» »

Mehanska tipkovnica

Mehanska tipkovnica

««
11 / 60
»»

6151 ::

če imaš CM moraš držati F12 da se ti vklopi "gaming mode" ki onemogoči WIN tipko. Takrat se ledica na F12 tudi prižge
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

DarwiN ::

Pa priklopi na USB 2.0 in imaš vse težave rešene, razen tiste "minor" z osvetlitvijo. :)

Sem na hitro pogooglal in namreč nisi edini s to USB težavo:

The one flaw I have experienced is the keyboard's inability to work with my USB 3.0 port when booting the computer. It works when I unplug the keyboard, plug it in, then start my computer. However, if I keep the keyboard plugged in, shutdown, turn on, the computer hangs and does not boot. very annoying.

I do have a USB 2.0 port that works fine.

Manufacturer Response:
Hello,

I do apologize that you are having issues with your USB 3.0 port. In instances like these, not all manufacturer's make these ports the exact same and some will have kinks with certain peripherals and even USB 3.0 devices. I personally have a Toshiba Laptop with a USB 3.0 and when I plug in my USB 3.0 enabled external hard drive, my computer won't boot into windows. A reverse problem from yours. Check with your laptop manufacturer to see if they have any work arounds or solutions in this case. If not, then yes, use your USB 2.0 ports to avoid the issue.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

BigWhale ::

6151 je izjavil:

če imaš CM moraš držati F12 da se ti vklopi "gaming mode" ki onemogoči WIN tipko. Takrat se ledica na F12 tudi prižge

Hvala, bom RTFMjal drugic. :))))

DarwiN je izjavil:

Sem na hitro pogooglal in namreč nisi edini s to USB težavo:

Vem, sem videl, da je kr precej teh problemov. Pa potem sem se spomnil, da sem ze imel probleme s stvarmi, ki mi niso delale z USB3. Zgleda, da bo moral se motherboard in procesor menjat. :))

Drugace pa tipkovnica super dela. Malenkost bom pogresal posebna gumba za mute slusalk in mikrofona ampak bom ze prezivel. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Ganon ::

Katero kvalitetno tipkovnico z rjavimi stikali priporočate?

Shakey ::

Sploh se ne morem odločit. Gledam za rjava stikala, celotna osvetlitev. Za layout mi je vseeno, UK al pa DE. Sej, če piše, da je DE, to ne pomeni, da ima narisane umlaute, sam da je Y in Z obrnjen in mali enter, a ne?

Trenutno se mi še najbolj dopade CM Quickfire Ultimate za okol 100 EUR. Ducky je 150. Razer ne bi. Mogoče še Func.

V Sloveniji ni nič na zalogi, v tujini tud niso ne vem kolk prijazne cene. Čakam na kakšno akcijo. :-)

gazibo ::

Ali obstaja wifi mehanicna tipkovnica, ki bi jo lahko modal za Mac okolje ?

6151 ::

Shakey je izjavil:

če piše, da je DE, to ne pomeni, da ima narisane umlaute, sam da je Y in Z obrnjen in mali enter, a ne?

Velik enter, umlaute in normalen Y/Z
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

nuclear ::

ni vazno kje kupis tipkovnico. ce kupis EU verzijo potem bo verjetno ISO, ce hoces ansi kup iz kitajske.. banggood je dober resource. itak das gor druge capse tut ce kups de.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Jaz sem mal zmeden glede razporeditve tipk.
Kje je pri UK layoutu črka ž? Pri Entru ali pri črki z?

KB-460

KB-460

mihor ::

Shakey je izjavil:

Kje je pri UK layoutu črka ž? Pri Entru ali pri črki z?

Pri entru (znak #), seveda, saj gre za povsem enako tipkovnico (ISO format), samo simboli na kapicah so različni. Ko v OS izbereš svoj layout (npr. slovenski), so 'ž' in ostali naši znaki na identičnih lokacijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihor ()

mihor je izjavil:

Pri entru (znak #), seveda, saj gre za povsem enako tipkovnico (ISO format), samo simboli na kapicah so različni. Ko v OS izbereš svoj layout (npr. slovenski), so 'ž' in ostali naši znaki na identičnih lokacijah.

Logično, hvala. Se mi zdi, da sem poštekal razlike.

