» »

Računalnik zmrzne, ko se povežem z internetom

Računalnik zmrzne, ko se povežem z internetom

hocevar91 ::

Imam težavo, ki je sam ne uspem razrešiti.

Računalnik mi zamrzne v trenutku, ko se vspostavi brezžična povezava z internetom (če povezave ne vzpostavim dela računalnik normalno). Nekaj časa je vse zamrznjeno (lahko premikam miško venda se ne, da odpreti nobenih datotek) nato pa mi javi, da se windows ne odziva in mi kaže samo sliko ozadja. Ko se vspostavi povezava ga ni mogoče niti ugasniti drugače kot, da tiščim tipko za zaustavitev.

Če računalnik zaženem v safe mode dela internetna povezava brez problemov.

Računalnik je prenosnik Acer eMachines dual core 4gb rama star približno leto in pol in do včeraj teh problemov ni bilo. Nameščene ima original windowse 7.

Edina sumljiva datoteka, ki je bila včeraj prenešena je bil program Statisctica iz piratbay in, ko sem videl, da program ni pravilen sem ga odstranil, po tem dogodku pa je računalnik še vedno normalno deloval. Sistem sem pregledal z antivirusi Essential, Avast in Malwarebytes in pobrisal vse sumljive datoteke.

Moje računalniško znanje ni pretirano veliko zato mi je zmankalo idej, kaj še postoriti.

PS: pregedal sem tudi gonilnike za wifi kartico in so najnovejši

edit: skrbi me tudi zato ker imam na računalniku nlb klik certifikat in prav iz tega razloga nisem naredil factory reset, poizkušal pa sem obnovo sistema na datum pred težavami vendar to težav ni odpravilo

Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč.
  • spremenilo: hocevar91 ()

XsenO ::

So ti antivirusi kaj zaznali?
Certifkate se da načeloma exportat (no odvisno če si ga označil za to).
1 + 1 = 1

hocevar91 ::

Essential je zaznal stare trojance, ki niso bili izbrisani so bili pa onemogočeni in sem jih pobrisal.

Avast nato ni zaznal ničesar več. Nakoncu pa sem naložil še Malwarebytess in le ta je zaznal novih 8 virusov oz. "sumljivih datotek" katere sem nato tudi pobrisal.

Hayabusa ::

solatko ::

Najprej si uredi OS, da boš imel samo en (1) antivirusni program. Avast in MSE se med seboj ne razumeta, zato ti računalnik ugaša. Avasta zbriši!.
Malwarebytes pa imaš lahko poleg AV programa.
Delo krepa človeka

Hayabusa ::

Raje onemogoči MSE kot Avasta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

hocevar91 ::

Z tem linkom od avire mi nekako ne rata pregledat računalnika. (mini računalnik nima cd pogona pri okuženem pa je le ta zaradi sinovih dogodivščin uničen. Z daemon tools mi pa tudi ni ratalo zagnati iso datoteke.)

Zato pa sem pregledal računalnik še z online scannerjem na, ki sem ga našel na strani nod32 (v safe mode) in mi je našlo virusa win32/speedingupmypc.

Anntiviruse sem use po preglledu takoj odstranil tako, da imam naloženega samo Essential.

Sem pa opazil, da ko se prižge računalnik se v levem zgornem kotu pojavi okenček ćrne barve (tak kot je za ukazni poziv) in zelo na hitro izgine.

Če je kaj pomaga lahko še povem, da sem opazil, da se mi vsakič spremeni prosojnost orodne vrstice (naštimano imam sem imel, da se komaj opazi modra barva, nato ko sem ga vnovič prižgal je bila nato čisto modra. Ponovno sem nastavil na staro prosojnost in se je stvar ponovila).

Idej mi je čisto zmankalo tako, da nevem kaj lahko še naredim kot, da formatiraam računalnik....

solatko ::

