» »

Cenzura - Viktorji 2011

Cenzura - Viktorji 2011

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

Pithlit ::

Matako je izjavil:

Danes mogoče že, v času militantnih "biker" gejev kakih 30, 40 let nazaj (uni strici z usnjenimi kapami in brki v stilu Village People) je bila pa druga pesem. O ja! Tisti niso kaj dosti spraševali.

Ti tvoji 'militantni biker gay-i' so seveda izmišljotina bebave holywoodske produkcije ki je _vedno_ pihala na dušo trenutni družbeni situaciji (nikoli je ni kritizirala - ne tako, ne drugače).

Zdaj, če je tvoj omiljeni šport izkrivljanje zgodovine... pol ti nobeno pisanje ne bo pomagalo. 40 let nazaj se je dogajalo tole. Drugje po svetu pa ni bilo dosti bolje. Toliko o tvojih militantnih gay bikerjih.

Yossarian je izjavil:

Glede financiranja pa v razmislek. Zelo rad berem knjige, ampak nekaterih naših pisateljev ali pesnikov še povohal ne bi, pa vseeno moram financirat izdajo njihovih knjig, ki jih čitak ozek krog ljudi.

Pri tem imamo vsaj en kolikor toliko pameten razlog... ohranjanje kulture. Tržno uspešnih slovenskih avtorjev je izredno malo. Ostalim je pa treba malenkost pomagat. Bogati pa s to pomočjo nihče ne. Davke pa avtorji prav tako plačujejo.

Cerkev? Cerkvi se pa vrača gozdove, nepremičnine in premičnine... Cerkev ne plača tudi enega centa davka. Sedi pa na premoženju za katerega bi marsikdo dal desno roko. Financira se iz proračuna, hkrati pa se plačuje razne maše tudi iz žepov vernikov.

Ni ravno podobna situacija ane? Pravzaprav bi se za cerkev komot lahko reklo da je parazit. Tisti slovenski avtorji živijo vsaj v parazitski simbiozi.

JohanP je izjavil:

RTV je servis vseh in kot tak v takih primerih ne more enostransko izbirati strani, ampak je zavezan, da se znotraj vnaprej dogovorjenega termina zagovarjajo obe (ali več) strani.

Glej.

RTV se financira iz davkoplačevalskega denarja.
Cerkev se financira iz davkoplačevalskega denarja.

RTV _mora_ skrbeti za nevtralnost.
Cerkev lahko udriha po vseh ki so 'drugačni'.

Zakaj eden 'mora', drugi pa 'lahko'... če sta pa oba (očitno) v službi vseh davkoplačevalcev?

In ja, glede na to kako off topic smo... je očitno oddaja uspela.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

Matako je izjavil:

Tole bo na prvi pogled OT vendar nikakor ni! Podajam primer podobne satire, kot smo jo videli na Viktorjih, ki ni politično motivirana - pa še dober komad je:




Skratka, če ste v dvomih, da bo stvar narobe razumljena... recite NO HOMO, da vemo, da je štos!!


Life is as complicated as we make it...

Keyser Soze ::

ZaphodBB je izjavil:

No vidiš, točno to imam v mislih.

Ko nekoga konfrontiraš, pa še več namigovanja na mojo nizko stopnjo inteligence in zaprtost duha.

Ne morem drugače, kot zavijat v šalo, ker druga opcija je samo neizmerna žalost. Kot prvo, še vedno nisi pojasnil, kaj si hotel povedat s tistim citiranim stavkom. Žlobudranja namreč ne razumem, nimam se pa pretiranega časa ukvarjat z dešifriranjem tvojih sporočil.

Kot drugi, si pa v vsej svoji ihti (oh, kako tipično za vse vas "strpneže" in spodbujalce "strpnosti") več kot očitno spregledal, da mi ni tuja oz. odvračajoča nestrpnost do tistih, ki imajo homoseksulace za abominacijo tega sveta. Več kot očitno ti ni jasen pomen besede abominacija in vseeno na podalgi tega ne smem sklepat, da si bodisi preveč impulziven al pa nedostojen nasprotnik.

Pardon, ker se te sodil po tvojem izražanju. Te bom naslednjič po kakšnih drugih kriterijih. Samo povej katerih.:|

P.S.: Nestrpnost mi ni tuja niti do pretiranega zagovarjanja gejevskih pravic. Bova rekla pozitivne diskriminacije. Ne maram tega, ker so v moji glavi skoraj vsi enaki. Ampak nisem videl, da bi kdo brisal ali cenzuriral kopico izjav tvoji skoraj somišljenikov na tem forumu, ki že močno presegajo mejo dobrega okusa. Celo za nivo letošnjih Viktorjev.
OM, F, G!

ZaphodBB ::

Še več pokroviteljstva?

Oprostite gaspud. Razumem gaspud. Grem vaše čevlje pucat gaspud.

Keyser Soze ::

ZaphodBB je izjavil:

Še več pokroviteljstva?

