» »

Odvzem njive

Odvzem njive

1
2
»

Gregor P ::

Aha sedaj smo že tako daleč, da je zločin imeti več dodatne zemlje, ali kot temu rečete nekateri "kupu blata"?!?8-O

Živel komunizem, back to the 1945;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

St235 ::

A ti isto temo bereš? A kdo avtorju očita, da ne sme imet zemlje? a kdo od njega pričakuje da se bo temu odrekel v svojo škodo in brez povračila?

govora je o tem kako in pod kakšnimi pogoji lahko država pride do zemljišča, ki je potrebno za javno dobro.

poweroff ::

Gregor P je izjavil:

obenem pa bo seveda zaradi tega dodatno obremenilo okolje; dodatno onesnaženje na vseh ostalih njivah ipd.
...
in sedaj je kmet "nategunček" ker si želi tržno ceno za svoje zemljišče?!?8-O

No ja, če je kmet tak strašen ekolog, naj najprej neha škropiti s strupi... >:D

nejcek74 je izjavil:

Lep primer so hiše ob Tržaški cesti v Ljubljani. Cesta je predvidena za širitev (mestna železnica). Ker ta projekt stane toliko kot en krak avtoceste se to nikoli ne bo zgodilo, oziroma vsaj ne dokler ne najdemo nafte na barju.

Heh, na Tržaški je bilo menda tako, da so mislili širiti avtocesto in so potem lokalni veljaki pokupili parcele (da bi jih drago prodali državi), nakar je širitev odpadla... In zdaj so seveda ti gospodje rahlo besni. :))

šernk je izjavil:

tudi v Italiji ne pustijo kaj preveč mučkanja...oni si zamislijo cesto in stroji grejo tam čez in imaš izbiro ali prodaš ali pa te povozijo, stroja oni zaustavili ne bodo :)

No, to se pa samo na Kitajskem dogaja...
sudo poweroff

mikic007 ::

marijancek je izjavil:

na srečo smo ravno lani preorali obe njivi, ne eni raste ozimni ječmen, na drugi bom pa vsadil koruzo. prej je bla pa trava. obdelovalne površine mi bodo v resnici manjkale.


Tu pravi, da mu bodo manjkale, posledicno jih potrebuje. Torej ne gre toliko za denar, kolikor razumem, ampak ve, da jih bo moral prodati in si seveda zeli cim vec. Ce izgubis del pridelovalnih povrsin, moras poskrbeti za nadomestna ali pa zmanjsati proizvodnjo. Pa ni vazno ali imas se kak drug vir dohodka ali si samo kmet.

St235 ::

Tako in zato ima pravico ali do denarnega nadomestila ali enakovredne oziroma boljše zemlje.

Ne vem pa kaj ima to z nabijanjem, kako ga bo država po komunistično enostransko razlastila in bo cela družina lačna, ker so odvisni od te zemlje.

mn ::

St235 je izjavil:

Tako in zato ima pravico ali do denarnega nadomestila ali enakovredne oziroma boljše zemlje.

Ne vem pa kaj ima to z nabijanjem, kako ga bo država po komunistično enostransko razlastila in bo cela družina lačna, ker so odvisni od te zemlje.


Vsaj v mojem primeru je bilo povezano z "nabijanjem" nekaterih (kakor vem ti nisi med njimi) kako je vsakdo, ki ne sprejme prve ponudbe avtomatsko lopov, ki želi ogoljufati državo! Pa da ne bo pomote, mislim da je tole področje v Sloveniji odlično urejeno. Razlastitev je mogoča, ampak je vseeno dovolj boleč postopek da imata obe stranki dovolj dobro motivacijo, da se dogovorita brez sodišča.
Na da ne bom samo off-topic. Kar se tiče cene je seveda stvar dogovora med teboj in investitorjem (predvidevam da občine). Premisli kakšna cena je poštena, jo utemelji potem pa s predlogom do investitorja. Če prideta do dogovora je OK, drugače pa naj najdejo drugo traso. Če boš pa pretiraval, druge trase pa ne bo, te bodo pa razlastili. V tem primeru boš dobil precej manj kot pa če se dogovoriš, tako da bodi razumen pri svojih zahtevah! Če ti pa najdejo nadomestno zemljo si pa itak zmagal.

opeter ::

St235 je izjavil:

Zaplete se pri ljudeh, ki na mrtvo vztrajajo na svojem kupu blata in ne želijo niti slišat za sosednjo parcelo ali denar. Konkretno za Avstrijo vem, da ti ne smejo prisilno odkupit zemlje lahko pa jo razlastijo pod pogojem, da ti zagotovijo enakovredno zemljišče. Tako, da edina stvar o kateri se tast od tvojega kolega lahko toži je ali je bil postopek pravilno izpeljan in ali je novo zemljišče enakovredno. Nikakor ga pa niso kar tako razlastili.


Žal podrobnosti ne vem, dejstvo pa je, da je tast od kolega vedno na velko komplicira in to na vseh področjih. Čist možno, da je tudi on sam kriv, da je do tega prišlo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

marijancek ::

saj zaenkrat bodo samo meje postavili. bodo pa vaše informacije prav prišle, če bodo res kdaj peljali tu cesto, kot so rekli. :)

gruntfürmich ::

zdilaj se za čim večjo ceno. sploh pa se prej pozanimaj, če te lahko enostransko razlastijo, sploh ko gre za projekt ne-državnega pomena.

če bi bili urejena država, bi to funkcioniralo hitro in poceni za vse strani, ampak ker smo bananistan, enim za kup sranja dajo 20€/m^2 ker imajo veze v občinski upravi, drugim pa drobiž za dobre njive...

samo ne se dat nategnat, ker imaš verjetno opraviti s kleptomanskimi idioti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup njive

Oddelek: Loža
224811 (3977) bf4ed
»

Se kdo kaj spozna na lastništvo, zemljo in mejniki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9219709 (10644) noraguta
»

Davek na kmetijske nepremičnine in kmečke subvencije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33763965 (57279) Invictus
»

Nesmiselna regulacija (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5310043 (9135) Daniel
»

Iz travnika v parcelo. Cena

Oddelek: Loža
1511144 (10496) gzibret

Več podobnih tem