Hayabusa - Avast free je zanič, večino sranja gre mimo njega. Trenutno je MSE čisto v redu in seveda je potrebno iz pošte in podobnega, vse skopirat v računalnik, potem šele odpirat. Če je kaj v priponkah, bo MSE to zaznal. Zavedat se je potrebno, da je to pač Microsoftov program in oni najbolj poznajo svoje pomanjkljivosti.
Če klikaš priponke direktno v pošti, te ne reši noben AV.
Nikoli pa ne smeta bit na računalniku dva ali več AV programov, ker se enostavno scufajo med seboj, nesnaga pa gre mirno mimo. Za ostalo nesnago pa je dobro imeti Superspyware ali Malverbyte.
hocevar91 - Najprej v safe modu z revo uninstallerjem odstrani Avasta (ne resetiraj, ko ti Avast to ponudi, temveč počakaj, da revo odstrani vse faile iz registra, ko bo konec, ti tudi revo priporoči restart). V safe modu moraš odstranit zato, ker ti v normalnem zagonu, Avast takoj zažene, tudi če ga isklopiš in se ne pusti odstranit. Odstrani tudi vse AV programčke, ki so ti jih naložili razni update-i - avg, mcafee...., pa tudi vse trackerje, ki se ti instalirajo v brovserjevo iskalno vrstico.
Delo krepa človeka

hocevar91 ::

Pobrisan use. Še vedno je stanje isto.

solatko ::

Poglej, če ti Avast še vedno deluje (task manager).
Delo krepa človeka

Hayabusa ::

solatko
You make my day :))
Avast free je zanič, večino sranja gre mimo njega


Avast se redno uvršča med top 10 vsako leto, leto za leto, tako da ti prodajaj svoje buče komu drugemu:
http://www.virusbtn.com
http://www.av-comparatives.org/
http://www.av-test.org/no_cache/en/test...


Evo tvoj priljubljeni MSE
http://dne.enaa.com/Internet-in-program...


OP
http://wintoflash.com/home/en/
http://unetbootin.sourceforge.net/#feat...

http://www.lamnk.com/blog/computer/rese...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

solatko ::

Hayabusa - 90% tistega kar se testira, tvoj računalnik, nikoli ne vidi. Sam uporabljam MSE od kar je prišel, pa računalnika še nisem imel okuženega, če prav se sprehajam po vseh mogočih straneh in preizkušam SW z vsemi mogočimi cracki.
Ko se okužena datoteka zdownloada, mi po navadi, okužene, MSE odstrani, predno sploh odprem fail. Če hočem kakšno svinjarijo stestirat, zaradi odstranjevanja, ga moram izklopit.
AVG, Avast, Avira in nebroj drugih, mi je take, okužene datoteke, mirno pustilo zalaufat, tulil so po navadi šele, ko je bilo prepozno. Tudi Policija virus (keper bootneck), gre pri vseh AV mirno skozi, ko ga, kot priponko, premakneš v mapo na disku (če ga odpreš v pošti, ga itak vsi spustijo mimo). MSE tako priponko, momentalno odstrani.

MSE je za povprečnega uporabnika čisto dober, je pa problem, ker gredo mimo njega, le redki cracki s TrojanDovnload, ki so sestavni del večine crackov.
Zato je pač manj uporaben, pri poganjanju nelegalne programske opreme (da se pa uredit tudi to, z dovoljenji za posmezne cracke, v karanteni).

Strankam z nameščenimi AVG, Avira in Eset AV programi, praviloma najdemo kar veliko število delujočih Trojancev (rekord je bil 55), pri tistih, ki imajo od začetka MSE pa le nekaj neškodljivih.

Seveda pa je veliko odvisno od stranke - uporabnika, kaj in kdaj odpira kakšne zadeve. Direktnih klikov v brovserju, noben AV ne ustavi in prepreči njihovo namestitev v PC. Je pa v veliki meri v pomoč Malwarebyte, ki ustavlja že odpiranje, večine, okuženih strani.

Ti pa kar veselo uporabljaj, kar se ti zdi najbolje, saj najslabše je, če nimaš instalirano nič, v nobenem primeru pa več kot enega!
Delo krepa človeka

hocevar91 ::

No da zaklučimo temo. Naredil sem factory reset z backup-om tako, da sem ohranil tudi vse pomembne datoteke težave pa so odpravljene.

Ker pa je tema že odprta bi jo izkoristil za eno vprašanje. Naložil bom antivirusni program avira free vendar mi je prijatelj svetoval naj si naložim še en program, ki ustavlja malware (malwarebytes oz podobno) zraven.

Zanima me če je to potrebno in pametno.

ABX ::

Ne, spodoben anti-virus opravlja obe naloge.

to je isto kot da bi fukal z dvemi kondomi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

hocevar91 ::

Hvala ;)

Pa kondom hitro poči upam, da so antivirusi kaj bolj zanesljivi :)

ABX ::

Nit ne :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Hayabusa ::

Bla bla, bla, ti še kar misliš trobiti svoje ?
Si kot digitalček.

