Forum » Programska oprema » Program za upravljanje z večjim številom word datotek, pdf-jev - možnost anotacije
Program za upravljanje z večjim številom word datotek, pdf-jev - možnost anotacije
Krusell ::
Živjo!
Zanima me, če kdo pozna program (zastonjski), s katerim bi lahko upravjal večje število
dokumentov - npr. okoli 50 datotek po projetku (doc, docx, pdf ipd.) in katere bi lahko
annotiral, tag-al, da bi jih lahko hitreje našel, ne da odpiram vsak file posebej.
Zaželjeno bi bilo, da bi se določene datoteke, shranjevale avtomatično (opcijsko na splet) - po delovnih
različicah.
Nekaj podobnega bi bil: http://www.mendeley.com/ če pozna kdo še kako opcijo.
lp, T.
Zanima me, če kdo pozna program (zastonjski), s katerim bi lahko upravjal večje število
dokumentov - npr. okoli 50 datotek po projetku (doc, docx, pdf ipd.) in katere bi lahko
annotiral, tag-al, da bi jih lahko hitreje našel, ne da odpiram vsak file posebej.
Zaželjeno bi bilo, da bi se določene datoteke, shranjevale avtomatično (opcijsko na splet) - po delovnih
različicah.
Nekaj podobnega bi bil: http://www.mendeley.com/ če pozna kdo še kako opcijo.
lp, T.
Torej, če npr. pišem seminarsko nalogo, kjer imam recimo zdaj shranjeno v mapah:
1. članki (50 pdf datotek)
2. seminarska (različne verzije seminarske)- ročno shranjene v wordu
3. (...) druge datoteke (doc, docx, pdf....)
4. Viri (sedaj jih vnašam ročno, bi bilo pa super, če bi projektu določil vire, in jih potem avtomatično vnašal s seznama)
To bi bil recimo en projekt. In mi vzame precej časa, če recimo pdf-je iščem po naslovih, če jih imam pa
odprtih 10 pa tudi ni najboljše.
Če bi imel to zbrano v enem programu, kjer bi se tudi videlo zgodovino verzij, npr. seminarskih nalog,
in, da bi lahko tagal pdf-je in druge datoteke. Tudi, da bi v pdf-ju označil del dokumenta, in ga shranil (del dokumenta) v ta program in ga kasneje vključil v seminarsko...
Rad pa bi do te baze dostopal tudi v službi, da ne nosim stalno usb-ja sabo oziroma, da bi jih kot npr.
v google docs vnašal v okviru brskalnika.)
---------------------------------------
Zanima me recimo, kaj uporabljajo raziskovalci na fakultetah? Da zberejo ves material in ga urejajo.
Ni mi toliko pomembno colaboration z drugimi, predvsem, da so datoteke zmeraj dostopne in urejene.
lp.
1. članki (50 pdf datotek)
2. seminarska (različne verzije seminarske)- ročno shranjene v wordu
3. (...) druge datoteke (doc, docx, pdf....)
4. Viri (sedaj jih vnašam ročno, bi bilo pa super, če bi projektu določil vire, in jih potem avtomatično vnašal s seznama)
To bi bil recimo en projekt. In mi vzame precej časa, če recimo pdf-je iščem po naslovih, če jih imam pa
odprtih 10 pa tudi ni najboljše.
Če bi imel to zbrano v enem programu, kjer bi se tudi videlo zgodovino verzij, npr. seminarskih nalog,
in, da bi lahko tagal pdf-je in druge datoteke. Tudi, da bi v pdf-ju označil del dokumenta, in ga shranil (del dokumenta) v ta program in ga kasneje vključil v seminarsko...
Rad pa bi do te baze dostopal tudi v službi, da ne nosim stalno usb-ja sabo oziroma, da bi jih kot npr.
v google docs vnašal v okviru brskalnika.)
---------------------------------------
Zanima me recimo, kaj uporabljajo raziskovalci na fakultetah? Da zberejo ves material in ga urejajo.
Ni mi toliko pomembno colaboration z drugimi, predvsem, da so datoteke zmeraj dostopne in urejene.
lp.
Po temeljitem raziskovanju sem našel kar nekaj programov:
npr. Mendeley, Zotero, Papers ipd.
Če bo kdo iskal kaj specifičnega mi lahko pošlje ZS.
npr. Mendeley, Zotero, Papers ipd.
Če bo kdo iskal kaj specifičnega mi lahko pošlje ZS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | openoffice .odt (writer 4.1.1) v word formatOddelek: Pomoč in nasveti | 799 (687) | fosil |
» | Britanska vlada razmišlja o prehodu na OpenOffice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 26202 (23117) | KoKi |
» | V Belgiji je OpenOffice pravi hit (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 14220 (10975) | driver_x |
» | Politika odprte kode na univerzahOddelek: Problemi človeštva | 2174 (1456) | Gandalfar |
» | Novi word - dobljen skupaj z VistoOddelek: Programska oprema | 3716 (3069) | ender |