» »

Mehanska tipkovnica

Mehanska tipkovnica

««
62 / 62
»
»»

Tilen88 ::

Slovenski layout iskat je isto kot da bi iglo iskal v senu...no na srečo ga ne potrebujem in lahk kupim kar en UK al pa DE layout :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

KTr1sk ::

Tilen88 je izjavil:

Slovenski layout iskat je isto kot da bi iglo iskal v senu...no na srečo ga ne potrebujem in lahk kupim kar en UK al pa DE layout :D

Ljudje iz slo-techa verjetno nikoli niti ne pogledajo na tipkovnico, kaj piše na tipki, potrebuješ samo občutek, zato je pa navada glede tega, ali je majhen ali velik enter, tako pomembna ;)
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

PrimozR ::

Ma vsi komentarji, kaj kdo rabi in kaj ne, so ponavadi povezani tudi s tem, da se komentator ne zna postaviti v kožo slehernika.

Večkrat smo že dognali, da je slovenska legenda pomembna. Ne zaradi ČŠŽ-jev, te res hitro osvojiš (verjetno je pod črto res vseeno, a je enter ISO ali ne, ker se razporeda navadiš, sam sicer prisegam na ISO enter, ker to uporabljam že celo življenje), zatakne se pri vseh Shift in AltGr ločilih. Te iskati, sploh tiste, ki jih iščeš vsake kvatre, je z napačno legendo preveč zamudno.

Tilen88 ::

Mene ne moti, če kdo hoče tipkovnico s slovenskim layout-om. Niti me ne moti, če gleda v tipkovnico kot tipka. Le pravim, da je težko dobiti "pametno" tipkovnico s slovenskim layout-om, da o custom keycapsih ne govorimo.

matic492 ::

Po dosti letih mi zgleda jeben T na tej tipkovnici nagaja, pa gledam z slovensko gravuro in ne najdem več dobavtieljev, a Das Keyboard sploh še obstaja?

Kaj se dandanes kupuje, rabim full size (numpad) tipkovnico, nekaj podobnega kot je bila Das Keyboard 13, mora imeti kratek shift (>< tipka), velik enter (ne vem kateri layout je to, ima pa moja nemške znake poleg slovenskih) in slovensko gravuro, za RGB mi je vseeno, budget ni omejitev.
X870 AORUS Elite, R9 9900X3D, 64GB, INNO3D RTX 5080, HX1000i

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

bm1973 ::

Jaz imam od UVI, slovensko, sam brez numeričnega dela. Moja zahteva...

Mislim, da jih ima Big Bang.

Kar zadovoljen...

Sem old school, bi raje original Cherry keye, bom pa šel malo v big bang potestirat še kakšne druge modele.

Ganon ::

Filco bi bila po moje idealna zate. Jo imam doma, a brez numeričnega dela. Zataknemo se spet pri tipkah ...

Zanimive, samo ne najdem EU trgovine, samo UK?

Saj SLO gravuro lahko dam delat komurkoli I guess, pa tale UK layout ima pri njih veliki enter pa mali shift pa to: https://www.keyboardco.com/keyboard/uk-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Jaz sem jo takrat naročil z iste spletne strani. Filco je znamka japonskega Diatec Corporation. Zgrajene so kot tank, ne boš razočaran.

https://www.diatec.co.jp/en/

KTr1sk ::

bm1973 je izjavil:

Jaz imam od UVI, slovensko, sam brez numeričnega dela. Moja zahteva...

Mislim, da jih ima Big Bang.

Kar zadovoljen...

https://uvi.gg/sl/vrste-stikal-v-mehans...
https://uvi.gg/sl/kategorije/uvi-gear/t...
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

PlayTheGame ::

Cca. 8 mesecev imam UVI Leaf wireless, slo-layout (kar je bilo tudi meni pomembno), osvetljena, za ta denar čist ok tipkovnica. Mi je pa povsem jasno, da to ni cherry ali kaj v tem rangu.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

BigWhale ::

Jaz precej menjam razporede in tipke, trenutno sem na taksnem setupu...

Drugace pa lahko tukaj izdelas svoj nabor tipk in na tipke nalimas karkoli zelis. Imajo tudi razne shine-through opcije.

https://fkcaps.com/custom

Možgani mi ne sprocesirajo tvojega tipkanja. :D Dober si.

PrimozR ::

matic492 je izjavil:

Po dosti letih mi zgleda jeben T na tej tipkovnici nagaja, pa gledam z slovensko gravuro in ne najdem več dobavtieljev, a Das Keyboard sploh še obstaja?

Kaj se dandanes kupuje, rabim full size (numpad) tipkovnico, nekaj podobnega kot je bila Das Keyboard 13, mora imeti kratek shift (>< tipka), velik enter (ne vem kateri layout je to, ima pa moja nemške znake poleg slovenskih) in slovensko gravuro, za RGB mi je vseeno, budget ni omejitev.

Iščeš ISO layout. Nizek (širok) enter in širok shift je ANSI (ameriški) layout.

Lonsarg ::

ISO DE se ujema z SLO 99% tudi v posebnih znakih, tako da to je to ce hoces kaj izbire imet.

US ujemanje je drasticno, za cel velikostni razred, slabse.
««
62 / 62
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
14132857 (5008) Han
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5214998 (12656) zhigatsey
»

Katera tipkovnica?

306675 (3181) Pat_MaGroin
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

16055293 (49903) LordPero

Več podobnih tem