» »

Zenske, rasizem in izbira partnerja

Zenske, rasizem in izbira partnerja

««
10 / 16
»»

jype ::

figula> jyre - kdo oz. kakšen je slabši in zakaj bi ti bil boljši od njega?

Takšen, ki bi od nje zahteval, da se v zameno za ponujeno čemurkoli odpove.

figula ::

OK, fairly enough, "sterilen" kot vedno :). Saj tudi meni danes ni do pisanja romanov.

jype ::

Kaj pa si pričakovala? Da bom odgovoril čustveno? :)

Saj sem že pojasnil, od kod izvira moje stališče: Na odločitve partnerja lahko vplivaš le z nagradami - s kaznimi in omejitvami zgolj zmanjšuješ možnosti, da ostaneš izbran.

guest #44 ::

Neki pa morem res povedat:
Tako malo nič je primernih partnerjev/ic. Če bi samo slednji imeli otroke, bi človeštvo že zdavnaj izumrlo.

Če bi želeli vsi čakat na...takega razumnega partnerja/ico....potem bi zelo vrjetno umrli samski. Ker pa si tega večina ne želi, se dogaja vsa ta svinjarija, ki jo lahko beremo na zadovoljna.si/moškisvet.si

Jype, če si imel srečo in pač trofu nekaj zglednega še ne pomeni, da bomo vsi.

Mogoče bi bilo boljše debato preusmerit od "najprimernejši partner/ica" na "še zadovoljiv partner/ica". Jype ti nič novega ne predstavljaš, zgolj mogoče si praktičen primer nečesa temu podobnega. Za vse ostale pa bolj ali manj veljajo klišeji moško-ženskega sveta.
Sicer bi lahko prepričevali še ostale v to, ampak je pač težko spreminjat nekaj kar je skorajda zabetonirano v tla.
Če že jype si ti mogoče pač srečnež v spletu okoliščin, da se ti je vse odvilo kot se ti je.

Tvoji predlogi, čeprav pravilni imajo omejeno publiko/aplikacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

figula ::

Čustveno? Čemu pa?
Zakaj bi na odločitve partnerja vplival? Odločitve so njegove - vse ostalo je dogovor.

jverne - ne bodi tako črnogled. Ob vseh zmešnjavah in traparijah, ki jih počnejo ljudje drug drugemu, nas je še vedno veliko sposobnih živeti v harmoniji. Najbrž se to skriva v vsakemu, samo malo se je treba potrudit.

guest #44 ::

Oprosti, ampak jaz večino ne vidim živet v harmoniji. Povsot vidim, kako en ali drugi potegnejo ta kratko, kako so potihoma nezadovoljni, zdolgočaseni, nezainteresirani. Seveda, mogoče navzven ne zgleda tako...ampak vidi se jim v faco, da jim nimajo čisto vse razjasnjeno.

jype ::

jverne> Za vse ostale pa bolj ali manj veljajo klišeji moško-ženskega sveta.

The self-perpetuating misery of the common relationship cliché deserves no endorsement, which is why I have never given any. Bolj ko popuščaš pri svojih načelih, manjša je možnost, da se bo našlo dekle, ki ti bo zares zagotovilo vse tisto, kar smatraš za božansko. Vsaj v mojem primeru je intelektualna integriteta partnerke velik del tega, kar jo naredi izjemno tudi ko ob njej stojijo še lepše in še pametnejše deklice.

jverne> Sicer bi lahko prepričevali še ostale v to, ampak je pač težko spreminjat nekaj kar je skorajda zabetonirano v tla.

Jaz sem začel svojo adolescenco psihično povsem pripravljen na to, da bom do smrti sam. Trudil (z veliko mero začetniških napak, se razume) sem se samo pri dekletih, ki so to zaslužila. Če popuščaš (in ni ti treba), s tem nižaš povprečje, ki ga morajo sama od sebe zahtevati dekleta (in obratno - dekleta, ki se stopijo pred močnimi in obdarjenimi moškimi, ne glede na njihov odnos, nižajo prag, ki ga morajo dosegati moški, da postanejo iskano blago). Napredovanje družbe je v znatni meri odvisno od napredovanja v medosebnih odnosih, ker ti v primerjavi z drugimi socialnimi interakcijami terjajo ogromne napore v samokontroli, samokontrola pa je le stvar potrpežljivosti in prilagodljivosti (treninga, po domače).

jverne> Tako malo nič je primernih partnerjev/ic. Če bi samo slednji imeli otroke, bi človeštvo že zdavnaj izumrlo.

