Forum » Hlajenje in modifikacije » Težave s plato!
Težave s plato!
TribesMan ::
Zivela banda!
Učeri sm neki čekiral z programom Radiate, koliko W naj bi oddajal moj Celeron 700 @ 1302 @ 2.1V program je izpisal precej fascinantno številko okoli 65W. KAr se mi zdi hudičevo veliko. Potem pa sem počekiral kako se kaj držita tranzistorja ki regulirata napetost (Abit BH6) na procesorju in moram priznat da sta zadevici prav peklensko vroci. Ker zadevici na sebi nimata hladilnika (sta le prispajkana na matično ploščo tako da ležita na njej) je v nevarnosti še vsa njuna okolica še posebej kondenzatorji, ki so prav tako zelo vroči in jih ne moreš držati, nekateri pa so že prav vidno napihnjeni. Tadrugi problem pa je gladilna tuljava (del regulacije napetosti procesorja ki skrbi za to da ni tokovnih in napetostnih sunkov na procesorju, ki jih povzročata tranzistorja. Tisti ki poznajo zadeve najbrž vedo o čem govorim) tudi ta se zelo segreva in je ravno tako kot vse ostale zadeve prevroča za držat.
Zdej me zanima ali bi se morda splačalo zamenjat regulacijo na plati. To se pravi Novi močnejši in hitrejši FETi (to niti ni problem) potem konkretno hlajenje Fetov (malo večji problem ker ni placa spljoh tam okol), potem bi blo najbrž treba zamenjat tisto gladilno tuljavo ali pa samo naviti debelejši drat (2.5mm^2??). Potem pa bi blo dobro zamenjat še vse kondenzatorje za nove ali po možnosti za večje :))
Torej kaj bislite bi se to splačalo? Ker namen imam natakniti na to plato Tualatina ki pa kuri še malce več tako da bodo zadeve še bolj v nevarnosti za odkuritev.
LP TribesMan
Učeri sm neki čekiral z programom Radiate, koliko W naj bi oddajal moj Celeron 700 @ 1302 @ 2.1V program je izpisal precej fascinantno številko okoli 65W. KAr se mi zdi hudičevo veliko. Potem pa sem počekiral kako se kaj držita tranzistorja ki regulirata napetost (Abit BH6) na procesorju in moram priznat da sta zadevici prav peklensko vroci. Ker zadevici na sebi nimata hladilnika (sta le prispajkana na matično ploščo tako da ležita na njej) je v nevarnosti še vsa njuna okolica še posebej kondenzatorji, ki so prav tako zelo vroči in jih ne moreš držati, nekateri pa so že prav vidno napihnjeni. Tadrugi problem pa je gladilna tuljava (del regulacije napetosti procesorja ki skrbi za to da ni tokovnih in napetostnih sunkov na procesorju, ki jih povzročata tranzistorja. Tisti ki poznajo zadeve najbrž vedo o čem govorim) tudi ta se zelo segreva in je ravno tako kot vse ostale zadeve prevroča za držat.
Zdej me zanima ali bi se morda splačalo zamenjat regulacijo na plati. To se pravi Novi močnejši in hitrejši FETi (to niti ni problem) potem konkretno hlajenje Fetov (malo večji problem ker ni placa spljoh tam okol), potem bi blo najbrž treba zamenjat tisto gladilno tuljavo ali pa samo naviti debelejši drat (2.5mm^2??). Potem pa bi blo dobro zamenjat še vse kondenzatorje za nove ali po možnosti za večje :))
Torej kaj bislite bi se to splačalo? Ker namen imam natakniti na to plato Tualatina ki pa kuri še malce več tako da bodo zadeve še bolj v nevarnosti za odkuritev.
LP TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
sidney ::
ena od resitev: na regulatorcke montiraj hladilna telesa, cez cel "komplex" pa en mini ventilator, lahko je kaksen cpu cooler od 486. BTW tacga sem jest na mojga geforsa 4 dodatno nasraufou. slabse ne bo ... probej
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
Spajky ::
TribesMan! Naredi to kar ti je sidney rekel in TAKOJ! spusti Vcore ispod 2V in frekvenco tudi na max 105Fsb(1,12G), če želiš imet proc in plato še kolikor toliko celo in probat Tulca preko Mod-a tudi gor dat /ki pa ne sme imeti večje končne frekvence kot 1,3GHz-navito ali nenavito na tej plati dolgoročno!/. Videl sem tudi tvoj drugi post in ker si rekel tudi, da so že nekateri kondenzatorji malo napihnjeni, se bojim, da je plata že v r*ti napol in nima nanjo smisla dajat več Tulca, dokler ne menjaš kondičev (daj večje kapacitete!) in pa pametno tudi voltažnih regulatorjev za močnejše...ker se lahko zgodi kaj kmalu, da bo jok in stok tle na forumu, napisan seveda s kakega drugega kompa. Če ti odleti v večna lovišča, se bo verjetno zgodilo, da ti bo še kaj pokopalo zraven !!!!!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Jojmene in mojo plato!
Ko sem sestavil prejšnji post sem se odločil razdreti mašino da vidim bolj konkretno, kaj dogaja z plato oziroma kako uspešno zmodat zadevo. In ko se zatopim v področje okoli napajanja proca (se pravi za slotom) me je skoraj kap. Pod tranzistorji, tuljavo in še malce okoli je tiskano vezje plošče čisto zažgano (OK ni še zoglenelo) je zelo temno-rjave barve ta barva se pozna tudi na zadnji strani plošče pod temi komponentami. Tudi tenzistorja in gladilna tuljava sta že vidno v zelo slabem stanju(recimo lak na žici od tuljave je oluščen in ferit ćist rjav). Tak da sem se hitro odločil za ukrep (no po enem letu in pol ni glih takoj) Vcore sem spustil na 1.9V, vodilo pa na 112MHz (1178MHz). Zdej mal so zadeve hladnejše veliko pa tudi ne vsaj držat se jih da malo časa.
