» »

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Temo vidijo: vsi
««
21 / 41
»»

stock ::

Vem da street wiewa pri nas ne bo :) več o lepi naši je pa na posnetku :)

jype ::

martincheq> Če bi prišel kakšen pešec tam izza kombija bi fajn počlo. :)

Se že od daleč vidi (pod kombijem) da za kombijem ni nikogar.

fructal_jabolcnik> Tam si skoraj babico povozu

Ne.

fructal_jabolcnik> mal je manjkalo, da bi zbil kombi za delo na višini...

Ne.

fructal_jabolcnik> Tudi golob se ti je komaj izmuznil

Ne.

Morda bi to držalo, če bi bil tak štor kot so povprečni vozniki avtomobilov, na biciklu pa se nekako ni prijetno zaletavat naokoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

mr1two ::

:)) Sam poskušam posnemat komentarje nekaterih vestnih ljudi na tem forumu. Kombi, babica in golob so bili zgolj šaljivi komentarji(a sem premalo pretiraval, da ni to očitno?).

Problem je, ker se na kameri ne ujame dinamike gibanja. Recimo da bi tam pešec stopil na cesto izza kombija(predvidevam da je to na zadnjem delu posnetka) je zelo zelo malo verjetno- ker tam ni prehoda za pešce in se ne stopa kr tko na vozne površine(poleg tega je tudi fokus naravnan ponavadi na take kritične točke-> opaziš gibanje, tudi senco se da upoštevat in še marsikaj). Če si prav patron, pol boš tudi na avtocesto zakorakal brez slabe vesti(takšni manevri pešcev skoraj odpadejo). Čisto podobna situacija je, če nekoga obvoziš ZA njim(se pravi, da tisti očka(par strani nazaj) z dojenčkom se pri najboljši volji nebi mogu nastavit oz prevrnit v znak, da bi ga lahko povozu- razen če je ninđa).

@jype
A si se že kdaj sploh zaletu v koga s kolesom?

Vame se je že zaletu tekač(nism ga slišal, on pa ni predvidel, da se bom obrnil in stopil) in enkrat sem imel bližnje srečanje z mopedom(na pločniku). Od kolesarjev pa nikoli- ko sem bil voznik ali pešec.

jype ::

fructal_jabolcnik> A si se že kdaj sploh zaletu v koga s kolesom?

S kolesom še ne, sem se pa z različnimi deli telesa, praviloma ko sem pešce poskušal obvoziti, pa so odskočili vame, recimo takole (dekleti sta se na delu ceste kjer kolesarji strm vzpon običajno premagajo z velikim zaletom zadnji hip odločili, da bosta skočili vsaka na svojo stran ceste in končalo se je tako, da sem zapeljal krepko skozi grmovje ob robu, pa kljub temu s svojo medenico zadel v spodnji del roke levega dekleta - jasno sem se ustavil in se opravičil ter vprašal, če je vse ok):



(Za desno vrsto dreves je lepa pešpot, ki pešcem zagotavlja varen prehod mimo tega zelo ozkega dela cestišča.)

Pri tem je treba poudariti, da je bil glavni vzrok za bližnje srečanje skoraj vedno zvonec in/ali kak drug zvok, ki so se ga pešci ustrašili, v primeru zgoraj predvsem škripanje bicikla pri močnem poganjanju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

mr1two ::

Včasih si mislim, da bi bilo dobro imet eno ropotuljo na biciklu, da se te lepo progresivno in enakomerno že od malo dlje sliši. Jaz če že uporabim zvonec, zvonim ko sem še daleč. Sem mnenja, da zvonenje 5 metrov pred nekom doseže kontra učinek- kot praviš se ljudje prestrašijo(zvonec je recimo manj neprijeten na daljši razdalji)- konkretno sem se peštal po pločniku, ker je bilo precej prometa- kakih 30 metrov pred gospo, ki je sprehajala psa, sem pozvonil. Če bi pozvonil 5 metrov od nje bi verjetno skočila ona in pes in bi prišlo še do kakšnga incidenta brez potrebe.

jype ::

Problem je, da se bi morala glasnost ropotulje prilagajati hrupu okolice. V zgornjem primeru je pihal močan jugo, zaradi česar sta me dekleti zaslišali pozno. V mestu je včasih tišina, včasih pa avtobusi.

martincek1 ::

jype je izjavil:





We want video. :)

jype ::

energetik ::

jype je izjavil:

Tule.

