Forum » Navijanje » r9500 --> r9700 Utvara ali realnost?
r9500 --> r9700 Utvara ali realnost?
boštjan ::
nekdo na bolhi prodaja 9500@9700 za 80ksit halo malecky ti si slab trgovc tvoja cena je bla sam 57ksit
ne samo na bolhi,tudi na slo-techu
link
AtaStrumf ::
Sem modela poskušal mal k pameti spravt pa pravi, da je samo joke:
Quote:
Vse skupaj je bilo misljeno bolj kot sala. se zavedam da ga za taksno ceno noben ne bo kupil :-)
OK, če tko prav, samo ni to bilo nikakor razvidno iz oglasa.
Quote:
Vse skupaj je bilo misljeno bolj kot sala. se zavedam da ga za taksno ceno noben ne bo kupil :-)
OK, če tko prav, samo ni to bilo nikakor razvidno iz oglasa.
Muflon1 ::
Kak ni razvidno da je štos, pa sej sem smajile zraven našopal v oglasu. Zgleda je fok čist živčn zadnje čase ko jim Radeoni 9500 ne delajo tko kot je treba Zdej pa še neki resnega. Js sm z shekanimi gonilniki odprl vse cevovode in dobim npr Nature test od 150 do 170 FPS. Po drugi strani pa imam nekoliko slabši hi-res test (kar je razumljivo glede na to da zadevo (še) poganjam na Celeronu 1,7@2GHz). Nekaj sem bral da ga z gonilniki ne odpreš popolnoma? Explain...
Thanatos ::
veselo izjavljam da imam verjetno radeona 9500@9700 kateri nima nobenih artefaktov v špilih včer smo ga že pil sprobal sem na GTA3, NFS6, SOF2, Comanche 4,...
boštjan kaj si to mislil z riva tunerjem?
boštjan kaj si to mislil z riva tunerjem?
Mr. Twister ::
Uspeh!!!!
Dopoldne sel iskat mojega novega Sapphire Atlantis 9500 128MB
Trenutno imam 9700, ki dela brez problemov
originalni driverji, brez OC
Fill rate (single-texturing): 906.7
Fill rate (multi-texturing): 1078.8
Wizzard driver, brez OC
Fill rate (single-texturing): 1521.7
Fill rate (multi-texturing): 2319.0
/me a happy bunny
Kartica je bila narocena pri Netisu v trzinu. Model je reku, da majo se eno na zalogi.
Sam jih je treba poklicat, ker nimajo trgovine, cifro najdete na www.netis.si Upam da boste mel sreco, tko k jest.
LP, grem navijat kartico
Dopoldne sel iskat mojega novega Sapphire Atlantis 9500 128MB
Trenutno imam 9700, ki dela brez problemov
originalni driverji, brez OC
Fill rate (single-texturing): 906.7
Fill rate (multi-texturing): 1078.8
Wizzard driver, brez OC
Fill rate (single-texturing): 1521.7
Fill rate (multi-texturing): 2319.0
/me a happy bunny
Kartica je bila narocena pri Netisu v trzinu. Model je reku, da majo se eno na zalogi.
Sam jih je treba poklicat, ker nimajo trgovine, cifro najdete na www.netis.si Upam da boste mel sreco, tko k jest.
LP, grem navijat kartico
thanatos,lahko uporabiš wizardow način modanja ali pa najnovejši riva tuner ,ki tudi tvojo 9500 spremeni v 9700.
trenutno imam wizardove driverje (3.0a) gor in mi jih rivatuner ne zazna. a to pomen da rivatuner ne podpira 3.0a ali da ne podpira w1zzardove stvaritve?
če boš hoto z riva tunerom,boš moral driverje iz ati strani dol potegnit,pol bi riva tuner mogo delat
Tito ::
Katere firme kartico pa se najbolj splača?
Hercules, ati...?
