» »

Obnovitev podatkov na telefonu??

Obnovitev podatkov na telefonu??

kronos_10_ ::

Mam en problem in sicer mi je pred dnevi pokvaril touchscreen na moji nokii c7. Še zmeri je delal samo tipkat po njemu nisi upal.
Ker ga mam še v garanciji sem ga dal v garancijo s dodatno željo naj se podatkov na telefonu ne izbriše. Sam jih nisem upu shranit ker mi ekran mi je touch odpovedal. Danes dobim pismo od teleray-a da je telefon popravljen in da če želim obnovit podatke moram plačat. Torej so mi poslali predračun. Kar nisem mogel verjet ko sem pogledal končno ceno in sicer je bila 45 evru :S WTF..nemogoče :S
Torej mi zna kdo povedat kako obnoviti podatke?? Slike so glavne ker bi jih mew za spomin?? Obstaja kak program?
In še če ti tako izbrišejo celoten telefon ali si upravičen do povrnitev stroškov ki si jih zapravil za aplikacije? jaz sem kupil eno aplikacijo za 5 evru na ovi trgovini?
Hvala za pomoč!

ameba ::

Podatke bi si sam shranu s programom NOKIA OVI SUITE.

Pithlit ::

A v ovi trgovini aplikacije niso na voljo za ponovno namestitev brez da jih še enkrat plačuješ? Ker, če jih moraš za vsak reinstal plačat je to en hud nateg.

Drugo me pa zanima kaj ima servis za šarit po tvojih podatkih če je ekran crknil? So bili podatki na telefonu? Niso bili poškodovani preden si telefon odnesel na servis? Potem morajo podatki biti točno tam kjer si jih pustil. Če podatkov ni... jih pa, po mojem, komot tožiš (v skrajnem primeru).

Noben servis nima pravice samovoljno brisat kakršnihkoli uporabniških podatkov. Ever.
Life is as complicated as we make it...

Lonsarg ::

Brisat ne, je pa res, da ti podpišeš, da ne odgovarjajo za izgubo podatkov, ne vem zakaj ne berete kaj podpišete, ustni si se samo dogovoril, naj ti podatke rešijo, nisi se dogovoril, da bodo to naredili pod garancijo.
Zdaj, če so jih nalašč brisali so še zmeraj odgovorni. Sam zna pa biti(ali pa se bodo izgovarjali), da so tekom popravila opravili hard reset, da tako poteka popravilo.

Če ti ponujajo podatke, so pa pred tem posegom očitno tudi backup naredili, kar garancija ne vključuje, zato ti hočejo računati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Pithlit ::

Jah če so naredili backup pol nimajo kar računati obnove podatkov, ane? To je pol že majhno izssiljevanje "imamo tvoje podatke pa ti jih ne damo če ne plačaš". In ker gre za osebne stvari (kar slike definitivno so, pa še podatki iz imenika...) se zna še kdo zanimat za to.
Life is as complicated as we make it...

Lonsarg ::

Jah vsekakor so svinje, ampak lahko rečejo to, da z tem, ko jim je on rekel naj pazijo na podatke, je pri njih naročil dodatno storitev reševanja podatkov in zdaj so ga tudi obvestili, koliko ga bo ta storitev koštala.

Vsekakor se backup dela doma sam, preden na servis neseš, oziroma sproti, ker tako mobiteli, kot računalniki se kvarijo, včasih na tak način, da ti ne moreš sam sploh backupa narediti in te koštajo storitve, ki to naredijo zate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia 5800 XpressMusic (strani: 1 2 3 478 79 80 81 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4043366641 (6403) hoodaudrey
»

ohranitev disk (pokvarjena glava in vezje)

Oddelek: Strojna oprema
283654 (2939) Šimpanz
»

Nokia N900 novi FW!

Oddelek: Mobilne tehnologije
354897 (4149) koro13
»

Kolikokrat lahko uveljavim garancijo za telefon?

Oddelek: Pomoč in nasveti
124405 (3110) k4vz0024
»

Disk naenkrat crknil

Oddelek: Pomoč in nasveti
121143 (961) Highlag

Več podobnih tem