» »

Mikrovalovke škodljive ali ne?

Mikrovalovke škodljive ali ne?

1 2
3
4

mojsterleo ::

moje zdravstveno stanje se je prej izboljsalo, kot pa poslabsalo, odkar redno uporabljam MV pecico. poraba kruha in mascob je bistveno zmanjsana, hrana je enostavno pripravljena in meni zelo okusna.
zdravniki so me v teh letih najmanj polducatkrat preiskali in je bilo vse ok.

PaX_MaN ::

Sej lih o tem Hansu Hertlu (in nekaj drugih) so science-based nutricionisti spisal en članek. Kakopak ni pozitiven. 8-)

poweroff ::

Okapi je izjavil:

Kako se nihče ne sekira zaradi kajenja? Kadilce preganjajo kot garjave pse, reklame so prepovedane, na škatlicah morajo biti morbidna sporočila ...>:D

No ja, to je res. Ampak med "alternativci" slišiš: 20 ur predavanj o tem, da so mikrovalovke škodljive, 30 ur o tem, da je cepljenje škodljivo, 50 ur o škodljivosti mobilnih telefonov, 200 ur o tem, da je danes vse zastrupljeno, pa morda 1 uro o škodljivosti kajenja.

To nesorazmerje me moti.

Mislim, če bi povsem izginilo kajenje, bi verjetno izginil tudi zelo opazen delež obolenj. V bistvu me prav zanima, če je kdo naredil kakšen izračun glede tega.
sudo poweroff

PacificBlue ::

Meni hrana pripravljena v mv pecici ni okusna, kot da bi se okus izgubil..ali tista hrana pogreta z mikro valovi je drugače topla, kot iz elektricne peci. ne vem, opazim razliko..ali pa kaksna voda pogreta za caj v mikrovalovki, kot primer ..imam odpor do tega.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

poweroff ::

Ja, ampak vprašanje je, ali imaš odpor do tega, ker VEŠ, da je stvar pogreta v mikrovalovki? Ali drugače: bi bil sposoben ugotoviti razliko v okusu v dvojnem slepem testu?

No, pri pici iz krušne peči vsekakor ja, ampak pustimo to... ;)

Aja, pa da povem še nekaj. jaz mikrovalovke nimam in je tudi ne nameravam kupiti.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

dzinks63 ::

Ko sem brskal za mikrovalovi, sem naletel na tole:

Še pred 10-15 leti nismo ničesar vedeli o mikrovalovnih pečicah. Danes jih najdemo že v vsakem stanovanju v mestu. Hitro segrevanje vode v mikrovalovni pečici je v prvi vrsti povezano z nihanjem molekul vode v njeni sestavi pod vplivom zunanjega izmeničnega polja mikrovalovne frekvence. Pri tem je kategorično prepovedano peči živalsko meso v mikrovalovnih pečicah, saj se je na internetu pojavila informacija, da voda v mikrovalovnem polju razkraja beljakovine. Mikrovalovna voda lahko tudi znižuje kaljivost semen in rast rastlin (tabela 3), torej ima negativno biološko aktivnost.

Kaj se dogaja z značilnostmi vode pod vplivom mikrovalovnega polja? Pri vodi, obdelani v mikrovalovnem polju, smo opazili znatno znižanje njene viskoznosti, povečanje površinske napetosti, vrelišča in tališča, pH vrednosti in hitrosti gibanja ionov (moč toka). Vzroki teh sprememb so, razen lokalnega segrevanja, sledeči: delen odmik kisika in aktivacija ostalega dela z oblikovanjem (AOK) aktivne oblike kisika in radikalov. To poruši ravnotežje procesov disociacije vode s spremembo njene kislosti, s spremembo strukture ter drugih lastnosti. V znanstveni literaturi navajajo, da mikrovalovi učinkujejo na vodo tako, da inducirajo v vodi pojav njenih anomalnih struktur, ki se jih ugotavlja s spektrofotometrijo.

