Forum » Programska oprema » Program za upravljanje z večjim številom word datotek, pdf-jev - možnost anotacije
Program za upravljanje z večjim številom word datotek, pdf-jev - možnost anotacije

Krusell ::
Živjo!

Zanima me, če kdo pozna program (zastonjski), s katerim bi lahko upravjal večje število
dokumentov - npr. okoli 50 datotek po projetku (doc, docx, pdf ipd.) in katere bi lahko
annotiral, tag-al, da bi jih lahko hitreje našel, ne da odpiram vsak file posebej.
Zaželjeno bi bilo, da bi se določene datoteke, shranjevale avtomatično (opcijsko na splet) - po delovnih
različicah.

Nekaj podobnega bi bil: http://www.mendeley.com/ če pozna kdo še kako opcijo.

lp, T.
Zanima me, če kdo pozna program (zastonjski), s katerim bi lahko upravjal večje število
dokumentov - npr. okoli 50 datotek po projetku (doc, docx, pdf ipd.) in katere bi lahko
annotiral, tag-al, da bi jih lahko hitreje našel, ne da odpiram vsak file posebej.
Zaželjeno bi bilo, da bi se določene datoteke, shranjevale avtomatično (opcijsko na splet) - po delovnih
različicah.
Nekaj podobnega bi bil: http://www.mendeley.com/ če pozna kdo še kako opcijo.
lp, T.

Torej, če npr. pišem seminarsko nalogo, kjer imam recimo zdaj shranjeno v mapah:
1. članki (50 pdf datotek)
2. seminarska (različne verzije seminarske)- ročno shranjene v wordu
3. (...) druge datoteke (doc, docx, pdf....)
4. Viri (sedaj jih vnašam ročno, bi bilo pa super, če bi projektu določil vire, in jih potem avtomatično vnašal s seznama)

To bi bil recimo en projekt. In mi vzame precej časa, če recimo pdf-je iščem po naslovih, če jih imam pa
odprtih 10 pa tudi ni najboljše.

Če bi imel to zbrano v enem programu, kjer bi se tudi videlo zgodovino verzij, npr. seminarskih nalog,
in, da bi lahko tagal pdf-je in druge datoteke. Tudi, da bi v pdf-ju označil del dokumenta, in ga shranil (del dokumenta) v ta program in ga kasneje vključil v seminarsko...

Rad pa bi do te baze dostopal tudi v službi, da ne nosim stalno usb-ja sabo oziroma, da bi jih kot npr.
v google docs vnašal v okviru brskalnika.)

---------------------------------------
Zanima me recimo, kaj uporabljajo raziskovalci na fakultetah? Da zberejo ves material in ga urejajo.
Ni mi toliko pomembno colaboration z drugimi, predvsem, da so datoteke zmeraj dostopne in urejene.

lp.
1. članki (50 pdf datotek)
2. seminarska (različne verzije seminarske)- ročno shranjene v wordu
3. (...) druge datoteke (doc, docx, pdf....)
4. Viri (sedaj jih vnašam ročno, bi bilo pa super, če bi projektu določil vire, in jih potem avtomatično vnašal s seznama)
To bi bil recimo en projekt. In mi vzame precej časa, če recimo pdf-je iščem po naslovih, če jih imam pa
odprtih 10 pa tudi ni najboljše.
Če bi imel to zbrano v enem programu, kjer bi se tudi videlo zgodovino verzij, npr. seminarskih nalog,
in, da bi lahko tagal pdf-je in druge datoteke. Tudi, da bi v pdf-ju označil del dokumenta, in ga shranil (del dokumenta) v ta program in ga kasneje vključil v seminarsko...
Rad pa bi do te baze dostopal tudi v službi, da ne nosim stalno usb-ja sabo oziroma, da bi jih kot npr.
v google docs vnašal v okviru brskalnika.)
---------------------------------------
Zanima me recimo, kaj uporabljajo raziskovalci na fakultetah? Da zberejo ves material in ga urejajo.
Ni mi toliko pomembno colaboration z drugimi, predvsem, da so datoteke zmeraj dostopne in urejene.
lp.

Po temeljitem raziskovanju sem našel kar nekaj programov:

npr. Mendeley, Zotero, Papers ipd.

Če bo kdo iskal kaj specifičnega mi lahko pošlje ZS.
npr. Mendeley, Zotero, Papers ipd.
Če bo kdo iskal kaj specifičnega mi lahko pošlje ZS.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | openoffice .odt (writer 4.1.1) v word formatOddelek: Pomoč in nasveti | 918 (806) | fosil | 
| » | Britanska vlada razmišlja o prehodu na OpenOffice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 29890 (26805) | KoKi | 
| » | V Belgiji je OpenOffice pravi hit (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 15267 (12022) | driver_x | 
| » | Politika odprte kode na univerzahOddelek: Problemi človeštva | 2272 (1554) | Gandalfar | 
| » | Novi word - dobljen skupaj z VistoOddelek: Programska oprema | 3910 (3263) | ender |