» »

Noče odpreti stran z antivirusnimi programi

Noče odpreti stran z antivirusnimi programi

bortchy0 ::

ko sem iskal kak free antivirus program, sem na primer našel stran ko jo želim odpreti mi napiše da strežnika ni mogoče najti. To mi napiše pa če grem na bilo katero stran proizvajalca antivirusnih programov zakaj je to tako ostale okna mi pa vsa odpira upam da sem objavil v pravi rubriki ker nisem vedel kam bi to temo dal.

solatko ::

Na drugem računalniku si na ključek instaliraj antivirusni program (jih je kar nekaj) in skeniraj z njim tvoj PC. Imaš verjetno kar nekaj nesnage gor, da ti ne dovoli AV iskati.
Delo krepa človeka

bortchy0 ::

a ha pomeni da so virusi prisotni?

RejZoR ::

Zelo verjetno ja. To je dost standarden postopek zalege...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Duhec ::

Če imaš XPje potem ob zagonu stiskaj F8, izberi Varni zagon z omrežno podporo (Safe Mode with Networking), počakaj, da se namizje umiri, štartaj Raziskovalca in editiraj z Beležnico/Notepadom (ne z Wordpadom ali Wordom !) datoteko hosts, ki je navadno nahaja na lokaciji C:\Windows\System32\drivers\etc\.
Ta hosts datoteka načeloma vsebuje eno aktivno vrstico in to je:
127.0.0.1 localhost
Če jih je več, posebno kake www antivirusne strani, jih izbriši, shrani, odpri IE brskalnik ter preveri, če povezava, ki prej ni delovala, zdaj deluje.
Ko si že v varnem zagonu potem preko nekega free online virus scenerja preskeniraj celoten komp proti spyware/virus zajedalcem.
Lahko si narediš tudi Rescue boot cd z virus scenerjem (recimo Avira, Kaspersky, BitDefender, AVG ...) s katerim počistiš komp.

bortchy0 ::

sem naredil tako ,ker imam dva sistema naložena mi je uspelo na W7 dostopiti do teh programov pa sem si želel inštalirati avg mi neke nastavitve za neke serverje išče in kaj vem kaj še zdaj sem si na XP dal mcafee v W7 sem pa nainštaliral mislim da avira in skeniral celotni pogon od XP-jev ampak ne vem katerega od antivirusnih programov bi nainstaliral sedaj.A je kak zastonjski soliden program kateri nebo iskal nekih čudnijh nastavitev in še kaj?.

solatko ::

Microsoft security esential
Delo krepa človeka

bortchy0 ::

Šit ne morem ga inštalirad ali pa zahteva namestitev Genuine to pa ne želim a je kak drugi program kateri ne bi povzročal preglavic

Duhec ::

Ja, MSE preverja licenčnost Windows sistema, kar je po svoje prav.
Drugi (free) antivirusniki: Avast, AVG, Avira ...
Lahko pa se odločiš za plačljive verzije, ki imajo navadno boljšo zaščito, več bonbončkov ...
http://anti-virus-software-review.topte...

solatko ::

Avast, Avira in AVG so čista beda v free verziji, kot da nebi imel nič AV. Poštimaj si licenco in uproabljaj MSE. Za piratske verzije, ST ni pravi forum. Moraš na crackspeed in podobne.
Delo krepa človeka

fosil ::

Avast je kul in po testih veliko boljši od MSE.
V najnovejšem aprilskem testu se je MSE odrezal izredno slabo.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

solatko ::

fosil - Na instalirano free verzijo Avasta, mi je MSE iz drugega računalnika našel 12 Trojancev in kakšnih 50 kosov ostale zalege - okuženih cca 15000 failov. To se je dogajalo predvčerajšnjim, na računalniku povprečnega uporabnika. Zato nehaj hvalit neuporabnih programov. Večina plačljivih AV programov ima dvojnika v free - oskubljeni ali zastareli verziji. Z oskubljeni, mislim dejansko skoraj neuporabni, oziroma nekoristni.

Nobena firma, ki trži neko programje, ne bo dala ven freeware-a vsaj približno učinkovitega plačljivi izvedbi in s tem srala, sama sebi na glavo - v žep.