Zanimivo je sledeče dejstvo: prikazana je domneva o tem, da visoko-frekvenčno in mikrovalovno sevanje (μv), ki se uporablja za obdelavo vode, lahko nosi informacijo, npr. o patogenem stanju, o dejavniku patogenosti, zdravilnem preparatu ipd., kar lahko posreduje vodi. Uporaba take »informirane« vode, kot domnevajo, lahko izzove sorazmerno koristne spremembe v živih organizmih. Istočasno pa zgoraj navedena dejstva in vrsta dodatnih razlogov nasprotujejo uporabi te vode, npr. za pitje.

Kot prvo, gre za precejšnjo aktivacijo predmetov, ki vsebujejo vodo, npr. površina slojev teles. Pod učinki mikrovalov lahko pride do nekontroliranega povečanja hitrosti biokemičnih reakcij in fizioloških procesov. Kot drugo pa ta pojav lahko za kratek čas 25 povzroči valovanje vode. Zaradi visokofrekvenčnega učinka molekul vode in njene strukture postanejo pomanjšani regeneratorji visokofrekvenčnega in mikrovalovnega sevanja.


In voda bi naj imela še cel kup drugih lastnosti:

jest10 ::

Ko to pisanje pride do spomina vode, se konča kredibilnost

jype ::

> Pod učinki mikrovalov lahko pride do nekontroliranega povečanja hitrosti biokemičnih reakcij in fizioloških procesov.

OMG!

Ker če greješ na šporgetu, se pa molekule obnašajo ko Fonzie!

Magic1 ::

Pa to ne moreš verjet, kakšne vse buče uspejo ljudem prodat.
Magic

poweroff ::

dzinks63 je izjavil:

Pri tem je kategorično prepovedano peči živalsko meso v mikrovalovnih pečicah, saj se je na internetu pojavila informacija, da voda v mikrovalovnem polju razkraja beljakovine.

Well, klasično kuhanje in pečenje jih pa ne?
;)

dzinks63 je izjavil:

Mikrovalovna voda lahko tudi znižuje kaljivost semen in rast rastlin (tabela 3)

Seveda, saj tudi kuhanje semen znižuje njihovo kaljivost. ;)

dzinks63 je izjavil:

Pri vodi, obdelani v mikrovalovnem polju, smo opazili znatno znižanje njene viskoznosti, povečanje površinske napetosti, vrelišča in tališča, pH vrednosti in hitrosti gibanja ionov (moč toka).

No, to so pa že trditve, ki jih je mogoče neodvisno preveriti. Celo relativno enostavno je to. Je to že kdo storil?

dzinks63 je izjavil:

delen odmik kisika

Odmik od česa?

dzinks63 je izjavil:

Zanimivo je sledeče dejstvo: prikazana je domneva o tem, da visoko-frekvenčno in mikrovalovno sevanje (μv), ki se uporablja za obdelavo vode, lahko nosi informacijo, npr. o patogenem stanju, .... Uporaba take »informirane« vode, kot domnevajo, lahko izzove sorazmerno koristne spremembe v živih organizmih. Istočasno pa zgoraj navedena dejstva in vrsta dodatnih razlogov nasprotujejo uporabi te vode, npr. za pitje.

Se pravi so to domneve ali dokazana dejstva?

Mislim, še vedno ne vem ali je sevanje mikrovalovk škodljivo ali ne? Tale članek namreč ni razjasnil ničesar.
sudo poweroff

dzinks63 ::

Zgoraj citiranega ne izjavlam jaz, ampak je vzeto iz zgoraj linkanega pdf:

Ministrstvo za kmetijstvo Ruske Federacije
Zvezno državno združenje za izobraževanje višjega profesionalnega izobraževanja.
»Moskovska državna akademija veterinarske medicine in biotehnologije Skrjabina«
EGOROV V.V
VODA IN ORGANIZEM (nova dejstva in hipoteze) Problemska lekcija


Koliko je to verodostojno in kredibilno pa vpašanje za strokovnjake, z gostilniško debato se tega ne da potrditi ali ovreči.

