Forum » Kaj kupiti » Mehanska tipkovnica
Mehanska tipkovnica
6151 ::
Glede na to da veliko pises ti predlagam brown switche.
So pa katerikoli mehanski svetlobna leta pres membranskimi
So pa katerikoli mehanski svetlobna leta pres membranskimi
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB
54j0 ::
Yep tony1, Cherry MX-Black mehanska stikala.
Kje vidiš, kateri tip stikal je? Jaz ne najdem nič...
Nevrmind. V katalogu so za vsako barvo posebej, recimo s črnimi: http://www.hardwareversand.de/USB/16622...
Nekoliko dražja, 60EUR. In katera stikala so v tisti, ki si jo linkal?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 54j0 ()
DarwiN ::
MX-RED.
Imaš pri tipkovnici zapisan model. Pri tejle piše "G80-3850LYBDE-2". In če pogooglaš to kodo modela...
Imaš pri tipkovnici zapisan model. Pri tejle piše "G80-3850LYBDE-2". In če pogooglaš to kodo modela...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Cherry 3850 MX-Brown.
Tole zna bit best buy.. Ker Brown stikala so (vsaj zame) neprimerno boljša od Black, in seveda bolj razširjena.
56€ + 11€ poštnina - 5€ koda za nove kupce (VAYM1MCEHV) = 61€
Tole zna bit best buy.. Ker Brown stikala so (vsaj zame) neprimerno boljša od Black, in seveda bolj razširjena.
56€ + 11€ poštnina - 5€ koda za nove kupce (VAYM1MCEHV) = 61€
Jp.. Jaz sem vse "od rojstva" 15 let uporabljal G80 z Black stikali in se tako navadil na ta nižji Cherry profil tipk, da se zdaj nikakor ne morem 100% adaptirat na Duckyja z višjim ISO profilom tipk.. Enostavno delam več napak pri tipkanju, še posebej pri slepem oziroma semi-slepem tipkanju. Sem za hec probal O-ringe, vendar ne pomaga. Bom potreboval še kakšno leto. :)
Drugač so pa Black stikala zame čigumi proti Rjavim stikalom. Tist taktilni feedback je res zlata vreden.
Pa ne pozabi naročit preko geizhalsa za popust (včeraj nisem dal geizhals linkov). Here u go: 3850 MX-Black Geizhals link
Drugač so pa Black stikala zame čigumi proti Rjavim stikalom. Tist taktilni feedback je res zlata vreden.
Pa ne pozabi naročit preko geizhalsa za popust (včeraj nisem dal geizhals linkov). Here u go: 3850 MX-Black Geizhals link
Hvala. Kako pa izvedeš "geizhals link"? Greš na geizhals, poiščeš izdelek in slediš linku do izbrane strani, ali je še kaj drugega? Vprašam, ker bom verjetno malo bolje napolnil košarico, če ravno naročam s tujine...
Nop, nič drugega.. Tako kot si si zamislil.
Nop, nič drugega.. Tako kot si si zamislil.
Hvala.
Če koga zanima, prodajam tipkovnico Corsair Vengeance K95. Crknila je led dioda v tipki črke M, jaz pa se založil garancijski list, ter račun in ne morem uveljaviti garancije pri prodajalcu. Kopijo računa sem že naročil, tako da lahko eventualni novi lastnik stvar pošlje na nizozemsko (20€ poštnih stroškov). Meni se 1. s tem ne da ukvarjati in 2. bo celotna tipkovnica s tem vred stala že čez 180€, kar že meji na bizarno (za ta model).
Cena je 100€, tipkovnica je, razen tiste nesrečne tipke, odlično ohranjena. Kupljena je bila letos, 7. februarja.
Pm, če koga zanima. In se opravičujem, da to pišem sem, ampak se mi zdi primerna tema...
mihor ::
Človek božji, kupi si novo diodo (in morda spajkač, če ga nimaš) in si jo sam zamenjaj, nič lažjega kot to! :P http://imgur.com/a/Y2Yyn
Morda bom pa res, ampak če se bom spravil početi kaj takega, jih bom verjetno zamenjal cel kup + "pobarval" :) (ali pa enostavno kanibaliziral diode z neuporabljenih in vedno ugasnjenih makro tipk, hehe). Sem že razmišljal o tem, če ne bi bilo interesentov zanjo.
