» »

Kateri SW ROUTER za omejevat prenose

Kateri SW ROUTER za omejevat prenose

matter ::

Imam adsl in zaenkrat sharano povezavo z lan preko windowsevega ICS. Samo tu nimam nastavitev za omejevat prenos. Recimo da bi na 2Mbit adsl imela 1 Mbit ena mašina, 1 Mbit pa druga, in da bi dokaj neodvisno delala povezava na vsakem računalniku. Torej kateri program bi znal to narest, da ga instaliram na host in omejim (v tem primeru razdelim) povezavo.
Pa ne mi omenjat linuxa :), ker ne linuxu ne morm igrat igrc

astras ::

kupi si router (25000) pa ti bo super laufalo!
lp

Nimam keša. Mene zanima sw varjanta.

ok, pol si pa kupi switch za 5000 pa ti bo en komp skoz laufau!
lp

lahko probas pa na samih mreznih karticah v device managerju pa pogledas ce lahko omejis prenos na 1mb, ponavadi je na 10, mogoce bos pa mel sreco pa bos mel na 1!

lp

druge resitve pa ne poznam

Nimam 1mbs :(
Hvala ti vseeno.
Še nekaj me zanima, kako omejim promet če imam switch recimo.

ali3n ::

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

V-i-p ::

ok, pol si pa kupi switch za 5000 pa ti bo en komp skoz laufau!

Kje si pa to staknil, da mora pri switchu ena mašina vedno laufat? Switch je zunanja enota ima svoje napajanje in mašini sta neodvisni ena od druge.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

bastadu ::

V-i-p: astras je mislil verjetno s tem, da maš na eni mašini enejblan ICS in zato mora skos laufat, pa čeprav sta povezanan preko huba/switcha...

AL če mam switch, pol grem iz adslja v switch pa kompa na swotch pa na obeh računalih posebej adsl naštimam?

bastadu ::

Mislim da ADSLja ne moreš razdelit s switchem, ampak boš rabil router...

pol mi switch prov nič ne pomaga :(
Adsl router je pa sploh drag :(
Ojej bo treba res en slab računalnik pa se z linuxom jebat kakšen .... teden

Pri switchu nima veze da ma svoje napajanje, zaradi tega ker ima en dohodni ip (tisti osnovni) in en odhodni in ti ne dodeljuje ipjev naprej tako kot router, tako da ce hoces poslat iz tistega drugega kompa mail al pa kaj podobnega mora it skoz taprvi komp. Zaradi tega mora laufat. Router pa tako ali tako vemo da sam dodeljuje ipje v omrezju (avtomatsko). Pri switchu pa je treba mu vse pokazat in napisat. Resitev je tudi s switchem da se zahtevas dva ipja pri svojem operaterju, pol pa to normalno laufa ker bi vsak uporabljal svojega.

to je pac moje mnenje

lp

bosstjann ::

s stikalom imajo lako adsl 4je računalniki hkrati

Zgodovina sprememb…

bosstjann ::

lahko majo ampak ne morejo pa (razen centralnega) outputat ampak sam sprejemajo, ravno zaradi ipjev.

lp

Sploh ne vem, zakaj delate takšne probleme okoli tega :D. Zadeva je simpl k pasulj. Cross kabel ki gre iz adsl modema v mrežno daš v switch, recimo v port 1. Potem daš utp kabel iz dvojke v mrežno na prvi mašini ter iz trojke v mrežno v drugi mašini. Zdaj sta mašini neodvisni ena od druge in je lahko ena ugasnjena pa druga dela, ali obratno. V p2p programih pa omejiš download na polovico na vsaki mašini pa je. Cena switcha je cca. 10 tisočakov, plus nekaj drobiža za utp kabel. Seveda pa ne smeš zahtevat statični ip, ker potem ne bosta mogla delat obe mašini naenkrat. Če pa imaš dinaničnega, ti zadeva dela, kot bi oba imela vsak svoj adsl, neodvisno eden od drugega!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

oprosti ampak se ne strinjam, ker imam kar nekaj izkusenj s tem. ampak recem, da imas prav. naj proba pa bo videl in je stvar resena. naj vzame na 100% avans in proba pa je.

lep pozdrav

akulp ::

V-i-p točn tko..simpl...pa dela super

Kateri switch za 10 čukov pa bi bil vredu?
Al je vseeno kakšen je.

atras: verjemi da je tako, ker imam sam tako narejeno. Sosed, s katerim imava skupen adsl, je (ponavadi) cele dneve v službi, vestno ugaša računalo, pa sem do sedaj še vsak mail poslal in dobil, ter delal nemoteno. Pravzaprav moram reči, da niti ne vem, kdaj je on tudi gor (pa saj je bolj malo). Vedel nisem niti takrat, ko sva oba gledala pop tv v živo preko interneta, ter surfala. Obema dela bp, pa sem dal za switch 10 tisočakov in nekaj drobiža za utp kabel. Zelo poceni, za to, kar sem dobil. Če bi vzel sam, bi moral plačati adsl + isdn (51 tisoč) ter bi imel 10 tisoč stroškov na mesec. Tako pa sem dal 13 tisočakov, stroškov na mesec pa imam samo 5. IP je pa tako dinamičen in torej če je sosed na netu, meni dodeli drugega, ali obratno, tu sploh ni nobenih problemov. Aja, še to, za utp kabel sem dal 60sit/m, imam ga preko 30 metrov, pa dela internet perfektno, switch pa tudi. Da ne govorim o lokalni povezavi med mašinama, kjer so prenosi preko 10mb/s >:D.

ok.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569960 (6789) c23po
»

Dve linije po enem ethernet kablu

427433 (5866) Pesimist
»

Ali obstaja UTP razdelilnik?

83863 (3661) Ch4N93
»

Router+mreža+ADSL