Orle. Tile 2 sta si pa povsem sami krivi. Zunaj naselja če ni pločnika se hodi po levi strani ob robu. Ne pa da so čez celo cesto.

mr1two ::

Ah če bi ti videl, kakšne ovce so šele prnas. Skupina ljudi, na cesti, ki nima sredinske črte(sicer se lahko srečata recimo avto in kamion) se je naselila sredi ovinka! do polovice ceste. Z avtom sem peljal okrog 70 na uro, vidu da je fraj, jih obvozu po skrajnem levem delu vozišča in pelal dalje. Na poti dol, mi je en izmed skupine nekaj mahal da če sem JAZ zmešan? Mislim, wtf, drugič se kr po celi cesti naj dajo, da bo zihr enga povozilo. Dela narobe in še misl da ima prov- taki so res cvetke.
Drgač pa en "yjpov kolega iz Londona" ima tudi precej zanimive posnetke. Lih tok, da ne bo kdo reku, da samo pri nas nimajo kulture voznik->kolesar. Gre za kompilacijo bližnjih srečanj, arogance s strani voznikov in podobno.

jype ::

energetik> Tile 2 sta si pa povsem sami krivi.

Kljub vsemu bi jaz lahko ustavil, pa nisem, ker sem upal, da bom kot običajno lahko stisnu do vrha klanca. K sreči na šodru ob cesti nisem padel, tako da se je za vse končalo dobro.

driver_x ::

Jaz sem se enkrat spuščal z gorskim kolesom navzdol po eni zaviti in makadamski cesti. Ker je dokaj neobljudena, sem si privoščil malo bolj adrenalinski spust. Za enim ovinkom pa sem naletel na skupino romarjev ali nekaj podobnega. Prvi je nosil velik križ, sledila pa mu je številčna skupina. Za zaviranje ni bilo prav nobene možnosti, zato sem zapeljal naravnost v skupino. Spomnim se le ljudi, ki so skakali na obe strani ceste. Na srečo se je izšlo dobro, prav lahko pa bi končal na križu!

St235 ::

Na srečo se je izšlo dobro, prav lahko pa bi končal na križu!


Kar bi bila seveda najhujša možna stvar, morebitne poškodbe romarjev v katere si priletel z neprilagojeno hitrostjo so seveda irelavantne.

stock ::

Sej je napisal, zaradi poškodb romarjev bi ga potem dali na križ..

jype ::

Lakotnik29> Kar bi bila seveda najhujša možna stvar, morebitne poškodbe romarjev v katere si priletel z neprilagojeno hitrostjo so seveda irelavantne.

Za romarje skrbi bog, za kolesarje pa nihče!

Daedalus ::

Hja, zavite ceste so pač hudobne. Moreš vedno pričakovat oviro na najbolj zajebanem mestu in temu primerno biciklat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

St235 ::

stock je izjavil:

Sej je napisal, zaradi poškodb romarjev bi ga potem dali na križ..

right...

jype ::

Daedalus> Hja, zavite ceste so pač hudobne. Moreš vedno pričakovat oviro na najbolj zajebanem mestu in temu primerno biciklat.

I did!

Sem tudi avto (beu jugo, haha) ki je po napačni strani prišel nasproti že obvozil po tistem šodru, pa tudi čez avto skočiti ni tako grozno kot se sliši, še posebej v primerjavi z najbolj očitno izbiro - čelni trk z vetrobranskim steklom.

driver_x ::

jype je izjavil:

[...] pa tudi čez avto skočiti ni tako grozno kot se sliši, [...]