Jaz ti vsekakor predlagam, da si jo (jih) sam zamenjaš. Tako boš imel kar najmanj izgube (drobiž za diode in še tam nekje 10 € za spajkač) pa še dodatne izkušnje so, ki ti pridejo večkrat prav! :) Recimo, da ti rikne monitor - v dosti primerih so krivci napihnjeni kondenzatorčki. Si vzameš urico in jih sam zamenjaš. Se ti izpuli žička na ventilatorju? Jo preprosto prispajkaš nazaj.
Assass1n ::
Popravi ker 100€ ti noben ne bo dal zanjo :) ker so blackwidow polno delujoče v garanciji ceneje.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Jaz ti vsekakor predlagam, da si jo (jih) sam zamenjaš. Tako boš imel kar najmanj izgube (drobiž za diode in še tam nekje 10 € za spajkač) pa še dodatne izkušnje so, ki ti pridejo večkrat prav! :) Recimo, da ti rikne monitor - v dosti primerih so krivci napihnjeni kondenzatorčki. Si vzameš urico in jih sam zamenjaš. Se ti izpuli žička na ventilatorju? Jo preprosto prispajkaš nazaj.
Kdo pa dandanes nima spajkalnika :). Glede periferije, sem zamenjal že x omron stikal na miškah. Pri tej tipkovnici je edino zoprno, da so tipke plate mounted in ni tako preprosto, kot pri pcb mounted (kot je v tistem videu, ki si ga linkal). Tu je še nekaj zoprno skritih vijakov, pri odkravanju katerih lahko pride do prask na tipkovnici in zvitih delcev, če nisi zelo previden. Tako da, bomo videli.
p.s.: razer = plastic fantastic
Zakaj si sploh kupil razer.. :( Sploh pa osvetljeno, kjer tudi če zamenjaš diodo, je samo vprašanje časa, kdaj bo crknila naslednja.
Assass1n ::
Sej ni je kupil dosti boljšo, iz marmorja nepokvarljivo :/ jaz imam razer že skor dve leti pa dela :) sam je iz plastike to je pa res :D
Vse se pokvari, jaz sem samo komentiral na cena katera je za naš trg mehanskih tipkovnic 2x previsoka in sem omenil, da jo naj raje popravi in ima.
Vse se pokvari, jaz sem samo komentiral na cena katera je za naš trg mehanskih tipkovnic 2x previsoka in sem omenil, da jo naj raje popravi in ima.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Zakaj si sploh kupil razer.. :( Sploh pa osvetljeno, kjer tudi če zamenjaš diodo, je samo vprašanje časa, kdaj bo crknila naslednja.
Saj nisem, moja je corsair k95. Razer ga zdaj tako in tako s*rje s tistimi kitajskimi ponaredki mx stikal (baje da niso tako OK, kot sami pravijo) + res njihove reči so res plastic fanastic, ne le tipkovnice. Samo komentar na tisti post malo više je bil.
Če ne bo zanimanja, jo bom seveda obdržal, nižja pa cena ne more biti :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 54j0 ()
Pri tej tipkovnici je edino zoprno, da so tipke plate mounted in ni tako preprosto, kot pri pcb mounted (kot je v tistem videu, ki si ga linkal).
Hmm, pa to res vpliva na menjavo ledic? Če prav zastopim (kar ni nujno! :)), je na takih tipkovnicah pleh dan preko pcb plate, takole:
Torej spodaj odspajkaš pine od ledice in jo zgoraj povlečeš ven. Sem kaj spregledal?
Morda je to - to, ter res ne bo večjih težav - razen z izpostavljanjem tistih hudičevih vijakov (eden pod corsair logom na vrhu, drugi pod eni od media tipk). Enkrat sem bral, da je pri plate mounted bolj komplicirano, a se ne spomnim, na kaj točno se je nanašalo. Najbrž na menjavo celotnega stikala, kar glede na shemo, res deluje malo težje (ker je, s tistimi plastičnimi zatiči, pritrjeno tako na pcb, kot kovinsko ploščo).
