» »

Kaj je boljše?

Kaj je boljše?

Yugos ::

Zanima me kaj je boljše če imaš doma dva računalnika;
T2 ima to ponudbo

100 Mbps / 10 Mbps 27 €
20 Megabitov / sek. simetrično 28 €

Ima kdo doma dva računalnika in ve kaj je večji problem upload ali dl?
Kje pride do večjih težav?

IvoJan ::

definitivno se ti bolj splaca vzet 100/10 linijo.

ne govorim o denarju, zanima me če dve osebi naenkrat uporabljata, kaj povzroča več zastoja pomanjkanje uploada ali downloada?

broken/link ::

Za "normalnega" uporabnika pomanjkanje downloada, tako da v kolikor ne boš rabil linije za kak server/stalno visok upload, se ti bolj splača vzet 100/10

blackbfm ::

če neveš kaj bolj rabiš potem itak ne boš opazil razlike med enim in drugim

IvoJan ::

blackbfm je izjavil:

+1
ampak naceloma bo 20/20 linija vedno do konca zafilana kar se DLja tiče ker bosta 2 racunalnika povezana gor. 100/10 bo dosti boljse izkoriscena ce bos slucajno mel se kaksen telefon na wifi priklopljen. upload se ne pozna prevec, prenizek dl pa zna bit prasica :/

KoMar- ::

Še en glas za 100/10.

blackbfm je izjavil:

glup odgovor, a sem slučajno napisu da mam doma firmo pa server pa se ukvarjam z uploadanjem videa..

Kot vsak normalen potrošnik dol filme dajem gledam strani, stvar je da je upload dostikrat problem pri večjih povezavah naenkrat, vem ker imam umts in dva torrenta naenkrat je kriza medtem ko je eden lahko zelo hiter, zanima me kako je pri optiki, ali vpliva če dva istočasno vlečeta, se stvar ustavi, je potrebno omejiti obema hitrost, ali časovno posebej dol dajat...

Ima kdo izkušnje?

blackbfm ::

potem pa ne postavljaj glupih vprašanj in ne boš dobival glupih odgovorov

jype ::

tKBurek> definitivno se ti bolj splaca vzet 100/10 linijo.

Jaz bi raje vzel 20/20.

tKBurek> upload se ne pozna prevec,

Download tudi ne. Kdo sploh downloada, in kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

tx-z ::

Če ne uploadaš velik potem 100/10. Če uploadaš velik potem 20/20.

Čist simple as that. Pr torrentih nekje do 10-15torrentov net normalno dela(mogoče na taki liniji tut več)...kar je pa več pa itak zrad preveč povezav zafila..
tx-z

gendale ::

praktično vseeno je

20/20 linija vleče sicer počasneje, ampak že z dvemi megabajti na sekundo imaš v 10 minutah dol potegnjeno hd nadaljevanko

po drugi strani pa 20/20 linija hitreje uploada in ti ne bo treba dolgo čakat, da imaš ratio nad 1 in lahko ugasneš torrent
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

gendale je izjavil:

praktično vseeno je

20/20 linija vleče sicer počasneje, ampak že z dvemi megabajti na sekundo imaš v 10 minutah dol potegnjeno hd nadaljevanko

po drugi strani pa 20/20 linija hitreje uploada in ti ne bo treba dolgo čakat, da imaš ratio nad 1 in lahko ugasneš torrent

najbolj smiselen odgovor thanx

Tribal ::

Dejstvo pa je da boš rabil dober router da ti bo te hitrosti preko wana sploh predelal :D
Jaz bi vzel 100/10, pa vem kaj govorim, saj trenutno sem na 50/50. Pojasnilo: ko bi rad nekaj pogledal je še 5 min čakanja preveč. Ko imaš enkrat zdownloadano to gledaš in lahko uplodaš še celo noč. Prav tako pa pri optiki tudi če imaš totalno zabito linijo upload ti ping ne poskoči tako kot pri adsl ali še slabše pri umtsu. imaš pa tudi v programih možnost nastaviti max upload.

Tribal je izjavil:

Dejstvo pa je da boš rabil dober router da ti bo te hitrosti preko wana sploh predelal :D
Jaz bi vzel 100/10, pa vem kaj govorim, saj trenutno sem na 50/50. Pojasnilo: ko bi rad nekaj pogledal je še 5 min čakanja preveč. Ko imaš enkrat zdownloadano to gledaš in lahko uplodaš še celo noč. Prav tako pa pri optiki tudi če imaš totalno zabito linijo upload ti ping ne poskoči tako kot pri adsl ali še slabše pri umtsu. imaš pa tudi v programih možnost nastaviti max upload.

nisi vzel v zakup da so dva računalnika, in da potem deliš upload na 2!

Seveda če je eden da je to boljše da vzameš 100/10 samo ko sta oba gor imata smo polovico.

Yugos> nisi vzel v zakup da so dva računalnika, in da potem deliš upload na 2!

Ne deluje tako.

Pa če misliš torrentat, potem je itak vseeno, ker bo pobiralo hitreje, kot lahko gledaš.

broken/link ::

pr t-2ju itq lahko mesečno spreminjaš pogodbo prek dopisa oz prek servisnih strani, tako da najprej vzemi eno opcijo, testiraj mesec dni, nato naroči drugo opcijo, testiraj mesec dni in na koncu boš videl, kaj ti bolj ustreza. bv debatirat zdej o tem, ker ne bomo prišli do konca.

in kot je jype rekel, povezava se NE deli z 2, vse skupaj deluje rahlo drugače. Načeloma se bi pa dalo tudi naredit tako, da omejiš povezavo določenemu računalniku, a za to moraš imet router, ki ti omogoča, da to narediš.

jype je izjavil:

Ne deluje tako.

Kaj je to Cerkev?
Odgovor brez pojasnitve?

broken/link je izjavil:

pr t-2ju itq lahko mesečno spreminjaš pogodbo prek dopisa oz prek servisnih strani, tako da najprej vzemi eno opcijo, testiraj mesec dni, nato naroči drugo opcijo, testiraj mesec dni in na koncu boš videl, kaj ti bolj ustreza. bv debatirat zdej o tem, ker ne bomo prišli do konca.

in kot je jype rekel, povezava se NE deli z 2, vse skupaj deluje rahlo drugače. Načeloma se bi pa dalo tudi naredit tako, da omejiš povezavo določenemu računalniku, a za to moraš imet router, ki ti omogoča, da to narediš.

Hvala za obširen odgovor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yugos ()

Yugos> Odgovor brez pojasnitve?

Ježeštana.

Traffic shaping @ Wikipedia

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1958610267 (2157) Mr.G.
»

Hitrost interneta (strani: 1 2 )

6618907 (7918) iwasbilbo
»

Za kaj uporabljate hitri internet? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
648080 (5792) negotiator
»

T-2 z junijem draži storitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5822726 (16019) Alexius Heristalski
»

Katerega ponudnika izbrati (TV, Internet, Telefon)?

2713346 (11112) jurehaup

Več podobnih tem