RejZoR ::

Ne mi rečt, da so rusi edini delal kakršnekoli raziskave?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Invictus ::

RejZoR je izjavil:

Ne mi rečt, da so rusi edini delal kakršnekoli raziskave?

Tako nekako. Lahko pa so jih delali tudi na zahodu, samo jih niso objavili. Tega pač ne vemo.

Najbrž je sicer šlo za tipično kontro Sovjetov nasproti Amerom, ampak raziskave se da vedno ponoviti če dvomite v rezultate.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

RejZoR ::

Men je samo smešno, ko začnejo nakladat okoli strukture vode. Ne vem kako lahko kakorkoli spremeniš 2 molekuli vodika in eno molekulo kisika v karkoli drugega. Enako velja za večino snovi, ki pridejo z vodo (predvsem natrij in kalcij). Druga stvar pa so kompleksnejše stvari kot so beljakovine in maščobe (jajca, mleko), ki res različno reagirajo. Pa spet vprašanje na kakšen način, ali gre samo za drugačen način, ker se stvar pregreje od znotraj navzven in ne obratno kot pri navadnem kuhanju in pri tem izpade struktura in okus povsem drugače.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ivan01 ::

mojsterleo je izjavil:

Hrana nima enak okus iz mikrovalovne, to je nekak normalno. Ker se drugače kuha (od znotraj navzven), je manj zapečena in potrebuješ manj olja za pripravo.
Restavracije pa niso neko jako merilo...


"Ker se drugače kuha (od znotraj navzven)"
To, da se kuha od znotraj nazven ni res! Lahko poskusiš z enostavnim testom. Daj v mikrovalovno večji kos mesa in ga daj "kuhat". Ko bo "kuhan" nekje na polovici, ga daj ven. Boš videl, od zunaj bo lepo zapečen, noter pa še vse sirovo ("nekuhano").
Podobna tematika je bila tudi obravnavana na Mythbusters-ih, kjer so v eni od oddaj "testirali" mikrovalovke in so tudi ovrgli to teorijo, da se hrana kuha od znotraj navzven.
Lp

Mesar ::

Ja samo v mikrovalovki kuhajo IR žarki ne pa ogenj,.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

dzinks63 je izjavil:

Ministrstvo za kmetijstvo Ruske Federacije
Zvezno državno združenje za izobraževanje višjega profesionalnega izobraževanja.
»Moskovska državna akademija veterinarske medicine in biotehnologije Skrjabina«
EGOROV V.V
VODA IN ORGANIZEM (nova dejstva in hipoteze) Problemska lekcija


Koliko je to verodostojno in kredibilno pa vpašanje za strokovnjake, z gostilniško debato se tega ne da potrditi ali ovreči.

Hmm, jaz tudi lahko napišem PDF, kjer napišem Ministrstvo za kmetijstvo Republike Slovenije. Še celo grb lahko prilimam notri.

Če me razumeš kaj hočem povedat...
sudo poweroff

Okapi ::

Saj sploh ni treba ponarejati. Pogledaš lahko kakšno "raziskavo" profesorjev Kononeka ali Jermana o energetskih majicah ali vodnem spominu, z grbom ljubljanske univerze in žigom ustreznega ministrstva.

O.

Okapi ::

No ja, so, ampak kot dodatek, za zapečeno skorjico na pizzi.

O.

69charger ::

Dobro da nisi dal TV v mikrovalovko. Ni ga dovolj možnega facepalma za take traparije. Imenuje se mikrovalovka z namenom, uporablja mikrovalove != IR žarki.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Zgodovina sprememb…

norcuron ::

Si bo treba malo pogledat kako je sestavljen elektro-magnetni (EM) spekter, sicer pa ime pove svoje, če govorimo o mikrovalovnih pečicah gre za mikrovalove, ne pa IR valove (toplota), je vse lepo prikazano na kakšni sliki EM spektra (jih je polno povsod po netu).
Great are mysteries of the mind ... or not?

