» »

Izbira kolesa

Izbira kolesa

Temo vidijo: vsi
««
7 / 11
»»

Apofis ::

Pol pa vzem trekinga pa mal širše gume ala 40 pa je to to...za makedam ne rabš gorca

sploh pa 29 colarja k so težki k hudič...vsaj uni do 1000 eur

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Apofis ()

RockyS ::

Če kdo prodaja rabljeno treking kolo, 28-29col do 200€ naj me kontaktira.

kitewing ::

Pri 29" je zelo pomembna geometrija okvirja (Ok, sej je pri 26" tudi). Sem ji kar nekaj testiral. Nekateri so cool, na drugih se pa pelješ kot na kakšnem kombanju. Novega modela 26" je že kar težko dobiti, sicer pa prihajajo kolesa 27.5". Kolega ga že ima, sam ga pa še nisem testiral. Osebno mi 26" zadostuje.
Ugodna gorska kolesa: http://www.kolesarska-oprema.si/kategor...

Okapi ::

Jaz imam namen marca/aprila tudi nekaj takega kupiti. Moj domet je recimo Krim, pa ne po kakšnih najbolj razritih stezicah;) Tudi hitrostnih rekordov ne nameravam postavljati - ne gor ne dol grede;) Skratka, iščem nekaj zanesljivega in cenovno ugodnega, po možnosti na kakšni razprodaji. Po mojem bi moralo biti 500-700 evrov več kot dovolj. Ima kdo kakšen namig?

O.

krepki ::

Apofis je izjavil:

Pol pa vzem trekinga pa mal širše gume ala 40 pa je to to...za makedam ne rabš gorca

sploh pa 29 colarja k so težki k hudič...vsaj uni do 1000 eur

Kolk sem gledal ni ne vem kakšnih razlik v teži med gorcem in treking kolesi oboji majo tam od 12kg do 13kg.

Apofis ::

Sm gledu v intersportu od firme genesis enga trekinga za cca 1000 eur, je bla teža mal čez 11 kg. 29 colarja boš težko našu za ta dnar pod 13 kg...

jype ::

Okapi> Ima kdo kakšen namig?

Kupi nekaj let starega rabljenega z dobro opremo, ker boš dobil znatno več kot pri nakupu novega (pri novem za 500 evrov težko urajmaš karkoli nad LX oz. deore, ki je minimalni rang, ki zdrži Krim po cesti iz iške vasi več kot desetkrat zapored).

Razen, če resnično voziš zelo penzionistično in nikoli ne vstaneš s sedeža - potem je v resnici vseeno.

Aston_11 ::

Ej, ravno to, če ne ustaneš s sedeža, ti zabija vso težo v okvir in hrbet. Na specialki si ne predstavljam, da ne bi amortiziral sunkov s tacami napol oprtimi na pedala. Ti sfrderba hrbet, če si preveč prilepljen na zic.

jype ::

Če voziš dovolj počasi to načeloma ni problem :)

Okapi ::

Razen, če resnično voziš zelo penzionistično in nikoli ne vstaneš s sedeža - potem je v resnici vseeno.
To je nekje moj domet, ja.;) Do zdaj sem na Krim rinil z enim starim Scottom, ki je v resnici bolj mestni bicikl kot treking, zdaj pa razmišljam, da bi si vseeno nabavil kaj malce bolj spodobnega za "v naravo".

O.

Apofis ::

Okapi> spremljaj mtb.tabla forum...boš pocen dubu kakega gorca od mulca k bo prešaltu iz xc na frirajd ali dh:)

Evo. Npr. tale stroj...zbiješ na 700 in si zmagu... http://tabla.mtb.si/viewtopic.php?f=38&...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Apofis ()

mr1two ::

29er ali 26er
K ceni dodaj še cca 50e za stroške pošiljanja, ampak boš verjetno po pregledu opazu, da za isto ceno dobiš IMO en razred boljše kolo
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

denabiker ::

Apofis je izjavil:

Fokusi so kul. Zlo lahki in trpežni okvirji. Sm enga kr neki cajta zlorabljal. Edino RST vilice so kr trde.

