» »

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Temo vidijo: vsi
««
27 / 41
»»

xardas ::

Ni zaradi drugih. Meni se bolj dopadejo, kot oprijete. Vprašal sem samo zaradi tega, ker sem mislil, da je kak haklc pri širokih hlačah glede žuljenja ali karkoli drugega.

Aston_11 ::

Žulijo te kvečjemu bolj, ker se ti delajo svaljki, ki se ti drgnejo po koži.

bond007 ::

Kaj pa so potem glavne prednosti teh oprijetih hlačk za recimo enega lahkega rekreativca, ki dela tam 1000-2000km letno in nima speciake? Manjši upor zraka, še kaj?

bdoxx ::

si bol kamot?

jype ::

bond007> Kaj pa so potem glavne prednosti teh oprijetih hlačk za recimo enega lahkega rekreativca, ki dela tam 1000-2000km letno in nima speciake? Manjši upor zraka, še kaj?

Sušijo se znatno hitreje od vsega ostalega, zato pod njimi praktično nikoli nisi moker ali premražen, pa težje kamorkoli zahaklaš z njimi in jih utrgaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Aston_11 ::

Nogo ti držijo toplo in se ti ne ohlaja, sploh, ko greš v dolino.

bdoxx ::

ko smo lih pri cotah, kje kupujete drese pa to?

jype ::

žolna, bike24.de

MaterVola ::

Lidl je imel pred par dnevi fajn komplete.

Sriple Tix ::

Sem kupil hlače za 15€ v Lidlu in so mi zaradi malce slabše zračnosti od mojih siceršnjih, danes prišle še kako prav. Pihalo je in zeblo me je ko psa, zato sem kakšna 2 kilometra pred Vodiško planino zavil nazaj domov :|.

jype ::

Vidiš, jaz sem imel pa oneten spodnjo majico z rokavi, pa me pri 10 stopinjah in močnem severniku ni zeblo (in zdajle mi pri dvaindvajsetih ne bo vroče).

http://www.onetenapparel.com/longsleeve...

Sriple Tix ::

Ne boš verjel, najbolj me je zeblo "v prešvicano" glavo, ko mi je pihalo skozi luknje v čeladi. Brez zajebancije.

... je pa tole perilo zanesljivo kvalitetno, o tem ni dvoma.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Verjamem ja - jaz dam pod čelado čisto tanko flis kapo, kadar hladno piha.

Sriple Tix ::

Je bila šola za naslednjič. Čeprav načeloma s seboj nosim vse živo, saj se itak pelje v nahrbtniku, so tokrat rokavice in kapa ostale doma. Pa saj nisem pričakoval, da bo tako mrzlo. No, ko sem se nekje proti koncu poti ozrl preko doline in videl zasneženi vrh Stola, mi je postalo jasno, da sem ga fsral :).

mr1two ::

Danes res ni bilo pretirano toplo. Nisem ravno zmrzoval, vendar žeje nisem niti toliko občutil recimo. Manjka še kakšnih 5 stopinj za udobno vozakanje, je pa res, da če si na soncu, precej pomaga.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

jype ::

Zdajle proti večeru je bilo skoraj idealno.

kondezator ::

Sriple Tix je izjavil:

Sem kupil hlače za 15€ v Lidlu in so mi zaradi malce slabše zračnosti od mojih siceršnjih, danes prišle še kako prav. Pihalo je in zeblo me je ko psa, zato sem kakšna 2 kilometra pred Vodiško planino zavil nazaj domov :|.



Kako se pa kaj vložek v hlačah odnese? Jaz sem si danes hlače + majico nabavil enako kot ti. Komaj čakam da nabavim novo kolo, kar treking bo :P

Sriple Tix ::

Vložek je super in povsem primerljiv s tistim, ki ga imam v nekajkrat dražjih hlačah. Edini minus je nekoliko manjša zračnost in posledično zoprn občutek potenja (preizkusil sem jih pri ene 25tih stopinjah), zato jih bom uporabljal zgolj "za v hribe" ali v hladnejših dneh.

kondezator ::

Kaj pa drugače kopuješ?

stratosD ::

Hofer ma po mojih izkušnjah boljše kolesarske cote kot Lidl.
Sem pa za probo naročil pri Kitajcu kompletek
http://www.zorromall.com/Bicycle-More/1...
S kodo za popust ki jo dobiš na bicikel.com pride 28 EUR pa drobiž. No sem se pol še s Kitajcem zmenil, da pošlje
v 2 paketkih jersey pa pants posebej for aur kastomz autoritis :) tko da sem mu še 5 EUR doplačal....pa bomo vidl
kak bo kaj kvaliteta. Po fotkah sodeč so isti seti, kot jih tle preprodajajo po 65 - 70 EUR.