Oprostite gaspud. Razumem gaspud. Grem vaše čevlje pucat gaspud.

Zmanjkalo besed?

Glej, včasih je pač treba sprejeti, da imajo drugi prav. V tem ni nič slabega. Kvečjemu dobro.

Lahko pa vseeno pojasniš kar se te že dvakrat prosil? In prebereš kar sem te opomnil?
OM, F, G!

ZaphodBB ::

Ja očitno si argumentiral, da si zaslužim nalepko intelektualnega maloposestnika, saj vsaj po mojem v tvojem pisanju ni druge vsebine.

Ne bodi nesramen in ne zahtevaj mojega mnenja, saj dobro _veš_ da ga nimam. Ker nisem dovolj pameten.

francek1 ::

Daedalus je izjavil:

Enim očitno ni jasno, da je ta oddaja kršila Zakon o volilni in referendumski kampanji (ZVRK), ki je bil sprejet leta 2007 in ga je razglasil dr. Drnovšek...


Katerih členov že?

Sicer pa je Fifi dobro opravil, Janša bo hepi.

RTVSLO pa čimprej prodati, al pa kar dati nekomu. Pol pa naj zasebni lastnik po lastni presoji umika vsebine. Dokler pa Fifiju in kompaniji prisilno plačujemo prispevek, pa nimajo kaj umikati vsebin. Pa magari so še tako "sporne".

V debato o zagamanosti pa se ne bom spravljal. Nočem povzročati slabe volje tod naokoli. Lahko samo rečem, da se mi iskreno smilijo ljudje, ki so bojijo "homoseksualne invazije" ali pa oni, ki se tresejo pred "homoseksualno" vzgojo v šolah. V bistvu ima Dežulović še najbolj prav. Če se hočemo znebiti te grozne pederastije in lezbištva, moremo zadevo rešit v osnovi. In to je... se nehat reproducirat. A lahko pričakujemo tak prispevek k splošnemu blagostanju vsaj od onih, "anti homičev"?

Tebi je očitno treba citirati člen, ne?

4. člen

(1) Predvolilni shodi niso dovoljeni v prostorih državnih organov, organov samoupravnih lokalnih skupnosti, javnih zavodov in drugih oseb javnega prava ter v prostorih verskih skupnosti, razen kadar je verska skupnost organizator referendumske kampanje. Volilne kampanje ni dovoljeno financirati s proračunskimi sredstvi ter sredstvi gospodarskih družb, v katere je vložen javni kapital v višini več kot 25% in gospodarskih družb, ki so v njihovi večinski lasti, razen s sredstvi, ki jih v skladu z zakonom, ki ureja politične stranke, iz proračuna dobijo politične stranke.

in pa:

6. člen

(1) Mediji morajo najkasneje 45 dni pred dnem glasovanja na volitvah oziroma 25 dni pred dnem glasovanja na referendumu določiti in objaviti pravila (obseg, pogoje in način) za izrabo programskega časa oziroma časopisnega prostora za predstavitev kandidatov, političnih strank in njihovih programov oziroma predstavitev mnenj o referendumskem vprašanju.

Drugače pa imam jaz pedre rad....več bejb meni ostane....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

Matako ::

Pithlit je izjavil:

Matako je izjavil:

Danes mogoče že, v času militantnih "biker" gejev kakih 30, 40 let nazaj (uni strici z usnjenimi kapami in brki v stilu Village People) je bila pa druga pesem. O ja! Tisti niso kaj dosti spraševali.

Ti tvoji 'militantni biker gay-i' so seveda izmišljotina bebave holywoodske produkcije ki je _vedno_ pihala na dušo trenutni družbeni situaciji (nikoli je ni kritizirala - ne tako, ne drugače).


Militantni geji niso izmišljotina. Pazi... izraz uporabljam v pomankanju boljšega, ne vem, če je sploh kdaj obstajala uradna oznaka. Pa da ne bo kdo mislil, da tukaj ciljam na kake ekstremistične skupine (strelske vaje čez vikende), čeprav je seveda kdo od njih občasno tudi gej - saj pravim... mogoče ni dober izraz.

Ampak geji s to mentaliteto SO obstajali. Kar je bilo izmišljeno je bil izgled. Ikonografija je seveda definitivno bila s strani Holywooda ojačana, izkrivljena in _karikirana_. Itak, da ni bilo kap in motorjev. Logično.

Ja, lahko rečeš, da je bil njihov STEREOTIP izmišljen. To pa. Se strinjam!

Ampak končno je _karikirana_ tudi ikonografija povsem običajnih gejev danes. In to od samih sebe. Saj veš... parade ponosa. Dobro veš, da je tisto predstava, ki promovira določen stereotip na humoren način - nihče se ne oblači tako zasebno.