Mesar ::

norcuron je izjavil:

Si bo treba malo pogledat kako je sestavljen elektro-magnetni (EM) spekter, sicer pa ime pove svoje, če govorimo o mikrovalovnih pečicah gre za mikrovalove, ne pa IR valove (toplota), je vse lepo prikazano na kakšni sliki EM spektra (jih je polno povsod po netu).


Tako je! in vifiš tuki ne:



to je iz vikipedija link, da je vir pravi pa kredibilen. No tam pri 100k al pa en graf gor vidiš da je žarek rdeči, torej ma tudi EM žarek noter IR žarek in tudi iR žarak hkrati sevea, pa vidkim da modri žarek je tudi .. tak da vse peče to, pol se skup zlije v spekter sam problemi so, da se vpijavlje v hrane, ki ji zapečeš v mikrovalovni pečki, Kakšen pamterne rešitve sem še nisem našel, iščem pa, da bi neke prek dal, al pa po uporabil razmagetili sevanje, da ni hrana strupena ne.
Your turn to burn!

69charger ::

Nigga please WIKIPEDIA "Mikrovalovna pečica uporablja mikrovalove za svoje delovanje."
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Keyser Soze ::

Mesar je izjavil:

No tam pri 100k al pa en graf gor vidiš da je žarek rdeči, torej ma tudi EM žarek noter IR žarek in tudi iR žarak hkrati sevea, pa vidkim da modri žarek je tudi .. tak da vse peče to, pol se skup zlije v spekter sam problemi so, da se vpijavlje v hrane, ki ji zapečeš v mikrovalovni pečki, Kakšen pamterne rešitve sem še nisem našel, iščem pa, da bi neke prek dal, al pa po uporabil razmagetili sevanje, da ni hrana strupena ne.

Nea zastopim nič? Kaj si tle hotu povedat?8-O
OM, F, G!

joze67 ::

Mesar je izjavil:

... sam problemi so, da se vpijavlje v hrane, ki ji zapečeš v mikrovalovni pečki...

Vse ostalo ob strani - v mikrovalovni pečici hrane ne pečeš, ampak jo kuhaš.

Sicer pa je popolnoma jasno, da mikrovalovne pečice škodujejo.

Mnoge namreč pečice, v njih pripravljena hrana in celo posoda, ki je bila pri tem uporabljena, neverjetno begajo in strašijo. To povzroča stres. Stres pa je, kot vemo, zahrbtni morilec.

joze67 ::

dzinks63 je izjavil:

Pri Elektroluksovi po koncu še ene 5x zapiska (cca 5s vsega skupaj) in potem jo lahko odpreš, "trotl ziher sistem", sicer bi pa morali mikrovalovi s svetlobno hitrostjo "odmagliti"


Imam Electroluxovo pečico in res 5x zapiska. Ko delam v stealh načinu (ko se žena pretvarja, da še spi), najprej odprem vrata pečice (sekundo pred koncem), potem pritisnem cancel in zapiska samo 1x. Sicer pa je ta zvonec namenjen opominu, da je stvar končana.

Tisti hip, ko se pečica ustavi, sevanje izgine. Nekako tako, kot svetloba izgine tisti hip, ko ugasnemo luč (no ja, pri svetlobi vemo, da se je nekaj ujame v hladilnik, tako da par minut po kuhanju v mikrovalovni morda ni pametno odpreti hladilnika, just in case).

Edina možna nevarnost je poškodovana pečica. Npr vrata, ki se ne zaprejo, a dovolijo kontakt. Z vrat spraskana mrežica. Take stvari.

Cacamas ::

Berserker je izjavil:

Sevanje ali ne , v 2 minutah imam toplo mleko za kafe. Na dolgi rok zdravo ni. Vsekakor je pa pisana za g33k folk.


