» »

Nov LED LCD in Telemach

Nov LED LCD in Telemach

darkomiku ::

Pozdravljeni!

Kupil sem nov tv LG 42LW470S, ki je kao zelo dober (Full HD, 3D, 400 Hz, 1:7.000.000), vendar me je ob priklopu na Telemach in scart kar precej razočaral. Zdi se mi, da je slika daleč od čiste in da je sestavljena iz vodoravnih črt. Mi lahko kdo pomaga, če se da kaj narediti? A je res boljše, če grem k Telemachu po kartico in nimam več skarta?

Hvala za info.

LP D

McLuzo ::

Kako SCART kabel, na kaj je pa TV povezan s SCART kablom?

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Verjetno imaš preko scart priključka povezano televizijo na Set Top Box (zaradi scarta predvidevam, da je Cisco STB). Pri nas smo pred kakšnim mesecem tudi kupili novo TV, ker je stari Grundig šel v elektronska nebesa. Sam sem Ciscota zamenjal za Conax modul (kartico) že zaradi tega, da sem se znebil enega pilota. Pa slika je dejansko boljša.

LP

Jože

darkomiku ::

Res je, scart gre v Cisco box, se pravi posledično dva pilota. Najbolj me je presenetilo, ko so mi vsi govorili, da če rad gledam fuzbal, da moram bit pozoren na Herze, da se slika ne bo "vlekla". Če zdaj dam na kakšenga od Sportklubov, je slika ista kot pri starših, ki imajo običajen 50 Hz HD TV, če ne celo slabša. Nekaj mora biti narobe, ker sicer je to vse skupaj res nateg (če je to odvisno od operaterja). Bom poskusil še z maenjavo Boxa s kartico. Se mogoče da kaj nastvit še na samem TV-ju (poleg barv, ostrine, ...)?

LP D

Trancedeejay ::

Takoj bo boljša slika če priklopite preko vmesnika s HDMI priklopom. Ne vem kdo še te čase priklaplja prako SCART-a, če ima LCD TV. Je pa res, da imajo nekateri ponudniki konkretno kompresiranje slike.
LP

Matej
Music is the key

mastah ::

če bi bil na ciscotu hdmi bi verjetno preko tega priklopil ane..zamenjaj za conax modul, čeprav tudi preko scarta slika nebi smela bit slaba

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mastah ()

krebs11 ::

Če imaš priklopljeno preko scarta je tudi pomembna kakovost scart kabla, tisti poceni so slabi, če pa kupiš RGB scart kabel, ki je debelejši, je pa tudi bolj kvaliteten. Enkrat sem imel problem z napajalniku na PC-ju in če sem imel vžgan PC in sem hotel gledati tv mi je zelo motilo sliko-črte, potem pa sem zamenjal tisti tanek skart za debelejšega, pa so motnje izginile, pa tudi slika je bila malo lepša, seveda sem moral zamenjati tudi napajalnik pc-ja.

darkomiku ::

Hvala vam za tele odgovore. Bom poskusil še s PCMCIA ali kaj je že kartico. A to je conax modul? Kaj pa je potem HDMI priklop oz. vmesnik? A to tud gre? Sem vedno mislil ,da je HDMI samo za povezavo z Laptopom ...

borut_p ::

Prvo kar sem naredil, ko sem nabavil LCD sem od T2 zahteval menjavo za škatlo s HDMI izhodom. So bli prijazni in takoj zamenjali za 1€ več na mesec :)
RGB še gre, scart je pa groza na teh tvejih, vsaj po mojih izkušnjah

mastah ::

uglavnem za navadne programi ki niso HD zadostuje scart kabel in slika mora biti dobra. Splača se ti pa zamenjati za pcmcia modul da se rešiš enega daljinca

darkomiku ::

Navadni programi enostavno niso dobri preko scarta!

poga ::

Treba je tudi vedeti, da v trgovinah dostikrat na TVjih predvajajo kaksen full HD bluray, ki na teh TVjih izgleda odlicno, ko pa se zadeva priklopi na navaden TV signal je dosti kupcev razocaranih, predvsem ker so imeli na 10 let starem televizorju boljso sliko. Ne recem, da se je to zgodilo v tem primeru, se pa dostikrat dogaja...

In ja, v vecini primerov je slika se najboljsa, ce ima TV digitalni signal (ali direktno preko DVB-C ali pa set-top-boxa povezanega preko hdmi-ja).

darkomiku ::

A ima Telemach Set-top-box s hdmi izhodom oz. ima različne boxe, od katerih ima kakšen tudi to?

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Najprej Conax modul je PCMCIA kartica. V osnovi je to en nosilec, v katerega vstaviš kartico za dekodiranje digitalnih kanalov, vse skupaj pa vtakneš v režo v televiziji. Kar se STB-jev (Set Top Box-ov) tiče,vem, da so imeli tudi takšne s HDMI priključkom, npr. tega:

http://info.telemach.si/pdf/CV7000.pdf

Mislim, da se signal pri priklopu preko SCART-a dvakrat pretvarja. Najprej znotraj sprejemnika v analogni RGB signal, nato pa še v televizorju iz RGB-ja v digitalno obliko. Taka pretvorba sigurno ne izboljša slike. Osebno bi se (oziroma sem se že) odločil za CONAX modul. Za STB bi se odločil samo v primeru, če ta omogoča zadeve, ki jih televizor v osnovi ne, npr. snemanje oddaj ipd. Cisco STB pa je v primerjavi s CONAX modulom precej slabša možnost že zaradi počasnega preklapljanja programov, fiksnega razporeda programskih mest, neobstoja HDMI-ja ipd. Po moje se splača samo v primeru, če ga uporabljaš s televizijo brez možnosti sprejema digitalnega signala.

LP

Jože

darkomiku ::

Hvala Jože! Potem pa gremo po tale Conax modul pa da vidimo. Bom poročal, kako pa kaj, če bo kdo kdaj imel še podobne probleme ...

Res je, s Conax modulom je slika dosti boljša!

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833435902 (75430) zavajon
»

Telemach kabelski internet

Oddelek: Omrežja in internet
298875 (7580) BorutK-73
»

Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12524128 (14816) OK.d
»

Set - box in programirano snemanje

Oddelek: Kaj kupiti
191154 (944) k4vz0024
»

RTV SLO HD na Telemachu

Oddelek: Zvok in slika
328096 (6998) Alexius Heristalski

Več podobnih tem