» »

Telemach

Telemach

tonesokol ::

A se mi splača prek Telemacha vzet internet?? A je to res da zvečer odprejo omejitve hitrosti (da pr 64kbps vleče okrog 30 kBps)? A bodo v prihodnosti kej spremenil hitrosti in cene......Kolk vam leče povprečno pr 64 kbps??

YouR MaMa ::

iz kilobitov dobis kilobyte, ce delis z 8 ...
se pravi maximum je 64 / 8 = 8 kbyteov na sekundo ..
samo dvomim, da ti bi (bo) iz neta vleklo okrog 7 kb/sec ..

drugace glede telemacha ne vem .. mogoce ti lahko kdo drugi pomaga glede tega .. najboljse, da ker pises na telemacha ..

SasoS ::

Kar se tiče odpravljanja omejitve ponoč, ne vem od kod je to pricurjalo (zdej mam modem 1 teden), kajti men vleče ponoč, podnev, v petek in svetek, čez proxy ali brez, po sloveniji in tujini (etc, etc...) natančno 6.4 KB, 7 če mam srečo. Drgač pa tko, če mate več kot 20 K telefona (tko k smo mel mi :D) se vsekakor splača. Itak najameš modem, k bo pa kej boljšga jim ga pa u glavo zabrišeš...Tistih 10 čukov k daš za inštalacijo, nej pa boh požegna. Aja, a mogoče kdo ve, zakaj je skoz na modemu 3K prometa?

Uporabnik ::

Je blo tko, mogoče je še, sam zihr ne bo več dolgo. Sicr pa mam jst zadnja dva tedna ful probleme. Skoz prekinja itd... je pa še vedno cenej kot dialup.

ma tud tale post sm pol ure pošilju....

MitjaM. ::

Jep zadnje tedne neki serje, sam se spet popravlja, men dela ful lepo zjutraj (okoli 7h), takrat tece tudi do 12k :D So pa kdaj dnevi k bi najraje popi**il, ker gre pocasneje kot z 33.6 modemom...

bzagozen ::

Zadnje čase kar dela na Telemachovem kablu. Men dela download tam od 6-30kB/s. Odvisen od kod vlečem. Ni pa res, da je ponoči kaj boljše. To pa zato, ker sem prej imel neomejeno hitrost, pa je vseskozi FULL šibalo. Podneu, ponoč, čez vikend, what ever!

Jeronimo ::

Največ o tej temi lahko pove Sergio !!!
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Jinxy ::

Zakaj bi imel pa Sergio o tem najvec za povedat, sej nima kabla pr Telemachu :)

No, da vam jest neki povem...2 dejstvi:

1.Nekaj mesecev nazaj so bili vsi 64 kbps uporabniki
(zaradi dobre volje tehnikov?) dejansko omejeni na 256 kbps, kako je s tem zdej, ne vem
2.Omejitev hitrosi je ves cas enaka, ponoci leti bolj samo zato ker je mreza manj obremenjena

Sam osebno imam pa "neomejeno" hitrost, tko da v povprecju ves cajt v redu leti (50-150 kB/s)

Jinxy ::

Aja, tist promet, ki je stalno prisoten v mrezi (pri meni 4.3 kB/s)...to je ping, razni UDP paketki, ipd...skratka, mreze nimajo cist tko postimane, kot bi blo treba, zato se to dogaja

Tiger ::

Jinxy: To kar si rekel nima nobene zveze z Telemachom, namreč tisti ping, udp promet ustvarjajo uporabniki mreže sami, pa tudi kakšni izven nje, ponavadi gre za portscane, poskuse hekanja, iskanja špilov v mreži itd... To se dogaja povsod pod svetu in je za internet nekaj čisto normalnega. Tvoja dolžnost pa je nato, da se zavaruješ pred takimi, z firewall-om itd...

Uporabnik ::

No pa še neki za tiste k majo neomejeno hitrost in 20Mb slo prometa... Porte 8080 in 3128 so zablokeral! Al mogoče še komu delajo?

No ja med tem so proxiji spet neki cajta delal, sam je pa tujina dol padla (oz. delala extrmno slabo).

mmisv ::

ja tole je res neki prekinjal ampak zadne dni pa kr (lohk bi se rekl lepo) dela. tist o omejitvi mi pa še zmer ni nč jasn... men vleče tut do 20 k/s iz nepstrja pa če je dljam z DA PLUS. kr neki...
Čist trivialna stvar...