Xserces ::

Solatko s temle stavkom si me razočaral...
zavedat se je potrebno, da je to pač Microsoftov program in oni najbolj poznajo svoje pomanjkljivosti.


to je najbol za lase privlecena stvar... stvar je od MS in oni vejo kje imajo luknje... Konkurenca nemore biti bolša od nas saj laufa na naših OS...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xserces ()

solatko ::

Xserces - Stvar ni direktno od M$. Je bila kupljena AV hiša, ki dela te programe samostojno.
Mislim na to, da je MSE pač najbolj prilagojen windows-u in ga glede na učinkovitost, najmanj obremeni. V w8 ga sploh ne vidiš, samo opozorilo in predlog rešitve, ko se kaj pojavi.

Je povsem zadovoljiv za povprečne uporabnike računalnika, verjetno pa imajo na bankah in FBI-u, kaj drugega.
Zakaj smetiti sistem z AVG-jem, Avastom, Nod-om, če ta, ki je priložen sistemu, popolnoma zadošča. Paranoikom in tistim, ki pikajo na vse kar se sveti, pa tako noben AV ni dovolj dober.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Xserces ::

nism rekel da ni zadovoljiv za home uporabnike ampak to kar si ti reku da oni najbolš vejo kje ima MS luknje... to pa žal ni res.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

solatko ::

Xserces - kaj ti misliš, da ko gre sistem v prodajo, je pa delo končano? Če poznaš osnovno kodo, je verjetnost, da najdeš ranljivost (izvzemimo tiste, ki so dogovorjene z višjimi nivoji za drugačno uporabo), veliko večja, to kažejo tudi vsi popravki, ki sledijo skozi leta. Seveda, ko pritisnejo tipko ON, vedo o luknjah toliko kot vsak uporabnik, ko pa cel šiht testirajo sistem, pa jim vsake toliko posveti napaka in na njih je, da jo popravijo, poleg tega, jim pa tudi uporabniki sporočijo takšne ali drugačne felerje.

Ko bo nekomu uspelo naredit sistem, brez napake, se bo razvoj zaustavil!
Delo krepa človeka

Hayabusa ::

Xserces
Škoda časa se kregati z verniki.

Xserces ::

kaj misliš da druge AV ferme delajo? Se praskajo po jajcih in čakajo da MS objavi luknje? če ti tako praviš pa že drži kot pribito...

če bi bilo tako bi bili drugi AVji 1-2 meseca v ozadju ker noben ne objavi luknje prec ko jo najde...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xserces ()

solatko ::

Pa čemu se sedaj repenčiš, lepo sem ti napisal, da ja na uporabniku odločitev, kaj bo uporabljal, trdim pa, da konkretno v 8-ici ni potrebno Defender odinstalirat, zato da boš poganjal neko drugo čudo, oba no gooooooooo!
Razloži mi zakaj bi si instaliral nek sw, ki ga vsake toliko čisto spremenijo, vsake toliko časa oskubijo, poleg tega mi pa še skozi teži, da naj kupim PRO, ker je FREE zanič.
Pri MSE mi noben ne teži, update poteka brez moje udeležbe, skeniranje lahko naštimam časovno, dnevno, mi sproti pregleduje faile in glavno nesnago ustavi, čemu bi rabil nek drug program.
Delo krepa človeka

Xserces ::

zmotilo me je samo to ko si rekel da če je od MS je bolše kot tisto kar ni ...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

solatko ::

Nisem rekel, da je boljše, verjetno pa je bolj usklajeno in porabi za enako delo manj resursov. Se tebi ne zdi, da bi bilo to mogoče.
Drugače pa sem tudi že sam uporabljal v preteklih 20+ letih, množico AV programov, od free, do superduper plačljivih izvedb in moram poudarit, da do danes, še niso naredili zaščite, ki bi pokrila in preprečila uporabniško zvedavost (pritiskati vse mogoče, brez razmisleka), zato pravim, da je trenutno (w8), v sistem vgrajen defender, popolnoma zadovoljiv, za normalne uporabnike.
Delo krepa človeka

solatko ::

Nisem
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621829 (20567) mat xxl
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11332615 (15049) hdx
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11359634 (45434) d4vid
»

antivirusni program

Oddelek: Pomoč in nasveti
434782 (4006) RejZoR
»

Noče odpreti stran z antivirusnimi programi

Oddelek: Omrežja in internet
202196 (1798) satfinder

Več podobnih tem