This one made my all nighter a little bit better. :D :D

JamesBond ::

PacificBlue je izjavil:

Meni hrana pripravljena v mv pecici ni okusna, kot da bi se okus izgubil..ali tista hrana pogreta z mikro valovi je drugače topla, kot iz elektricne peci. ne vem, opazim razliko..ali pa kaksna voda pogreta za caj v mikrovalovki, kot primer ..imam odpor do tega.


Jaz sem tudi opazil ko sem si šnicle pa krompir prvič notri pogrel. Drugačna toplota je, kot si rekel - tako sem tudi sam opisal razliko. Ugotovil bi tudi v desetkratnem slepem testu.

Zheegec ::

Mikrovalovka vsekakor ni OK. Zadnjič sem dal notri microwave-popcorn, pa mi preko 10% korna ni pop-nilo :(
Mogoče je bil pa star corn?

Mogoče...

JamesBond ::

popcorn moraš skoraj na sekundo naštudirat, da perfect spoka

Zheegec ::

Ma če pa malo predolgo ti pa zažge vse skupaj... Mikrovalke so zarota koruzno-predelovalne industrije lemme tell ya'.
Vejo, da razen majhnega procenta ljudi, ki imajo to naštudirano, vsi ostali porabijo dosti več korna za isto popcorna kot na navadni pečici. Torej prodajo več.

RejZoR ::

Pa proti rogljičkom tud :P Daj ga not za mal predolgo, pa se bo spremenil v črno oglje ter spektakularnem oblaku dima.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

driver_x ::

Človek bi pričakoval, da bo zaradi vseh tehnologij, pretoka znanja in podobnega razum naraščal. V resnici pa je povsem drugače, saj se stalno pojavljajo ideje, kot je tale o nevarnosti mikrovalovk, homeopatija in podobno. Verjetno take ideje ljudje širijo namerno, da se potem smejijo za hrbti tistih, ki takim idejam nasedajo.

jest10 ::

JamesBond je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Meni hrana pripravljena v mv pecici ni okusna, kot da bi se okus izgubil..ali tista hrana pogreta z mikro valovi je drugače topla, kot iz elektricne peci. ne vem, opazim razliko..ali pa kaksna voda pogreta za caj v mikrovalovki, kot primer ..imam odpor do tega.


Jaz sem tudi opazil ko sem si šnicle pa krompir prvič notri pogrel. Drugačna toplota je, kot si rekel - tako sem tudi sam opisal razliko. Ugotovil bi tudi v desetkratnem slepem testu.


Toplota je toplota, ni važno kako segreješ.
Tebe malo matra razporeditev toplote;) Zato je dobro futr pogret v mikrovalovki malo premešati, da je le ta bolj enakomerna

Keyser Soze ::

jest10 je izjavil:

Toplota je toplota, ni važno kako segreješ.
Tebe malo matra razporeditev toplote;) Zato je dobro futr pogret v mikrovalovki malo premešati, da je le ta bolj enakomerna

No, to tud ni čisto res.

Toplota sama po sebi je toplota, je pa vsekakor važno kako hrano pogreješ.

Kuharija je zajebana stvar in kdor reče, da je zrezek scmarjen na prenizki temperaturi oz. na premajhnem ognju, scmarjen na brzino v mikro, al pa spečen kot se spodobi eno in isto, temu pa res verjetno še vedno kuha mama. Problem pri okusu hrane iz mikro je ta, da ljudje v mikro večinoma pogrevajo ostanke hrane ali predpripravljene jedi. In to niso glih eni vrhunci gurmanske ponudbe. Ravno tako je pravilna uporaba mikro precej zajebana stvar, čeprav je bila mikro narejena z mislijo na lajšanje tegob kuhe in prihranek časa. Pa je daleč od tega, če jo uporabljaš pravilno + sama mikro ponavadi ni dovolj, mora bit še žar kombinacija.

