» »

ADSLvsCABLE

ADSLvsCABLE

DIEUALL ::

zanima me nekaj kaj se mi bolj splaca vzet Cabelski internet al ADSL zanima me predusem kaj je bols katera nalozba od teh dveh in katero mi priporočate da naj vzamem ADSL al cabelski internet

||_^_|| ::

ADSL je cnej mislm da

[BISI] ::

Od kdaj je pa adsl cenejsi od kabla??

McHregec ::

Download je skor isti ker itak ti noben server ne more zagotavljat velikega prenosa. Torej da je vseeno Adsl ali pa kabel. Vsak pa ima svoje prednosti in slabosti. Za adsl na začetku plačas veliko (prvo isdn če ga še nimaš potem pa še adsl) za kabel recim v ljubljani zdej ko je vse skoraj že pod telemachom plačaš za modem 60.000 sit in na mesec plačaš 7500 sit če ga pa najameš pa plačaš 10.000 na mesec pri adslju pa naročni plačaš 8000sit + isdn. Amapk pri kablu je še neka omejitev da po 100 mb plačuješ mbje posebi. Upam da se ne motim za tole zadnje. Če ne pa mal naokol po straneh poglej pa boš sam vidu.
Destroyer Of The Worlds.

|ViPeR| ::

Spider: Iz kje si? Ker kabel se zelo razlikuje od kraja do kraja.

lp
Time is the best teacher; Unfortunately it kills all its students.

Neo32 ::

Ja jest sm za modem dal 30k pa za instalacijo 10k placujem pa mesecno 8k, pa prenosi so pa tm okol 100kb/s.

lordgreg ::

zadnjič sem pri prijatelju v MB-ju, ki ima kabl hotel vedet kar tak dl nekje iz slo strani... prenost aprox. 7kb/s...

sramota!!! mariborski kksonline suxxx!!!

DIEUALL ::

sem iz velenja

Elemen_T ::

Definitivno ADSL. O tem sploh ni govora.
Ima kabel sploh kakšno prednost pred ADSLjem?
mogoče.
ima pa ADSL hitrost, kakovost, relativno nizko ceno in predvsem odzivnost!

Kabel od tega izpolne le delno hitrost in nizko ceno.

ABX ::

statičen IP. Brez tega se ne pogovarjamo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Simko ::

Za visoke hitrosti je mogoče ADSL res cenejši, ampak jaz mam kabel dokaj poceni, preko anensa, je pa res da je le 64k :c( (ampak je pa popolnoma neomejen dostop).

Mimogrede: zakaj vsi pozabljate pri ADSLju, da je treba prišteti še naročnino za ISDN, če je zdaj ne plačuješ. TOrej ni le tistih 8k SIT.
Pa na ADSL ne grem samo zaradi nategovanja telekoma. Ker nisem eden tistih, ki se kar tako pusti nategnit samo zato, da se potem lahko hvali, kako hitro mu dol vlece.....

Mimogrede: pri dinamičnem IPju mi nekaj ni jasno.Kaj to pomeni, da če sem jaz na netu in nekaj delam, karkoli, se lahko zgodi da se IP menja in z atrenutek izgubim povezavo?

lorgreg: heh, ja verjetno si mislil 7kB/s .... to pa je skoraj dovolj za 64kb/s :c) Drugače pa naj kolega vzame hitrejši paket, ki so že svinsko dragi, to je pa res. Pa kakšen proxy....

Bx ::

Evo en odgovor na odprto temo !!

DSL reports
DSL vs CABLE

DSL vs CABLE

Cable modems are typically faster for downloads than most if not all DSL lines, when the cable infrastructure is new or well maintained. However, cable has a few disadvantages to DSL.

The first disadvantage is that cable is an RF network -- this means that it is vulnerable to transient problems "within the network" from RF interference. Since cable is a shared media, there is a possibility that performance may degrade over time as additional households plug in, connect additional devices (videos, game machines) to the TV lines.

A cable company may react slowly to decreases in performance, as they never sell access by speed, or promise consistent speed or latency.

One of the largest disadvantages of cable over DSL is the upstream (return path). Cable companies are using a very narrow band for return signalling, below all the space allocated for TV channels. This band is prone to RF interference and is very limited in capacity. Upstream transmissions may therefore compete with others in the area, get delayed (suffer high latency) due to noise fighting techniques, and cable Terms Of Service typically prohibit any kind of constant upstream use. Internet use is shifting away from central servers broadcasting to many individuals and some interesting peer to peer applications are appearing (games, voice and video applications, communual libraries). These applications need a strong upstream channel.