RST vile ni za vzet, kupiš FOX, ROCK SHOX itd.

bluefish ::

mr1two je izjavil:

29er ali 26er
K ceni dodaj še cca 50e za stroške pošiljanja, ampak boš verjetno po pregledu opazu, da za isto ceno dobiš IMO en razred boljše kolo
Slabost je, da pri nas ni uradnega zastopnika in je brez predhodnega preizkusa kupovanje bolj na blef.

mr1two ::

Res je, v bistvu nimajo nikjer uradnega zastopnika in edini način za preizkus je, da se odpelješ do njih. Lahko pa iz prve roke pohvalim in dam za probat GrandCanyona 6.0 in pa Roadlite 6.0. Problem je le v tem, da ima GC v primerjavi z Yellowstone-om kar drgačno geometrijo.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

bluefish ::

Katero velikost GC imaš?

mr1two ::

M
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

krepki ::

No pa sem nabavil novo kolo,sicer ste mi bolj priporočali 26 colarja,ampak po probni vožnji sem se odločil za tole kolo,in prvi vtisi so dobri tudi cena je bila ugodna.
Sem dobil 15% popust in sem nabavil nekaj osnovne dodatne opreme za ta denar.
http://www.eurobike.si/sl/ponudba/katal...

mr1two ::

Dobr zgleda :)
Srečno vožnjo pa pazi na divjad:)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

iso2000 ::

Da se še jaz malo prislinim - iščem kakšno cestno kolo (specijalko po domače?). Na te zadeve se pa res ne spoznam. Gorci so mi bolj domači. No, rad bi nekaj relativno udobnega, predvidevam da moram gledat geometrijo okvirja z bolj položno zgornjo cevjo okvirna (ne vzporedno s tlemi)? Drugače bi kupil najrajši kaj rabljenega, pa ne predragega...

Kateri rangi opreme so za cestne, npr. od Shimana?
Koliko so kaj trpežni alu+karbon okvirji? Pa koliko kaj pobirajo rukerjev od ceste? Ker kakšne ceste so bolj podobne minskemu polju, kot cestam...

erkgheoruugh ::

Glede ranga opreme je nekako Shimano 105 ali Campagnolo Veloce ali Sram Rival oprema, ki je po mnenju večine strokovnjakov naboljša glede price performance.
Glede okvirjev je po mojem minimalna kombinacija alu okvir s karbonskimi vilicami.

Kar se tiče geometrije je treba gledat na okvir kot celoto. Načeloma pa je tako, da so cenejši okvirji pri večini znamk tisti, ki so bolj "udobni". Precej izboljšanja se da doseči s pravilno nastavitvijo, primerno izbiro gum (nekoliko širše, ki jih lahko manj napumpaš) in ustrezno opremo (hlače in čevlji).

Ampak čisto iskren nasvet, ki ti ga dam za konec. Če nimaš več kot 50 let in kakih hudih gibalnih omejitev, nimaš kaj iskat udobja pri specialki. Specialko se kupi zato, da boš šel čim hitreje, da se bo sila mišice čimbolj neposredno prenesla na cesto. Udobje se pridobi s kilometri na sedežu, ko se telo navadi na držo, mišice več zmorejo in podobno. Po mojih izkušnjah za začetnika to pomeni najmanj 600-700 km v sedlu.
Če ti je tako razmišljanje tuje (dirkaško), potem se raje ozri kam drugam (treking ali t.i. Fitnes kolo), ker boš moral sicer sprejeti preveč kompromisev.

iso2000 ::

matajur hvala za odgovore. No, drugače kar nekaj kolesarim. Imam že dve kolesi - starega gorca, ki je trenutno invalid z zlomljenim menjalnikom in potovalno kolo, ki je res udobno in za delati kilometre.
Sedaj pa bi rad imel še cestnega, predvsem ker bi ga rad dokaj enostavno razstavil/sestavil za prevoz v avtomobilu. In moj potovalni ima strehce, ter prtljažnike, s katerimi se ga ne da enostavno prevažati. Je pač precej veliko in težko kolo, ki je za tak namen malce okorno. Eno lahko cestno brez strehc in ostalega bi bilo verjetno prava izbira. Ampak kot omenjeno, ne maram preveč agresivne dirkaške pote, se pa strinjam s teboj da s kilometri postane to manjši problem. Ampak na mojem potovalnem se je res užitek peljati in te tudi po celem dnevu na kolesu nič ne zateguje, boli itd.
Drugače ciljam, da bi s cestnim delal nekje ca. 50 kilometrske dnevne etape...

