Forum » Loža » Ali dobiš 2x malico za 16ur dela?
Ali dobiš 2x malico za 16ur dela?
sulaco ::
Situacija sledeča: neenakomerno razporejen delovni čas. Redno se dela POPOLDAN (8h)-nočno dežurstvo(8h)-DOPOLDAN (8h), vendar nam delodajalec prekine delo med nočno-dop....
Izplačuje pa malico za oddelana dva delavna dneva (čeprav narediš 3 šihte)-tako v bistvu prišpara 1 malico :(
Izplačuje pa malico za oddelana dva delavna dneva (čeprav narediš 3 šihte)-tako v bistvu prišpara 1 malico :(
koyotee ::
ne, kar je 4ure ALI več!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
A to je v ZDR (zakon v delovnih razmerjih) ali je spet stvar interpretacije delodajalca ??
RejZoR ::
Kakor vem se šteje za toliko in toliko ur v enem dnevu. Če je vmes polnoč gre potem tehnično za drug dan. Čeprav pa se mora potem tisto kar je po polnoči seštet s tistim kar boš delal naslednji dan popoldne oz zvečer ali kakorkoli že imaš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
koyotee@ Rejzor@: Torej delam DAN1 od 14.00 do 24.00=10ur, pomeni da mi pripada 1malica, saj delam delo nad 4 urami...
Dan2 od 0.00 do 14.00=14ur, ker spet delam nad 4urami, mi spet pripada samo 1 malica.....
A tako sta mislila??
P.S. A pa ni to skregano s kmečko logiko, da nekdo ki je zaposlen za 4 ure dobi 1 malico, jaz pa delam 14ur pa ENAKO ?!?
Dan2 od 0.00 do 14.00=14ur, ker spet delam nad 4urami, mi spet pripada samo 1 malica.....
A tako sta mislila??
P.S. A pa ni to skregano s kmečko logiko, da nekdo ki je zaposlen za 4 ure dobi 1 malico, jaz pa delam 14ur pa ENAKO ?!?
WarpedGone ::
Lepo ti je napisal:
Za 14 ur ti pripadata 2 malici.
0-4: ni malice
4-12: ena malica
12+: dve malici
Da, kar je nad 4 ure čez 8 urni delavnik ti pripada še ena malica.
Za 14 ur ti pripadata 2 malici.
0-4: ni malice
4-12: ena malica
12+: dve malici
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
bajsibajsi ::
Sem skoraj preprican, da ti v takem primeru (00-14, 14 ur) pripadata dve malici oz. dva odmora za malico. Ce lahko, se pozanimaj pri svojem sindikatu.
noker ::
Za 8 urni delavnik ti pripada ena (1) malica, če pa delaš več, kot 12 ur, ti pripada še ena malica ...
Torej, če delaš 11 ur in pol, ti dodatni obrok ne pripada, če pa več, kot 12, pa DA ! , pripada.
Torej, če delaš 11 ur in pol, ti dodatni obrok ne pripada, če pa več, kot 12, pa DA ! , pripada.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: noker ()
primar ::
...po nekaj letih takega dela pa ti pripada še psihiater... rajši da gledaš kolikokrat boš jedel na takem šihtu glej da se ga čimprej rešiš.
LP
LP
jaz dobim za 12ur 2 malici. Torej 3,5 +0,5 + 4 + 3,5 + 0,5
pa ni važno a delam od 6h do 18h alpa od 14h do 2h
pa ni važno a delam od 6h do 18h alpa od 14h do 2h
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
bajsibajsi: s predstavnikom sindikata imam zeloooo slabe izkušnje saj je delal/dela v korist delodajalca, ker imata offjob navezo :( (so stari borci tik pred penzijo in jih ne moreš premaknit niti za mm. Sem prepričan, da ravno ta 50-60let generacija vse bremza....)