V resnici se je večina ljudi pripravljenih prilagoditi partnerju, ob katerem mu že itak vre kri v žilah (ne dobesedno, jasno). Preden me je spoznalo moje dekle ni bilo niti sposobno, niti motivirano izvajati živalskih naporov tedenskega kolesarskega maratona, po nekaj mesecih zadržane interakcije me je pa v nekaterih pogledih že presegala. S tem ni pokazala le velike naklonjenosti, temveč tudi veliko pripravljenost sprejemanja kompromisov. Kaj vse sem za njeno naklonjenost storil jaz težko rečem, vsekakor pa sem se zanjo precej bolj potrudil zaradi izkušenj z mojo prvo, izrazito nesrečno ljubeznijo srednje šole, med katero sem svojo potrpežljivost prvič tako temeljito preizkusil, da sem mejo premaknil (in tudi polomil, zaradi česar sem danes revnejši za kar dve izjemni prijateljstvi).

figula> Zakaj bi na odločitve partnerja vplival? Odločitve so njegove - vse ostalo je dogovor.

Kljub vsemu v naši kulturi ne manjka mizoginije, namigovanja, da ženske spadajo v kuhinjo, so del vsakdana, prisila je v mnogih oblikah prisotna v velikem delu partnerskih odnosov, podreditev partnerice pa družba od moških spodbuja in pričakuje. "Baba se ti okol gon!" je očitek, ki v naši kulturi s seboj nosi izjemno težo za lastnika babe, čeprav bi danes moralo biti vsakomur jasno, da v odnosu, ki temelji na vzajemnem spoštovanju, zaupanju in solidarnosti odgovoren partner nikoli ne bo stremel k podrejanju svojega partnerja. Če že kaj, potem bo spodbujal samostojno odločanje, tako kot to počnemo z otroci, kadar bi jih radi vzgojili v samostojne in odgovorne odrasle.

jverne> Oprosti, ampak jaz večino ne vidim živet v harmoniji. Povsot vidim, kako en ali drugi potegnejo ta kratko, kako so potihoma nezadovoljni, zdolgočaseni, nezainteresirani. Seveda, mogoče navzven ne zgleda tako...ampak vidi se jim v faco, da jim nimajo čisto vse razjasnjeno.

Večina ne živi v nobeni harmoniji. Tudi jaz ne živim v harmoniji, gre za psihološko precej naporne konflikte, a kot očiten adrenalinski odvisnik v takšnem odnosu več kot uživam - pa pri tem sploh ne gre za kakršnokoli žaljenje, nagajanje ali izsiljevanje, temveč za normalen, odkrit in iskren odnos, iz katerega oba potegneva ogromno dobrega, včasih pa tudi kaj slabega (in popolnoma vseeno bi mi bilo, če bi jaz pobral vse, kar je slabega - dokler je dobrega za oba skupaj več kot je slabega za oba skupaj, je to še vedno odlična kupčija, ne glede na to za kakšno distribucijo gre, če si seveda pripravljen sprejeti odgovornost za to, da se boš odločal za skupni interes - s tem da prekinitev odnosa, ki ti ne ustreza, ne sme biti noben tabu). Zadovoljstvo, ki ga občutiš ob tem, da si se odločil v skladu s svojimi načeli, je bistveno trajnejše od zadovoljstva ob tem, ko si nekoga premagal v kakršnikoli igri in se s tem okoristil (s perspektive osebnih, spolnih in tudi poslovnih odnosov).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

_IKE_ ::

Jype tole tvojo pupo bi bilo zanimivo spoznat.....res me zanima kakšna osebnost je....tvoji opisi niso ravno merilo....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

Ramon dekers ::

globalna80 je izjavil:

Tisti ki pravite da vas varanje in pogosto menjavanje partnerjev osrečuje lažete sami sebe kot zasvojenci, ki trdijo, da jih droga osrečuje vendar nikoli zares niso čisto potešeni in zmeraj rabijo novo dozo čutnih užitkov.

Mi je žal da nasedate propagandi elit in da svojo dragoceno seksualno energijo razsipavate po nepotrebnem čez orgazme namesto da bi jo koristno uporabili za napredek človeštva in vsakega posameznika.