Od free programov, MSE opravi čisto dobro z vsakodnevno navlako in pod pogojem, da je Windows originalen ali vsaj v osnovi podoben originalu, torej brez odvzetih ali dodanih zadev.
Še nisem imel v rokah računalnika, ki bi se mu sesul sistem zaradi nesnage, da bi imel instaliran MSE, so pa imeli AVG, Aviro, Avast, Nod32, Norton..., kaj pa kažejo testi, ki so naročeni s strani proizvajalcev AV programja, so pa verodostojni, kot WV-jev test Beatla.
Meni je instaliran MSE javil in odstranil, še vsako grožnjo, pa se veliko sprehajam tudi po zelo problematičnih straneh, je pa res, da ne pritiskam tistega, kar ne iščem.
Vsako datoteko, ki jo potegnem iz neta in je v njej kaj spornega, mi MSE odstrani, predno jo uspem odpreti, tako, da za vsakdanjega, povprečnega uporabnika, toplo priporočam MSE, ki je popolnoma zastonj (zadaj ne stoji plačljiva verzija) in popolnoma neviden za uporabnika (razen obvestil o čudnih zadevah, ko se poizkuša kaj vrint v mašino).

Za profesionalno uporabo, je pa pač tako, da vsak uporabnik ima neko svojo bolj ali manj preferirano firmo.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

RejZoR ::

solatko je izjavil:

Avast, Avira in AVG so čista beda v free verziji, kot da nebi imel nič AV. Poštimaj si licenco in uproabljaj MSE. Za piratske verzije, ST ni pravi forum. Moraš na crackspeed in podobne.


Večjega loada BS-ja pa že dolgo nisem videl na enem kupu. Sej ne da je AVIRA ves čas v samem vrhu kar se detekcije tiče, avast! je isto tam nekje, AVG je pa zelo odvisno. Ampak vsi trije pa so za moje pojme boljši od MSE. Pač niso tko minimalistični, kje pa piše, da jih moraš sploh drezat. Vsi so narejeni za installa nd forget način dleovanja, tko da je nakoncu vseen drek.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

solatko ::

RejZoR - Od kar je prišel ven, uporabljam MSE in za enkrat ni spustil še niti enega večjega sranja skozi. Pobriše tudi skoraj vse cracke. Je minimalističen, ker dela tisto kar je potrebno, ostali pa imajo cel kup nastavitev, možnosti in ostalega sranja, od katerega pa je v free verzijah, zelo malo uporabnega.

Povej mi za eno nesnago, ki je MSE nebi počistil, pa je višje od zanemarljive nevarnosti. Jaz ti lahko naštejem cel kup keylogerjev, backdorjev in podobnih nevarnih zadev, ki se skozi naštete sprehodijo, brez trzljaja.

So pa te AV programčki super za uporabo nelegalne programske opreme, ker crackov in v njih nameščenih lumparijah, ne zaznajo ali pa ne težijo, ker so namerno tako narejeni. Če boš hotel od teh AV programov imeti uporabno orodje, ki bo tudi kaj našlo in odstranilo, moraš vzeti plačljivo verzijo.

In ne mi solit pamet, ker se ravno s čiščenjem svinjarije, ki jo spustijo skozi našteti programčki, največ ukvarjam pri software-sko nedelujočih mašinah.

MSE ne spusti skozi nič nevarnega in tudi odstrani vso tako golazen. Hvala bogu oz. MS, da je minimalističen.

Drugače pa se na tvoje pojme, pri zaščiti programske opreme nebi prav veliko naslanjal.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

RejZoR ::

In ti boš men solil pamet lol. Če program briše cracke je prej glup kot pa da je to odraz kakršnekoli odličnosti.
Samo ne vem kako to da MSE v nobenem testu razen false positives ne obnese kaj posebej dobro če je tko vrhunski...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

solatko ::

Zato ker zadaj ni plačljive verzije in bi si bilo potrebno kupovati image, z naročenimi testi in programčki, ki praviloma nikoli ne okužijo naš računalnik.
Cracke pa briše zato, ker so v njih zlobne kode in ne zaradi zaščite avtorskih pravic SW.

Recimo na tej strani ga hvali:
http://www.techsupportalert.com/best-fr...
Po drugi strani ga na tej kritizira
http://www.racunalnik-servis.com/blog/n...