Nima pa to ama nobene veze s tem ali je hrana iz mikrovalovke zdrava ali ne oz. kako se "informira" ko jo pogrejemo v mikro.
OM, F, G!

driver_x ::

Priporočila za kuhanje v MW so celo, da hrano pustiš stati vsaj toliko časa, kot se je prej kuhala, da se lahko toplota enakomerno porazdeli. Sicer pa ne gre mešati kuhanja v MW in pečenja zrezkov. MW je pač primerna za določene stvari in tam je precej boljša od alternativ.

Invictus ::

Ce bi bile mikrovalovke tako dobre, bi vse restavracije kuhale v mikrovalovkah.

Tako pa se vedno vse boljse restavracije kuhajo na plin, nekatere celo na drva.

Mislim da profesionalni kuharji vedo precej bolje kako je treba kuhati kot neki racunalnicarji, ki kuhajo v mikrovalovki.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jest10 ::

Keyser Soze je izjavil:

jest10 je izjavil:

Toplota je toplota, ni važno kako segreješ.
Tebe malo matra razporeditev toplote;) Zato je dobro futr pogret v mikrovalovki malo premešati, da je le ta bolj enakomerna

No, to tud ni čisto res.

Toplota sama po sebi je toplota, je pa vsekakor važno kako hrano pogreješ.

Kuharija je zajebana stvar in kdor reče, da je zrezek scmarjen na prenizki temperaturi oz. na premajhnem ognju, scmarjen na brzino v mikro, al pa spečen kot se spodobi eno in isto, temu pa res verjetno še vedno kuha mama. Problem pri okusu hrane iz mikro je ta, da ljudje v mikro večinoma pogrevajo ostanke hrane ali predpripravljene jedi. In to niso glih eni vrhunci gurmanske ponudbe. Ravno tako je pravilna uporaba mikro precej zajebana stvar, čeprav je bila mikro narejena z mislijo na lajšanje tegob kuhe in prihranek časa. Pa je daleč od tega, če jo uporabljaš pravilno + sama mikro ponavadi ni dovolj, mora bit še žar kombinacija.

Nima pa to ama nobene veze s tem ali je hrana iz mikrovalovke zdrava ali ne oz. kako se "informira" ko jo pogrejemo v mikro.


Kakor jaz vidim, je post, ki sem ga citiral govoril o POGREVANJU ne o kuhanju.

Invictus je izjavil:

Ce bi bile mikrovalovke tako dobre, bi vse restavracije kuhale v mikrovalovkah.

Tako pa se vedno vse boljse restavracije kuhajo na plin, nekatere celo na drva.

Mislim da profesionalni kuharji vedo precej bolje kako je treba kuhati kot neki racunalnicarji, ki kuhajo v mikrovalovki.


V mikrovalovki malo težje sproti dodajaš začimbe, mešaš, polivaš itd;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

driver_x ::

Invictus je izjavil:

Ce bi bile mikrovalovke tako dobre, bi vse restavracije kuhale v mikrovalovkah.

Tako pa se vedno vse boljse restavracije kuhajo na plin, nekatere celo na drva.

Mislim da profesionalni kuharji vedo precej bolje kako je treba kuhati kot neki racunalnicarji, ki kuhajo v mikrovalovki.


Seveda profesionalni kuharji zelo pogosto pogrevajo posmične skodelice vode za čaj, mleko ali čokolešnik za otroke in podobno.

Ali imaš potem tudi ti doma konvektomat?

Arto ::

Invictus je izjavil:

Ce bi bile mikrovalovke tako dobre, bi vse restavracije kuhale v mikrovalovkah.

Nihče ne trdi, da kuhanje v mikrovalovki prinaša neznanske kulinarične užitke ...

Invictus ::

Arto je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ce bi bile mikrovalovke tako dobre, bi vse restavracije kuhale v mikrovalovkah.

Nihče ne trdi, da kuhanje v mikrovalovki prinaša neznanske kulinarične užitke ...


Saj jih ne. Sam sem se odlocil da mikrovalovke v moji kuhinji ne bo. Ceprav potem kuha zahteva vec casa.