Najbolj bi mi sedl sicer, da bi obstajal QWERTZ layout z dolgim levim shift, dolgim backspace in velikim enter. Se prav, ANSI, če zdej prav razumem, z velko enter tipko.

tony1 ::

Tak layout, z dolgim desnim shiftom je Švabski. (Enak je yu layoutu).

njyngs ::

Mnenje za tole zadevo?

http://www.keyboardco.com/keyboard/max-...

Večinoma bo za tipkanje, nekaj malega gaminga (pa še to ne FPS). Zaenkrat sem pri brown, je bolje mogoče blue?

njyngs je izjavil:

Mnenje za tole zadevo?

http://www.keyboardco.com/keyboard/max-...

Večinoma bo za tipkanje, nekaj malega gaminga (pa še to ne FPS). Zaenkrat sem pri brown, je bolje mogoče blue?

Rabiš ledice? Filco TKL je cenejši in odlična tipkovnica: http://www.keyboardco.com/keyboard/uk-f...

Spet ena akcija. Cooler Master CM Storm Quickfire 50€ z MX-modrimi stikali. Plus ~15€ stroški dostave preko MailBoxDE = skupaj 65€.

Pri nas stane 91.5€ (skupaj z dostavo).

gamecom ::

WOW kera cena. Jast sem dal za ultimate quick fire 100€ v nemciji.

Ahhhhh, modra stikala. :(

Slooki ::

Katero tipkovnico priporočate v rangu od 60-80€ ? Katerakoli znamka ?

Hvala !

huelz ::

Ravnokar so ti napisal.
CM quick fire. 50 eur plus postnina. Jaz sem jo narocil :D

huelz je izjavil:

Ravnokar so ti napisal.
CM quick fire. 50 eur plus postnina. Jaz sem jo narocil :D

Don't want to rain on your parade ampak če prav razumem, ima CM iz te ponudbe ANSI layout, se pravi ameriško postavitev z enojnim entrom.

Za ta denar bom ze prezivel enojni enter, imam tudi na prenosniku trenutno tak layout, pa se nekako gre :D

huelz je izjavil:

Za ta denar bom ze prezivel enojni enter, imam tudi na prenosniku trenutno tak layout, pa se nekako gre :D

Potem pa super, poleg tega boš dosti lažje našel dobre ponudbe za tipke, saj se le-te večinoma proizvajajo v ANSI layoutu. :)

Narobe razumeta.. Ni ANSI alyout, ampak ISO.. Sicer v kodnem imenu ne piše da gre za nemški layout, piše pa spodaj pri tehničnih specifikacijah (Layout (Sprache) - Deutschland).

So vaju zmedle slike, ki pa so iz neznanega razloga skoraj vedno v ANSI US layoutu... Tudi če pogledaš v druge tuje trgovine za to tipkovnico (ali katero drugo), imajo na slikah US layout, šele v kodnem imenu pa potem vidiš, da gre za DE.

V PDF in v enem od komentarjev res piše, da gre za nemški layout. Sama koda bi se morala končati z -DE, vendar se ne. Zmedo pa je napravil tale komentar:
Die Quickfire ist meine erste mechanische Tastatur und ich muss sagen ich bin wirklich sehr zufrieden und kann sie nur weiterempfehlen. Allerding bedarf es einige Tage eingewöhnung Zeit für das etwas andere Tastaturlayout.
Verjetno so prodajali tudi druge layoute?

Nebi vedel.. Hec je, da v Nemčiji prodajajo samo DE layoute. US in UK različice ne zaslediš v nobeni trgovini, razen mogoče na nemškem amazonu.
So pa ti komentarji stari eno leto, in 12 od 13 komentarjev je podalo oceno 5 zvezdic, kar bi bilo zelo težko, če bi šlo za "nateg" z US layoutom, a ne. :)

Koda pa nima končnice, ja.. Ampak jaz sem še vedno prepričan, da gre za DE.

Po moje je tud omenjena tipkovnica DE. Zame škoda, ker ima modra stikala, drugač bi naročil.

Je pa res, da so komentarji pod izdelkom za različne CM-je tipkovnice, vmes so tud komentarji za CM Ultimate in večinoma za Brown stikala.

Jaz sem na nemskem amazonu narocil CM Storm MECH, pa je pisalo, da ima US layout, dobil sem pa nemsko. :)

No, ce je DE layout pa se toliko bolje, ima potem dvovrsticni enter :D
Capov pa ne mislim menjat, tale bo za vmesni cas, dokler ne dobim kake dobre ponudbe za Duckyja.

||_^_|| ::

Malo gledam te tipkovnice, kaj je pa narobe z modrimi stikali?