Gre za podoben trik.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ZaphodBB ::

Pomoje ima matako tole v mislih:

Mipe ::

Geji me ne privlačijo, nasprotno, odbijajo me, vendar jim vseeno zaradi tega ne odrekam svoboščin kot jih imam jaz.

Ampak nekako me moti vse to predalčkanje glede na spolno nagnjenost. Moti me tudi to, da otroci, na katere to predalčkanje najbolj vpliva, nimajo kaj dosti besede. Kar dosti je ljudi, ki živijo v skupnem gospodinjstvu, vendar ne zaradi "ljubezni". Mar je treba posebej zanje napisat dodatne člene v zakoniku? Potem so tu še samski, ki bi radi vzgajali otroka, vendar se nočejo vezati. Ali ti ljudje veljajo manj kot istospolno usmerjeni?

Po mojem bi bilo povsem dovolj, da se določi status skrbnika oziroma starša in da ga lahko pridobi kdorkoli, ki skrbi za otroka, ne glede na spolno usmeritev, socialni položaj itd. Družine pa enostavno črtamo iz zakona, to so družbeni konstrukti, ne pravni. Opredeli naj se tudi status zakonskega partnerja, ki deli vse odgovornosti. Vse drugo je samo nepotrebno kompliciranje.

lambda ::

RTV se financira iz davkoplačevalskega denarja.
Cerkev se financira iz davkoplačevalskega denarja.

RTV _mora_ skrbeti za nevtralnost.
Cerkev lahko udriha po vseh ki so 'drugačni'.

Zakaj eden 'mora', drugi pa 'lahko'... če sta pa oba (očitno) v službi vseh davkoplačevalcev?

Kakšen bullshit. A sedaj mora biti pa rtv za katerega damo 80 mio prispevka letno protiutež čemurkoli s čimer nima nobene veze? Rtv naj bi bila uravnotežena znotraj. Sicer pa, od kdaj se cerkev financira iz omembe vrednega davkoplačevalskega denarja, če želiš utemeljiti svoje trditve, prosim podaj konkretne cifre in vire.

Ne vem kdaj boste doumeli, da bi novitete, ki jih prinaša ta zakonik, lažje uzakonili, če ne bi vseh, ki imajo kake pomisleke označevali za zagamane, idiote, omejence ipd.

Da ponazorim razliko:
-vsakršni pomisleki proti so srednjeveški, če ne boš volil ZA, si nazadnjak, zagamanec ter cerkvena ovca
-stvar je taka in taka, argumenti za so 'lalala', pojdite na referendum in glasujte po svoji vesti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

jype ::

nubes> -vsakršni pomisleki proti so srednjeveški, če ne boš volil ZA, si nazadnjak, zagamanec ter cerkvena ovca

To vsekakor drži. A mogoče obstaja še kak drug razlog? Naj ga slišimo.

Matako ::

Drugače pa... vsi argumenti v stilu "zakaj A ne sme početi nekaj, če pa to dela B" so pravno nični, IMO. Oziroma drugače: tuja krivda ne more zmanjševati tvoje.

Če dvomite o pravičnosti te "omejitve" se postavite, ne vem, v žrtev vloma ali kake manjše tatvine. Po tej logiki bi lahko odvetnik vlomilca vodil proces v smislu "hej, koliko je še večjih lopovov - dokler se njih ne zašije nimate kaj težiti moji stranki".

Saj ta trik ne velja samo za RTV in cerkve. Podobna argumentacijo se da slišati povsod. In vedno je brez veze.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pithlit ::

Matako je izjavil:

Ampak geji s to mentaliteto SO obstajali.

'Militantni' so bili približno toliko kot Martin Luther King Jr. (za razliko od militantnih začetkov Black Panther Party).
Life is as complicated as we make it...

Matako ::

Pithlit je izjavil:

Matako je izjavil:

Ampak geji s to mentaliteto SO obstajali.

'Militantni' so bili približno toliko kot Martin Luther King Jr. (za razliko od militantnih začetkov Black Panther Party).


To je subjektivna ocena. S tvoje perspektive. Za nekoga je borec za svobodo... no, le borec.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pithlit ::

lambda je izjavil:

Kakšen bullshit. A sedaj mora biti pa rtv za katerega damo 80 mio prispevka letno protiutež čemurkoli s čimer nima nobene veze? Rtv naj bi bila uravnotežena znotraj. Sicer pa, od kdaj se cerkev financira iz omembe vrednega davkoplačevalskega denarja, če želiš utemeljiti svoje trditve, prosim podaj konkretne cifre in vire.

Evo. Bo šlo?

Matako je izjavil:

To je subjektivna ocena. S tvoje perspektive. Za nekoga je borec za svobodo... no, le borec.

V bistvu se militantnost neke skupine da empirično dokazat. Koliko homoseksualcej je bilo obsojenih zaradi organiziranega in sistematičnega nasilja nad heteroseksualci (oz. da bomo fer... nad katerokoli drugo skupino ljudi)?
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Matako ::

Pithlit je izjavil:


V bistvu se militantnost neke skupine da empirično dokazat. Koliko homoseksualcej je bilo obsojenih zaradi organiziranega in sistematičnega nasilja nad heteroseksualci (oz. da bomo fer... nad katerokoli drugo skupino ljudi)?