Ja, menjava celega stikala je veliko bolj problematična, saj ga drži pleh. Ravno tako se ga ne da kar tako odpret od zgoraj, da bi zamenjal vzmet ali "stržen", saj plata načeloma blokira dostop do zatiča, skratka cela j**a. :( Nekatere custom plate imajo to sicer menda lepše rešeno, saj imajo dostop do zatiča odkrit. Menjat samo ledico bi pa verjetno šlo. Glede vijakov pa je treba najbrž imet samo dosti potrpežljivosti in malo sreče. :)
trnvpeti ::
Enkrat bo treba tudi to. Če jo obdržim, bom v prihodnosti kanibaliziral stikala macro tipk, za WASD tipke. Ampak ko se mi da, kar uživam v popravljanju takih in podobnih zadev, tako da ne bom umrl...
AjgaBidona ::
Mene pa zanima, katero mehansko tipkovnico mi priporočate od 70-100. Lahko ima brown ali red switche in mora biti osvetljena. Kje kupit?
Kako se vam zdi tale? http://www.dinokomp.si/produkt/cooler-m...
A se da kaj boljšega dobit za nižjo ceno?
Kolekcija
http://imgur.com/a/gooVP
Alu tex case prispe:
http://imgur.com/a/EGmNI
Care! :) Od kod pa si dobil tex case, če ni skrivnost, pa koliko te je prišlo?
nuclear ::
aluminujum na mechanicalkeyboard.com , acyrilic iz massdrop.com
alu $120
acr $60
alu $120
acr $60
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
r3dkv1c4 ::
AjgaBidona je izjavil:
Mene pa zanima, katero mehansko tipkovnico mi priporočate od 70-100. Lahko ima brown ali red switche in mora biti osvetljena. Kje kupit?
imam TK neosvetljeno z rdečimi češnjami in sem zelo zadovoljen.....
...mogoče so tipke glasne ampak me to ne moti....mojo ženo moti....no, če je ne bi to, bi jo pa kaj drugega
čuhalev ::
V vednost.
Danes sem izvedel, da je pri nakupu tipkovnice drugega razporeda tipk potrebno paziti, ali ima caps lock ali shift lock.
Danes sem izvedel, da je pri nakupu tipkovnice drugega razporeda tipk potrebno paziti, ali ima caps lock ali shift lock.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: čuhalev ()
neboben ::
polil sem svojo Ducky shine s kavo . U glavem sem hitro izklopil tipkovnico iz USB in pustil ene 10 dni zihr, da bi se ja posušila. In zdej dela, razen ena ledica se ne prižge. Zanimivo je to, da še zmeri deluje. Recimo, ko sem jo polil s kavo je bilo toliko tekočine v tipkovnici, da je zgledal kot, da se tipke utapljajo hihi . Zgleda je res dobr narejena imam pa najbrž tud mal sreče, da sploh dela. Ducky shine 3 mehanska tipkovnica.
polil sem svojo Ducky shine s kavo . U glavem sem hitro izklopil tipkovnico iz USB in pustil ene 10 dni zihr, da bi se ja posušila. In zdej dela, razen ena ledica se ne prižge. Zanimivo je to, da še zmeri deluje. Recimo, ko sem jo polil s kavo je bilo toliko tekočine v tipkovnici, da je zgledal kot, da se tipke utapljajo hihi . Zgleda je res dobr narejena imam pa najbrž tud mal sreče, da sploh dela. Ducky shine 3 mehanska tipkovnica.
v mojo razerko sem pred leti nalil 3 dcl laškega....sem bil tako jezen....zaradi piva, no tipkovnica je pa kar delala in delala....na koncu je pristala v smeteh zaradi obrabljenosti....ponavadi jo samo malo očistiš in dela....tipkovnice niso tako problematične ob politju
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: mihor ()
mihor.....ni to nobena neumnost, večina meni poznanih primerov politih tipkovnic je delovala naprej brez problema....kako le?