Zdaj pa nimam ideje kako nej tam na una dva tranzistorja naštimam hladilnik, ker placa je samo 30*18mm kar pa je premalo za karkoli eksprimintirat. Kondiče bom zamenal to niti ne bo problem sam kej večjega bo pa težko gor napopat ker ni nič placa. Za tuljavo sem že naredil nadomestek (večje jedro iz starega AT napajalca in debelejši drat) Problem je le kako zamenjat tranzistorje oziroma jih odlotat, ker se bojim da preden bo popustil cin bo že vse prežgano (tranzistorja ležita na plošči in sta pricinjena z celo površino ohišja, če me razumete.
Uglavnm našu sm tud že nadomestke za ta dva tranzistorja in sicer namesto 45A različic ki sta trenutno gor bom nabavil 160A pa ima da trga.
BTW Spajky a ti kej veš kolkšne tokove vlečejo kej Tualatini pri 1600MHz ??
LP TribesMan
Ko sem sestavil prejšnji post sem se odločil razdreti mašino da vidim bolj konkretno, kaj dogaja z plato oziroma kako uspešno zmodat zadevo. In ko se zatopim v področje okoli napajanja proca (se pravi za slotom) me je skoraj kap. Pod tranzistorji, tuljavo in še malce okoli je tiskano vezje plošče čisto zažgano (OK ni še zoglenelo) je zelo temno-rjave barve ta barva se pozna tudi na zadnji strani plošče pod temi komponentami. Tudi tenzistorja in gladilna tuljava sta že vidno v zelo slabem stanju(recimo lak na žici od tuljave je oluščen in ferit ćist rjav). Tak da sem se hitro odločil za ukrep (no po enem letu in pol ni glih takoj) Vcore sem spustil na 1.9V, vodilo pa na 112MHz (1178MHz). Zdej mal so zadeve hladnejše veliko pa tudi ne vsaj držat se jih da malo časa.
Zdaj pa nimam ideje kako nej tam na una dva tranzistorja naštimam hladilnik, ker placa je samo 30*18mm kar pa je premalo za karkoli eksprimintirat. Kondiče bom zamenal to niti ne bo problem sam kej večjega bo pa težko gor napopat ker ni nič placa. Za tuljavo sem že naredil nadomestek (večje jedro iz starega AT napajalca in debelejši drat) Problem je le kako zamenjat tranzistorje oziroma jih odlotat, ker se bojim da preden bo popustil cin bo že vse prežgano (tranzistorja ležita na plošči in sta pricinjena z celo površino ohišja, če me razumete.
Uglavnm našu sm tud že nadomestke za ta dva tranzistorja in sicer namesto 45A različic ki sta trenutno gor bom nabavil 160A pa ima da trga.
BTW Spajky a ti kej veš kolkšne tokove vlečejo kej Tualatini pri 1600MHz ??
LP TribesMan
Zdej sm zadevo zacasno popravil. (novi kondiji, hladilnik na tranzistorje in ventilator...) Zdej me pa zanima kaj naj bi procesor rabil 2.5V (1A) in 1.5V (6A) napajanje. Ker tak regulator se nahaja nedalec od ostalega napajalnega vezja. Za 1.5 sem malo prestudiral in ugotovil da to zna biti neki v zvezi z GTL+, Kolkr jest vem so mel eni ljudje na tujih forumih tezave prav z to napetostjo, ko so delali tualatin mod.
@Spajky
Kaj ti mislis ce bi montiral tualatina bi se splacal zmanjsat na 1.3V kolkor uradno rabi tualatin??
Aja po moji modifikaciji zadeva laufa cist hladno in zopet na 1302MHz jupi...
LP TribesMan
@Spajky
Kaj ti mislis ce bi montiral tualatina bi se splacal zmanjsat na 1.3V kolkor uradno rabi tualatin??
Aja po moji modifikaciji zadeva laufa cist hladno in zopet na 1302MHz jupi...
LP TribesMan
sidney ::
Zakwa pa spreminjas voltazo, ce ti samo skodo dela. Jest mam tut tulca, pa sem probavou navijat voltazo. Razlike prakticno ni, le greje se precej vec. Pa se kmal bi naredu pi**arijo: Voltazo spreminjam z jumperji, v user-manualu mi pise na tabeli jump: 4,3,2,1, na plat so pa razporejeni: 4,1,2,3 . Valda sem narobej nastavu. Rezultat: Nalepka na procu se je scvrla, proc je zahajcou.... Se dobr, da sem koj porajtou ke je napaka. Se dobr de mi se dela.....
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
To voltazo bi mogu zmanjsat kolkr jest vem da bi blo full kompatibilno z tualatinom.
LP TribesMan
LP TribesMan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naviti celerona 1000 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3947 (3276) | Pyr0Beast |
» | Dodajanje kondenzatorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6548 (5672) | OwcA |
» | pretvornik za slot 1Oddelek: Strojna oprema | 2210 (1811) | Spajky |
» | Celeron na SLot 1 -> Tualatin adpaterju..nekaj vpasanjOddelek: Pomoč in nasveti | 979 (889) | akulp |
» | Spajky Celeron 1200 HelpOddelek: Navijanje | 1514 (1116) | damchy |