesec za dostop do igre. In pol seveda se cash shop za dolocene reci. Tak nateg se lahko dogaja samo v gaming svetu.
Aja, pa se tole. Jaz imam na svojem irc kanalu ene 10 ljudi ki jih poznam (naceloma kar IRL), in vsi igramo GW2. Ce bi GW2 imel narocnino, ga nebi nihce on nas. Nobenemu ni vsec tisti obcutek, ki te spremlja ko igras druge igre, ker si se zacasno ene navelical, pa ves da ti tece narocnina... In se statistika kaze da 90% ljudi ki jim narocnina enkrat potece se nikoli vec ne vrnejo. Jaz mislim da ravno zaradi tega obcutka. Vzames si pavzo, skenslas narocnino, ampak mas se kak teden/dva, pa ti tece brezveze... Pol pa pac ne resubas.
Potem je (bil) wow svet zase, če že 10 let laufa z naročnino. 12 mio igralcev v top časih.
KO pride blizzardov nov mmo, bodo horde spet navalile. Z naročnino ali brez :S
Verjamem, da bi folk igral določen mmo z naročnino, le bi bila zadeva kvalitetna in privlačna. Ampak tega po WoW razen EvE ni.
Propadli so vsi plačljivi mmoji do danes.... zakaj? Ker ni nič novega, kar že nisi videl.
Propadli so mega naslovi. Od Warhammerja do AoC.
Verjamem, da bi folk igral določen mmo z naročnino, le bi bila zadeva kvalitetna in privlačna. Ampak tega po WoW razen EvE ni.
Propadli so vsi plačljivi mmoji do danes.... zakaj? Ker ni nič novega, kar že nisi videl.
Zgodovina sprememb…
V GW2 se kupuje samo kozmetiko, za vse ostalo je equal play field za vse. Pa se to lahko kupis z in game currency tako das ne rabis porabit niti centa ce ves obracat denar.
Potem je (bil) wow svet zase, če že 10 let laufa z naročnino. 12 mio igralcev v top časih.
No ja, EQ je live ze 15 let. ;)
Blizzard je cisto druga zival, podobno kot kak Apple. Ima toliko obozevalcev (beri: ovc), da karkoli izda, pa cetudi ni ne vem kaj (Diablo 3 se je npr. prodal kar 15 milijonov kopij, pa igra sama ni nic posebnega), se bo prodajalo.
Upam samo, da bo Hearthstone F2P model dovolj uspesen, da ga bodo v prirejeni razlicici uporabili tudi za Titana.
Aramis ::
Blizzard CEO Mike Morhaime said that Titan is "unlikely to be a subscription-based MMORPG."
Se sploh kaj ve, kaj bo ta "Titan"?
Kot tukaj nekateri pišejo dobiš občutek, da je Elder scrolls popolnoma nepoznana serija.
1 + 1 = 1
Blizzard je cisto druga zival, podobno kot kak Apple. Ima toliko obozevalcev (beri: ovc), da karkoli izda, pa cetudi ni ne vem kaj (Diablo 3 se je npr. prodal kar 15 milijonov kopij, pa igra sama ni nic posebnega), se bo prodajalo.
Diablo 3 ni nič posebnega? Bogokletne besede. Diablo 3 je odlična igra (sem že prednaročil razširitev), pa nisem noben Blizzardov oboževalec, WoW nisem nikoli maral, za moje pojme en slabših MMORPG.
Od MMORPG iger mi je najboljši SWTOR, na drugem mestu je LOTRO, na tretje bi pa lahko prišel ESO, če ga bodo dovolj izpilili do izdaje in seveda zrihtali serverje.
Ah, Diablo 3 se skrije proti F2P igri Path of Exile. Vec constumizacije, boljsi combat, boljse mape, bolj challenging mobi etc.
Killermode ::
Men osebno je bil ESO všeč. In če bi izpilili plačevanje na recimo login time al pa nekaj podobnega bi zagotovo kupil igro. Osebno bi lažje plačal 13€ za recimo 168ur login time kot pa enako vsoto za 1 mesec kolikor pač lahko.
Tako pa, ker hodim v službo in še kej druga počnem v življenju kot igram igrce, igre ne bom kupil, ker zato da bom mogoče odigral kakšen mesec 4 ure kakšen mesec pa 50+ ur ne mislim vsak mesec plačati 13€.
Tako pa, ker hodim v službo in še kej druga počnem v življenju kot igram igrce, igre ne bom kupil, ker zato da bom mogoče odigral kakšen mesec 4 ure kakšen mesec pa 50+ ur ne mislim vsak mesec plačati 13€.
Meni so jo s pvpjem definitivno prodali. Ogromen raznolik in izjemno lep pvp area. In pod ogromen, mislim resno neverjetno velik pvp area. Tam lahko čisto po svoje delaš pve queste, ki so vedno levelu primerni. Lahko se pridružiš raidu in greš napadat utrdbe, ali pa greš s kakšno manjšo skupino na ninja misije. Lahko pa solo gatheraš matse, in craftaš. Tudi game engine je neverjetno dobro optimiziran. Med največjimi bitkami sem imel tudi po 60+ playerjev na ekranu, pa so fpsji redko padli pod 30. Zato jo igral bom, koliko časa, bomo pa še videli.
Wizard ::
Yup pvp je res epic! Je bilo precej laga(kar je bilo za pričakovati) je pa res gromno število igralcev na enkrat in siege weapons so zakon :) Crafting je tudi precej kompleksen...morali bi pa imeti poseben bag za crafting iteme)se jih nabere ogromno...)
Jaz sem nabavu ESO Digital Standard Edition za 34.99 Eur pri https://www.g2a.com/r/theelderscrolls (vključuje igro+30 dni+Explorers Pack)
Minuto po plačilu sem po mailu dobil pre-order key in ga reedemov v ESO accountu, tako da je zadeva legit.
V 2 mesecih imajo, da spolirajo vse zbuggane queste...potem pa akcija!
Jaz sem nabavu ESO Digital Standard Edition za 34.99 Eur pri https://www.g2a.com/r/theelderscrolls (vključuje igro+30 dni+Explorers Pack)
Minuto po plačilu sem po mailu dobil pre-order key in ga reedemov v ESO accountu, tako da je zadeva legit.
V 2 mesecih imajo, da spolirajo vse zbuggane queste...potem pa akcija!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 77361 (2118) | todman74 |
» | WildStar (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 19309 (7358) | Zmajc |
» | Star Wars - The Old Republic (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Igre | 138166 (67877) | ahac |
» | Kateri MMO?Oddelek: Igre | 5001 (3598) | sash69 |