Hercules, ati...?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tito ()
glede proizvajalcen se najbolj splača sapphirov model.hercules bo predrag,gigabyte pa ma samo 64MB različico.
artifakti (šahovnica) se pojavijo le in samo v fillrate testu od 3Dmarka. Drugje jih ni za vidt.
jerry2000 ::
Ok, sem kupil pri AGT-ju, rezultat je sledeč: Kartico mi že od samega začetka rado vrže ven računalnik, kot bi reset pritisnil včasih je pa modri zaslon smerti na Windows 2000...
Je možno, da je to krivo napajanje? Imam sicer Chieftec 340W napajalnik, toda... Imam 2 CD-ja, tračno enoto, 4 trde diske, 5 ventilatorjev... Je možno, da bi bilo 340W premalo in bi zato se računalnik resetiral? Ker ta kartica očitno več požre kot moj prejšnji VIVO radeon (oni stari)... Zdaj sem odklopil oba CD-ja in je malo bolje, vendar še vedno resetira na random...
Glede driverjev... Sem inštaliral in imel na XP1700+ 3DMark 2001 9800 točk... Potem sem popachal in kot kaže deluje, ker se je fill rate ful povečal iz 1100 na 1500 in oni drugi na 2300 celo... Ampak cel 3DMark test je pa še vedno nizkih 11000. A ni to nekam malo, če patch deluje? Ali pač ne...
Še nekaj, nisem DX 9 inštaliral, morda je v tem težava nizkega rezultata? Glede artefektov pa tole: morda so, toda jaz jih nikjer ne vidim. Če so so tako majhni, da jih ne zaznam. Nobenih težav...
Bom probal še OC, ker mislim, da je kartica odklenjena... Bom sporočil.
Jo bom pa verjetno prodal, ker na 1600 X 1200 kar uporabljam ima nekih 5% manj ostro sliko kot stari VIVO. Ker predvsem delam z računalnikom, mi je to nesprejemljivo...
Pozdrav
Jerry
Je možno, da je to krivo napajanje? Imam sicer Chieftec 340W napajalnik, toda... Imam 2 CD-ja, tračno enoto, 4 trde diske, 5 ventilatorjev... Je možno, da bi bilo 340W premalo in bi zato se računalnik resetiral? Ker ta kartica očitno več požre kot moj prejšnji VIVO radeon (oni stari)... Zdaj sem odklopil oba CD-ja in je malo bolje, vendar še vedno resetira na random...
Glede driverjev... Sem inštaliral in imel na XP1700+ 3DMark 2001 9800 točk... Potem sem popachal in kot kaže deluje, ker se je fill rate ful povečal iz 1100 na 1500 in oni drugi na 2300 celo... Ampak cel 3DMark test je pa še vedno nizkih 11000. A ni to nekam malo, če patch deluje? Ali pač ne...
Še nekaj, nisem DX 9 inštaliral, morda je v tem težava nizkega rezultata? Glede artefektov pa tole: morda so, toda jaz jih nikjer ne vidim. Če so so tako majhni, da jih ne zaznam. Nobenih težav...
Bom probal še OC, ker mislim, da je kartica odklenjena... Bom sporočil.
Jo bom pa verjetno prodal, ker na 1600 X 1200 kar uporabljam ima nekih 5% manj ostro sliko kot stari VIVO. Ker predvsem delam z računalnikom, mi je to nesprejemljivo...
Pozdrav
Jerry
Tzar ::
Yuhu. Končno je tudi meni uspelo.
Moj connect3d Radeon 9500 128Mb je z softmodom sedaj izboljšal rezultat v 3Dmarku za 2000 pik.Brez nikakršnega artifakta.
Sem pa probal z dvemi Sapphirji pa ni šlo,sem lahko šah in košarko hkrati špilal.Če kdo želi mu lahko priskrbim Connect 3D radeona.
Moj connect3d Radeon 9500 128Mb je z softmodom sedaj izboljšal rezultat v 3Dmarku za 2000 pik.Brez nikakršnega artifakta.