Še enkrat, uporabil sem "militanten" kot nadomestek za boljši izraz. Mi je že žal, ker se na to zdaj obeša.

Zame, po moji definiciji, itak dokler kaj ne razfukaš v _ofenzivni_ akciji itak nisi militanten. Imam visoka merila.

Jebeš empiriko.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Keyser Soze ::

ZaphodBB je izjavil:

Ja očitno si argumentiral, da si zaslužim nalepko intelektualnega maloposestnika, saj vsaj po mojem v tvojem pisanju ni druge vsebine.

Ne bodi nesramen in ne zahtevaj mojega mnenja, saj dobro _veš_ da ga nimam. Ker nisem dovolj pameten.

Jezus, get over it.

Morda te pa isti problem pesti pri gej problematiki, kot te tule. Vse jemlješ preveč osebno.

Kriza, ko ena histerična baba.;((
OM, F, G!

lambda ::

jype je izjavil:

nubes> -vsakršni pomisleki proti so srednjeveški, če ne boš volil ZA, si nazadnjak, zagamanec ter cerkvena ovca

To vsekakor drži. A mogoče obstaja še kak drug razlog? Naj ga slišimo.

Razlog za? Govorim o tem, da nekoga, ki se še opredeljuje, na tak način prepričaš. Razen tistih, ki se takoj ustrašijo stigmatizacije in delujejo po principu 'go with the flow'.

Pithlit je izjavil:

Evo. Bo šlo?

Ne ne bo. Tole ni nek uraden dokument, ki bi bil podkrepljen s proračunskimi postavkami in obrazložitvijo transferjem. Ta borec za osvoboditev živali je v cifre vključil sofinanciranja šol, sredstva za delovanje dobrodelnih organizacij, vzdrževanje kulturne dediščine itd.

Pithlit ::

lambda je izjavil:

Tole ni nek uraden dokument, ki bi bil podkrepljen s proračunskimi postavkami in obrazložitvijo transferjem. Ta borec za osvoboditev živali je v cifre vključil sofinanciranja šol, sredstva za delovanje dobrodelnih organizacij, vzdrževanje kulturne dediščine itd.

A to niso last cerkev? Šment... Ja pol pa naj še fotrovo bajto zrihtajo. Je pod spomeniškim varstvom. Aja, to pa ne... fotru lahko samo diktirajo kakšne materiale (ponavadi dražje in suboptimalne) _mora_ uporabljat pri obnovi in vzdrževanju. lokalna cerkev pa lahko zamenja streho vsakih 20 let z mojim (in fotrovim) denarjem?

Da ne bi o šolah in sistematični vzgoji gojencev...

Tiste proračunske postavke si pa vsak lahko sam poišče. Niso nobena skrivnost. Ni pa to edina oblika financiranja. Ena taka 'pritlehna' oblika financiranja je oprostitev plačevanja davkov.

Draga država, jaz tudi ne bi plačevala davkov (seveda bi pa rada še vedno koristila vse ugodnosti iz tega naslova). Bi mi ostalo blizu 20kEUR na leto več kot sedaj. Saj itak ni omembe vredna vsota.

Ampak ja. Smo hudo, hudo off topic. In jaz imam trenutno drugo delo (moram it štrom polagat v stanovanju). Tako da... mogoče se debati pridružim tja pod večer enkrat.
Life is as complicated as we make it...

JohanP ::

Pithlit je izjavil:


Glej.

RTV se financira iz davkoplačevalskega denarja.
Cerkev se financira iz davkoplačevalskega denarja.

RTV _mora_ skrbeti za nevtralnost.
Cerkev lahko udriha po vseh ki so 'drugačni'.

Zakaj eden 'mora', drugi pa 'lahko'... če sta pa oba (očitno) v službi vseh davkoplačevalcev?

In ja, glede na to kako off topic smo... je očitno oddaja uspela.


Če neka verska skupnost krši pravila (referendumske zakonodaje), to seveda obsojam in upam, da bo takoj sankcionirano s strani pristojnih služb. Najprej pa mi prosim pripopaj relevanten link na te kršitve s strani Cerkve, oziroma udrihanja. Sam letak, ki poziva proti zakoniku še ni kršitev...

St235 ::

Volilne kampanje ni dovoljeno financirati s proračunskimi sredstvi ter sredstvi gospodarskih družb, v katere je vložen javni kapital v višini več kot 25% in gospodarskih družb, ki so v njihovi večinski lasti, razen s sredstvi, ki jih v skladu z zakonom, ki ureja politične stranke, iz proračuna dobijo politične stranke.


Zakaj torej župnik sme pridigat o družinskem zakoniku?