Osebno pa govorim iz prakse, popravljanja nedelujočih (SW napake) računalnikov in o tem, kar dobim gor. Skratka iz prakse, cca 10/mesec z nedelujočim programjem - večina krivci nesnaga, niti na enem MSE, večina AVG, Avira in Awast, kakšen Norton ali pa na nekaj na leto celo dva ali več AV programov (na teh je po navadi vzrok ravno borba med AV programi). Po odstranitvi virusov, računalnik po navadi deluje normalno. Naslednja stvar je odstranitev instaliranega in namestitev MSE. Potem je po navadi mir.
Delo krepa človeka

fosil ::

MSE je precej slabo poznan program zato ga tudi ne najdeš na računalnikih.
Kakšno leto nazaj je bil videt kar v redu, zadnje čase pa se je na testih zelo poslabšal.
Je pa sicer ravnokar prišla ven verzija 4, bomo videli kako bo s tem.
Cracki pa tudi niso vsi zlobni, nekateri dejansko opravljajo samo "oglaševano" funkcijo.
Tako je!

RejZoR ::

Sorry sam to je en navaden BS. 3/4 primerov ko antivirus ne deluje je zato ker je prvotno opozarjal ampak ker je user vstrajal, da hoče pognat fajl, grejo ugasnit antivirus, da lahko poženejo stvar. Seveda lahko pol malware naredi karkoli hoče...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

satfinder ::

!Niso vsi crack-i malware. -)

Avast (sicer ga imam izklopljenega,
in redno update-anega), za kdaj pa
kdaj kaj za precekirat ... preferiram
ravno zato, ker NE brise crack-ov, ki
so clean, oz. razvijalci hitro odgovorijo
na javljene false positives ...

Crack-e, ... se prvo itak "stestira"
v virtualki, oz. v peskovniku ...

Se prej pa precekira na:
http://www.virustotal.com/
http://virusscan.jotti.org/en

Pregleda se se procese s
HijackThis
http://tinyurl.com/7gkrza4

[Analyze] HijackThis.de
http://hijackthis.de/

Je pa res, da vecina uporabnikov
namesca, poklika, kar dobi pod
"misko", in za vsak malware v
crack-u, ki ga javijo AV, ...
apps mislijo, da gre za false positive
..., oz. verjamejo uploader-ju (misljena
je "torrent populacija" -)
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: satfinder ()

solatko ::

Torej bomo rekli tako, kdor ima legalno opremo, se priporoča MSE, za ostale po želji.
Večina crackov, poleg opisane funkcije, dela še kaj drugega (večina, res pa ne vsi). Vsako isklapljanje AV zaščite, je enako, kot da ga nimaš. Je pač tako, da se crack, če že ne gre drugače, išče toliko časa, da gre skozi MSE, tisti, ki gre, je 99%-no čist, ne pa da se izklopi AV, zato da lahko instaliraš zlobno kodo. Popolni false positive, pri razbijanju registracij, je utopija. Kaj mislite, da se hackerji zastonj matrajo z razbitjem, tiste dodatne stvari se prodaja, kode, ki naredijo luknjo v sistem, sporočajo IP in ID računalnika z nemeščeno kodo, potem pa se uporabijo druga orodja.

Fantje in dekleta, nobena stvar na tem svetu ni popolnoma zastonj, tudi progarmska oprema iz travnika ne.

Zato ne nelegalni programski opremi, nikoli nebi nameščal bančnega poslovanja, nikoli nebi plačeval s kreditno kartico in nikoli nebi gor dajal, nobenih osebnih podatkov in informacij.
Delo krepa človeka

satfinder ::

AV-Comparatives Detection Tests:

Code
http://tinyurl.com/6j34wxb

Na zadnjem testiranju v marcu 2012
v AV-Comparatives.org
je MSE [Microsoft Security Essentials]
imel najvec malware prepustov, in je bil
najslabsi antimalware program ...

---------
Sandboxie [peskovnik]

Code
http://tinyurl.com/yklpwd

Crack-e, neznano, potencialno malware kodo
se testira, zaganja v peskovniku,
oz. v virtualki. -)

Code
http://tinyurl.com/cgrpz5v

---------
Za bancno poslovanje, ...
se ima lahko brezplacni GNU Linux OS,
... -)


V realnosti ima na tisoce uporabnikov
namescene crack-e za OS, apps, in nobenih
incidentov v zvezi z bancnim poslovanjem,
PayPal, Ebay, ... online placevanjem ...
Kar nekaj od njih ima tudi izklopljene
AV apps. -)

Jasno, da je pa bolje imet clean OS,
apps ... -) Oz. imet za te posle
brezplacen GNU-Linux, ..., virtualko. -)
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: satfinder ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621444 (20182) mat xxl
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11332595 (15029) hdx
»

zastonjski antivirus

Oddelek: Programska oprema
405063 (3236) mtosev
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11359613 (45413) d4vid
»

Računalnik zmrzne, ko se povežem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
261555 (1210) solatko

Več podobnih tem