» »

Mehanska tipkovnica

Mehanska tipkovnica

««
12 / 60
»»

brdi ::

Ganon je izjavil:

Povezava ne dela.

Pa praukar gledal ja :d ewo se enkrat KLIK

se oproščam za dvojni post nisem moral vec popravit.

Kaj pa tale Quick fire pro

N0t0ri0us ::

Odločam se za nakup tipkovnice.. izbiram med sledečimi: (vse imajo brown stikala)

Cooler Master CM Storm QuickFire Ultimate 84€
Cherry MX-Board 3.0 57€

Func KB-460 78€
Tesoro Durandal G1N 75€
QPAD MK-50 Pro 75€

najbolj se mi dopadeta prvi dve, saj naj bi bili bolj priznana firma. Mogoče se motim ampak vseeno.

CM mi je všeč ker ima lep design in backlight,
Cherry ima najnižjo ceno in je posledično brez backlighta
Func in qpad imat naslon za roke kar mi je +
Glede tesoro pa ne vem kako in kaj.. rajši bi vzel CM glede na to da je ista cena :D.

Imate kak predlog ali nasvet. Katero bi izbrali vi na mojem mestu.

Ali je kaj razlike med switchi pred 2013 in po 2013, glede na to, da so jih začeli izdelovati na kitajskem ?.

DarwiN ::

Jaz sem se nemudoma zaljubil v Func KB-460, ko sem videl spodnji review.. Ima tudi lep prepleten kabel. Zato glasujem za Func.:)

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

MStrix ::

Trenutno meni najljubša mehanska tipkovnica Corsair K70, malo dražja vendar definitivno vredna svojega denarja

issak ::

MStrix je izjavil:

Trenutno meni najljubša mehanska tipkovnica Corsair K70, malo dražja vendar definitivno vredna svojega denarja

K70 je super za tipkat, sem jo imel, a so mi crknile LEDice, pa sem jo vrnil. Dobil sem ves denar nazaj iz amerike, poslati sem jo moral pa na nizozemsko. Brez vpletanja trgovine.
To so bile modre ledice, z rdečimi in RGB ni teh problemov, tako da res priporočam. Ali pa K60 za TKL varianto.

Jap Corsair je znan po zelo dobrih RMA pogojih

darwin meni je tudi postala naenkrat všeč :). CM sem opazil da je zelo debela in poleg vsega še tipke gledajo precej ven. Če bi imela naslon za roko vrjetno nebi veliko razmišljal, tako pa ne vem še :D

Mogoče sem pozabil povedat da imam budget max 100€ s poštnino :D

Za ta denar enkratna varianta

Razer BlackWidow 2014, UK SLO g.
http://blinkcomp.si/tipkovnice/1658-tip...

Žal so omenjene kar pošteno čez proračun. Tako pa še za tri pire ostane :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MStrix ()

v tej temi so rekli, da razer dela neke svoje switche katere oglašujejo kao boljše kot cherry-ne v resnici pa je baje krš in da varčujejo z materijalom povsod, tako da nimam želje po razerju :D

Moraš vedet, da pri vsaki temi obstajajo fani in haterji, morem reč da uporabljam Razer green swiche na gamepadu Razer orbweaver že skoraj eno leta in ga uporabljam vsak dan vsaj 2uri in sem zelo zadovoljen z njimi, drugo pa je da ga danes ni izdelka, ki nebi crkoval žal smo tako daleč prišli.

Jaz se pridruzujem N0t0ri0us-u za nakup tipkovnice budget tudi tam do 100€
Fajn bi blo da bi imela backligt, obvezno pa full size in pa razer odpade. Trenutno se tipkam na g15 na katero je bila pred nekaj leti polita coca cola in res v nulo ociscena ampak pocasi je zmankuje...

neboben ::

Ducky shine 3 :) no jest za to navijam. z RED switchi :) hihi. Sem zelo zadovoljen to tipkovnico.

Shakey ::

Jaz sem se na koncu odločil za CM Storm Quickfire Ultimate z nemškega Amazona. Dobil sem US international layout, rdeč backlight, MX brown.
Glede na to, da je to moja prva mehanska tipkovnica, sem precej navdušen. Razlika je ogromna in prav užitek je.

http://www.amazon.de/CM-Storm-Quickfire...

