» »

r9500 --> r9700 Utvara ali realnost?

r9500 --> r9700 Utvara ali realnost?

««
13 / 18
»»

morphling1 ::

Napake se pojavljajo samo v pixel shader testih in programih vsaj to se dogaja na kolegovi kartici, nima pa šahovnic ampak samo manjkajoče piksle.
Drugače pa meni je mod uspel z dvema testnima karticama 64 in 128 MB nikjer ni bilo nič. Soft mod seveda. Način pa običajen 7193c driverje sem razpakiral na disk ter v un direktorij posnel zmodano verzijo ati2mag.sys datoteke in zalaufal setup.
Potem pa dela al pa ne dela :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

morphling,a si naložo driverje s čarovnikom ali prek driver update?

AtaStrumf ::

morph kaj vse si pa sprobal, da lahko trdiš da je bil mod uspešen?

Thanatos ::

inštaliral sem enako kot morph, preko driver update. Kva rečt, srečko sem :D končno enkrat 0:)

TESKAn ::

Ej, name ne pozabit:).
Jazst sem razpakiral gonilnike, jih 'popravil' in pognal setup.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tako kot je TESKAn napisal , razpakiral ter double klik po setupu :)
Ata, gledal sem cele teste 3dmarka, dx9 demote, Code creatures, Comanche demo, ter še par starejših špilov.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Khm, a je lahk problem, da sem jaz normalno inštaliral gonilnike pol pa direk v direktoriju D:\WINDOWS\system32\drivers enostavno copy/paste-al popravljeno Ati2mag.sys datoteko in staro preimenoval v Ati2mag.sys.old in reštartal? Efekt je bil isti samo, da imam male šahovice (včasih tudi malo večje) v skor vseh špilih tudi recimo v Half-Life-u.

Zgodovina sprememb…

Vse je možno, kolega je enkrat flashal 8500 na retail bios, pa je imel polni artifaktov, potem je pa na sveže naložil winse in driverje pa je bilo vse lepo. Za Atija sploh priporočam sveže inštalirane windowse ter nobenih prejšnih driverjev. Se najbolj zmanjša možnost kakih čudnih problemov.

Fury ::

morph ne seri :) jest basem driverje gor dol pa cez brez deinstalla pa take pa use lepo dela :) vkljucno s softmodom :)

Si mel kdaj kako drugo kartico pred atijem instalirano da to govoriš. Ati pa deinstalirani nvidia driverji sploh ne grejo skupaj, vedno kaj jebe. Jaz tud nvidia driverje večinoma samo čez butnem pa delajo. Ampak sveži instal je najboljše da zmanjšaš možnost težav na min. Tebi mogoče dela velilko folka bo imelo pa non-stop probleme in clean install je najlažje da se rešiš problemov ter da imaš največjo možno hitrost. Non-stop install uninstall pušča nesnago za sabo, ker noben program ne počisti popolnoma za sabo in iz tega velikokrat sledijo problemi.

Zheegec ::

Ob prehodu iz TNT na GF2 sem moral formatirati da je bp delovalo vse, na Win98SE so bili kdaj pa kdaj problemi da novih driverjev ni šlo čez instalirat, ker niso delal in je bila screwed-up slika, tako da je jako različno:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dante ::

tudi jaz sem naredil klasicni softmod, prekopiral sem tisti fajl in ga preimenoval.

Kar pa se tice ciste instalacije driverjev pa ne vem no, sigurno je vecja verjetnost da gre kaj narobe, ce je sistem ze 'zamazan' z vsemi mogocimi driverji, vendar meni je brez problemov uspel prehod iz GF2 na ATI R9500@9700Pro.
Zaenkrat nobenih tezav.

lp
D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dante ()

Sem probal vse živo pa nič ne pali. Sem tudi odinštaliral ATI-jeve driverje Catalist 2.5 in inštaliral Catalist 3.0 na način ko ustaviš setup zamenjaš datoteko in potem še enkra zaženeš setup, pa ni nič bolje. Ta kartica gre nazaj h kolegu, ki mi jo je dal na test, jaz pa na TNT2 dokler ne pade cena R9700 za cca 20k, kar upam, da bo v roku 2 mesecev. Bo on dal pol še enu, da proba tega Radeona 9500, pa bomo videli. Če bo tudi njemu delal šahovnice, pol je pa žal nekaj narobe z njim.