AHA, sedaj mi je tudi jasno, zakaj mi delodajalec "navidezno" prekine tisti 14 urni delavnik za eno uro (med 6-7 zjutraj) (ki jo seveda oddelam, kaj pa hočem). Torej zakon ni na moji strani, ampak ga delodajalec "dobro" interpretira :) Kapitalizem pač :(
Hvala za info, LP
AHA, sedaj mi je tudi jasno, zakaj mi delodajalec "navidezno" prekine tisti 14 urni delavnik za eno uro (med 6-7 zjutraj) (ki jo seveda oddelam, kaj pa hočem). Torej zakon ni na moji strani, ampak ga delodajalec "dobro" interpretira :) Kapitalizem pač :(
Hvala za info, LP
Nism prepričan da ti tista prekinitev karkoli spremeni. Šteje se število ur opravljenih v celem dnevu i.e. v 24 urah.
Če maš 8urni delavnik v dveh kosih po 4 ure zjutri in zvečer, ti še vedno pripada plačana malica.
Če maš 8urni delavnik v dveh kosih po 4 ure zjutri in zvečer, ti še vedno pripada plačana malica.
WarpedOne: saj to je meni jasno, da je na šihtu treba jest... Ampak, kje bi to našel napisano v zakonu?? Sem že nekaj gledal po Kolektivni pogodbi za šolstvo (na svizovi strani) pa nisem nič o prehrani našel....na gov.si je pa toliko spremenjenih določil, da je utopično ugotoviti, kateri člen zakona je sploh veljaven....saj zato pa si nadrejeni (middlemani) stvari interpretirajo po svoje, ker še krovni zakonodajalec (vlada) ne zna v 21.stoletju sinhronizirati svojih predpisov "onthefly"-beri: takojšna posodobitev
To je zato ker je postopek objavljanja sprememb zakonodaje prilagojen tistim, ko so že posvečeni v trenutno stanje. I.e. osredotočeni so na nove spremembe glede na trenutno stanje. Za sprotno spremljanje kaj je novega je to lažji način, za vpogled nesposvečenih je pa to nočna mora oz. neprehodna džungla. Ne preostane ti druzgega kot da plačaš nekoga, ki dnevno spremlja spremembe in mu zaupaš da je res na tekočem in ni česa spregledal, da ti pojasni kaj danes velja. Ampak samo enega. Če boš vprašal še tadruzga boš dobil mal drugačen odgovor in si opel. Sodnik na sodišču bo pa stvar interpetiral zopet po svoje (in po možnostu spustu kak detajl/spremembo) in bo spet veselica.
Ja, stanje je žalostno. Sprememb pa, ker to v 100% ustreza zaščiti pravniškega ceha, ne bo.
Ja, stanje je žalostno. Sprememb pa, ker to v 100% ustreza zaščiti pravniškega ceha, ne bo.
RejZoR ::
bajsibajsi: s predstavnikom sindikata imam zeloooo slabe izkušnje saj je delal/dela v korist delodajalca, ker imata offjob navezo :( (so stari borci tik pred penzijo in jih ne moreš premaknit niti za mm. Sem prepričan, da ravno ta 50-60let generacija vse bremza....)
Hvala za info, LP
To je največje sranje. Sindikat mora delat v dobro delavca oz bit vsaj neodvisen. Ne pa da prec potegne z delodajalcem, kar ubije smisel sploh imet sindikat...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
bozicek ::
Dobro poglej kaj ti pise na placilni listi
Pri nas je tako...8 ur malica; nad 12 ur kosilo
Kosilo je malce bolj placano kot malica...Ni ravno za dve malici je pa dokaj blizu
Primer moje placilne liste (zadnje)
prevoz na delo.....27 dni
placilo malice.....26 dni
prehrana dodatno....5h
Dodatni prevoz je zaradi sestanka, sem pa delal soboto od 4h-9h (kao redni siht) in pa dezuren soboto (18-01) in pa en praznik je bil (ne vem na pamet kok sem takrat delal)
Pri nas je tako...8 ur malica; nad 12 ur kosilo
Kosilo je malce bolj placano kot malica...Ni ravno za dve malici je pa dokaj blizu
Primer moje placilne liste (zadnje)
prevoz na delo.....27 dni
placilo malice.....26 dni
prehrana dodatno....5h
Dodatni prevoz je zaradi sestanka, sem pa delal soboto od 4h-9h (kao redni siht) in pa dezuren soboto (18-01) in pa en praznik je bil (ne vem na pamet kok sem takrat delal)
Darila letos samo za poredne
opeter ::
Kaj pa, če sindikat ne obstaja?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Pithlit ::
Potem se z delodajalcem pomeniš kot s človekom. Če se to ne da ga prijaviš inšpekciji. Če še to pade v vodo ga tožiš.
