» »

Set - box in programirano snemanje

Set - box in programirano snemanje

k4vz0024 ::

Ali kakšen set box omogoča, da se vnaprej programira oz. nastavi določen kanal? Ideja je namreč ta, da bi dvd rekorder nastavil na določen čas in kanal, isto pa na set-boxu, da bi lahko lahko posnel določeno oddajo. Obstaja, kašen tak setbox?

Tx

Matek ::

Večina slovenskih ponudnikov televizije (tako IPTV kot digitalne kabelske) ti v takšni ali drugačni obliki na svojih set-top boxih omogoča snemanje programov, ki je dosti bolj fleksibilno in praktično kot snemanje z DVD rekorderjem...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

k4vz0024 ::

Že mogoče, ampak jaz rajši snemam na HDD, potem pa na DVD.

kihc ::

Močno dvomim, da kater stb to omogoča.

Kaj pa če bi uporabil PC za snemanje?
x

Matek ::

Čakaj, v prvem postu omenjaš DVD rekorder, potem pa snemanje na HDD - povej natančno, kaj imaš v mislih.

Pri katerem ponudniku pa si? Večina jih itak ponuja samo en svoj vmesnik in ti z menjavo set-top boxa ne moreš sam "kupiti" novih funkcij.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

k4vz0024 ::

PC ni najbolj stabilna naprava. Je pa ne prikladno za uporabo. Sedaj ko so še analogni kanali nastaviš na dvd rekorderju snemanje vnaprej. Filme, ki so ti všeč, reklame izrežeš, kar iz naslonjača. Da ne omenjam, da se avtomatsko označijo kadri z reklamo. To je zelo udobno.
Nekateri set boxi s PVR bi mogoče omogočali nastavitev snemanja večih oddaj vnaprej?

k4vz0024 ::

Mogoče se nisem dobro izrazil, jaz sem mislil na set box, ki omogočajo pretvorbo digitalnega signala v analogno, torej DVB-T setbox.

Matek ::

Ja, set top boxi s PVR-jem večinoma omogočajo snemanje več oddaj naenkrat, spet odvisno od modela. Če imajo sposobnost dekodiranja več programov naenkrat in dovolj hiter trdi disk, kamor snemajo, potem to ni problem.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

k4vz0024 ::

Jaz bi setbox s PVR povezal preko scart s DVD rekorderjem. Kot sem omenil, če pvr set box omogoča nastavitev določenega kanala ob določeni uri, da nanj preklopi, potem isti čas in kanal nastavim na dvd rekorderju, da snema, potem bi vnaprej sprogramiral dnevno, tedensko snemanje. Proizvajalci navajajo, da je mogoče snemati, ampak to je neuporabno, kerr moraš sproti gledati in snemati.....

Matek ::

Razumem, kaj bi ti želel in na pamet bi rekel, da gotovo obstaja kak STB s to funkcijo. Sicer potemtakem ne vem, zakaj bi imel STB s PVR, če PVRja ne bi uporabljal in bi snemal na DVDje.

Kar pa se tiče neuporabnosti, je pa povsem odvisno od implementacije posameznega proizvajalca. Niti slučajno ni res, da bi moral nujno sproti gledati in snemati, ne vem od kod ti to...

PVR je po definiciji ravno to, kar ti opisuješ, samo da pač ne potrebuješ tistega DVD rekorderja, ker ti snema direktno na disk v STBju.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

k4vz0024 ::

Snema se najprej na disk, ko izrežeš avtomatsko označene kadre z reklamo, posnameš na DVD. Še nisem videl programa za pc, ki bi avtomatsko zaznal reklame in jih označil...

Matek ::

Če ima en DVD snemalnik to funkcijo, je enako velika možnost, da jo ima tudi DVB-T STB s PVR-jem. Pa tudi če ne, lahko sproti manipuliraš z zadevo in med gledanjem posnetka pač porabiš nekaj sekund za to, da previješ čez reklame.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

k4vz0024 ::

Že res. Vendar, če reklam ne izrežeš porabijo prostor na DVDju...

Matek ::

Jaz ti razlagam o PVR-ju, torej snemanju na disk, ki je v STB-ju, ki to podpira. Ta tvoja verzija z DVD-ji deluje precej zastarelo...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

k4vz0024 ::

Disk je enkrat poln, dvd pa lahko menjavaš.....odvisno kako gledaš na zastarelost...

PARTyZAN ::

Tudi če bi snemal na disk je problem, ker ISPji delijo STBje, ki ne omogočajo enostavnega prenosa vsebine na PC.

k4vz0024 ::

Lahko posnameš na disk. Če ima kdo ima kdo set box za sprejem DVB-T s PVR naj pove če lahko vnaprej določi snemanje in kolikokrat?

PARTyZAN ::

Z vsemi lahko posnameš precej, ampak ti nič ne pomaga, ker vsebine ne moreš prenesti na PC za obdelavo ali ogled kje drugje.

Na mojem Ciscotu pri TM lahko snemanje nastaviš za naprej do enega tedna.

k4vz0024 ::

Če ima izhod scart potem, lahko preneseš na disk od dvd rekorderja. Pa tam obdelaš.

k4vz0024 ::

Zanima me torej, če ima kdo PVR set box, a s tem ko programira snemanje vnaprej, s tem povzroči, da se program preklopi na željenega in na izhodu potem predvaja ta program (na tv ju preko scarta)?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
328993 (6538) 6151
»

DVB-T videorekorder?

Oddelek: Zvok in slika
111674 (1399) delfin
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

Oddelek: Zvok in slika
458043 (4868) stefp
»

TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
309263 (7627) asterix2000
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611380 (7840) AngelOfDeath

Več podobnih tem