Forum » Kaj kupiti » Intel Vs.AMD kakšno je trenutno stanje->
Intel Vs.AMD kakšno je trenutno stanje->
ferdo ::
mene zanima predusem, če se je u vaših/naših glavah že slučajno spremenilo mnenje o intlu oz. AMDju.
Predusem, na tehnološkem področju, kako sta napredovala oz. nezadovala.
tema je namenjena predusem tistim, ki se nezavedajo kako pomembna je dandanes konkurenca, ko greš kupit svoj mlinček "procesor" .
zamislite si, da bi bilo na prodajnih policah samo eno ime.
vabljeni na debato.
Predusem, na tehnološkem področju, kako sta napredovala oz. nezadovala.
tema je namenjena predusem tistim, ki se nezavedajo kako pomembna je dandanes konkurenca, ko greš kupit svoj mlinček "procesor" .
zamislite si, da bi bilo na prodajnih policah samo eno ime.
vabljeni na debato.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.
- spremenil: ferdo ()
jRk0 ::
Well, jaz se vedno prisegam na amdja.
Je poceni, dovolj hiter, se lepo navija, maticne so kul pa vse...
Seveda je to predvsem za siroke mnozice ljudi. Ne morejo vsi dat 100k+ sit dajat za procesor samo za tistih par usivih tock vec v kakem benchmarku.
Sicer pa sem zdaj dva tedna delal na p4 1.7 in 1.6ghz in je ta stabilnost ki jo vsi omenjate cisto ista kot pr amdju...racunalo je dostikrat zastekalo in to so bli krivi winsi...
mogoce se kak virus;)
sicer pa je amd zadne case ostal malo v ozadju in tudi drag je postal. (2800+)
Je poceni, dovolj hiter, se lepo navija, maticne so kul pa vse...
Seveda je to predvsem za siroke mnozice ljudi. Ne morejo vsi dat 100k+ sit dajat za procesor samo za tistih par usivih tock vec v kakem benchmarku.
Sicer pa sem zdaj dva tedna delal na p4 1.7 in 1.6ghz in je ta stabilnost ki jo vsi omenjate cisto ista kot pr amdju...racunalo je dostikrat zastekalo in to so bli krivi winsi...
mogoce se kak virus;)
sicer pa je amd zadne case ostal malo v ozadju in tudi drag je postal. (2800+)
You fuck up once, you loose two teeth.
Aspirinix ::
No lepo,
sam uporabljam Intele v kar konkretnem števulu in moram reči da štekajo konkretno (odvisno od položaja sonca, lune in ostalih planetov ). Od P2 do P4 (120 do 2k). Vglavnem se mi zdi, da je vse odvisno od Polken in tega kako maš porihtano mašinko. Najbolj me moti slaba stabilnost pri video obdelavi. Ne vem kako jo izboljšati. Ma kdo idejo?
Sem probal vse drugo dol vrći razen nujnih (W98SE, AdobePremiere,gonilniki in nič drugo) pa še vedno šteka.
Razmišljam pa, da bi presedlal na AMD (vsaj za osebno rabo). Ka mi lahko priporočite kako kombinacijo plate in proca?
sam uporabljam Intele v kar konkretnem števulu in moram reči da štekajo konkretno (odvisno od položaja sonca, lune in ostalih planetov ). Od P2 do P4 (120 do 2k). Vglavnem se mi zdi, da je vse odvisno od Polken in tega kako maš porihtano mašinko. Najbolj me moti slaba stabilnost pri video obdelavi. Ne vem kako jo izboljšati. Ma kdo idejo?
Sem probal vse drugo dol vrći razen nujnih (W98SE, AdobePremiere,gonilniki in nič drugo) pa še vedno šteka.
