Forum » Loža » Gojenje kalčkov
Gojenje kalčkov

turk1990 ::
Kaj ve kdo mogoče, v kaj namočijo kalčke v kitajski?
Tisto so namreč kalčki zelene soje. Zdej me pa zanima ali jih namočijo v slano vodo, kis ali kam?
Tisto so namreč kalčki zelene soje. Zdej me pa zanima ali jih namočijo v slano vodo, kis ali kam?

SkIDiver ::
Tukaj omenjajo samo vodo. Zelena soja pa naj bi bil dejansko fižol mung, ki ga po večini označujejo kot zelena soja.

FiDeK ::
Meni se tisti kalčki zdijo zelo kisli...saj enake lahko dobiš v pločevinki v trgovini, mislim so v slanici namočeni.

c3p0 ::
Kislo (najbrž rižev kis), malenkost slano in malo sladko. Razmerje verjetno ni težko uganit.

figula ::

LoneWolf ::
Ni posebne skrivnosti. Sveže kalčke na hitro, 1 min, blanširaš v malo vode z dvema žlicama riževega kisa in žlico sladkorja, ohladiš in premešaš z malo svetle sojine omake. Nekateri dodajo še par kapljic sezamovega olja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28723 (22769) | dukedl |
» | Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24096 (21239) | Grumf |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17449 (15050) | Brane22 |
⊘ | meso je kul (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9446 (8331) | Gandalfar |
» | Mletje moke doma?Oddelek: Loža | 7612 (7282) | joze28 |