Zgodovina sprememb…

morph.. jest sem mislu tko sam ko updejtas driverje oz gres iz recmo r8500 na 9500 :)

iz nvidie na ati pa je mal tezi ja.. bratranc je pozabu deinstalirat NV driverje in ene 15 bluescreenov fasu takoj :)

Jaz pa tehtam med sapphire 9500 128MB in connect3D 9500 128MB.Pa me zanima če se splača dati zraven 10€ za ram coolere?
Za connect3D se odločam,ker sem videl da je kar precej uspešnih softmodov

jest mam connect3d in seka :)

pa se splača dat 10€ za ram coolere?

ce so ze gor prlimani (hehe) pol ja :) ce ne pa odvisno kako dobr jih bos gor dal :)

ti pa povem da se ram pasje greje.. 50°C na izi..

mislim ,da niso,da jih poleg dobiš

zile ::

Fury: kolk maš default clock za gpu pa ram in kolk ti je uspelo navit. S kakšnim hlajenjem ?

def. 275/270 (standard clock za vse 9500/9500PRO/9700 kartice)

trenutno dela brez artefaktov (9700 soft mod) 345/300

ram dobi na 310 artefakte cez nekaj casa (= overheating.. bom dal gor rebra)

proc pa raje ne pretiravam (ceprov pr 360 po 4 urah 3dmarka ni mel artefaktov) ker mi ne disi prevec tist sranje od termalnega traku k je spodi..

mam pa VSE stock cooled :)

Plastiq ::

Prejšnji teden kupil Sapphire 9500 128 MB RAM. Rivatuner ni prijel, wizzard driver deluje.
Fillrate je sedaj na 330/300 je 1760/2650.
3D Mark nekje pod 13.000.
Brez artefaktov.

Amadeus
:D

amadej preden si lahko 100% da je mod uspel pozorno preveri v VSEH testih 3D MARK-a ATI Pippe Dream in Car paint testih, in še v ene parih špilih. Predlagam: Splinter Cell Demo, NOLF2, tudi Hallf-Life.

THX ::

pozdrav!
sm kupu sapphire radeon 9500. sm ga prnesu domov,
utaknu notr, zgleda ok.
po tem, ka sm pa nalozu driverje, pa po rebootu mi je pa cez cel ekran nalepl pasovi roza pa plavih pikic na črni podlagi
sm se j*** cel dan, nesu kartico drrgm sprobat, pa je delala
problem sm resu tko, da sm vn potegnu obe pci kartice in dal eno po eno nazaj
soft mod od rivatunerja prime, fill rate se 1x poveca..., + skor 1k tock u 3d marku
u 3d marku ni vidt artefaktov, ravn tko ne v nfs6, serious sam, mafia, alien vs predator, cc renegade
tko da mo moje je ql
bi se pa prporocu za ksn test, demo al pa kej tazga da se bl sprobam.
problem je, da more it zadeva cim manjsa (56k modem...)
ni mi pa neki jasn
ce kartico navijem, mi mece vn 3d mark
ne da bi zamrznl al pa kej, sam ugasne se, in to tko cist na random
mi je pa neki cudn: 1x mi je ratal game teste cez dat in je blo sam 500 tock vec. radeon pa navit na 335/310
brez artefaktov

sharp ::

Ja enake probleme mam jst,da ne govorim o fsb-ju zalavfat moram s 166 fsb in nato v windowsih spremenit na 180 fsb,drugače se sploh ne zbudi,ne vem a kartica ne prenese agp clocka,ki sploh ni velik drugače mi je delalo 200fsb na agresivnih timingih na prejšni gf4 4200,na Orb-u lavfajo z mojo plato in R9700 nad 200fsb-ja..ne vem več:|