Ganon ::

Iz kje lahko naročiš Ducky tipkovnice?

neboben je izjavil:

Ducky shine 3 :) no jest za to navijam. z RED switchi :) hihi. Sem zelo zadovoljen to tipkovnico.

tudi ta tipkovnica je v cenovnem razredu 160€, če se ne motim

neboben ::

Iz kje lahko naročiš Ducky tipkovnice?

Funtech Ducky shine 3

Uff, ampak to je že cenovni rang Filco tipkovnic. A ne bi bila Filco potem boljša izbira?

+ za ta denar dobiš že Corsair K serijo, ki je neprimerljivo boljša

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MStrix ()

ewo je kaksna opcija oz tipkovnica v taksnem izgledu kot je Corsair K70 da bi bila cenejsa ? Drugace pa zakaj je razlika 20€ med red in broown stikali in če ve kdo za kako opcijo kje najceneje kupit brez komplikaci?

Je ni tipkovnice, ki bi imela podoben naslon za roko, sem pa našel K70 po sprejemljivi ceni.

http://blinkcomp.si/tipkovnice/1832-cor...

se oproscam za dvojni post nisem moral uredit prejsnega.

No gledal sem VengeanceŸ K70 izgleda vec kot odlicno!
A je temu podobna kaksna tipkovnic da bi imela vsaj taksen stil tipk ?

Žal je tu vsak proizvalajec zase

MStrix je izjavil:

Je ni tipkovnice, ki bi imela podoben naslon za roko, sem pa našel K70 po sprejemljivi ceni.

ja so pa blue stikala iscem pa brown. S tem da tukaj 116EUR blue stikala in pa 140EUR brown stikala.

Pa ne gre se mi za tak naslon bolj so mi vsec same tipke..

Pa zakaj je na vseh slikah veliki levi shift ce je DE varijanta a ni tako da DE varijanta ima velik enter in mali shift ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brdi ()

zaj pa se mi nekaj povejte kje to narocit kajti zelel bi imet US layout ampak nikjer drugje kot na amazon.com ne najdem. Ne vem kako bi se navadil na DE layout... rad bi predvsem velik levi shift...

ce bu uspel kdo najdet CH-9000067-NA to je koda tipkovnice z US tipkami in mx brown stikali.

MStrix je izjavil:

https://www.computeruniverse.net/produc...
ravno ta ima podoben naslon za roko.. Sam sem jo naročil ravno danes in s poštnino me bo prišla par centov manj kot 90€.

Sicer te znamke sploh ne poznam, ampak se zdi dober nakup.

ewo jaz pa mislim da se bom moral pri nakupu kr odlocit za DE layout tipkovnice kajti nikjer ne najdem US layouta ne na amazon.de in ne na ebayu... Kako pa je narocevat iz emazona.com pa nisem najbolj zaupljiv glede carine itd.

Se sporocim ko nabavim še vedno se malo tehta K70 ali pa še mogoče kaj predlagate?

Moram se še malo podučiti glede tega, tujih amazonov in carine...
Vem da carine v EU naj ne bi bilo, amapk kako je na amazonu in ebayu s tem ter s katerih je najbolje nabaljvat robo (co.uk, .it .de...)? In ali je možno videt kje je carin in kje ni ?

LP

brdi je izjavil:

ewo jaz pa mislim da se bom moral pri nakupu kr odlocit za DE layout tipkovnice kajti nikjer ne najdem US layouta ne na amazon.de in ne na ebayu... Kako pa je narocevat iz emazona.com pa nisem najbolj zaupljiv glede carine itd.

Se sporocim ko nabavim še vedno se malo tehta K70 ali pa še mogoče kaj predlagate?

Vem da carine v EU naj ne bi bilo, amapk kako je na amazonu in ebayu s tem ter s katerih je najbolje nabaljvat robo (co.uk, .it .de...)? In ali je možno videt kje je carin in kje ni ?