Še posebej če si kakšen James Bond ...

P.S.: jype, zakaj imam pri tvojih postih možnost predlagati izbris?

jype ::

Ker me moderatorji ves čas brišejo.

sammy73> Še posebej če si kakšen James Bond ...

Ni treba bit, samo odločit se moraš, ali bi raje ob avto udaril z glavo ali z nogami.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Mr_Globus ()

martincek1 ::

mr1two je izjavil:

"yjpov kolega iz Londona"


Kladivo s sabo, pa bam po šipi. To ni res kaj vse ne vidiš...

jype ::

Še današnja kompilacija:


Pardon, cvetober. Se opravičujem za anglizem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Še včerajšnji večerni pripetljaj:

bluefish ::

Ja, tu je klasika, da se folk flegmatično sprehaja čez prehod ob za njih rdeči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

martincek1 ::

bluefish ::

Jp, smo že brali v tej temi.

Vajenc ::

jype, ti si iz "rokerja" prešaltu na pop. Še dobro, da nisi tistega pešča iz objestnosti povozu ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

jype ::

Vajenc> Še dobro, da nisi tistega pešča iz objestnosti povozu ;)

Ga bom ko dobim volvota, s kolesom je prenevarno (zame).

bluefish ::

Danes so se pa naokoli po Ljubljani vozikali hipsterji s single-speed bajki. Pojem prednostne ceste jim je bil neznan.

Mipe ::

Ker ni vozniških izpitov za kolesa. Nihče ne dela CPP-ja.

energetik ::

Mipe je izjavil:

Ker ni vozniških izpitov za kolesa. Nihče ne dela CPP-ja.
Zate ne vem, ampak mi smo v OŠ morali opravljati teoretični in praktični izpit za kolo. Kako je pa to zdaj, pa ne vem.

flipflop ::

Ravno včeraj sm se s kolesom peljal mimo bližnje OŠ, ko so otroci delali izpit za kolo, po okoliških manj prometnih cestah. Učiteljce, policija, vse je blo prisotno, tak da zgleda se to še dela. Samo me pa še v življenju ni na kolesu ustavil policaj, kaj šele da bi me vprašal če mam izpit za kolo.

stock ::

Saj tudi ta izpit velja zgol od 12 od 14 leta, po 14 (15) ima izpit vsak.

Malajlo ::

Oh, mene so pa ustavili vsaj dvakrat na leto. Vedno ponoči, ker so mislili, da se pelje proti njim mopedist brez čelade. Jih je 10cm reflektor s 3W halogenko čisto zmedel.
No, pa parkrat jih je zmotil jazbečar v nahrbtniku. Pa so razumeli, da težko teče za mano več kilometrov. Kljub temu da so jazbečarji športno spuščeni :))

Mipe ::

Sem tudi jaz delal izpit v osnovni šoli, samo kaj, ko je bilo to še v prejšnjem tisočletju.

jype ::

Če je kdo v dvomih:

mr1two ::

Oh kje je moj končal. Če se prav spomnem, se mi je opral skupaj s hlačami. Ker je bil po sušenju samo še en kupček zelenga papirja, je romal v ognjišče. Recimo, da izpit za motor velja tudi za bicikl :)

Danes sem pa sestavu svoj nov bicikel. Morm it še jutri mal stestirat, ker danes ni blo še časa.

mr1two ::

Nikoli več ne grem brez rezervne zračnice oz flik na teren... Dns sm se tok lepo pelal, pa se odloči kolo, da bo mal sabotiralo in mi sredi ovinka guma poči...Phhhh

Pozna kdo kakšne debelejše/kvalitetnejše pnevmatike za mtb? Trenutna se mi zdi lih mal debelejša od zračnice, pismo ej. Niti 50km pa gre že rakom žvižgat (pnevmatika= racing ralph)...mislim, za popenit.

edit: da ne bo kdo spraševal: makadamska cesta, po pregledu kraja nezgode, nisem na cesti opazil ničesar ostrega(razen če je odletelo), pa še makadam je na tistem delu relativno gladek(ni velikih "loose" kamenčkov)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mr1two ()

kitewing ::

Tvoji plašči so zelo dobri, problem je verjetno drugje.