Zaljubljenost in ljubezen ni isto. Brezpogojna ljubezen je najmočnejša sila v vesolju. Zaljubljenost je pogojna - jaz zate, ti zame. To ni ljubezen, to je sebičnost.



no tole si pa lepo pisala. Kljub temu mi dol visi za človeštvo ker je človeštvo samo rak na zemlji.

To, da imajo židje višji IQ, sem sam opazil, mi ni nobena elita prala možganov.


saj židje so elita:))lol. Ben Bernanke, Benjamin Disraeli...zgodovina ti pa očitno ni šla, tudi sedanjost je bolj meglena.

Zgodovina sprememb…

jype ::

_IKE_> res me zanima kakšna osebnost je....tvoji opisi niso ravno merilo....

Ob priliki vprašaj markosa.

Ramon dekers> Kljub temu mi dol visi za človeštvo ker je človeštvo samo rak na zemlji.

Katera oblika življenja pa ni rak na Zemlji?

Ramon dekers ::

Katera oblika življenja pa ni rak na Zemlji?


vsaka ki ima naravnega sovražnika. Človek ga nima več in se samo še širi - rak. Za 80% (moja subjektivna ocena) bi se moralo prebivalstvo na zemlji zreducirat + sprememba sistema.

jype ::

Ramon dekers> Človek ga nima več in se samo še širi

Huh? Jaz poznam vsaj nekaj milijonov naravnih sovražnikov, ki jih človek ima. Da ni v veliki nevarnosti, se lahko zahvali izključno evoluciji, ki je toliko naravna, da bolj ne more biti.

Tako kot so koze sposobne stat na navpični steni in se s tem braniti pred plenilci, je človek sposoben v roki držat ošpičeno palico, oziroma brzostrelko, kar je pač pri roki.

Ramon dekers ::

http://topdocumentaryfilms.com/aftermat...

sicer malo off. Ampak planet bi bil bistveno lepši brez nas.

Huh? Jaz poznam vsaj nekaj milijonov naravnih sovražnikov, ki jih človek ima. Da ni v veliki nevarnosti, se lahko zahvali izključno evoluciji, ki je toliko naravna, da bolj ne more biti.

Tako kot so koze sposobne stat na navpični steni in se s tem braniti pred plenilci, je človek sposoben v roki držat ošpičeno palico, oziroma brzostrelko, kar je pač pri roki.


stari dobra primerjava, dojel si poanto. Jaja človekov naravni sovražnik: starost, revščina, neizobraženost...še kaj?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> še kaj?

Velika divja mačka, HIV.

Ramon dekers ::

vsaka divja mačka - imaš pištolo. Hiv in ostale bolezni so povezane z neizobraženostjo in revščino.

Še kaj?

jype ::

Ramon dekers> vsaka divja mačka - imaš pištolo. Hiv in ostale bolezni so povezane z neizobraženostjo in revščino.

Exactly. Kaj je v tem nenaravnega?

Ramon dekers ::

Exactly. Kaj je v tem nenaravnega?


Kaj je v tem naravnega? Bolezni se da izkoreniti nekdo ima verjetno koristi od njih - tega torej ne moreš šteti med sovražnike. Človek je prevzel ali bolje zahebal evolucijo.

Malajlo ::

_IKE_ je izjavil:

Jype tole tvojo pupo bi bilo zanimivo spoznat.....res me zanima kakšna osebnost je....tvoji opisi niso ravno merilo....

S podobno sem že več kot pol življenja. Pa je zagotovo precej drugačna od Jypetobe 8-)
Vsekakor pa je vsako normalno (in uspešno?) razmerje rezultat sklepanja kompromisov. Res se mi pa včasih zdi, da imam bolj prav kot ona (in ne dvomim, da tudi njo take misli prešinejo).
A nismo že mal OT počasi?

jype ::

Ramon dekers> Človek je prevzel ali bolje zahebal evolucijo.

Po tvoje so torej...

Vrane nenaravne, ker razbijajo orehe na asfaltu?

Delfini na floridi nenaravni, ker s psihološko finto lovijo ribe?

Kukavice nenaravne, ker drugim ptičem podtaknejo jajca?

Ramon dekers ::

vsaka od zgoraj naštetih ima naravnega sovražnika. Tega človek nima. Je to naravno?

Heh upajmo lahko samo na pomoč od zgoraj, dan neodvisnosti pa to.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Malajlo> A nismo že mal OT počasi?