Life is as complicated as we make it...
@sulaco
Delas v privatnem ali javnem sektorju? Po napisanem bi rekel, da si v privatnem. Na podlagi cesa ti delodajalec prekine delovni cas za tisto eno uro? V takem primeru, bi ti druga malica se toliko bolj pripadala (v kolikor ni ravno tista ena ura prekinitve namenjena casu malice, kar pa mora biti seveda placano). Ravno tako po zakonu obstaja dodatek za deljeni delovni cas (tocen kriterij, koliko ur razmaka mora biti, sedaj nimam v glavi), ki ga je delodajalec primoran placati delavcu, ce ta svoje delo za dolocen cas prekine.
Delas v privatnem ali javnem sektorju? Po napisanem bi rekel, da si v privatnem. Na podlagi cesa ti delodajalec prekine delovni cas za tisto eno uro? V takem primeru, bi ti druga malica se toliko bolj pripadala (v kolikor ni ravno tista ena ura prekinitve namenjena casu malice, kar pa mora biti seveda placano). Ravno tako po zakonu obstaja dodatek za deljeni delovni cas (tocen kriterij, koliko ur razmaka mora biti, sedaj nimam v glavi), ki ga je delodajalec primoran placati delavcu, ce ta svoje delo za dolocen cas prekine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Če bi bilo to v privatnem bi še zastopil, ampak se mi dogaja v javnem sektorju-šolstvo :(
Prekine zato, ker moraš imeti po zakonu v 24urah 11 ur počitka, pri neenakomerno raz.del.času pa sicer manj (nihče ne more 24ur opravljati 100% del.obveznost), a kaj ko se tega nihče ne drži...
Offtopic:se vedno zgrozim, ko tule na forumu vseznalci "ugotavljajo" kako je lepo v javnem sektorju-NOT!
Prekine zato, ker moraš imeti po zakonu v 24urah 11 ur počitka, pri neenakomerno raz.del.času pa sicer manj (nihče ne more 24ur opravljati 100% del.obveznost), a kaj ko se tega nihče ne drži...
Offtopic:se vedno zgrozim, ko tule na forumu vseznalci "ugotavljajo" kako je lepo v javnem sektorju-NOT!
T0RN4D0 ::
Pri nas (sicer preko študenta, ne vem kako imajo rešeno redno zaposleni) je tako da ti na vsakih 8 ur pripada ena malica oziroma vsako uro ti poleg urne postavke dodajo še 1/8 malice :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
MadMicka ::
Jaz ne razumem, kako oddelaš tri šihte po 8 ur v dveh zaporednih delovnih dneh? Enostavno se to ne da, ker obstaja obvezen 12 oz. 11 urni dnevni počitek. Dej napiš po urah, da vidim, kako in kaj.
Med dvema zaporednima delovnima dnevoma mora biti praviloma 12 ur casa namenjenega pocitku. Ceprav se to pogosto krsi tudi v javnem sektorju (npr. v zdravstvu).
Ja res je, vsi vidijo zdravnike, medicinske sestre.. in njihove precej zajetne place; medtem ko ne vedo, da ima samo v Klinicnem centru Ljubljana preko 50% zaposlenih placo, ki je blizu minimalni slovenski placi.