Uporabnik ::

Jep, po dveh tednih obupnega delovanja je dons delal kot po maslu, 120k/s :) tako tujina kot slo, seveda čez proxije :)

noogy2noogy ::

Mene pa spet nekaj zanima: veliko sem že lahko prebral o teh proxijih, ki jih uporabljate na kablu. Zdaj pa me zanima za kaj konkretno gre, ker me bodo v kratkem priključili na Telemachov kabel in bi rad vedel, kateri paket se najbolj splača vzet in kako se da uštimat zadevo s proxiji? 8-O

Aja pa še to: kako dober je modem, ki ga ponuja Telemach in ali se kje dobijo drugačni - boljši ali ugodnejši kabelski modemi in kje?

Za odgovore se zahvaljujem! 8-)
lp noogy

YouR MaMa ::

ne vem zakaj bi boljsi modem kupoval, ker je ta ze tako dovolj dober .. recimo kks daje 38Mbitne modeme zraven paketa, a prenos je samo 64Kbit/sec (do 256Kbit/sec za fizične osebe) .. zakaj torej rabimo tak dober modem, ce je prenos tako mahjen ?!? ;((.. ce bos recimo kupo boljsi modem, kot ga ponujajo pri telemachu, ti ne bo nic pomagalo .. hitrost bos mel isto, ker imajo tak in tak postavljen limit .. odvisno tudi kak paket vzames ..

Kak nastavis proxyje ??

1. v control panelu odpri "Internet Options" (lahko tudi v internet explorerju, pod "tools/Internet options"
2. zdaj gres pod "Connections"
3. ce uporabljas kabelski internet stisnes pod "LAN Settings"..., ce ne, pa pod Dail-up Settings izberes za katero konekcijo bi rad nastavo proxy, pa stisnes "Settings..." )
4. odklukas "Use a proxy server" in napises noter proxyja in port .. (lahko pa gres pod "Advanced..." pa nastavis samo za http al pa ftp ...)

Horhe ::

Ej jz osebno mislim da je Telemach cist u kurcu ...pa to resno... majo sreco da so edini ker ni konkurence drgac bi ze zdavnaj propadl...ok dl pr men gre tud do 300 k vcasih...ampak ul je pa 16 k , tko pravjo.... sam nikol nism vidu vec kot 10, pa se neki, skoz prekinja tko da mam ze dost tega klicanja po telefonu k njim pa se skoz zajebavat. imam Nemo modem, k je za en kurac... prodajajo jih za 60000 , jz ga dobim za 150 DEM...no pa se to..ce misljo neki ornk multimedijo zganjat pa vse to kar reklamirajo, nej vsaj zrihtajo da normalno dela brez prekinitev.... itak je pa stvar taka da ce mas od telemacha kabl.. je priporocljivo met zraven se svojga starga dobrga USR 56 k...saj unih 5 k vlece 100 %. Pa to da so cene ful drage pa da se slovenija gre neki okol interneta. , naj sam v Avstrijo skocjo pogledat kolk stane ADSL .... , sej ni cudn da se nam ceu svet smeji da recimo film al pa kej druzga kopiras z net-a po 3 dni .... oni pa to bardijo v dveh urah...in to za borih 40 dolarjev na mesec....kaj mislite o tem.... ;(;(;(

Jinxy ::

To, da moram biti zasciten pred raznimi vdori, portscanom, pinganjem, ipd NI MOJA DOLZNOST, ampak dolznost ISP-ja, v tem primeru Telemacha!!!!

Druga stvar so pa leti NeMo modemi, ki jih ponijajo pri Telemachu....to je najvecje sranje od sranja! Download je v redu, se ne pritozujem, upload pa totalno sux, skor nikol ne gre cez 10 kB/s, da ne govorim o tem, da lahko downloadam za 200 kB/s pa bo ping ostal isti, ce pa kej uploadam, se pa poveca za cca 7-10x

YouR MaMa ::

se pa ni modem kriv za uploadanje (al pac?) .. verjetno majo nastavljen limit uploadanja pri telemachu ....

Uporabnik ::

za upload modem ni kriv, zgovarjajo se na neko pasovno širino, ki baje omejuje upload. sam po mojo je to kr mal čudn...

