» »

Google okužen z exploitom?

Google okužen z exploitom?

SmeskoSnezak ::

Po polnoči, ko obiščem google mi antivirusni stalno najde naslednji exploit: JS/Blacole.BW , naj pa bi bil v google_si[1].htm datoteki. Ni takšne panike, pač zbrišem. Bolj me čudi, da se to sploh dogaja. Je kdo naletel na to? Internet Explorer 9, 64bit. S Firefoxom nimam težav, ker uporablam noscript plug-in.
@ Pusti soncu v srce... @

Roadkill ::

http://answers.microsoft.com/en-us/prot...
in
http://social.technet.microsoft.com/For...

Zgleda gre za nek false-positive od MS-essentials.

"Microsoft AV team is removing the detection from Signature. 1.119.1986.0 or higher will contain this change."
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

Hmm, zakaj pa je ravno potem, ko je google skenslal valentinovo animacijo, našel AV tole? Že celi dan sem drugače googlal pa tega ni bilo, zato pa mi to toliko bolj čudno.

zee ::

Ker je bila ura ze vec kot polnoc in torej 15. februar, je Google odstranil animacijo. ;)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

To vem. A ti razumes, da sprasujem, zakaj sem sele po tem zacenjal dobivati sporocila o exploitu? Ravno zato dvomim v razlago, da je nek false-positive.

Roadkill ::

Smesko: Pri nas se je to zgodilo ob polnoči, drugje pa ne, tko da tvoja razlaga nima teže.

>> Hi so I have MSE installed on three of my computers, and ever since I updated to definition file 1.119.1972.0 (Feb. 14, 2012 1:37pm) as of about 5pm EST today (Feb 14, 2012), every time I go on www.google.ca on Internet Explorer 9, MSE has been coming up with the Exploit:JS/Blacole.BW warning
Ü

Lahko da je to to. Samo jaz rocno namescam definicije in vem, katero verzijo uporablja AV. In pri meni se je to zgodilo s to definicijo 1.119.1972 , katero sem uporabljal ves vcerajsni dan! Zakaj bi zaznal exploit šele ko se je google spremenil nazaj ob polnoči. Samo to govorim, nič drugega.

Bolj kot vaše prepričevanje mene zanima, če je kdo dejansko preštudiral google_si[1].htm in napisal, kaj je našel. Mogoče so celo to naredili pri MS AV ekipi. Zanimajo me ugotovitve, ne pa samo končni rezultati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496649997 (7534) Domini tm
»

Qihoo 360 antivirus sedaj tudi v angleščini! (strani: 1 2 )

6914328 (11601) RejZoR
»

Kingsoft Antivirus 2012 izšel! (strani: 1 2 3 )

12827078 (22690) alexz
»

Noče odpreti stran z antivirusnimi programi

Oddelek: Omrežja in internet
202351 (1953) satfinder
»

Microsoft Security Essentials na voljo za prenos (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6511346 (8825) Hardstyle

Več podobnih tem