Daedalus ::

Volilne kampanje ni dovoljeno financirati s proračunskimi sredstvi


Potemtakem se na RTVSLO ne smejo predvajati predvolilna soočenja? Nisem vedel... S tem, da se tu bolj težko govori o kaki volilni kampanji. Odvisno od okusa, lahko govorimo o (slabem) humorju.

Najprej pa mi prosim pripopaj relevanten link na te kršitve s strani Cerkve, oziroma udrihanja. Sam letak, ki poziva proti zakoniku še ni kršitev...


Pejd v lokalno Cerkev poslušat agitacije ob vsaki malo bolj (ideološko) občutljivi temi za Cerkev. Da raznih pastirskih pisem sploh ne omenjam. Dosti si dovolijo, glede na to, da so prejemniki sploh ne trivialnih proračunskih sredstev in obenem še oproščeni plačila večine davkov. Še socialo jim država časti, revežem ubogim.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TESKAn ::

Ne vem kdaj boste doumeli, da bi novitete, ki jih prinaša ta zakonik, lažje uzakonili, če ne bi vseh, ki imajo kake pomisleke označevali za zagamane, idiote, omejence ipd.

Tale zakonik je bil v originalu dosti, dosti bolj "oster". Če se prav spomnim, je lepo razširil poroko na istospolne pare. Potem so pa poslušali kritike, naredili popravke. Pa še zmeraj nekaterim ni prav.

In nekje pač moraš potegnit črto.

To vsekakor drži. A mogoče obstaja še kak drug razlog? Naj ga slišimo.

V vsem tem času razen "ni moralno" in "moji nevzgojeni otroci bodo zasmehovali otroke istospolnih parov" nisem zasledil drugih "argumentov". Tisti sestavek, ki vsebuje "prisilne splave", je pa tako zelo nevreden komentarja, da ne vem, če ga bodo kdaj lahko presegli.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

lambda ::

Pithlit je izjavil:

A to niso last cerkev? Šment... Ja pol pa naj še fotrovo bajto zrihtajo. Je pod spomeniškim varstvom. Aja, to pa ne... fotru lahko samo diktirajo kakšne materiale (ponavadi dražje in suboptimalne) _mora_ uporabljat pri obnovi in vzdrževanju. lokalna cerkev pa lahko zamenja streho vsakih 20 let z mojim (in fotrovim) denarjem?

Prvi primer z googla: Subvencije so namenjene za načrtovanje in izvedbo obnovitvenih posegov ter prezentacijo kulturnih spomenikov. Na javni razpis se lahko prijavijo lastniki, solastniki ali pooblaščeni upravljavci objektov in območij kulturne dediščine, ki imajo status kulturnega spomenika.
Delež sofinanciranja znaša 50% predračunske vrednosti, drugih 50% sredstev mora zagotoviti predlagatelj projekta.


Oba, tako cerkev kot tvoj fotr, morata denar dobiti skozi razpise. In ja, smo offtopic, tudi meni ni jasno kje vidiš upravičenost, da bi bila rtv neuravnotežena. Financiranje cerkve me tu kaj malo briga, zagovarjam jo kvečjemu zato, da pokažem da so argumenti, da je sedaj rtv lahko neuravnotežena, bedasti.

Sicer se pa ne strinjam s cenzuro. Oddajo bi morali predvajat še enkrat in jo imet v arhivu. Če so bili viktorji precejšen dolgčas, ker so bili štosi večinoma bedni, bi moralo pa biti na gledalcih, da to interpretirajo kakorkoli hočejo.

JohanP ::

Daedalus je izjavil:


Pejd v lokalno Cerkev poslušat agitacije ob vsaki malo bolj (ideološko) občutljivi temi za Cerkev. Da raznih pastirskih pisem sploh ne omenjam. Dosti si dovolijo, glede na to, da so prejemniki sploh ne trivialnih proračunskih sredstev in obenem še oproščeni plačila večine davkov. Še socialo jim država časti, revežem ubogim.


Nisem pobožen :)
Bi pa vseeno prosil za kak bolj stvaren dokaz. Glede na število cerkev, in domnevno število vernikov, to ne bi smel biti problem.

Glede obdavčitve in plačila prispevkov se vsekakor strinjam, da so potrebne temeljite spremembe. Preveč ljudi posebno iz verskih in kulturnih sfer je prisesanih na proračun.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohanP ()

Lonsarg ::

Ma kulturniki so isti priseski kot cerkev ja. Kultura naj ustvarja in prodaja, in sploh ne rabi NIČ z strani države. Zdaj ko pa se stremi k temu, da se jim malo zmanjša sredstva, pa se valda bunijo in zganjajo hudiča.

PaX_MaN ::

Bi pa vseeno prosil za kak bolj stvaren dokaz. Glede na število cerkev, in domnevno število vernikov, to ne bi smel biti problem.