Sem pa probal z dvemi Sapphirji pa ni šlo,sem lahko šah in košarko hkrati špilal.Če kdo želi mu lahko priskrbim Connect 3D radeona.
Življenje je lepo!
VASkO ::
Tzar, kje si dobil Connect3Dja? ga niti na njihovi strani nimajo se. to mas ne pro varianto, ali?
Conect 3D Radeon 9500 128Mb, Da, ni PRO. In dela super.
Rabi kdo to kartico?
lp
Robi
Rabi kdo to kartico?
lp
Robi
Življenje je lepo!
51k
Do treh sem v LJ,tko da ce kdo rabi naj cimprej sporoci na mail
tzar@email.si
lp
Do treh sem v LJ,tko da ce kdo rabi naj cimprej sporoci na mail
tzar@email.si
lp
Življenje je lepo!
jerry2000 ::
Jaz prodam Radeon 9500 128Mb, ki se modificira 100%, nima nobenega artefakta, za 58.000 SIT.
Jerry
Jerry
rap3r ::
Ej morf dej pomagi mam problem aja mam saphhire 9500 in od winsov driverji delajo ok catalist pa ne kar kol odprem se mi cpu usage dvigne na 100% pa sm inštaliru winse na nov sm pa neki ugotovu da mi saguard naštima use na off agp tud tko da nevem kaj bi blo lahk narobe via driverje sm tud naložu še enkrat pa isto.Fsb sm spustu na 166 pa isto
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Ok uspeu uštimat tko da nism via driverje gor naložu!Probu sm softmode pa je slika v kurcu s tem da fill rate se mi iz 1100 zmanša na 800!Zakaj že?Ta zadeva pol ni dobra!Pa če mam fsb na 196 mi grdo sliko vn meče že v 2d načinu!
Poglej skore http://service.futuremark.com/compare?2... zadeva dela počasnej kukr 8500!!!Z 850 sm meu pr 1755 procesorju 10600 pik nekje kar lahk tle vidš http://service.futuremark.com/compare?2...čist kr neki use skp pa za agp vodilo mi še zmerm piše da je off in fastwrite tud direkt agp write tud!!!
Poglej skore http://service.futuremark.com/compare?2... zadeva dela počasnej kukr 8500!!!Z 850 sm meu pr 1755 procesorju 10600 pik nekje kar lahk tle vidš http://service.futuremark.com/compare?2...čist kr neki use skp pa za agp vodilo mi še zmerm piše da je off in fastwrite tud direkt agp write tud!!!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
koyotee ::
to ni utvara to je resnicnost! res da loh sfukas grafo z voltmodom ampak ce ti uspe se splaca! moje mnenje
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Evo tud men je ratal!Edin mam problem da mi komp zmrzne če furam fsb več kukr na 180!Tko da zdej mam score s tem da grafa ni navita razn softmode:http://service.futuremark.com/compare?2...
AtaStrumf ::
Zdaj tudi sam razmišljam če bi kupil R9500 128 in probal zadevo. Imel sem Ti4400 128 in sem dobil brez navijanja 11k 3D Marka, z navijanjem grafike in PCU-ja pa 13k pik. A se mi splača kupit in navit na 9700 (predvidevam, da rata BP) ali ne in če kaj naj pazim?
karta mora bit 128MB in grajena na PCB 9700,torej 2 ram čipa zgoraj,2 ram čipa ob strani,zaenkrat so še take,pol pa lepo softmod in voila 9700,če maš srečo,ker lahko naletiš na tako ,ki ma 4 defektne skrite cevovode.