Bakunin ::

To, da moram biti zasciten pred raznimi vdori, portscanom, pinganjem, ipd NI MOJA DOLZNOST, ampak dolznost ISP-ja, v tem primeru Telemacha!!!!
A!? "Privzeto" ti to ne nudi nobeden ISP. Poleg tega je ping del ICMP, ki ga rabiš za dobro komunikacijo na Internetu.

Bakunin ::

To, da moram biti zasciten pred raznimi vdori, portscanom, pinganjem, ipd NI MOJA DOLZNOST, ampak dolznost ISP-ja, v tem primeru Telemacha!!!!
A? Tega ti po "defaultu" ne dela nobeden ISP. Poleg tega blokiranje ICMP prometa ni dobro za "zdravo" komunikacijo s Internetom

Igor ::

zal je to tvoja dolznost in v primeru da te "nuka" ce recemo po kmecko ma isp pravico TEBE izkljucit (jasno zacasno) iz omrezja ..

zanimivo ne ?

hmm nuka mogoce ni bla glih dobra beseda ..
pac so misljeni na splosno razno razni napadi oz floodi in podobna sranja ..

krneki ::

Link blokira ICMP pakete, ki prihajajo od uzunaj. Če si na Link-u pa lah uporablaš ICMP kukr češ.

Sergio ::

Ti izpadi zadnje dni (najbrz Fuzine) so bili del napeljave opticnega kabla ter prenove omrezja. Drugac pa - kupte 64 kb (mental note: to je omejitev v TUJINO, slovenski promet je neomejen), pa vpisite proxy server v LAN settings.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

sasox ::

se mi je zdel da neki steka ;)

Uporabnik ::

Sergio, tole pa ne vem kaj si napisu, sploh. K sm meu jst un paket 64kbps je delal v tujino in po sloveniji z 64kbps, in pri tem ti ni treba nobenga proxija uporablat... Če maš pa un paket neonejeno slo pa 20mb tujine pa je vsekakor dobr uporabt proxy za tujino :).

zetko ::

Kakšna je cena za neomejen paket?

Uporabnik ::

AlesP ::

Ma tale telemach je kr-neki! Jaz imam 64kb pa dela kakor ga pici.. vcasih res 14kB ampak vcasih pa totalno nič... Upam da bodo zdaj zarad ADSL kaj več hitrosti nam dal, ker mi itak nobeden iz tujine ne verjame, da imam kabl.. ko pa povem, da je cap na 64kb se mi pa itak vsi smejijo... žalost ni kaj. Da bi pa plačal 47sit za 1MB.. a so zmešani al kaj.. zdej sm DLjal (res da cel teden) en špil 800MB = 37 jurjev bi oni radi za to če bi bil na neomejenem paketu.. ;(( mislim, da komentar ni potreben... Če bo ADSL delal tko kot pravijo zdaj.. bom kmalu naročnik....

Jux ::

Itak da je telemach dbest, ker mamo zdele se vsi zastojn mednarodni promet. Namrec njihov server za stetje mendarodnega prometa sploh ne dela (dans sem to zvedu v pogovoru z serviserjem).

DeLonghi ::

pa so kaj rekli do kdaj ne bo delal?
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

simnov ::

Je možno preko eon box vse programe gledat preko ip tv ker trenutno ne morem priklopit kabla imam samo ethernet in mi delujejo samo voyo in ip programi.

delavec44 ::

Pismo 22 let staro temo si lahko našel, nove na prvi strani pa ne :D

KKS > Triera > UPC > Telemach

simnov ::

delavec44 je izjavil:

Pismo 22 let staro temo si lahko našel, nove na prvi strani pa ne :D

KKS > Triera > UPC > Telemach

To mi najprej pokaže.

Lightning5 ::

Prava tema je: KKS > Triera > UPC > Telemach

Vprašanje postavi tam


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
614612 (3791) marjanX
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707998 (6304) DeLonghi
»

ADSLvsCABLE

Oddelek: Omrežja in internet
311602 (1149) krucymucy
»

Telemach/se splača?

Oddelek: Omrežja in internet
282162 (1795) PaJo
»

Telemach kabl

Oddelek: Omrežja in internet
181713 (1337) twosocks

Več podobnih tem