In summary, cable modems are currently good value and strong competition for residential casual use, often available more cheaply and far faster than their ADSL competition. However, DSL is probably the more future-proof system, offering digital direct from the internet infrastructure.. If your DSL ISP is on the ball, your performance in either direction will not be different from peak hour to early morning, and DSL lines are available for a wide variety of purposes, both business and residential.



Bx

LuiIII ::

Sem iz Ljubljane in nimam nikakršne omejitve prometa nad 100MB. Obvezno rabim statičen IP. Zato je odgovor samo en: kabel!

Lui

ABX ::

Statičen IP potrebuješ za postavit lasten Server.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

||_^_|| ::

jst zato ne štejem ISDNja zravn ker sm ga že prej meu

- SiroTka - ::

Isto mislim da ne smes isdn-ja stet zraven. Razen ce ne rabs telefona. Ok jest mam tud ze isdn in se isto ne morm odloct. Drgac pa ADSL 30k modem, 8k narocnina, prnosi isti kot kabl, dinamicen ip. Telemach 60k modem + neki za priklop, 7300 sit narocnina, staticen ip. Omejitve prenosov so iste pri kabli in adslu 512/128. Razlika je torej v pingu in stat ali dinam ip. Ne vem, ne vem.
Vcasih rabis kaksen stat ip za ftp, ker te vezejo na ip adreso in z adslom to nej mogoce.

[BISI] ::

LordGreg in ostali: Jaz imam Kabel. KKS te najprej nategne... Prvo sem placal 32.000 sit za instalacijo modema, mrezne, pa kabel od tv do rac. Potem pa placujem se ca. 4100 sit na mesec (Arnes). In ko so mi dali v rac. mrezno, nisem mogel uporabljati rac., ker mi je ta kartica zasrala (se opravicujem izrazu) vse pci, lepsi izraz zmrdala. Torej sem si moral kupiti novo graficno. Zamenjal sem svojega Bansheeja PCI za Geforce mx400 AGP. In kot da to se ni dovolj mi se posljejo tiste reklame (ob zacetku meseca), kjer zasledim, da potekajo poleti popravila na omrezju. grrr.
Verjetno ne bom nikoli docakal, da se bo KKS znebil monopola. Na "zahodu" pa stane paket nekje od 4000-7000, kolikor vem in to za 128 bit!!! V mb pa 12.990!!! ;(

Lp, Ziga

[t502] ::

Ok do je ze bilo tisoc ce ne vec krat povedano: KKS sux

ADSL rula! Zelo dobri prenosi, ping ect...

Danes je bil samo en kratek izpad ampak zdaj je vse in tip top shape :D .

[t502]

Soprano ::

LORDGreg: 7 kB/s do slovenske strani praviš? Potem ima tvoj kolega 64k dostop do ARNESa, ker KKS Online ima od junija 256 kbit/s kamorkoli, že več kot leto dni pa je bila na 64 kbit/s omejena samo tujina, po Sloveniji pa je šlo 256 kbit/s...

Tudi sam sem včasih mešal to dvoje, ampak eno je dostop do ARNESA, drugo pa njihov komercialni dostop - različni vodi, različni providerji, samo medij je enak.

[t502] Ne bluzi, bratranec ima ADSL in je čist isti shit kot kabel - broadband je broadband, same shit, other smell.

Tukaj preberi...
http://www.mobisux.com/wwwthreads/showf...

Ajd,
Soprano

Simko ::

Soprano...hmm, kaj pol hočeš povedati, da 64kb paketa sploh nimajo več al kaj? Al plačuješ ti 22k SIT?! 8-O

Ker:

INF 64 paket s hitrostjo prenosa podatkov do 64 kbit/s 6.500,00
7.735,00

INF 128 paket s hitrostjo prenosa podatkov do 128 kbit/s 10.900,00
12.971,00

INF 256 paket s hitrostjo prenosa podatkov do 256 kbit/s 18.500,00
22.015,00

(prva cena brez davka, druga z DDV)

frudi ::

čisto prav je Soprano povedal - od junija dalje je cap dvignjen iz 64kbps na 256kbps. za isto ceno seveda; torej vsi, ki so naročeni na INF64 imamo sedaj hitrost 256kbp (download, upload je še vedno 64kbps kolk vem).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Simko ::

Res?! HMmm...pol se mi pa bol splaca it na KKS iz arnesa...hja trije jurji si trije jurji....Kaj pa arnes se bo kaj pocenil? AL pa hitrost dvignila? Ve kdo?