Letni s kratkimi rokavi in hlačami so pa po cca 25 EUR.

kondezator ::

Vau noro, ko bi jaz prej vedel za tole spletno stran, ne bi danes letel v lidl. Super pa sploh ko vidim, da imajo paypal, različnih designov oz potiskov pa da glava peče :P. Hvala ti za tole spletno stran.

Gre pa to preko navadne pošte?


Jaz imam pa že od prej en dres od žolne šport(pivovarna laško), hlače pa od topra, in se kar obnese moram reči. Uf še zokni mi manjkajo sem vse potrgal.

Sriple Tix ::

Komplet opremo sem kupil nekaj let nazaj skupaj s kolesom v Extreme Vital Škofja Loka.

jype ::

Kr nice jutro je blo.

mr1two ::

Kul. Kolk si ga teral tm dol z Lipoglava? :)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

jype ::

Baje kr precej:

stratosD ::

...skoraj bi mel še srnji golaž....

statosD

mr1two ::

Enkrat morš te tvoje antence posodit, ker meni nikoli ne napiše tistga top speeda, ki ga na števcu kaže :)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

jype ::

Tako nekako:

Double_J ::

mr1two je izjavil:

Enkrat morš te tvoje antence posodit, ker meni nikoli ne napiše tistga top speeda, ki ga na števcu kaže :)



100kmh/h... še dobro da nima motorja, tam bi mu kazalo 500km/h.
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> 100kmh/h... še dobro da nima motorja, tam bi mu kazalo 500km/h.

Sej maš 30fps video, pa zračuni hitrost.

mr1two ::

Dns sm pa nabavu no flats tekočino. stans no tubes. Kak čudn filing, ko sam svojo gumo predreš, da vidiš če to res drži :)
Pet minut za tem sem že točil v vse gume, ki jih imam na dosegu roke
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

kitewing ::

Za tiste, ki bi radi kaj novega izvedeli o kolesarskem treningu, boste lahko naročili knjigo: http://www.kavas-miran.com/blog/55-pred... Meni je všeč!

minusnič ::

Upam, da je to ustrezna tema (če obstaja kaka o prometni varnosti ipd. me lahko premestite).

Meni se je zgodilo, da sem nekje v bližini centra na pločniku, ko sem zavijal na kolesarsko progo, padel in se poškodoval (zlomil roko). Zaradi komunikacijskih razlogov (spadam še pod mladino; osebje na urgenci ni moglo kontaktirati staršev) se je v to vpletla policija (drugače se nebi).

Te morajo po zakonu takele incidente posredovati na sodišče in jaz bom . V polmeru petih metrov ni bilo ljudi, avtov; tako, da nisem nikogar ogrožal. Padel sem zaradi izgube ravnotežja. Edini problem je, da sem ta odsek vozil po narobni strani (vendar sem se ravno mislil priključiti na kolesarsko, iti čez semafor (30 m oddaljen, in iti na stran, ustrezno smeri moje vožnje). Vse od tega sem policistom povedal, opravili so negativen alko test. Očividcev nimam.

Zanimalo me bi pa
1.) ali sem lahko za tako stvar oglobljen (po mnenju policistov ne, vendar tega, da okrog ni bilo ljudi, vozil ne morem dokazati in sem teoretično ogrožal promet z vožnjo po napačni smeri ( manj ali enako 100 eur ali več?))
2.) nameravam opisati pot do tja, vse, kar sem v drugem odstavku napisal. vendar ne vem dejanskega razloga za padec (oziroma ne znam povedati, v kakšen gib sem prešel, da sem vanj zašel. Vem le (gledal sem naravnost, vendar ne v gume, čeprav me bodo mogoče ravno o tem dogajanju tam spraševali nažalost) da me je zaneslo na desno stran (desno zame, ker sem narobe vozil) in sem imel levo nogo zapleteno v ogrodje in sem se ujel z roko (ki sem si jo zlomil). Ker so mimoidoči (ob padcu 30 m stran; ki so potlej odšli in jih ne morem izrabiti za očividce) kolo odpeljali do poslopja UKC-ja, sklepam, da je bilo to nepoškodovano (kot vzrok za padec bi lahko v nasprotnem primeru sumil verigo, saj mi je tisti dan že dvakrat padla). Torej, ali bo taka obrazložitev dovolj za potrebe sodišča (bojim se, da bodo želeli zabresti v detajle (čeprav sam ne vem, o čem bi se tukaj sploh še dalo pogovarjati) in me s tem zmedli (najrajše bi si naredil plan kaj bom povedal, nekaj skic dogodka, in potem to povedal pa konec)).