Recimo:
Navedene težave in pogosti neuspehi nikakor ne opravičujejo poskusov, da bi družinskemu življenju, zgrajenem na zakonski zvezi med možem in ženo, odrekli njegovo prvenstveno in središčno mesto v družbi, ga celo omalovaževali in iskali druge načine skupnega življenja. Nasprotno, prizadevanja, da bo naša družba zakonsko zvezo in družino moralno, pravno in finančno podpirala ter varovala, moramo še okrepiti. Spodbujamo vas, da se v sedanjih javnih razpravah o spornem Družinskem zakoniku dejavno zavzamete za obrambo doslej veljavnega pojmovanja družine in za to storite vse, kar je v vaši moči. Če bomo to morali braniti s pomočjo referenduma, vas pozivamo, da se ga množično udeležite in glasujete proti poskusom, da bi tisti družini, ki se ji imamo vsi skupaj zahvaliti, da smo to, kar smo, postavili ob bok druge oblike skupnega življenja, ki ne morejo enakovredno opraviti vloge prave družine.

Pithlit ::

lambda je izjavil:

In ja, smo offtopic, tudi meni ni jasno kje vidiš upravičenost, da bi bila rtv neuravnotežena. Financiranje cerkve me tu kaj malo briga, zagovarjam jo kvečjemu zato, da pokažem da so argumenti, da je sedaj rtv lahko neuravnotežena, bedasti.

Ajde... preden grem skozi vrata.

Ne trdim da je RTV(slo) lahko neuraovnetežena. Jaz zagovarjam nepristranskost.

Trdim pa da dokler cerkev uživa takšne ugodnosti kot jih (podobne tem ki jih 'uživa' RTV), le ta nima kaj biti pristranska.

Seveda je 'nepristranskost cerkve' en oxymoron. Zato pa zagovarjam popolno ločitev cerkve od države. Naj država preneha financirat to bando... potem pa lahko zaradi mene na ves glas trobijo kako so istospolne osebe abominacija. Zaradi mene se potem lahko podajo tudi na volitve... pa izvolimo papeža za predsednika (če je večina naroda za).

Tudi, tko 'on the record', tole okol viktorjev se mi sploh ne zdi nič spornega. Ne sama prireditev, ne 'štosi' in niti ne odločitev RTV da ponovitve ne bo predvajala (ali ponujala oddaje v arhivu). Opletanje s cenzuro je, kar se mene tiče, pretirano. Kolikor je meni znano iz oddaje nihče ni nič rezal, meglil raznih 'spornih' delčkov ali utišal 'nepriljubljene' besede. V bistvu... če bi se to (kar se je) zgodilo kakih 20 let nazaj ne bi bilo absolutno nič narobe (marsikatera oddaja se ni ponavljajla... tehnologije za spletno hrambo in streaming so bile pa še v težkih povojih). U bistvu... se je RTV odločila da nam odreče nek luksuz, ne pa pravice. Daleč od cenzure.

Zdaj pa res... kablovje čaka.
Life is as complicated as we make it...

mikic007 ::

POvsem preprosto, RTV ima svoja pravila, dolocena z zakonom in pravilniki, ravno tako RKC. In niso enaka, torej je brezpredmetno primerjati pravice in dolznosti enega in drugega proracuneskega porabnika, kot tudi vse druge, ki se jih vkljucuje v debato. Na primer, kulturnik lahko s svojim delom, subvencioniranim iz drzavnega proracuna, govori o npr. za in proti druzinskemu zakoniku, ne more pa na primer poceti tega na RTVju v oddaji, ki temu ni namenjena, ker RTV zavezuje uravnotezenost. Lahko pa to pocne kolikor mu omogocijo na kateremkoli drugem mediju.

Drugace pa Pithlit, ko se ze pogovarjamo o zavedenih in omejenih, tvoj pogled in poznavanje situacije RKC v Sloveniji je zelo omejen in nepopolen. Ne, da point ni pravi, ker je le-ta odvisen predvsem od lastnega prepricanja, ampak doseganje svojega prava v debati je s tvoje strani krivicno in cez emjo zavajanja.

JohanP ::

PaX_MaN je izjavil:

Bi pa vseeno prosil za kak bolj stvaren dokaz. Glede na število cerkev, in domnevno število vernikov, to ne bi smel biti problem.

Recimo:
Navedene težave in pogosti neuspehi nikakor ne opravičujejo poskusov, da bi družinskemu življenju, zgrajenem na zakonski zvezi med možem in ženo, odrekli njegovo prvenstveno in središčno mesto v družbi, ga celo omalovaževali in iskali druge načine skupnega življenja. Nasprotno, prizadevanja, da bo naša družba zakonsko zvezo in družino moralno, pravno in finančno podpirala ter varovala, moramo še okrepiti. Spodbujamo vas, da se v sedanjih javnih razpravah o spornem Družinskem zakoniku dejavno zavzamete za obrambo doslej veljavnega pojmovanja družine in za to storite vse, kar je v vaši moči. Če bomo to morali braniti s pomočjo referenduma, vas pozivamo, da se ga množično udeležite in glasujete proti poskusom, da bi tisti družini, ki se ji imamo vsi skupaj zahvaliti, da smo to, kar smo, postavili ob bok druge oblike skupnega življenja, ki ne morejo enakovredno opraviti vloge prave družine.