Pa mimogrede: zakaj nimajo cenika spremenjenega pol?

PaJo ::

Cenik bi naj uradno spremnili z 1.9 in takrat bodo znane vse spremembe, se pa da dobit preko Arnesa tudi vecja hitrost, samo moras bit student ali pa ucitelj pa ti dajo mislim da za 2 juraj vec tudi 256:D Pozanimaj se malo, ker par kolegov ze ma to>:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Simko ::

To sem sklisal ja, da bi naj blo..finta je, da ima zdaj preko arnesa brat...torej zdaj on to piše in ne jaz ;c), on je pa dijak.

Sam sem študent, torej bi lahko tudi dobil preko anresa? Kaj moram nardit? Na faksu zagnjavit, al kar na arnesu?

LP

Soprano ::

Vprašanje, kaj se 'splača'.. Če ti je 64kbit/s dovolj in za to plačaš okoli 4000 sit z DDV, potem je to sigurno "best deal". Za razliko od komercialnih broadband variant, ki so okoli 8000 sit z DDV, si lahko plačaš še mobitel ali kaj podobnega =) Stvar potreb in denarja pač...

Učenci in dijaki pa menda zaenkrat ne morejo dobiti višjih hitrosti pri Arnesu (Arnes ne omogoča), lahko pa to dobijo študentje in ostali upravičenci do Arnesovega dostopa. Pokliči svojega kablaša, bo verjetno še najbolje vedel kako je s tem.

Ajd,
Soprano

[t502] ::

Soprano ::: 20k/sec max?!

Kaj je on nor?

US server: Transferred 43 files totaling 814.084.673 bytes in 03:46:24 (58,75 KB/Sec) ===> Max Payne :D

Hitrost se je vedno gibala od 58-65k/sec.

Pa se zdaj dobivam se boljse rezultate.

[t502]

Soprano ::

[t502] Definitivno ni na istem DSLAMu kot ti...
Tebe to še čaka (preveč uporabnikov na enem DSLAMu), zato previdno s hvalo, saj se bo kaj kmalu zgodilo, da jih boš preklinjal =)

Uživaj dokler gre 8-)

Ajd,
Soprano

[t502] ::

Pravzaprav je ponekod bol "porihtano" kot drugot. Na zalost.

Ponavadi je v vecjih mestih bolj porihtano (LJ, MB) kot pa drugje.

BTW ne hvalim se samo razpolagam z dejstvi :)

[t502]

schummi16 ::

Pravite da je paket 64 k/s od junija dalje omogoča hitrosti do 256 k/s? Za isto ceno??? A to pomeni, da če sem jaz zdaj pri Arnesu moram samo počakat, da mi oktobra poteče username in potem samo prestopiti k KKS? In potem bom imel za ceno okrog 8k, prenos do 256k/s?

frudi ::

v bistvu ja. edino ne vem, zakaj bi čakal do oktobra, sej menda lahko kadarkoli prekineš dostop prek arnesa pa se priklopiš nazaj prek KKS. cena je pa trenutno 7735 sit/mesec, morda bo kakšna sprememba, ko objavijo nove cenike.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

BigHugo ::

Cena na KKS MB (Arnes paket 256kbps/256kbps) je 7100 SIT (z DDV). Vse cene, ki jih imajo na internetu ne držijo. Najbolje je povprašat po telefonu.

LP BigHugo
LP BigHugo

krucymucy ::

ADSL ima teoreticen prenos max. 64kb/s - Na gorenjskem kablu pa sem vidu tud ze (DL red-hat 7.1 - predkratkim) 135kb/s8-O
Gorenjski kabel rula - skoda ker moram hodit 100km dalec!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS Online dvig hitrosti povezav ?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27819090 (12123) darkolord
»

KABEL vs ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
271982 (1477) Soprano
»

kbel in prenos iz neta!

Oddelek: Omrežja in internet
382301 (1439) [t502]
»

Kateri dostop naj vzamem???

Oddelek: Omrežja in internet
121701 (1387) Pat_MaGroin
»

KKS Online v Mb

Oddelek: Omrežja in internet
312181 (1664) frudi

Več podobnih tem