No, če se zgodi kaj takega in da je bila polita tekočina sladka, lepljiva in je sladkor posledično oviral normalno delovanje stikal, potem je najboljše stikala namočit v alkohol....pustiti nekaj časa...ponovit vajo 2x ali 3x, da alkohol raztopi polito tekočino, dobro presušiti vse elemente tipkovnice in potem sestavit nazaj.
Preverjeno deluje....le pri osvetljenih tipkovnicah časih odpove kakšna ledica.
Imaš pav, da so membranske manj občutljive od mehanskih.....ampak z malo truda se vse reši.
No, če se zgodi kaj takega in da je bila polita tekočina sladka, lepljiva in je sladkor posledično oviral normalno delovanje stikal, potem je najboljše stikala namočit v alkohol....pustiti nekaj časa...ponovit vajo 2x ali 3x, da alkohol raztopi polito tekočino, dobro presušiti vse elemente tipkovnice in potem sestavit nazaj.
Preverjeno deluje....le pri osvetljenih tipkovnicah časih odpove kakšna ledica.
Imaš pav, da so membranske manj občutljive od mehanskih.....ampak z malo truda se vse reši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
kuglvinkl ::
Jaz sem Model M pral v pomivalnem stroju. Pa se en kup druge elektronike.
enako.
Your focus determines your reallity
kuglvinkl ::
:) jaz imam eno iz 1993 in drugo iz 1994. Obe sta v vsakodnevno v uporabi.
Your focus determines your reallity
1984 Cherry G80 here.. I win. :PPP
Cooler Master MECH MX-Blue za pol cene.. 23 ur do izteka..
In ~12€ dostava preko MailboxDE, če sem prav izračunal.
In ~12€ dostava preko MailboxDE, če sem prav izračunal.
Jst sem 2x uporabil Cheaper&more in obakrat dobil paket v sedmih dneh. Mailbox je ista zadeva, le da so cenejši..
Narediš account, dobiš svoj naslov v Nemčiji in naročiš na ta naslov. Ko prejmejo paket, izbereš način dostave in plačaš storitev (v tem primeru 2.8€ + stroški dostave z UPS, ki je očitno najcenejši).
Narediš account, dobiš svoj naslov v Nemčiji in naročiš na ta naslov. Ko prejmejo paket, izbereš način dostave in plačaš storitev (v tem primeru 2.8€ + stroški dostave z UPS, ki je očitno najcenejši).
BigWhale ::
For clarification, tist prvi link, ki si ga dal, je bil nek awesome popust za to tipkovnico, right? :)
Natürlich. :) Sej vidiš na geizhals linku, da je realna cena slabih 140€, tukaj pa je bilo v akciji 80€.
A si naročil?
A si naročil?
Ne, tam. Sem kliknil na tadrug link, pa videl ceno, pa se mi je, glede na produkt, zdela ok. Pol sem pa dans na amazon.de vzel za ~120 EUR, ker se mi ni dal ukvarjat s tistim remailerjem.
Po nakupu sem pa ugotovil, da je bil se en link, ki je kazal na proper ponudbo. :D No, takrat ni vec veljal. :))
PS: Drgac pa tole zgleda res proper keyboard. Pogresal bom samo volume wheel in mute tipki za slusalke/mic, kot so bili na Logitech G110.
Po nakupu sem pa ugotovil, da je bil se en link, ki je kazal na proper ponudbo. :D No, takrat ni vec veljal. :))
PS: Drgac pa tole zgleda res proper keyboard. Pogresal bom samo volume wheel in mute tipki za slusalke/mic, kot so bili na Logitech G110.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Jesus Christ, lepo si se uštel. Pa še izkušnje za v prihodnje bi dobil z mail forwarding storitvijo. :D
No, kakorkoli.. Ne pozabi opisat, kako se zadeva obnese. Skupaj s slikami, tudi domače živali ob tipkovnici, mačka, pes, hrček, the whole shebang. :P
No, kakorkoli.. Ne pozabi opisat, kako se zadeva obnese. Skupaj s slikami, tudi domače živali ob tipkovnici, mačka, pes, hrček, the whole shebang. :P
:)) Ja, bom. Kje je kak site, kjer prodajajo extra tipke in shippajo v Slovenijo? Imam obcutek, da bom dobil nemsko verzijo tipkovnice, vsak po product kodi sodec. Pa bi rad cim prej zamenjal. :)
Hah, nemške tipke so pravzaprav največ, na kar lahko človek upa.. Slovenskih namreč ne boš dobil.. Sicer so pa nemške zelo podobne našim, z izjemo par tipk.
