» »

Red Hat 8.0 ali 7.3

Red Hat 8.0 ali 7.3

Gejmer ::

Zanima me kera verzija je boljsa.Ker sm slisu da 8.0 je narjena za poznavalce Winsov, za začetnike.Jaz bi pa rad mel tako bol konzolaški sistem ,ki je tudi user-friendly(sm prov napisu?).Mel sem pa izkušnje z Mandrake 8.0(SoftWare Power) tko da nism čisti Novinec.Aja pa ker od 8.0 in 7.3 ma najmanj tistih odvečnih programov ,ker mislim linux uporabljat, se učit, ne pa odstranjevat 4 programe ,če je edn dost(razumete ane?).

lp
Nanda yo?

PaJo ::

Ce zelis tako vse sam se ucit in iz nule instalirat, probaj rajsi kako drugo distribucijo, recimo Debian, Slackware in podobne. RH ti ze v osnovi instalira prevec, edino ce imas prvec cas in na roke meces vstran vse kar naj ne bi rabil, s tem ko ti debian vrze na sistem gor cisto oklescen sistem, kateremu vse nato lepo dodajas, kar pac zelis. Sicer pa je Gandalfar odprl eno temo na to in sicer tule: Debian Gnu/Linux kot workstation
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Gandalfar ::

ti ne vem.. daj si Debiana gor pa samo base system potem pa lepo paketek po paketek pa si bos lahko zgradil sistem brez odvecnih programov .. :]

PaJo ::

Sem te prehitel Gandalfar:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PaJo ()

Gejmer ::

Moj friend ma Debiana in Slacka in se ju nekako bojim.Bom probal mogoč z Debianom.A mi lahk kdo še svetuje okol RedHata?
Nanda yo?

Gh0st ::

Pravijo, da je Slackware za mazohiste. In majo prav. Slackware je zlo advanced distribucija, taka prava za poznavalce, ker nima default slovenske podpore, nima grafičnega okolja za namestitev, tudi sam postopek inštalacije je zelo drugačen kakor pri ostalih distribucijah.
Sem imel gor Slackware 7.0, 7.1 in 8.1 pa vse dela ko šus.

Glede Red Hata: Meni ni bil nikoli všeč. Preveč enega programja, in premalo kontrole nad samo inšstalacijo. Drugače mi je pa bila zelo všeč grafična namestitev.

Baje je Mandrake 9.x zelo enostavna, in eni pravijo najbolj user-friendly. Kaj pa vem, nisem je probal.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Gejmer ::

Mandrake 9.0 vem kak zgleda in mi full ni všeč.
Uporabljal sem tudi eno leto Mandrake 8.0 ,ki mi tudi ni bil všeč.Tale RedHat 8.0 zgleda full dobr.Debiana se pa prov bojim.Na Slackware pa itak ne pomislim...
Nanda yo?

dr.J ::

Pa kaj te tako motijo 'odvečni' programi? Če imaš dosti prostora na disku (cca 2.5 GB), lahko čepijo tam, uporabljal pa boš samo nekatere - selekcijo boš naredil izredno hitro. Npr. pri RedHatu izberi na začetku inštalacije Desktop, pa bo. Ali pa Notebook (=okleščeno verzijo).

borchi ::

mislim, js tut ne vem ka tako paniko zganjate zaradi "odvečnih" programov. distribucije so tako naštimane, da če izbereš eno izmed privzetih možnosti, ti bo instalirala za vsako stvar en program. če pa pritisneš select all in se pol razburjaš, da maš 4 browserje, mislim, ccc....

pa vsaka distribucija ma možnost instalacije samo tistih programov, ki jih želiš. če se ti ne lubi na začetku instalirat base sistem in pol dodajat posamezne programe, ki jih rabiš uporabljej rajš winxp.

če želiš bit sam svoj mojster ----> debian, slackware. še bolš linux from scratch ali pa gentoo (boš si sam skompajlal sistem in boš mel optimiziranga za svojo mašino pa še kako malenkost se naučiš zraven - pa sploh ni zahtevno, ker maš dovolj dobra navodila in pomoč v forumih). pa ko enkrat vidiš portage od gentoo-ja ne greš več na kak .rpm based sistem.
l'jga

dr.J ::

Linux from scratch za začetnika??? To se navadno konča z novim sovražnikom linuxa. Je pa nekako tako kot če bi si za prvi pohod v hribe izbral kar kakega osemtisočaka...

RH 8.0 prinaša gcc 3.2, KDE 3.03 in enoten izgled KDE in Gnome namizja, sicer pa ni nič kaj dosti drugačna (kernel je praktično enak). Par dni nazaj je izšel RH8.1 beta, kar pomeni, da bo 8.1 na voljo čez kaka dva meseca.

Jaz sem na RHju že od verzije 5 in sem trenutno s 7.2 čisto zadovoljen. Tiste zadeve, ki jih rabim, so itak nove (kernel, mozilla, KDE...). Ko bo zunaj 8.1 in SGI verzija z XFS datotečnim sistemom, bom pa nadgradil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16214987 (10069) Eru
»

Linux za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
595515 (4503) BigWhale
»

prvi Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
554756 (3716) mile
»

Linux distribucije

Oddelek: Operacijski sistemi
241592 (1056) borchi
»

Keri Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
201482 (1113) CaqKa

Več podobnih tem