Razlogi:
-Premalo napolnjena zračnica. Na plašču ti piše koliko mora biti napolnjena. (Sicer za vožnjo po gozdu/koreninah in skalah se zračnico napolni cca 1,8-2bara prva in 2-2.2bara zadnja pnevmatika)
-Slab trak okoli "feltne" je velikokrat razlog, da se predre zračnica. Lahko se zaradi traku tudi odtrga ventil.
-Lahko pa, da si povozil kakšen trn ali kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kitewing ()

jype ::

10 years of "Getaway in Stockholm" for cyclists:

_IKE_ ::

jype je izjavil:

10 years of "Getaway in Stockholm" for cyclists:




Ob ogledu tega videa si pa moral doživljat orgazme kot že dolgo ne...






yeah yeah, i know dont feed the troll, but what can I do, I love animals ....

jype ::

_IKE_> Ob ogledu tega videa si pa moral doživljat orgazme kot že dolgo ne...

Ne, meni se zdi enako obscen kot karkoli drugega adrenalinskega, ampak "pravi moški" tega nikoli ne boste razumeli.

dsfgsdes ::

dej jype ne bluzi :) očitno se še nikol nisi vključil z avtom na zaloško cesto, ob takem času ko je kolona od fužin do ukc-ja. To mislim na tist del posnetka ko ti en avto pač pot zapre zato da se leahko on vključi v kolono, če bo stal tam pri stop znaku ga noben ne bo j**** pet posto.
Drugače pa moj komentar je da prehitro voziš, za kolosarje bi mogla bit omejtiv hitrosti 20 maksimalno 30km/h na preglednih cestah, ker drugače s takim tempom kot ti vožiš lahko še kakšnega otroka ubiješ, ko bo malo odlutal v levo.

jype ::

fistex> očitno se še nikol nisi vključil z avtom na zaloško cesto, ob takem času ko je kolona od fužin do ukc-ja.

Aha, ok, fino, lahko daš morda še link na člen zakona, ki mi dovoli parkirat na železniških tirih, če je kolona od Fužin do UKCja? Hvala!

fistex> Drugače pa moj komentar je da prehitro voziš, za kolosarje bi mogla bit omejtiv hitrosti 20 maksimalno 30km/h na preglednih cestah, ker drugače s takim tempom kot ti vožiš lahko še kakšnega otroka ubiješ, ko bo malo odlutal v levo.

Ne, ne morem ga.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: martincek1 ()

_IKE_ ::

jype je izjavil:

_IKE_> Ob ogledu tega videa si pa moral doživljat orgazme kot že dolgo ne...

Ne, meni se zdi enako obscen kot karkoli drugega adrenalinskega, ampak "pravi moški" tega nikoli ne boste razumeli.



aja zanimivo ...sam si prilepil precej podoben posnetek tvoje vožnje ...spet imamo dvojne standarde a ne....


Me pa prav čudi kako si nisi komentiral situacije iz posnetka kjer kolesarček najprej skoraj odtrga ogledalo stoječemu vozilu, pri naslednjem pa ga potnik z odpiranjem vrat vozila življenjsko ogrozi z odpiranjem vrat vozila.....


Res PRAVI MOŠKI tega ne razumemo, ker pravi moški gremo na grobnik in si tam damo duška....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

jype ::

_IKE_> sam si prilepil precej podoben posnetek

Predolgo že odlašaš obisk pri okulistu.

_IKE_> Me pa prav čudi kako si nisi komentiral situacije iz posnetka kjer kolesarček najprej skoraj odtrga ogledalo stoječemu vozilu, pri naslednjem pa ga potnik z odpiranjem vrat vozila življenjsko ogrozi z odpiranjem vrat vozila.....

