» »

Gojenje kalčkov

Gojenje kalčkov

turk1990 ::

Kaj ve kdo mogoče, v kaj namočijo kalčke v kitajski?

Tisto so namreč kalčki zelene soje. Zdej me pa zanima ali jih namočijo v slano vodo, kis ali kam?

energetik ::

A misliš v kaj namočijo za v solato ali za gojenje?

SkIDiver ::

Tukaj omenjajo samo vodo. Zelena soja pa naj bi bil dejansko fižol mung, ki ga po večini označujejo kot zelena soja.

turk1990 ::

Ne, kalčki v kitajski imajo poseben okus, in so tako socni, koda so namočeni v nekaj.

FiDeK ::

Meni se tisti kalčki zdijo zelo kisli...saj enake lahko dobiš v pločevinki v trgovini, mislim so v slanici namočeni.

c3p0 ::

Kislo (najbrž rižev kis), malenkost slano in malo sladko. Razmerje verjetno ni težko uganit.

figula ::

turk1990 je izjavil:

Ne, kalčki v kitajski imajo poseben okus, in so tako socni, koda so namočeni v nekaj.

se strinjam, najbolje bo, da najdemo lokal, kjer še kar obvladajo slovensko in jih lepo povprašamo, če bi nam izdali skrivnost ...

LoneWolf ::

Ni posebne skrivnosti. Sveže kalčke na hitro, 1 min, blanširaš v malo vode z dvema žlicama riževega kisa in žlico sladkorja, ohladiš in premešaš z malo svetle sojine omake. Nekateri dodajo še par kapljic sezamovega olja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11127318 (21364) dukedl
»

Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8323087 (20230) Grumf
»

Vok in stir-fry (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6716740 (14341) Brane22

meso je kul (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1078971 (7856) Gandalfar
»

Mletje moke doma?

Oddelek: Loža
167353 (7023) joze28

Več podobnih tem