Polovica uzitka pri hrani je ze kuhanje samo. In vcasih jeza ko vse skupaj zazges ... In vrzes v skoljko ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

RejZoR ::

Ja, ampak ko pa moraš nekaj pogret v 3 minutah pa ne boš na štedilniku čakal 5 minut, da se najprej pregreje posoda, kaj šele hrana v njej.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Keyser Soze ::

jest10 je izjavil:

Kakor jaz vidim, je post, ki sem ga citiral govoril o POGREVANJU ne o kuhanju.

Tudi pogrevanje ni vedno simpl zadeva oz. vrž v mikro in pritisk gumba na 2 minuti ne da nič dobrega. Jebi ga. Takle mamo.

Kar se tiče pa odsotnosti mikro. Pogrevanje tekočin načeloma ni več težava, ker indukcija ni nobena neznanka. Trda hrana je pa mal trši oreh. Si pa mal več časa vzameš.
OM, F, G!

darkolord ::

Si pa mal več časa vzameš.
Ali pa kupiš mikrovalovko.

RejZoR ::

Keyser Soze je izjavil:

jest10 je izjavil:

Kakor jaz vidim, je post, ki sem ga citiral govoril o POGREVANJU ne o kuhanju.

Tudi pogrevanje ni vedno simpl zadeva oz. vrž v mikro in pritisk gumba na 2 minuti ne da nič dobrega. Jebi ga. Takle mamo.

Kar se tiče pa odsotnosti mikro. Pogrevanje tekočin načeloma ni več težava, ker indukcija ni nobena neznanka. Trda hrana je pa mal trši oreh. Si pa mal več časa vzameš.


Mikrovalovka za 50 EUR ali pa indukcijska plošča za 500 EUR. Res čist zanemarljiva razlika ane?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Arto ::

RejZoR je izjavil:

Mikrovalovka za 50 EUR ali pa indukcijska plošča za 500 EUR. Res čist zanemarljiva razlika ane?

Sej lahk kupiš samo un vrč, ne cele plate.

jest10 ::

Keyser Soze je izjavil:

jest10 je izjavil:

Kakor jaz vidim, je post, ki sem ga citiral govoril o POGREVANJU ne o kuhanju.

Tudi pogrevanje ni vedno simpl zadeva oz. vrž v mikro in pritisk gumba na 2 minuti ne da nič dobrega. Jebi ga. Takle mamo.

Seveda, ker je 1min za večino stvari dovolj>:D

Arto ::

Invictus je izjavil:

Polovica uzitka pri hrani je ze kuhanje samo. In vcasih jeza ko vse skupaj zazges ... In vrzes v skoljko ...

Saj mikrovalovka ni mišljena za kuhanje, ampak za pogrevanje. Kar je lahko tudi del kuhanja - naprimer za stopit maslo ali čokolado.

driver_x ::

Jaz si v 20 letih, odkar imam MW v njej še nisem skuhal kosila. Je pa nepogrešljiva pri pogrevanju in včasih odtajevanju. Za zabavo tudi kak CD ali DVD v njej "pobrišem".

Magic1 ::

Ah kje, če si proti si proti. Nima veze zakaj jo uporabljaš. MV pomeni smrt, samo da si v prostoru z njo... Kako lahko tak folk sploh preživi v civilizaciji, temveč se ne odseli v kak pragozd?
Magic
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikrovalovke - ja/ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7013179 (11176) Magic1
»

Pogrevanje hrane v mikrovalovki 2016 - (bad or good)? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7114553 (11764) okidoki
»

Mikrovalovka ne greje (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5916583 (13472) Jst
»

Ve kdo kaj o mikrovalovnih pečicah?

Oddelek: Loža
325910 (3924) mojsterleo
»

Škodljivost mikrovalovne pečice.

Oddelek: Problemi človeštva
3911690 (10721) Pyr0Beast

Več podobnih tem