Nič, le najglasnejša so, in kot takšna niso primerna za v pisarno oziroma v kakšno okolje, kjer obstaja možnost, da te pretepejo..:)

Glasnost različnih MX-stikal:

DarwiN je izjavil:

Nič, le najglasnejša so, in kot takšna niso primerna za v pisarno oziroma v kakšno okolje, kjer obstaja možnost, da te pretepejo..:)

Super video. :) Sam imam modre v pisarni in ni bojazni za tepež, so prijazni ljudje. :D Je pa res, da je bilo v začetku malo negodovanja, potem pa sem s silikonskimi dihtungami (o-rings) spravil glasnost na povsem primerno jakost.

DarwiN je izjavil:

uuu zakon, ta zvok mi je všeč, hvala! :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ||_^_|| ()

huelz je izjavil:

No, ce je DE layout pa se toliko bolje, ima potem dvovrsticni enter :D
Capov pa ne mislim menjat, tale bo za vmesni cas, dokler ne dobim kake dobre ponudbe za Duckyja.

Poročaj, ko dobiš. Sam bom še mal počaku, če bo mogoče kakšna CM Ultimate Brown v akciji.

Ko smo že ravno pri tej temi: brat ima mehansko tipkovnico steelkeys (firma steelpad) in mu je crknila tipka x. Se da te switche kje dobit za zamenjavo?

||_^_|| je izjavil:

Ko smo že ravno pri tej temi: brat ima mehansko tipkovnico steelkeys (firma steelpad) in mu je crknila tipka x. Se da te switche kje dobit za zamenjavo?

Seveda se da, to je še najmanjši problem. Malo večji bo odpajkat in pripajkat novega. :) Tu so navodila: http://imgur.com/a/UIhf9

Switche pa lahko kupiš na več mestih, npr:
http://techkeys.us/collections/accessor...
http://www.wasdkeyboards.com/index.php/...
Pa sigurno je še več strani, kjer se jih dobi.

kuglvinkl ::

DarwiN je izjavil:

V prejšnji službi sem imel cimra, ki mi je potem, ko sem šel stran, rekel, da je imel še kar problem z mojim IBM M keyboardom, preden se je navadil.
Your focus determines your reallity

mihor je izjavil:

||_^_|| je izjavil:

Seveda se da, to je še najmanjši problem. Malo večji bo odpajkat in pripajkat novega. :) Tu so navodila: http://imgur.com/a/UIhf9

Switche pa lahko kupiš na več mestih, npr:
http://techkeys.us/collections/accessor...
http://www.wasdkeyboards.com/index.php/...
Pa sigurno je še več strani, kjer se jih dobi.

Super, hvala!

Samo še eno vprašanje glede oznak na tipkah :D

A če je DE layout pomeni, da so tudi oznake na tipkah v nemščini? Se pravi, namesto CTRL je STRG, INS je EINFG, DEL in ENTF, PageUP je Bild?, ipd?

Mislim, da ja, da so na DE layoutu prav nemške oznake, tako kot npr. na tej tipkovnici: http://www.keyboardco.com/keyboard/germ...

To mi je pa čist mim. Potem bom pa raj gledal UK layout. Važn mi je velik enter in dolg backspace, ostalo ne tolk.

BTW, precej berem reviewe za mehanske tipkulje in sem o CoolerMasterjevih tipkovnicah prebral veliko kritik, predvsem na odpovedovanje tipk, najbolj pogosto backspace, o slabi kvaliteti izdelave, odpovedovanju LEDic, groznem customer servicu in podobno.

V glavnem, nakup mehanske tipkovnice je ratal cel projekt. Za vse ostale komponente sem se lažje odloču.

Nordijski layout je tudi fajn, je prav tako ISO in ima klasične Ctrl, CapsLock itd.: http://www.keyboardco.com/keyboard/swed...

Kakorkoli že, vedno lahko dokupiš nove kapice, po možnosti iz plastike PBT, ki se ne zdrajsa tako hitro kot ABS. Pazit je treba edino, da je layout novih kapic enak, ker imajo nekateri (npr. Leopold) nekatere tipke malo drugačnih dimenzij (npr. space).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihor ()

Indeed je jeba, ker ne gre bolj za geekovske zadeve in jih je težko dobit. Sploh če bi želel slovenski layout, potem je treba kupit tipkovnico, blank kapice iz tujine ter jih dat lasersko gravirat.