Anney ::

Pozdravljeni, tudi sam sem pred nakupom dveh koles in sicer zame in za boljšo polovico.
Ker se na te stvari ne spoznam me zanima kakšno velikost okvirja iskati in kaj nama priporočate.
Gledama za čisto osnovne modele trecking koles, z vzmetenjem spredaj, obvezno gladka kolesa.
Budged nekje do max 400€ po kolesu.

Še podatki za izbiro okvirja: (cole)
Višina mene 178cm, višina nje pa 171cm.

nitro2 ::

iso2000 koliko si pa pripravljen odšteti za specialko?

iso2000 ::

nitro2: v mislih sem imel nakup česa rabljnega. Pošteno povedano niti ne vem kaj se pravzaprav dobi za kakšen denar. Upam da se za ene 300-500 € že dobi kaj uporabnega...

mr1two ::

Za 500 se da dobit že vredu rabljeno stvar tudi z opremo 105 recimo. Malo poglej po bicikel.com forumu in oglasih, po bolhi ipd. Načeloma so dirkalci, ki stanejo nekje tolko dnarja običajno narejeni malo manj agresivno(ni pa nujno). Jaz sem izbral malo manj agresivnga predvsem zaradi denarja(ker je "ta dirkaln" model stal 400 več z isto opremo) in ne mrem reči, da bi bil ravno počasen zaradi tega :). Samo malo udobnejši je in zato lahko narediš nekaj več kilometrov na njem.
Za slabše ceste si sam namontiraj gor 700x25C in je (priporočam Conti Grand Prix 4000s- udobne in super hitre + nudijo malo boljšo zaščito kot kakšne druge).
Itak moraš večino neravnin pobirati z gibanjem telesa, na kar se kr hitro navadiš.

@anney
Za tvojo drago bi rekel na občutek, da vzame seat tube velikost okrog 52cm(S ali M), zate pa mogoče 54(M), kar je seveda čisto odvisno od kolesa do kolesa. Vsak proizvajalec ima za vsak model tudi tabelo velikosti, tako da je potrebno to preveriti pri nakupu dotičnega modela.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

sirotka ::

Tudi sam kupujem cestno kolo, pa nekako nimam pojma kaj vzeti. Kupujem rabljeno robo do 400€, ker še ne vem, koliko bom prevozil, saj nisem bil na kolesu cca 12let in bi potem naslednjič vzel kaj dražjega, če bo potreba. Na kaj je treba biti pozoren pri specialkah?

Nekaj sem gledal na bolhi, pa ne vem kaj naj...tale je zelo ugoden, 200€:
Gume in sedež sta stara samo 5 mesecov.
Sedež je znamke selle italia gume pa so michelin dynamic sport.
Na kolesu je zelo dobra oprema campagnolo.
Obroči pa so priznane znamke mavic.



Tale je 300€, brez pametnega opisa.



350€, Menjalnik componola- xenox. Številka okvirja 52. Kolo je aluminijasto, vilice pa karbonske.
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...



Je kaj od tega vredno nakupa, oz. priporočate kaj drugega?
Hvala.

sirotka ::

mr1two ::

Za prvega- mich dynamic sport so NAJCENEJŠE gume, ki jih lahko dobiš pri večini trgovin. Ne pomeni nič. Obroči mavic so načeloma vredu, ampak to mi zgleda kot rebuildan wheelset bolj kot kaj drugega(verjetno so pesta original- kar je pa vprašanje od katere grupe). Campagnolo ima kot vse firme, ki imajo komponente čez več različnih grup, tako, da so podatki nekoliko skopi, s slike se ne vidi kaj za ena grupa je(ker ne poznam tako dobro samo po obliki). Je pa zadeva aluminjasta in 200E mogoče res ni preveč.

Za raleigha ne vidim kateri model je sploh.

Xenon od campagnola je baje malo boljši od shimanove tiagre, kar je verjetno za ta denar čisto ok. Če bi še lahko kaj zglihal, se mi zdi ta zadnji še kar vredu.

105 je pa itak že kr dobra oprema, tako da mogoče bi bil tudi ta dober nakup.