Čemu bi pa moral komentirat? Saj očitno razumeš.

_IKE_> Res PRAVI MOŠKI tega ne razumemo, ker pravi moški gremo na grobnik in si tam damo duška....

"Pravi moški" nimate pojma.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: martincek1 ()

_IKE_ ::

jype je izjavil:

_IKE_> sam si prilepil precej podoben posnetek

Predolgo že odlašaš obisk pri okulistu.


Bil nedolgo nazaj pa pravi da vidim presenetljivo dobro. Next please...


Vožnja najbolj "izkušenih" kolesarjev


tvoj komentar je bil :

jype je izjavil:

Ne, meni se zdi enako obscen kot karkoli drugega adrenalinskega, ampak "pravi moški" tega nikoli ne boste razumeli


par strani nazaj pa si prilepil posnetek svoje vožnje



Kaj bo sedaj ?
Dvojni standardi spet ali samo da vse drugi naredijo narobe, vaše visočanstvo pa je nezmotljivo in ima edino prav vsi se motijo



In fante, drugič ko citiraš stavek,

_IKE_> sam si prilepil precej podoben posnetek

ga citiraj v celoti,

aja zanimivo ...sam si prilepil precej podoben posnetek tvoje vožnje ...spet imamo dvojne standarde a ne....


jype je izjavil:

Čemu bi pa moral komentirat? Saj očitno razumeš.


Oja še predobro razumem, voznik zelenega vozila bi moral steči za kolesarčkom (v tisti gužvi bi kolesarčka zlahka ujel tudi če je motorični debil ) in se z njim resno pogovorit ....




"Pravi moški" nimate pojma.


Pravi moški ne rabijo divjat z kolesom ker :

jype je izjavil:


Ne. Tako zgolj skrbim za to, da nisem debelo ljudsko prase (kar sem bil, čeprav sem se v službo ves čas vozil s kolesom, ker s kripo ni mogoče varno voziti s hitrostjo, ki bi omogočala fizično vadbo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

jype ::

_IKE_> par strani nazaj pa si prilepil posnetek svoje vožnje

Ti resnično ne vidiš razlike? Me vidiš kje peljati skozi rdečo, ko križišče ni prazno? Me vidiš prehitevati dve koloni avtomobilov med obema? Seveda ne.

_IKE_> Pravi moški ne rabijo divjat z kolesom ker

Divjanje je hitreje od omejitve.

_IKE_> Oja še predobro razumem, voznik zelenega vozila bi moral steči za kolesarčkom (v tisti gužvi bi kolesarčka zlahka ujel tudi če je motorični debil ) in se z njim resno pogovorit ....

V tisti gužvi bi kolesarčka morda ujel, kurirjev, ki že celo življenje gonijo 50 po takem prometu pa ne ujame noben šprinter, niti noben maratonec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

_IKE_ ::

Še enkrat citiraj cele stavke ne samo dele ki ustrezajo

jype je izjavil:

_IKE_> par strani nazaj pa si prilepil posnetek svoje vožnje

Ti resnično ne vidiš razlike? Me vidiš kje peljati skozi rdečo, ko križišče ni prazno? Me vidiš prehitevati dve koloni avtomobilov med obema? Seveda ne.
.


V prvih sekundah tvojega posnetka ...

pri nekje 1.06

pri nekje 1.32

pri 1.47

pri 2.13


Torej po tvoje ker ne prehitevaš kolon vozil med njimi, voziš pa v rdečo in na tesno obvoziš pešce ...nisi objesten

Jp tudi divjaki z vozili ki imajo motor mislijo enako ....

mr1two ::

_IKE_
Če sta tebi ta dva posnetka vsaj približno podobna, potem je s tabo nekaj hudo narobe...
««
21 / 41
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14219722 (12549) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22548929 (42218) BigWhale
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50957065 (50255) jype

Več podobnih tem