LP

Iz EU ni nič carine. Jaz sem kupil tipkovnico rabljeno od tipa iz Norveške za 150€, pa je sicer šla cez carino (da ne bi blo kej čudnega noter verjetno, nevem), ampak za plačat nič ni bilo, pa Norveška niti v EU ni. Iz Nemčije sem naročal že printer, SSD, obojoe okoli 120~150€, pa je prišlo v kaslc enako kot paket iz mimovrste (le hitreje), celo poštar mi je paket z SSDjem pustil da je cel iz kaslca gledal, niti podpisat ni blo treba. Pa iz Anglije mi je tast poslal slušalke za 60€, in so enako prišle s kombijem od dostavne službe, nobene nalepke od carine gor nič. Če pa pride iz Amerike je pa ponavadi treba plačati davek in carino, ampak carina ne pride toliko kot davek. Sem pa videl dosti US layout tipkovnic tudi v EU, samo pogledat moraš malo bolj. Če ne pa direktno od Corsair naroči, pa jih vprašaj iz kje pošiljajo (sigurno imajo v EU kakšno skladišče). So pa cene malo višje direktno na corsair.com kot pa kje drugje.

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1...
http://geizhals.at/?fs=corsair+k70+us&i...

MX blue so zakon stikala :D Sem tudi jaz najprej mislil vzeti brown, pa sem se odločil za blue, in so špica. Tak lep zvok, ahh :)

issak je izjavil:

brdi je izjavil:

LP

Iz EU ni nič carine. Jaz sem kupil tipkovnico rabljeno od tipa iz Norveške za 150€, pa je sicer šla cez carino (da ne bi blo kej čudnega noter verjetno, nevem), ampak za plačat nič ni bilo, pa Norveška niti v EU ni. Iz Nemčije sem naročal že printer, SSD, obojoe okoli 120~150€, pa je prišlo v kaslc enako kot paket iz mimovrste (le hitreje), celo poštar mi je paket z SSDjem pustil da je cel iz kaslca gledal, niti podpisat ni blo treba. Pa iz Anglije mi je tast poslal slušalke za 60€, in so enako prišle s kombijem od dostavne službe, nobene nalepke od carine gor nič. Če pa pride iz Amerike je pa ponavadi treba plačati davek in carino, ampak carina ne pride toliko kot davek. Sem pa videl dosti US layout tipkovnic tudi v EU, samo pogledat moraš malo bolj. Če ne pa direktno od Corsair naroči, pa jih vprašaj iz kje pošiljajo (sigurno imajo v EU kakšno skladišče). So pa cene malo višje direktno na corsair.com kot pa kje drugje.

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1...
http://geizhals.at/?fs=corsair+k70+us&i...

MX blue so zakon stikala :D Sem tudi jaz najprej mislil vzeti brown, pa sem se odločil za blue, in so špica. Tak lep zvok, ahh :)

Torej carina je al pa ni kak se pač tipi odločijo? Kako pa je z davkom a to vse te trgovine kr ob naročilu zaračunajo al se še lahko zgodi da moraš pol davek plačat v SLO ?
Bom pisal direkt na corsair koliko bi me stalo in ali če bi se dalo kje naročit. Mogoče pa se v avstriji v kateri trgovini vprašam če bi se dalo dobavit us layout :d

A še maš kakšen predlog za katero drugo tipkovnico ? Lahko tut malce nižje z ceno...

Carina je nad 150€ 1-4% odvisno od tipa izdelka. Glede na to da pride kar velika paket iz amerike dvomim da se ji boš izognil. Carine torej ne bo ker je pod 150€ (150€ se šteje skupaj s poštnino) boš pa plačal cca 8€ samo za obvestila + 22% davka. Seveda je pa možnost da cariniki ne pogledajo paketa in se izogneš vsem dajatvam ampak glede na velikost paketa dvomim da se bo to zgodilo.

Mogoče to katero sem naročil jaz ?.. imaš par postov višje napisano. Drugače sem pa 3. post na tej strani objavil par alternativ za okrog 80€.

brdi je izjavil:

A še maš kakšen predlog za katero drugo tipkovnico ? Lahko tut malce nižje z ceno...