Vsekakor se ti pa splača vprašat še na bicikel forumu. Tam se v glavnem s tem bavijo :D
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

sirotka ::

tukaj je še en s shimano 105 opremo:
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...
Kaj pa velikost okvirja, sam imam tam malo čez 170, pa nimam pojma kolikšen okvir naj načeloma gledam?

nitro2 ::

Pri kupovanju bicikla v tem cenovnem rangu je še najpomembnejše, da kupiš pravo velikost okvirja za svojo višino in razkorak.
Menjalniki in ostalo se lahko kasneje porihta, če je sploh potrebno.

mr1two ::

Ta zadnji trek je zate prevelik.. Glej nekaj okrog 52cm, 54max, 50 bi lahko bil premajhen.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

sirotka ::

Aha, sej potem jih tak večina odpade, tale iz nm je en redkih tako majhnih. JE pa res, da ga imam praktično doma (sem iz nm). Glede na to, da bom verjetno naredil 1000km max oz. najbrž precej manj, glede na to, da imam kar nekaj dela letos še...bi bil ok?

Bom pa še za tistega raleigh poslal mail, kateri model je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sirotka ()

sirotka ::

Ok, torej prišel sem nekje na 2 kolesi:
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...
oz.
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...

Kaj je boljše pri uporabi čevljev za kolo, namesto običajnih?

nitro2 ::

Za tegale treka dvomim, da je star tri leta.
Carrera je videt ok.
Poglej še tele tri.
http://www.bicikel.com/mali_oglasi/4912...

http://www.bicikel.com/mali_oglasi/3069...

http://www.bicikel.com/mali_oglasi/4703...

Moser pa Carrera sta po moje favorita.

sirotka ::

Ja, sem gledal tudi tega zadnjega...bottecchia, vendar je malo višje en uporabnik rekel, da ni nekaj... Moser je pa še bližje meni, tako da grem tudi tega pogledat ja, hvala.

Kaj pa drugače...tko, cena je nekje ista, katerega se bolj "izplača" kupiti, kot sm rekel, se na to ne spoznam skoraj nič, rabim čisto za start.

Okapi ::

Moser pa Carrera sta po moje favorita.
Jutri bodo imeli na italijanskem BuyVipu Moserjeve specialke s popusti. Se mogoče splača pogledati - ob sedmih zjutraj, ker če so kakšni res ugodni popusti, zadeva hitro gre.

O.

sirotka ::

http://it.buyvip.com/homepage? tukaj?

nekdo mi je spelal carrero...bemtiš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sirotka ()

Okapi ::

Ja. Spodaj imaš prihajajoče (jutrišnje) ponudbe. Nad 100 evri je poštnina brezplačna. Pošiljajo v Slovenijo (vsaj načeloma - za velike stvari, kot so bicikli, ne vem).

O.

sirotka ::

Huh, kako pa to piše po ITA?

Okapi ::

???

sirotka ::

Ne najdem nikjer prihajajoče ponudbe, sem vse preklikal.

Okapi ::

Čisto spodaj na osnovni strani - In arrivo 23 Aprile.
Samo ne vidiš še nobenih podrobnosti, niti cene.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

sirotka ::

aha, hvala.

sirotka ::

Sem šel danes pogledat tega moserja in sem ga vzel, je kot nov, ravno poservisiran in prave velikosti. Ga pa sam ne bi našel, tako da hvala!

mr1two ::

Srečno vožnjo ;)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

sirotka ::

mr1two je izjavil:

Srečno vožnjo ;)

Hvala, treba začet km nabirat:)

nitro2 ::

sirotka je izjavil:

Sem šel danes pogledat tega moserja in sem ga vzel, je kot nov, ravno poservisiran in prave velikosti. Ga pa sam ne bi našel, tako da hvala!

dobro si izbral
veliko varnih in srečnih km želim

sirotka ::

Ja, hvala. Sicer ga dobim šele v nedeljo, ker je lastnica prosila, če ji ga pustim še za en maraton po dolini Krke :) Jutri pa še po opremo, čevlje in čelado ter dres, potem pa na cesto in upam da ne v graben, ker bodo tole prvi čevlji s klipno.

mr1two ::

Za prvič malo vadi clip in pa clip out na mestu- naslonjen na nek zid ali nekaj podobnga. Ko se navadiš, kako se je treba odpet pa kr veselo na pot. Pa ne pozabi se odpet malo preden se ustaviš ;).
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
««
7 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 495 96 97 98 )

Oddelek: Šport
4852723104 (1395) issak
»

Nabava novega kolesa.

Oddelek: Šport
4714133 (10640) dolenc
»

Nakup kolesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6922364 (20161) Leprechaun
»

Katero nizkocenovno kolo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8632976 (30503) stratosD
»

Scott, ghost, giant ali specialized

Oddelek: Na cesti
218725 (8146) onitam

Več podobnih tem