Ja res je, vsi vidijo zdravnike, medicinske sestre.. in njihove precej zajetne place; medtem ko ne vedo, da ima samo v Klinicnem centru Ljubljana preko 50% zaposlenih placo, ki je blizu minimalni slovenski placi.
Pithlit ::
Čaki... u šolstvu delaš nočne? Pa šefa ki ti samovoljno ureja urnike? Delodajalec (torej država) te ziher ne izigrava takole...
bajsibajsi: 'krši' se povsod. Ampak ponavadi se to ureja sporazumno. Če se ne ureja sporazumno pa imamo inštitucije na katere se lahko ljudje obrnejo.
bajsibajsi: 'krši' se povsod. Ampak ponavadi se to ureja sporazumno. Če se ne ureja sporazumno pa imamo inštitucije na katere se lahko ljudje obrnejo.
Life is as complicated as we make it...
Jaz ne razumem, kako oddelaš tri šihte po 8 ur v dveh zaporednih delovnih dneh? Enostavno se to ne da, ker obstaja obvezen 12 oz. 11 urni dnevni počitek. Dej napiš po urah, da vidim, kako in kaj.
Ti bom dal nas primer
Sobota zjutraj: 4h-12h
Sobota zvecer dezurstvo: 18h-00h
Nedelja popoldne: 12h-20h
V dveh dneh si naredil tri sihte...In ce dobro pogledas imas 12urni pocitek (od polnoci do dvanajstih). Zjeban imas vse ampak po zakonu si dobil pocitek.
Seveda se tega izogibamo kolikor se le da, in ce si dezuren pustimo ljudi ob sobotah doma.
Seveda pa pride do dogovora da, ali ljudje manjkajo in gre na roko ta oseba, vecinoma je pa tako, da naredijo visek ur, da so lahko potem doma (nadur ne izplacujejo (dvakrat v letu samo) in jih koristimo. Zato nasi radi tudi tako delajo da naredijo visek ur in si potem doma)
Jaz osebno ponavadi delam nekako tri tedne in en teden doma
boziček, dežurstvo praviš, če si doma, je to ena stvar, če si v službi oz. če delaš, je to druga stvar. Jasno, če si doma dežurni in čakaš na primer, da se kaj zgodi, da ti malica ne pripada. Če pa dejansko delaš oz. si v službenem prostoru in čakaš na delo, ti pa malica pripada. V tem primeru, če bi bil dežurni tako, da bi čakal npr. v gasilskem domu, je to nezakonito, ker ni dovolj dolgega dnevnega počitka.
Nene...dezurstvo delam jaz normalno na sihtu...
Zato pa pravim, da ko sem jaz dezuren ne dobim dvojno malico ampak dodatek (delam dvakrat isti dan).
V zgornjem primeru sem jaz dobil malico za soboto zjutraj, nedeljo popoldne, sobota zvecer se mi pa steje pod "prehrana dodatno" (to je tistih pet ur katere sem prepisal visje iz moje placilne liste)
V mojem primeru sem dobil za teh dodatnih pet ur 2.75 evra
PS: malce bolj sem gledal moje stevilke kako sem delal. Ne se spotikati v njih ker sem pisal iz glave...Ne vem povsem kako tocno ur sem delal decembra tisto soboto
Zato pa pravim, da ko sem jaz dezuren ne dobim dvojno malico ampak dodatek (delam dvakrat isti dan).
V zgornjem primeru sem jaz dobil malico za soboto zjutraj, nedeljo popoldne, sobota zvecer se mi pa steje pod "prehrana dodatno" (to je tistih pet ur katere sem prepisal visje iz moje placilne liste)
V mojem primeru sem dobil za teh dodatnih pet ur 2.75 evra
PS: malce bolj sem gledal moje stevilke kako sem delal. Ne se spotikati v njih ker sem pisal iz glave...Ne vem povsem kako tocno ur sem delal decembra tisto soboto
Dežurstvo na delovnem mestu se v celoti všteva v delovni čas. Zato je situacija, kot si jo opisal, nezakonita.