Razmišljam pa, da bi presedlal na AMD (vsaj za osebno rabo). Ka mi lahko priporočite kako kombinacijo plate in proca?
bi mogu več povedat, glavno pa kolk si finančno sposoben:)
jzt ti bi svetoval Epox 8RDA+ = 35K SITin po želji Athlon
imaš tudi test, ki ga je naredu morphling1 ko opisuje trenutno aktualne mameplate.
ta plošča ti ponuja največ za ta denar, imaš pa velko izbiro pod 30.000,ooSIT
jzt ti bi svetoval Epox 8RDA+ = 35K SITin po želji Athlon
imaš tudi test, ki ga je naredu morphling1 ko opisuje trenutno aktualne mameplate.
ta plošča ti ponuja največ za ta denar, imaš pa velko izbiro pod 30.000,ooSIT
wishmaster ::
jaz vedno uporabljam intelove procesorje.Inteli se manj grejejo.Jaz mam na procesurju največ 39 stopinj.(intel celeron 1300).Lansko leto sem za spremembo uporabljal amdja,temp na njem je bila 50-60 stopinj.
Amd bi bil za mene čist vredu če se ne bi tak grel.Za navijat so res boljši-naviješ ga za več.Sam se vedno sprašujem kaj majo od tega da navijejo procesor za 50%..Res je da je boljš občutek da vidiš namesto 1300 MHZ 2Mhz.Na konc maš pa fajn občutek da moraš dat 30 k za nov procesor.
Doma še mam PowerPC računalnik (133 MHZ,64 mbRAMA,4 mb grafično kartico.).Na tem računalniku lahko tekoče gledma DIVXE.Me zanima kdo jiih lahk gleda na 133 MHZ pentiumu ali AMDju.
Amd bi bil za mene čist vredu če se ne bi tak grel.Za navijat so res boljši-naviješ ga za več.Sam se vedno sprašujem kaj majo od tega da navijejo procesor za 50%..Res je da je boljš občutek da vidiš namesto 1300 MHZ 2Mhz.Na konc maš pa fajn občutek da moraš dat 30 k za nov procesor.
Doma še mam PowerPC računalnik (133 MHZ,64 mbRAMA,4 mb grafično kartico.).Na tem računalniku lahko tekoče gledma DIVXE.Me zanima kdo jiih lahk gleda na 133 MHZ pentiumu ali AMDju.
Zheegec ::
...Na žalost ima XP2400+ na enem Volcanotu ali pa Zalmanu (torej srednji razred hlajenja ) okoli 40C, tako da kar sanjaj o Celeronu :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
danielka84 ::
Intel P4 3.06 pa 60 stopinj
AMD rox! ; novi p4 se bolj grejejo od AMDja, tak da mi ne govorit da se AMdji pregrevajo. za hitrosti/zmogljivosti pa poglej kaksne teste po netu. ... pol ti bo pa vse jasno kaj se splaca kupit
lp
AMD rox! ; novi p4 se bolj grejejo od AMDja, tak da mi ne govorit da se AMdji pregrevajo. za hitrosti/zmogljivosti pa poglej kaksne teste po netu. ... pol ti bo pa vse jasno kaj se splaca kupit
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danielka84 ()
.Jaz mam celerona 1300 pa mam navaden ventilator za ta proc,pa mi temp nikdrar ne pride do 40 stopinj.Pr amdju pa obesiš zravn "zmrzovalno skrinjo" pa ne boš nikdar mel 40 stopinj.Edin pr vodnem hlajenju maš lahk pr amdju manj kot 40 stopinj.
Ripper,pr intelu in amdju skoraj ni večjih razlik.Primerji pa ta dva 2 ghz procesorja z PowerPC in alpha procesorji,Pa boš pol videl kak klump je amd in pentium v primerjavi z powerpcji in alpha procesorji.
TESTI SO SAMA TEORIJA IN NIČ DRUGA,PRAKSA JE PA DRUGO
Ripper,pr intelu in amdju skoraj ni večjih razlik.Primerji pa ta dva 2 ghz procesorja z PowerPC in alpha procesorji,Pa boš pol videl kak klump je amd in pentium v primerjavi z powerpcji in alpha procesorji.