Če je 200+ fsb je skoraj sigurno norce2. Meni je ratalo laufat 200 po tem ko sem malo bios preštelal za 9500 na začetku mi je pa zmrzovalo v winsih če sem šel čez 195 (s set fsb da ne bo pomote) samo se sploh ne spomnim kaj sem točno že naredil lahko da sem spremenil agp drive strenght. btw zadnjič sem naredil 3dmark benchamark pri 220 FSB z agp 4x kar je pomoje celo rekord za nvidio na VIA plati. -7°C voda na northbridgu je pomagala

sharp ::

Kaj pa narediš za 13x multi,sej si to delu na via 333 plati a ne?

Rezat moraš zadnji L3 mostiček (samo za nizke tbrede)

BoO ::

prosil bi za en povzetek:
Katera 9500tka gre v 9700tko 100%?
Na kaj je treba bit pozoren pri nakupu? Firmo, datum izdelave...?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BoO ()

9500 128MB gre v 9700.vseeno kera firma in zaenkrat še vseeno kera revizija.mora pa met enak PCB kot 9700.če jo boš kupil šel v AGT bo ta prava.

||_^_|| ::

BoO: samo nihče ti ne garantira da bo brez napak.

lament ::

Bi bil nekdo tako dober ter na lament@email.si poslal original BIOS od r9500 non-pro 128MB (po moznosti crna in ne redca izvedba)?

Hvala!

P.S.: Zadeva dela super s softmodom, nobenih artifaktov (vsaj dokler ne unicis BIOS-a :D)

a ti maš črno 9500 128MB in ti je ratal softmod v 9700?

Da.

A to Saphire črnega? Pismo 9700 Pro od Saphire so črni! Kje si ga pa kupil?

AGT Racunalniki; vceraj so dobili novo posiljko.

Kaj res nihce ne more poslat biosa?

LP

si vprašal na kakem drugem forumu,tujem mislim,recimo rage3d

lament, si probal na proizvajalčevi strani, ker na recimo na Gigabyte in Hercules strani dobiš biose, za kartice, če ne drugega lahko pošlješ email na kak tech support, pa boš skoraj sigurno dobil

Ja, tezim tudi na parih drugih forumih, toda brez uspeha.

Bom probal se s tech supportom.

LP

lament:
jst mam to kartico ( sapphire radeon 9500 črna)
če kdo napiše kako shranm bios+ link do programa, ga dobis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: THX ()

tok da veste: ATi je nekaj cajta nazaj zatežil Saphiru da naj neha 9500ke na 9700 PCBju delat. Tako bojo delal na 9500pro PCBju (rami v eni vrsti in ne L oblike in 128bitna širina). Drugim bo takisto. Sprašujem se torej lament ali si ti že novega dobil in ga spremenil na le 9500 pro?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thanatos ()

thantos:
kako pa lahko ugotovim al mam na r 9500 al 9700 PCBju narjeno kartico?
soft mod je prjel, brez artefaktov, fill rate ful večji
tle so linki na 3d mark

nenavit, brez softmoda:
http://service.futuremark.com/compare?2...

navit+ softmod:
http://service.futuremark.com/compare?2...

a se da iz tegale vidt (pise na skatli):
PCB# 35-fc07-d0-01

to je kr taprava karica tomi :) se vid iz fillrate testa

fill rate že zgleda ql, sam nature je mal bedn fps...
folk ma ponavad vec

ja, imam ze ta novega (rami v eni vrsti). V kaj sem ga spremenil ne vem (sam sem preprican da v 9700 in prosim ne unici mi sanj :))), lahko si sam pogledas rezultate na http://service.futuremark.com/compare?2.... Tole so rezultati s softmodom, sem pa tudi probal oni softmod za FireGL X1 in je rec tudi delala po pricakovanjih - v igrah nekoliko pocasneje kot softmod na 9700. Seveda brez vseh sahovnic oz. drugih cudnih reci na zaslonu.