Meni se ne zdi, ker se še vedno vrtimo okrog tega, ali so ženske neracionalne živali, ki partnerje iščejo tako, da jih gledajo v mednožje, moški pa dekleta gledamo v oči in si umišljamo romantične geriatrične pustolovščine.

Ramon dekers> vsaka od zgoraj naštetih ima naravnega sovražnika. Tega človek nima. Je to naravno?

Človek ima ogromno naravnih sovražnikov.

Ramon dekers ::

Človek ima ogromno naravnih sovražnikov.


prehlad, medved in ateroskleroza žal niso naravni sovražniki.

jype ::

Ramon dekers> prehlad, medved in ateroskleroza žal niso naravni sovražniki.

Ne? So umetni?

Ramon dekers ::

So umetni? Jp. Vse se da zatreti, če torej lahko neko stvar zatreš, zoabideš, to ni tvoj naravni sovražnik. Aids pa brez problema lahko pripneš k umetnim.

Še vedno iščem naravnega sovražnika ki se je sposoben kosati s človekom.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> če torej lahko neko stvar zatreš, zoabideš, to ni tvoj naravni sovražnik.

Torej lisica ni naravni sovražnik koze?

Ramon dekers ::

Ne, če bi imela koza puško v roki.

GoodSatanist ::

Ramon dekers je izjavil:



Še vedno iščem naravnega sovražnika ki se je sposoben kosati s človekom.


sex:D

jype ::

Ramon dekers> Ne, če bi imela koza puško v roki.

Koza je razvila kopita:



Človek pa možgane:



(Fotografija predstavlja znano tehniko lova na opice.)

Ramon dekers> Še vedno iščem naravnega sovražnika ki se je sposoben kosati s človekom.

Salmonela, medved, morski pes.

Malajlo ::

Z vidika biologije je popolnoma vseeno, ali te požre lev, ali pa nek mikrob. In ja, večina ljudi umre zaradi nezgode (ker je popolnoma vseeno, ali te pohodi slon ali pa napade virus - nezgoda je nezgoda)
In ja, ženske včasih razmišljajo neracionalno. Ravno tako kot moški. Ampak zato še niso izbirčne in/ali rasistke.

Ramon dekers ::

Salmonela, medved, morski pes.


ne, to niso naravni sovražniki. To so naša južna, trofeje. Če gledamo kot celoto človek nima naravnega sovražnika, posameznika pa je lahko že sam sebi sovražnik.

Sicer hvala za slikce ampak mislim da nisi dojel moje poante.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Malajlo> In ja, ženske včasih razmišljajo neracionalno. Ravno tako kot moški. Ampak zato še niso izbirčne in/ali rasistke.

Ja, saj to je bil point tistega pisanja zgoraj.

Ramon dekers> ne, to niso naravni sovražniki. To so naša južna.

Kakšni sovražniki pa so, če niso naravni in nas hkrati pobijajo?

Ramon dekers> Sicer hvala za slikce ampak mislim da nisi dojel moje poante.

Meni se pa zdi, da ti ne znaš povedat, kaj pomeni beseda "naravno".

Ramon dekers> Če gledamo kot celoto človek nima naravnega sovražnika, posameznika pa je lahko že sam sebi sovražnik.

Kako da ne? Saj nismo na vrhu prehrambene verige. Jedo nas mnoge druge živalske vrste, če le imajo priložnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

Kako da ne? Saj nismo na vrhu prehrambene verige. Jedo nas mnoge druge živalske vrste, če le imajo priložnost.


kdaj? Po smrti? To ne šteje. Problem je tole zadnje, saj nobena živalska vrsta nima priložnosti. Izpustimo naključja kjer človek pade v morje in ga poje morski pes.

Kakšni sovražniki pa so, če niso naravni in nas hkrati pobijajo?


kako pa nas pobijajo? To se je nehalo že od pamtiveka.

Meni se pa zdi, da ti ne znaš povedat, kaj pomeni beseda "naravno".


Naravno je potem tudi da človeka povozi avto. Torej stvar ki jo je izumil človek jo "obvladuje" in posledično ubije človeka. Mi boš dal lahko primer iz narave, kot je npr: veverica stre oreh, ga poje, z lupino pa cilja ptiča in zadene veverico?