Vsaka izkušnja kolesarja, ki je zaradi podobne nesreče bil obravnavan na sodišču je dobrodošla; vendar mislim, da ni potrebno kaj več kot samo odgovor na ti dve vprašanji. Hvala.

gzibret ::

Zna bit, da boš oglobljen za vožnjo po napačni strani. Če boš lagal, pazi, kako lažeš. Laž ima kratke noge. Za laganje na sodišču pa je predpisana bistveno višja kazen, kot 100 EUR.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

minusnič ::

Vsekakor dobro opozorilo. Lagal ne bom, saj sem vse to že enkrat povedal pred policisti (in so to seveda zapisali). In poleg tistega tudi ne vem, kaj bi še povedal, tako, da bom kar isto povedal.Sklepam pa, da me bodo bolj podrobno zasliševali po napotkih policajev, saj njim (bolj zaradi šoka) nisem povedal sam, da sem po napačni strani vozil in so me v to z ostalimi vprašanji napeljali.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Pojasniš zadevo tako kot tu, morda poudariš namero po prečkanju ceste, in to je to.

Pač odgovoriš na zastavljena vprašanja, brez dolgovezenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

minusnič ::

Aha, torej me ne bodo preveč zasliševali glede padca. Jih bolj zanima namen in smer tega gibanja. No, potem sem pa pomirjen. Edino bi še prosil, če mi kdo, ki je te stvari preštudiral (zakonike o varnosti v cestnem prometu; jaz sem našel le nek članek, kjer piše, da je bil nek kolesar oglobljen za 120 evrov za vožnjo po napačni strani) pošlje (oziroma samo quote ali pač poglavje zakonika, kjer so te globe, saj so te zakoniki dolgi (tukaj (http://zakonodaja.com/zakon/zvcp-1) tega nisem našel)) link do opredelitve globe za vožnjo po nasprotni strani ali pa vsaj pove, če je vedno 120 eur. Hvala.

jype ::

Lahko is oglobljen (vožnja v napačno smer je 40 - 120 evrov, odvisno po katerem členu te globijo), a policisti vsaj v splošnem ne težijo preveč, če izkažeš do njih in do prometa vidno spoštovanje. Kako je pri sodniku ne vem, ker še nisem prišel do njega.

Včeraj sem šel po temi v napačno smer (imel sem luči, jasno) mimo policijskega kombija na Ruski ulici skozi rdeč semafor, obrnil in prečkal še Celovško cesto, zopet pri rdeči luči, nato pa po pravilni strani nadaljeval pot po kolesarski stezi - ta zadnji del je policiste očitno tako impresioniral, da so opustili pregon in izključili luči za nujno vožnjo (če bi imel možnost že prej zapeljati na kolesarsko stezo, bi to seveda storil).

Malce pozneje se mi je podobno zgodilo še na Komenskega ulici, kjer so policisti samo opazovali vožnjo.

Skratka, policisti so že prilagojeni na rizik, ki ga kolesarji predstavljajo ostalim udeležencem v prometu - je pa res da na ključnih inkasantskih točkah kljub temu služijo tudi od kolesarjev (vožnja v napačno smer pod podvozom pod progo na Dunajski cesti je izjemno popularna baza).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

minusnič ::

No, jaz sem se na narobno stran priključil iz Grablovičeve na Zaloško. Nakar sem mislil iti po Njegoševi (po pravi strani) domov, ampak sem se 30 m pred semaforjem ponesrečil.

Glede globe bom pa itak videl na sodišču (važno, da vem, da je zgornja meja 120 eur).

jype ::

Drugič pojdi raje ob Ljubljanici. Tam je vso pot kolesarski pas, pa bistveno manj prometa.

Double_J ::

Meni se je zgodilo, da sem nekje v bližini centra na pločniku, ko sem zavijal na kolesarsko progo, padel in se poškodoval (zlomil roko).


Enostavno reci, da si od izkušenega kolesarja jypa izvedel, da nobeden zakon ne kaznuje vožnjo v nasprotno smer po kolesarki progi. Enkrat je to napisal.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

jype ::

Double_J> Enkrat je to napisal.

Ne, ni.

jype ::

Še eno luštno pomladno jutro:

Oki ::

OMG, another suicidal tape. Po pasu za levo se pelje ravno. Dobro, da vem. Sploh če bo kak kolesar na poti.

Aston_11 ::

Pa rdeče luči? Na posnetku je kar srhljivo, na terenu verjetno ne toliko.

Oki ::

Ampak ti ne veš, da Čak Noris ne upošteva prometnih pravil. To je za navadne smrtnike, ne pa za ubermenše.

MaterVola ::

Samo res. Sramota, da to objavljaš, jype.

jype ::

O katerih rdečih lučeh pa govorite?

Oki> Po pasu za levo se pelje ravno.

Nikakor ne, to je kolesarska steza.

Aston_11 ::

He he, tista v 18 sekundi... pa menda še ena proti koncu.... vendar zanje itak veš.

Oki ::

jype je izjavil:

kakor ne, to je kolesarska steza.

Aja, nisem vedel da za Čuka Norisa ne veljajo talne označbe.
««
27 / 41
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14219711 (12538) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22548915 (42204) BigWhale
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50957057 (50247) jype

Več podobnih tem