Sploh ko gre za tipke, ki prepuščajo svetlobo v obliki znakov, tako kot ta tvoja.
Pa to si naročil MX-blue, red ali brown?
Sploh ko gre za tipke, ki prepuščajo svetlobo v obliki znakov, tako kot ta tvoja.
Pa to si naročil MX-blue, red ali brown?
Jaz sem v bistvu hotel ameriski razpored. Na tega sem najbolj navajen, na slovenski razpored preklopim takrat, ko pisem opravicila mulcema za v solo. :))
Evo, danes dobil zadevo. Narocil sem MX-blue. Vse ostalo, kar sem sprobal je bolj zalost. MX-blue so se najbolj primerljivi z ModelM. Prvi vtis je kr ok in proba na suho. Potem sem pa naletel na kr nekaj tezav. Prva je ta, da na F12 ne dela ledica. :> Sreca v nesreci je, da je to F12. Nevem, ce se mi da ubadati s tem, da bi jo nazaj posiljal.
Druga tezava je pa USB3.0. Ce je tipkovnica prikopljena na USB3.0 se zbudi samo na vsake tolk casa. Najprej sploh ni delovala, ce sem priklopil na USB3.0. Potem sem flashal bios na moterhboardu, pa je zacela delati, pa se to ne vedno. Ubuntu in Windows pa sta ostala mutava. V Windows sem potem nalozil nove driverje za USB3.0 in je zacela delat. Spet, po nekaj on/off ciklih se v boot meniju ni vec delala.
Na zalost nimam doma nobenega drugega USB3.0 racunalnika in ne morem stestirat, ce je problem s tipkovnico ali z motherboardom. Trenutno krivim MB. :)
Tretja, minor zadeva pa je, da so tipke mal cudn osvetljene, vsaj tiste, ki imajo po dva znaka gor. Tista transparenta plastika, bi lahko bila po celi povrsini tipke.
Evo, danes dobil zadevo. Narocil sem MX-blue. Vse ostalo, kar sem sprobal je bolj zalost. MX-blue so se najbolj primerljivi z ModelM. Prvi vtis je kr ok in proba na suho. Potem sem pa naletel na kr nekaj tezav. Prva je ta, da na F12 ne dela ledica. :> Sreca v nesreci je, da je to F12. Nevem, ce se mi da ubadati s tem, da bi jo nazaj posiljal.
Druga tezava je pa USB3.0. Ce je tipkovnica prikopljena na USB3.0 se zbudi samo na vsake tolk casa. Najprej sploh ni delovala, ce sem priklopil na USB3.0. Potem sem flashal bios na moterhboardu, pa je zacela delati, pa se to ne vedno. Ubuntu in Windows pa sta ostala mutava. V Windows sem potem nalozil nove driverje za USB3.0 in je zacela delat. Spet, po nekaj on/off ciklih se v boot meniju ni vec delala.
Na zalost nimam doma nobenega drugega USB3.0 racunalnika in ne morem stestirat, ce je problem s tipkovnico ali z motherboardom. Trenutno krivim MB. :)
Tretja, minor zadeva pa je, da so tipke mal cudn osvetljene, vsaj tiste, ki imajo po dva znaka gor. Tista transparenta plastika, bi lahko bila po celi povrsini tipke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 28795 (946) | Han |
» | Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13755 (11413) | zhigatsey |
» | Katera tipkovnica?Oddelek: Kaj kupiti | 6090 (2596) | Pat_MaGroin |
» | Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 50803 (45413) | LordPero |