LP

Se navodila za BIOS:
1. Rabis pure dos mode - ce uporabljas win9x lahko ob bootu pritisnes F8 pa izberes "Command prompt only" v primeru ostalih pa priporocam boot floppy brez kakih dodatnih himem-ov ali cesa podobnega (samo msdos.sys, io.sys ter command.com).
2. Rabis flashrom2, ki ga dobis na strani http://www.ati-news.de/HTML/Download/bi... (rabis tudi kak WinRAR) ter ga extractas.
3. Bootas v zgoraj opisani cisti DOS; pozenes ukaz "flashrom -s 0 original.bin"
4. Bootas nazaj v Windowse ter mi posljes original.bin na lament@email.si

To naj bi bilo vse; ce ti se kaj ni jasno pa vprasaj!

LP

Če zgleda tako kot tole spodaj pol je na 9500Pro PCB-ju:

Vidiš tudi po priklopu dodatnega napajanja, ki je zgoraj na sredini, pri 9700 pa je v zgornjem desnem vogalu. Lahko, da si naredil samo 9500Pro. Drugače pa so (oz. so vsaj bili na začetku) tudi gonilniki za 9500Pro drugačni od tistih za 9700/9500 in če ti delajo ti 9500/9700 pol skor more bit 9700 PCB; razen če niso združili obeh v novejših gonilnikih.

Kaj več o spremembah pa lahko najdeš na tej strani.

Zgodovina sprememb…

Ja, taka je; razlika je samo v barvi ter hladilniku, ki ni ATIjev.

Jaz sem zaenkrat se vedno preprican, da mi je softmod ustvaril R9700.
Razlogi:
1. zadeva res dela BP (na predhodni rdeci kartici se niti windowsi niso zbootali)
2. fill rate se je povecal tako kot je bilo napovedano
3. govori se, da se iz R9500 64MB lahko naredi R9500 PRO, iz R9500 128MB pa R9700

Pa se nekaj gole teorije (pobrano iz http://www.designtechnica.com/sections....
R9500 128MB - 128bit bus, 4 pipeline
R9500 128MB PRO - 128bit bus, 8 pipeline
R9700 128MB - 256bit bus, 8 pipeline
Po trditvah Wizzarda, ki je patchal driver, patch omogoci dodatne 4 pipeline ter razsiri bus na 256bit (pobrano iz http://www.maxdownloads.com/~ian/wizzar..., prvi stavek pod naslovom). Ce HW to zmore (je na pravem PCBju z 8 delujocimi pipelini) zadeva dela, drugace pa se pojavijo razne sahovnice oz. v mojem prvem primeru - se stvar sploh ne zbootala. Torej pri meni delajo dodatni 4 pipelini ter dodatnih 128bitov pri memory busu, kar skupaj nanese R9700, ce pa ga se nekoliko OCjam pa lahko dobim R9700 PRO. (Samo vklapljanje dodatnih 4 pipelinov brez razsirjanja memory busa se pa dogaja pri R9500 64MB -> R9500 PRO).
No, v tole teoreticno razlago verjamem jaz, koliko pa je v njej resnice pa ne vem :D

LP

ne to z bandwithom ni res. Zažen Rivatuner in ti bo pisal zgoraj R300 with 128bit memory. Meni (in vsem ostalim) je že brez softmoda pisal R300 with 256bit memory, dokaz da se večje širine ne da vklopt. Torej folk če hočte še vedno uspešno softmodat mislim da ostane samo še Connect 3D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thanatos ()
««
13 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon 9500 in čudna slika (črtna koda)

Oddelek: Strojna oprema
422103 (1454) mi_c_ho
»

Radeon-Nemčija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
975736 (4516) ferdo
»

Sapphire Atlantis Radeon 9500 Pro ali Enmic HIS Excalibur Radeon 9500 Pro?

Oddelek: Kaj kupiti
451811 (1328) falotXP
»

soft mod 9500 non pro

Oddelek: Navijanje
422163 (1626) boštjan
»

Radeon 9500 v Radeon 9700

Oddelek: Novice / Grafične kartice
382422 (2422) TESKAn

Več podobnih tem