Zgodovina sprememb…

marijancek ::

Ramon dekers je izjavil:


saj židje so elita:))lol. Ben Bernanke, Benjamin Disraeli...zgodovina ti pa očitno ni šla, tudi sedanjost je bolj meglena.


vem, da so židje elita. in?

očitno je tebi nekaj megleno.

>A nismo že mal OT počasi?

ja ste. jaz sem hotel s svojim prispevkom o raznolikosti genov afričanov malo razložiti avtorju teme, zakaj se ženskam kitajci ne zdijo privlačni in se jim črnci zdijo. btw obstaja tudi ena raziskava, v kateri so ugotovili, da so ljudem bolj privlačni obrazi oseb, ki imajo več genske raznolikosti v sebi.

Zgodovina sprememb…

GoodSatanist ::

jype je izjavil:



Jaz sem začel svojo adolescenco psihično povsem pripravljen na to, da bom do smrti sam. Trudil (z veliko mero začetniških napak, se razume) sem se samo pri dekletih, ki so to zaslužila. Če popuščaš (in ni ti treba), s tem nižaš povprečje, ki ga morajo sama od sebe zahtevati dekleta (in obratno - dekleta, ki se stopijo pred močnimi in obdarjenimi moškimi, ne glede na njihov odnos, nižajo prag, ki ga morajo dosegati moški, da postanejo iskano blago). Napredovanje družbe je v znatni meri odvisno od napredovanja v medosebnih odnosih, ker ti v primerjavi z drugimi socialnimi interakcijami terjajo ogromne napore v samokontroli, samokontrola pa je le stvar potrpežljivosti in prilagodljivosti (treninga, po domače).



Lepo, jaz tudi. Sam se zgleda res ne bo spremenilo. Sem se potožil zadnjič eni (zasedeni jasno), kak je life bedn, pa je rekla "eh sej bo itd."... jaz sem sam mislil kak bi te zdle objel itd., sam kaj čem.

jype ::

Ramon dekers> Problem je tole zadnje, saj nobena živalska vrsta nima priložnosti.

Kako nima? Čemu potem še vedno so primeri, ko človeka ubije žival?

Ramon dekers> kako pa nas pobijajo? To se je nehalo že od pamtiveka.

Aja? Danes torej umiramo samo še... Umetne smrti?

Ramon dekers> Naravno je potem tudi da človeka povozi avto.

Seveda. Umetno menda ni, ane?

Ramon dekers> Mi boš dal lahko primer iz narave, kot je npr: veverica stre oreh, ga poje, z lupino pa cilja ptiča in zadene veverico?

A človek ni naraven?

marijancek ::

ramon pod "naravni sovražnik" razume živalsko vrsto, ki resno ogroža človeštvo, oziroma ubije velik del človeštva. trenutno take res ni, bo pa v prihodnosti kakšen virus lahko. samo počakajte da pride 10 letna suša in se bo videlo, koliko naravnih sovražnikov še preži na nas.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

marijancek +1. Ampak sedaj ga ni.

GoodSatanist ::

Boljš da ne ane.

Ramon dekers ::

za krave in ostale živali v prehrambeni verigi ni ok.

GoodSatanist ::

lahko postaneš vegetarijanec

Ramon dekers ::

in to reši kaj?

GoodSatanist ::

krave in ostale živali v prehrambeni verigi

Ramon dekers ::

res>?samo jaz lahko to naredim, očino.

GoodSatanist ::

ja, nardis lahko kar lahko ane.

Ramon dekers ::

ampak vseeno ne rešim nič.

GoodSatanist ::

mal že

jype ::

Tvoja osnovna postavka je:

Ramon dekers> planet bi bil bistveno lepši brez nas.

Jaz pravim, da bi bil planet brez nas popolnoma enak kot je zdaj.

GoodSatanist ::

ej jype, po tvoje je 9/11 inside job ali ne?

jype ::

GoodSatanist ::

Če te prav zastopim, praviš da ne. Se strinjam, VSE conspiracy teorije brez izjeme so bullshit imho. Po daljšem času se mi je to pripeljalo.

Vključno s Zeitgeistom.

Zgodovina sprememb…

««
10 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kako si najti punco? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
827163094 (134632) Mesar

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22946880 (40724) Gandalfar

Izgled je vse (op. gendale) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
41977885 (72354) Ziga Dolhar
»

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29537108 (32650) guest #44

Več podobnih tem