Jah če dobiš tazga k ti rata pol je ql!Jz sm 3 zamenu pa mi je v tretje šlo pa še to mam kje pikco v igrah sam se ne opaz razn če res skoz gledaš...
morphling1 ::
Ata jaz pravim da imaš v 4400 še ogromno moč in se ti ne splača menjat, raje voltmod nared ter navih in boš brez težav še nekaj časa, meni so se Radeoni malo zamerili ker ne prenesejo visokih FSB-jev drugače je cool zadeva samo če ne uporabljaš AA ter Aniso je ampak recimo samo visoke resolucije se GF4 zelo dobro kosa z Atijem da ne omenjam driverjev. GFX bo kmalu zunaj ter potem tudi cenejše različice tako da vsaj na to velja počakat da se vidi. Čeprav res pa je da je 9500 128 MB pocen zadeva in z malo sreče dobiš 9700, nevem sam tud še cinkam, samo mi je GF4 tako všeč da se težko odločim sploh ker sem v 3d mark teamu in se da tu dosega s navitim GF4 hude rezultate. Jaz pravim vsaj na novi 3dmark bom počakal potem pa da vidimo koliko bolje se bo Ati odrezal.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ne zakaj bi biu na izgubi?
Poznam folk in sm tri sprobu.
Ta sivr zdej ql dela sam je grenak priokus zarad unih parih pikc v 3d marku in mogoče kkšne v špilu.Sm pa ati directx 9 demote probavu pa niti pikce 100% slika tko da nevem cevovodi niso krivi.
Poznam folk in sm tri sprobu.
Ta sivr zdej ql dela sam je grenak priokus zarad unih parih pikc v 3d marku in mogoče kkšne v špilu.Sm pa ati directx 9 demote probavu pa niti pikce 100% slika tko da nevem cevovodi niso krivi.
Tarzan ::
Rap3r, sej je že jasno, da s cevovodi ni ič narobe. Morphlig čaka, da se razjasne katera kartica bo mela v 3DMarku 2003 prednost, da bo mel boljše score v 3DMark teamu. Če nisem prav razumel me popravi
GeForci so bli do sedaj kralji in zato je pomoje kar upravičeno, da še malo počaka, da pride FX ven.
GeForci so bli do sedaj kralji in zato je pomoje kar upravičeno, da še malo počaka, da pride FX ven.
Ne me narobe razumet R9700 se da sigurno spravit na zelo visok score, dosti višji od 4200 ampak spet ne toliko da bi upravičil nakup, v bistvu se spravljam naredit nekaj optimalnih benchov na 4200, samo ne najdem časa da spet vodno hlajenje gor vržem, da pokažem da zadeva še vedno zelo brca
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Dela kot je treba problem bo ratal pa vsakič ko se boš zmislil menjat driverje, zdaj dela z zadnjim catalysti, ki pa niso nujno najboljši. Jaz bi soft mod uporabli da vidim če je kartica 100% artifact free potem pa hard mod in flash na 9700, da je zadeva vedno 100% delujoča
to mam tudi jaz v mislih,prvo soft mod,da vidim če je vse rockstable,pol pa kolegu da prelota tista 2kakeca skupaj,da se nena nonstop zajebavam pri menjavi z driverji,kar pa počnem nonstop
Ugotovu sem da kartice ki se ne dajo dobro soft modat, bolj grejejo od tistih ki se dajo.
Pa se to, mogoce kdo ve kje dobit hladilnike za RAM-cek, ki so slo majčkeni?
Pa se to, mogoce kdo ve kje dobit hladilnike za RAM-cek, ki so slo majčkeni?
Življenje je lepo!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Radeon 9500 in čudna slika (črtna koda)Oddelek: Strojna oprema | 2103 (1454) | mi_c_ho |
» | Radeon-Nemčija? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5736 (4516) | ferdo |
» | Sapphire Atlantis Radeon 9500 Pro ali Enmic HIS Excalibur Radeon 9500 Pro?Oddelek: Kaj kupiti | 1811 (1328) | falotXP |
» | soft mod 9500 non proOddelek: Navijanje | 2161 (1624) | boštjan |
» | Radeon 9500 v Radeon 9700Oddelek: Novice / Grafične kartice | 2421 (2421) | TESKAn |