K70 je super, jaz jo kar malo pogrešam, a kaj ko so mi v zamenjavo ponujali le rdeče ledice ki jih pa ne prenesem, ali pa večjo K95. Ko sem kupoval drugo sem imel še skoraj kupljeno CM quickfire TK ali pa i. TKL pride malo ceneje (tudi za 90€ se dobi), full size je pa par € več. Nas dinokomp jih imajo tudi, vsaj takrat so jih imeli. Potem sem na redditu našel enega ki prodaja rumeno Ducky Shine 3 TKL (special edition) z MX blue, pa sem jo vzel. Sem hotel malo manjšo, ker mi je sicer miš predaleč, pa sem kupil takšno brez numerične tipkovnice. Sicer so tipke samo gravirane, ne tiskane, tako da za začetnike ravno ni, pa tudi ko se črke vidijo so severnjaške :D Sem zadovoljen, pa še lepe barve je, ampak je pa višji cenovni rang, jaz sem dal zanjo 150€ s poštnino, s tem da je (malo) rabljena.
Boš pa težko našel full size za manj denarja kot je K70, mogoče ducky zero, ampak vprašanje kje jo boš našel pri nas, oziroma bo poštnine toliko več.

http://www.reddit.com/r/MechanicalKeybo...

Tukaj si poglej, je zelo lepo napisano vse, če ne so pa tudi ljudje tam zelo prijazni, pa lahko karkoli vprašaš.

Okapi ::

Jaz pa zbiram pogum (se pravi cekine;) ) za eno steampunk predelavo, nekaj v tem slogu.

Po mojem v Sloveniji še ni nobene take.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

N0t0ri0us je izjavil:

Carina je nad 150€ 1-4% odvisno od tipa izdelka. Glede na to da pride kar velika paket iz amerike dvomim da se ji boš izognil. Carine torej ne bo ker je pod 150€ (150€ se šteje skupaj s poštnino) boš pa plačal cca 8€ samo za obvestila + 22% davka. Seveda je pa možnost da cariniki ne pogledajo paketa in se izogneš vsem dajatvam ampak glede na velikost paketa dvomim da se bo to zgodilo.

Mogoče to katero sem naročil jaz ?.. imaš par postov višje napisano. Drugače sem pa 3. post na tej strani objavil par alternativ za okrog 80€.

Glede na vse mislim da se bom spet raje privadil na drugi layout in pač uporabljal manjši levi shift in velik enter :D Pa skočil mimgrede iz šihta še v mylemon po K70 :P. Sicer bom pa še čez vikend šel sprobat modra MX stikala da vidim ali rjava ali modra :D Glede nat o da se bo igralo in pač vsakodnevno tipkalo, vse kaj sem prebral, kaze na rjava stikala ? ali pač?

Čisto odvisno probaj najprej če imaš to možnost

OldSkul ::

Jaz imam K70 z rjavimi stikali, rdečo osvetlitvijo (mimogrede, modre ledice so tiste, ki so množično crkovale, rdeče nimajo tega problema - ta model imam jaz). Prehod iz membranske Logitek Wave tipkovnice je bil težaven, potrebno se je bilo navaditi tudi na drug razpored tipk (logično). Sedaj sem z njo izredno zadovoljen, ledice imam sicer prižgane vseskozi, ker so napisi na tipkah premalo kontrastni. Glasnost tipkanja je normalna in me ne moti, prav tako ne moti nobenega drugega v pisarni.

Kdor bo nabavil K70, bo sigurno potegnil pravo potezo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

OldSkul je izjavil:

Jaz imam K70 z rjavimi stikali, rdečo osvetlitvijo (mimogrede, modre ledice so tiste, ki so množično crkovale, rdeče nimajo tega problema - ta model imam jaz). Prehod iz membranske Logitek Wave tipkovnice je bil težaven, potrebno se je bilo navaditi tudi na drug razpored tipk (logično). Sedaj sem z njo izredno zadovoljen, ledice imam sicer prižgane vseskozi, ker so napisi na tipkah premalo kontrastni. Glasnost tipkanja je normalna in me ne moti, prav tako ne moti nobenega drugega v pisarni.

Kdor bo nabavil K70, bo sigurno potegnil pravo potezo!

Se strinjam

hm lahko vprašam v čem so tipkovnice za 150€ boljše od teh za 80€ ? Mogoče materijali, software, firma ?

Seveda razlike so ob uporabi zelo očitne.