No, to je že malo bolje. Sicer je gor navedenih več datumov, 27.1.2012,2x 12.02.2012 in 19.02.2012.
Če je bilo celotno sporočilo objavljeno pred 15.02.2012, in se le nanaša na post v prihodnjih nedeljah (12.02 in 19.02) potem IMO ni sporno, ker je bil razpis referenduma uradno objavljen 15.02.2012.
V nasprotem primeru pa je zadeva primerna za prijavo.

mikic007 ::

@JohanPç

Ja ni ne, saj smo ze v nekaj temah ugotovili, da locenost drzave od cerkve ne pomeni tega, da le-ta ne sme predstaviti svojega mnenja, kot to ne velja za nobenega od umetnikov na prireditvi. Le na prireditvi, ki jo prenasa RTV pac ne smejo.

Ce na primer pri oddaji Obzorja duha kakorkoli tezijo z DZ, se to mora sankcionirati, ne pa ce to pocne zupnik v farni cerkvi.

Truga ::

V tem primeru gre za pravo zakonodajno sabotažo, saj naj bi prav na osnovi tega člena ustvarili pravno podlago za uzakonitev brezplačnega nadomestnega materinstva in umetno oploditev za zdrave homoseksualne moške...

A sm jst edini k se mu zdi tole mal hecno? Sej vem da cerkev ne priznava znanosti ampak...

Keyser Soze ::

Truga je izjavil:

A sm jst edini k se mu zdi tole mal hecno? Sej vem da cerkev ne priznava znanosti ampak...

Kako da ne? A ni blo enkrat na TV? /Twins-Schwarzenegger & DeVito/
:P
OM, F, G!

ZaphodBB ::

Baj the vej.

Moja mati, ki je največja fanica od JJ in je gledala oddajo pravi, da je bila oddaja umaknjena zato ker so sodelujoči preveč razfukal homiče. In da je umik oddaje naročila Kresalova.

:)

Gregor P ::

Ampak kakorkoli že, avtor teme je brez kakršnihkoli dokazov kar obtožil premierja Republike Slovenije, da je on to naročil oz. ukazal (v ta namen celo odprl povsem novo temo):8)

St235 je izjavil:

A bodo sedaj vsi javno nastopajoči, morali velecenjemu JJ pošiljat svoje nastope, da bo v miru izločil kar ga moti?


Tako da še vedno čakam, da bo padel vsaj kakšen argument, kaj ima slovenski premier s to (spletno arhivsko) cenzuro, če že dokazov ni?!:| Ker namreč, če bi to bilo res, verjetno pade cela vlada, ne pa samo premier.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mipe ::

Desa Muck je znala zabavati občinstvo, ne da bi ji bilo treba stresati bolane politične in gejevske vice. Drugi bi se morali zgledovati po njej. Tako je moje mnenje o viktorjih in amen.

ZaphodBB ::

Desa Muck? Cerkvena Miš takorekoč? Torej podpornica pedofilov?

Mipe ::

Joj. Torej je vsak vernik podpornik pedofilov?

Ojej. Šibam ven, čim dlje od računalnika, da se ne naležem česa od tebe.

Matako ::

No saj S&S ter še nekateri so čisto ok komiki.. talentirani. Težave imajo samo razni Kobali in Gojci, ki se nekaj silijo. Sploh Gojc mi je zabaven ene toliko ko Pedobear v vrtcu. Na nek način ja, sicer pa je vse skupaj žalostno.
/\/\.K.

ZaphodBB ::

Mipe je izjavil:

Joj. Torej je vsak vernik podpornik pedofilov?

Ojej. Šibam ven, čim dlje od računalnika, da se ne naležem česa od tebe.


Baje, jest tega tud nisem prej vedu. So me šele tukaj na Slo-Techu podučil kako to gre.

St235 ::

Gregor P je izjavil:

Ampak kakorkoli že, avtor teme je brez kakršnihkoli dokazov kar obtožil premierja Republike Slovenije, da je on to naročil oz. ukazal (v ta namen celo odprl povsem novo temo):8)

St235 je izjavil:

A bodo sedaj vsi javno nastopajoči, morali velecenjemu JJ pošiljat svoje nastope, da bo v miru izločil kar ga moti?


Tako da še vedno čakam, da bo padel vsaj kakšen argument, kaj ima slovenski premier s to (spletno arhivsko) cenzuro, če že dokazov ni?!:| Ker namreč, če bi to bilo res, verjetno pade cela vlada, ne pa samo premier.