Sicer pa DE ali UK layout.. Pomanjkljivosti DE layouta si že izpostavil, pri UK sta pa zamenjana y/z, oklepaja sta zamaknjena eno tipko v levo, in pa znak za dvopičje ter vprašaj... Seveda zraven manjkajočih šumnikov. Ampak se navadiš..

Potem pa je tukaj še, kot pravi mihor, ABS / PBT dilema pri kapicah, kjer imajo praktično vse tipkovnice po defaultu PBS plastiko, ki pa je velikokrat švoh in znaki zbledijo..

LEDice so pa itak totalno sranje in boš imel zagotovoljene težave z njimi, neglede na znamko tipkovnice.. Prej ko slej bo prva odpovedala.. Vsaj jaz sem dobil tak občutek, da je povprečna brezhibnost ledic nekje eno leto. :)

Skratka, pripravi evrčke..:D

Mah, ce slepo tipkas je dejansko vseeno, kaj gor pise. Moj edini pogoj je bil dvovrsticni enter, pa se to prezivim ce ga ni, v kolikor je poceni tipkovnica.
Ledice je pravtako vseeno, jih se raje sklopim, ker je ista zadeva kakor z layoutom, ce rabis zato, da bos gledal kje imas kako tipko oz. kak znak je gor, potem to tako ali tako nima smisla.

Pa razne win tipke, bi jih vrgel ven oz. drugace mapiral. Odkar mi je odpovedala cherry 80 (se na din prikljucku) nisem gledal za alternativami oz. se izkaze, da je to zelo drag spas, sploh ce hoces se custom cape.

Bom kupil eventuelno duckyja ko bo kak dober deal, pa tud pri teh ni vse ok, da bi dal pa 200-300 eur za tipkovnico je pa malo prehuda. Ja, ce bi vsak dan naklofal milijon vrstic cesarkoli, ker pa ne, se vsaj meni osebno ne splaca investirat v to.

r3dkv1c4 ::

Shakey je izjavil:

To mi je pa čist mim. Potem bom pa raj gledal UK layout. Važn mi je velik enter in dolg backspace, ostalo ne tolk.

BTW, precej berem reviewe za mehanske tipkulje in sem o CoolerMasterjevih tipkovnicah prebral veliko kritik, predvsem na odpovedovanje tipk, najbolj pogosto backspace, o slabi kvaliteti izdelave, odpovedovanju LEDic, groznem customer servicu in podobno.

V glavnem, nakup mehanske tipkovnice je ratal cel projekt. Za vse ostale komponente sem se lažje odloču.

ti pa si en mojster tipkulj....katero pa imaš, da si tako pameten?
Si poizkusil CM QF??

Nisi, alora ne nabijaj o nekih brezveznih kritikah!!!

r3dkv1c4 ::

v večini so vsa mnenja podobna....

http://www.tweaktown.com/reviews/5656/c...

sam lahko potrdim, da je tipkulja za ta denar top izbira.....imam pa tk z rdečimi češnjami in DE layout.

r3dkv1c4 je izjavil:

ti pa si en mojster tipkulj....katero pa imaš, da si tako pameten?
Si poizkusil CM QF??

Nisi, alora ne nabijaj o nekih brezveznih kritikah!!!

To se strinjam, da je za 50 EUR top izbira. Probal nisem še nobene. Trenutno mam točno 7 EUR vredno tipkovnico. Kritike sem prebral tukaj.

Jaz sem s CM Storm MECH zaenkrat zadovoljen. Kako bo pa kaj crkovala, pa ne vem. Bomo vidl. :)

Ojoj, hotel sem kupiti Filco tipkovnico z rjavimi stikali (UK layout) in je ni na zalogi. Poslal sem jim mail in odgovorili so mi, da zaloge ni in da pričakujejo novo v januarju/februarju in da tudi to ni čisto dokončno, da bo lahko še kasneje. KAJ??? ;((

brdi ::

Pozdralvjeni

Kaj pravite na to tipkovnico iz amazona

Nekaj bi nabavil za tam do 70 do max 80€ kaj bi blo najbolj... Gaming pa pac vsakdanje tipkanje

Povezava ne dela.
««
11 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
14128873 (1024) Han
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213780 (11438) zhigatsey
»

Katera tipkovnica?

306103 (2609) Pat_MaGroin
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

16050883 (45493) LordPero

Več podobnih tem