Forum » Loža » Gojenje kalčkov
Gojenje kalčkov
turk1990 ::
Kaj ve kdo mogoče, v kaj namočijo kalčke v kitajski?
Tisto so namreč kalčki zelene soje. Zdej me pa zanima ali jih namočijo v slano vodo, kis ali kam?
Tisto so namreč kalčki zelene soje. Zdej me pa zanima ali jih namočijo v slano vodo, kis ali kam?
SkIDiver ::
Tukaj omenjajo samo vodo. Zelena soja pa naj bi bil dejansko fižol mung, ki ga po večini označujejo kot zelena soja.
FiDeK ::
Meni se tisti kalčki zdijo zelo kisli...saj enake lahko dobiš v pločevinki v trgovini, mislim so v slanici namočeni.
c3p0 ::
Kislo (najbrž rižev kis), malenkost slano in malo sladko. Razmerje verjetno ni težko uganit.
figula ::
LoneWolf ::
Ni posebne skrivnosti. Sveže kalčke na hitro, 1 min, blanširaš v malo vode z dvema žlicama riževega kisa in žlico sladkorja, ohladiš in premešaš z malo svetle sojine omake. Nekateri dodajo še par kapljic sezamovega olja.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30066 (24112) | dukedl |
| » | Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25414 (22557) | Grumf |
| » | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18164 (15765) | Brane22 |
| ⊘ | meso je kul (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9936 (8821) | Gandalfar |
| » | Mletje moke doma?Oddelek: Loža | 7837 (7507) | joze28 |