Nihče ni nikogar ničesar obtožil, drugače bi imeli sodni postopek in ne gostilniško debato na forumu. Z temo ima pa toliko skupnega kot vsi ostali politiki in javne osebe, ki se jih vleče po zobeh v takih in podobnih temah. Ali pa je mogoče JJ sprejel kak odlok, da njegove svetosti se pa ne sme dotikat?

Ravno tako, če bi se mogoče uspelo prebrati celotno temo bi videli, da je tema zastavljena širše in je cenzura z smeri JJ samo ena od možnih smeri debate.

Ampak kot pravim "fašistom" vam plašnice omogočajo videnje samo ene "resnice".

Je pa SDS ponavadi prvi, ko je treba kričat kaj vse se cenzurira. Ali mogoče tudi tega ne smem povedat, da se ne bo kdo obtoženega počutil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Yossarian ::

Pithlit je izjavil:

Pri tem imamo vsaj en kolikor toliko pameten razlog... ohranjanje kulture. Tržno uspešnih slovenskih avtorjev je izredno malo. Ostalim je pa treba malenkost pomagat. Bogati pa s to pomočjo nihče ne. Davke pa avtorji prav tako plačujejo.


Khm, šefe, mar sakralni spomeniki niso naša kulturna dediščina?8-O Brižinski spomeniki so torej kaj?8-O8-O Naj naštevam dalje?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Mipe> Joj. Torej je vsak vernik podpornik pedofilov?

Absolutno!

Mipe> Ojej. Šibam ven, čim dlje od računalnika, da se ne naležem česa od tebe.

Od župnika se pedofilije nalezeš enako hitro kot od geja gejevstva.

Yossarian ::

jype je izjavil:

Od župnika se pedofilije nalezeš enako hitro kot od geja gejevstva.


:)):)):)) Čestitam. Ena bolj pametnih danes. Škoda, da se je nisem jaz spomnil.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Matako ::

V Sloveniji se bije neusmiljen boj med pedomafijo in homomafijo - žrtve so pa otroci in nič hudega sluteči mimoidoči, ki nagazijo na njihove perverzije.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mehmed ::

PaX_MaN je izjavil:


14. člen

Organizatorji referendumskih kampanj bodo med referendumsko kampanjo sodelovali izključno v zgoraj opredeljenih
programih RTV Slovenija.


Nisem ujel viktorjev, a so organizatorji referenduma podeljevali nagrade? Ali brca v temo s tem clenom?

PaX_MaN ::

Gregor P je izjavil:

Ampak kakorkoli že, avtor teme je brez kakršnihkoli dokazov kar obtožil premierja Republike Slovenije, da je on to naročil oz. ukazal (v ta namen celo odprl povsem novo temo):8)

St235 je izjavil:

A bodo sedaj vsi javno nastopajoči, morali velecenjemu JJ pošiljat svoje nastope, da bo v miru izločil kar ga moti?


Tako da še vedno čakam, da bo padel vsaj kakšen argument, kaj ima slovenski premier s to (spletno arhivsko) cenzuro, če že dokazov ni?!:| Ker namreč, če bi to bilo res, verjetno pade cela vlada, ne pa samo premier.

Isto kot je blo pr Pesekih™, pa pr vsaki "UDBA/komunajzarji/Kučan je/so kriv/i!" temi.
Zdej boste pa pač še desnaki mal trpel(ker če niste z nami, ste prot nam/SDSovi plačanci in te fore) na račun vašga ljubega Svetilnika™.
I approve!
8-)

Xgeneration ::

Skratka - Viktorjev ne bi smeli umaknit. Po mojem mnenju ni blo nič tako strašnega, vsaj kolkr sem gledal.

Ampak tisti, ki iz prve poštudirate na JJ zaroto, ste SICK.
LP

Keyser Soze ::

Xgeneration je izjavil:

Ampak tisti, ki iz prve poštudirate na JJ zaroto, ste SICK.

Sem že W1 napisal, da je tole hecn. Pa bom še tebi. Ker preveč naivno razmišljate. Zgleda da še niste videli telefončkov, ko se zgodi kaj nelagodnega. Niti metode dela SDS & Co. Janša ni hec, samo veliko folka se na žalost tega ne zaveda, ker je edini profil, ki ga imajo o njem ta, ki ga dobijo iz medijev. Zakulisje jim je neznano oz. jim dol visi.

Je pa po eni strani res, da JJ verjetno ni vrtel telefona. Ima on dobro strenirano podrejene. Sami vedo kaj in kako. In hitro lahko dobiš v kakšnih čudnih urah kakšen klic al pa še rajši SMS, kjer piše kaj in kako. Nemudoma oz. prva stvar zjutraj.

Sem bil v vojski, pa mi je tole precej slično. Samo da poteka v civilni sferi.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Bodoči referendum (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
505044 (3928) Gandalfar
»

Spletno oko za cenzuro interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
33873705 (64824) Mr.B

Več podobnih tem