PRIMER:

KIA ali BMW oba te pripeljeta na cilj, oba imata lahko težave ali pač ne vendar je BMW veliko lepše vozit, je bolj udoben in recimo notranjost in materiali so veliko boljši, tako da se ne obrabijo tako hitro. Pri tipkovnicah, miškah, slušalkah velja enako. Ali vsako leto za tipkovnico 80€ ali pa 150-250€ in imaš sigurno naslednjih 5let mir.

MStrix je izjavil:

Ali vsako leto za tipkovnico 80€ ali pa 150-250€ in imaš sigurno naslednjih 5let mir.

Je to šala? :|

Nope, žal imam jaz take izkušnje, določene tikpe kot je space, enter,w,a,s,d,... začnejo crkovat nekje po slabem letu uporabe, od kar uporabljam K70 FPS MX Brown zadeva deluje od prvega dne pa do danes brezhibno.

Potem mi pa ni jasno, kaj ti počneš s tipkovnicami. Tudi tiste najbolj poceni zdržijo leta in leta uporabe. Je pa občutek pri mehanskih drugačen, jasno.

@mstrix
doma imamo logitechovo in je stara 9 let in dela kot prvi dan. skupaj z miško je bila 50EUR.edino kar se je z njo zgodilo je, da se ne vidi več črk in je "nerd" style in pa miško smo menjali zaradi požrešnosti baterije.

sam imam ob na laptopu isto logitechovo k270 za 25EUR z mimovrste in dela kot prvi dan.. je pa res da se skrije proti zgornji povsod ampak dela že 2 leti!

Če bom dal 80EUR za tipkovnico pričakujem da jo bom imel 20 let..

ti si primerjal kio in bmwja. to je tako kot bi primerjal cherry mx z membransko. Jaz pa sprašujem kaka je razlika med K70 katera stane 150EUR in temi katerimi sem jih objavil 3. post na tej strani - se pravi:
Cooler Master CM Storm QuickFire Ultimate 84EUR
Cherry MX-Board 3.0 57EUR

Func KB-460 78EUR
Tesoro Durandal G1N 75EUR
QPAD MK-50 Pro 75EUR

Vse imajo mx brown switche...

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

Potem mi pa ni jasno, kaj ti počneš s tipkovnicami. Tudi tiste najbolj poceni zdržijo leta in leta uporabe. Je pa občutek pri mehanskih drugačen, jasno.

Pri mehanski lahko crnke posamezno stikalo, ampak jih ni težko zamenjati, ker so standardna stikala, ki jih dobiš povsod. Ampak večinoma držijo dolgo, je pa vseeno to serijska proizvodnja kjer se preverjajo vzorci serij in ne čisto vsako posamezno stikalo. Sicer pa naj bi zdržala več miljonov pritiskov, pri neki zelo visoki cifri pa se lahko začnejo kvariti stikala kar se tiče občutka, saj je navsezadnje to še vedno kovina ki se drajsa noter, in se rabi s časom (in pritiski).

Sicer so pa tudi membranske Logitechove tipkovnce vedno dražje in na občutek vedno bolj cenene.

Ewo danes padla odlocitev corasir K70 z mx blue stikali, sprobal danes in so res zakon!

Me pa sedaj zanima ena finta
KLIK 1

ter

KLIK 2

V čem je tu razlika ? Malo sem zmeden prvi link pise retail ono pa corasir gaming ? Kaj je tu finta če sploh je ?

Zna bit da je brez embalaže

Ja sej sem pisal včeraj meil pa da vidim kaj odgovorijo. pa povprašal sem jih če lahko drug prevuame robo ... Ker gori mi je sodelavev 5min vstran od prevzemnega mesta doma... Bom vido kaj bodo ju3 napisali.

ewo sn najdo 2 leti garancije pa 126€ http://www.dinokomp.at/produkt/corsair-...

Ewo dobil odgovor iz my lemon trgovine.

Obe tipkovnici z različnimi cenami sta identični od različnih dobaviteljev zato tudi cena v taksni razliki.

Dejan99 ::

Če kdo išče ugodno k70 (brown) z uk layoutom (133 s poštnino): tukaj
Naročil v ponedeljek, danes prispela, vse ok.
««
12 / 60
»»