Če se slučajno še kaj takega dogaja, se pač pogovorite med seboj in s šefi, po potrebi se obrnite na Inšpektorat RS za delo. V pomoč vam je lahko tudi sindikat oz. zunanji pravnik ali odvetnik, ki jih "pokriva".
Če se slučajno še kaj takega dogaja, se pač pogovorite med seboj in s šefi, po potrebi se obrnite na Inšpektorat RS za delo. V pomoč vam je lahko tudi sindikat oz. zunanji pravnik ali odvetnik, ki jih "pokriva".
Zakaj nezakonita v mojem primeru?
Dobim placane vse ure, dobim eno malico za osem ur, kar je bilo vec (5 ur) sem dobil dodatek za malico (2.75€), kar priblizno znese isto (malica za osem ur je nekje 3€ ce se ne motim)
Skratka dobim malico za soboto zjutraj in placane vse ure, dobim placane vse ure za soboto zvecer in dodatek na malico (5 ur=2.75€), dobim placane vse nedeljke ure in celotno malico
PS: ne me zamesat z OP, kateri ne dobi nic placane malice kot je dejal
Dobim placane vse ure, dobim eno malico za osem ur, kar je bilo vec (5 ur) sem dobil dodatek za malico (2.75€), kar priblizno znese isto (malica za osem ur je nekje 3€ ce se ne motim)
Skratka dobim malico za soboto zjutraj in placane vse ure, dobim placane vse ure za soboto zvecer in dodatek na malico (5 ur=2.75€), dobim placane vse nedeljke ure in celotno malico
PS: ne me zamesat z OP, kateri ne dobi nic placane malice kot je dejal
3€ za malico? Moja stane delodajalca 6€.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
bozicek, napisal si, da delaš v soboto od 4.00 do 12.00 in od 18.00 do 24.00 ure. No, ker je med dvema "šihtoma" oz. v 24 urah samo 6 ur počitka, je to nezakonito. Počitek znaša dnevno NEPRETRGOMA 12 ur. To določa 155. člen Zakona o delovnih razmerjih. Globa za podjetje znaša od 1.500 do 4.000 EUR, za odgovorno osebo pa 150 do 1.000 EUR.
bo država sama sebi plačala?
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
bozicek, napisal si, da delaš v soboto od 4.00 do 12.00 in od 18.00 do 24.00 ure. No, ker je med dvema "šihtoma" oz. v 24 urah samo 6 ur počitka, je to nezakonito. Počitek znaša dnevno NEPRETRGOMA 12 ur. To določa 155. člen Zakona o delovnih razmerjih. Globa za podjetje znaša od 1.500 do 4.000 EUR, za odgovorno osebo pa 150 do 1.000 EUR.
Res je...napisal sem tudi da se pa tudi delavci strinjajo s tem, ker tako naberejo ure da so doma (kot sem dejal, tri tedne delam ali mogoce cel mesec nato pa sem en teden doma)
Ta sistem je meni osebno boljsi, ker prej si imel tistih 25 dni dopusta in to je bilo to...jeba cez celo leto...Sedaj pa naberes ure in si doma...Verjemi da se oreng pozna na cloveku ce dela en mesec in je nato doma en teden, ter zopet 3 tedne ali en mesec ter nato ponovno doma.
Ce dam primer; prej smo imeli po 5 do 8 ljudi konstantno na bolniski. Sedaj gredo v bolnisko ce je res kaj resnega in tudi (po spominu) v zadnjem letu, dveh ni bilo vec kot trije delavcni na bolniski naenkrat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sluzbena pot - nadure (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10506 (4486) | Mato989 |
» | Prekomerno delo?Oddelek: Loža | 9661 (4971) | gendale2018 |
» | Prevoz do dela (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28086 (24172) | Invictus |
» | Neplačane maliceOddelek: Loža | 2257 (1576) | connel |
» | V službi tudi po 10 ur? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9088 (7398) | T0RN4D0 |