TESTI SO SAMA TEORIJA IN NIČ DRUGA,PRAKSA JE PA DRUGO
Switch ::
Če bo šlo tako naprej, bo Intel postal cenejši od AMDja, pri high-end računalnikih pa je že sedaj tako. Moje mnenje je, da je Intelov računalnik bolj zanesljiva naložba.
kockish ::
Razlika med axp 2400+ in p4 2400 je v italiji okoli 6k sit... Je kdo za amdja?
Res pa je, da ce bi sel na manj mhz bi vzel amdja.
Ce mi pa kdo rece "ja, ampak plate so pri intelu drazje", pa naj veselo kupi amdja. Zame so intelovi chipseti glavni razlog za p4. nforce2 je malo popravil situacijo, ampak raje dam nekaj jurjev vec in si kupim posteno masino.
Res pa je, da ce bi sel na manj mhz bi vzel amdja.
Ce mi pa kdo rece "ja, ampak plate so pri intelu drazje", pa naj veselo kupi amdja. Zame so intelovi chipseti glavni razlog za p4. nforce2 je malo popravil situacijo, ampak raje dam nekaj jurjev vec in si kupim posteno masino.
MI_KO ::
Intel dobra naložba my ass! (Sorry!)
Zakaj bi bil Intel boljša naložba, ko pa je treba za vsako novo generacijo procesorjev novo plato kupit. Za prihodnost je bila Amd boljša naložba, saj že od durona isto podnožje šibajo!
Kaj se sekirašzaradi temperature, saj pa nena sediš na Athlonu, življenska doba pa bo itak presegla aktualnost! Celeron pa normalno da se malo greje, če pa dela na ravni Athlona na dopustu!
Edino kar me na Athlonu moti so DECIBELI! (Zdaj sem se spomno, da moram it po zalmana!)
Zakaj bi bil Intel boljša naložba, ko pa je treba za vsako novo generacijo procesorjev novo plato kupit. Za prihodnost je bila Amd boljša naložba, saj že od durona isto podnožje šibajo!
Kaj se sekirašzaradi temperature, saj pa nena sediš na Athlonu, življenska doba pa bo itak presegla aktualnost! Celeron pa normalno da se malo greje, če pa dela na ravni Athlona na dopustu!
Edino kar me na Athlonu moti so DECIBELI! (Zdaj sem se spomno, da moram it po zalmana!)
Mi lahko nekdo razlozi v cem pr vragu je razlika al ma procesor 40 al 60 stopinj??
ne mi rect, da zaj v glasnosti hladilnika, ker si lahko pr obojih naredis cisto tihi sistem (ali glasen! -> sem delal za p4 1.7 ki je bil glasn ko hudic...)
pr obojnih stopinjah so vsi procesori stabilni, vse dela, nic ne steka!!
kje pr vragu je razlika?!?!?!
pa ne mi tudi rect, da ti bo zaj tisti proc sobo bolj grel:)) pozimi to itak pride prav, poleti pa je vroce v vsakem primeru...
se vedno ne razumem, kaj mate eni za neke finte, kolko stopinj ma proc?:)
ne mi rect, da zaj v glasnosti hladilnika, ker si lahko pr obojih naredis cisto tihi sistem (ali glasen! -> sem delal za p4 1.7 ki je bil glasn ko hudic...)
pr obojnih stopinjah so vsi procesori stabilni, vse dela, nic ne steka!!
kje pr vragu je razlika?!?!?!
pa ne mi tudi rect, da ti bo zaj tisti proc sobo bolj grel:)) pozimi to itak pride prav, poleti pa je vroce v vsakem primeru...
se vedno ne razumem, kaj mate eni za neke finte, kolko stopinj ma proc?:)
Temp ni tak nedolžna v računalniku kot nekateri menijo.
Maš amdjov proceso ki se greje 60 stopinj,kakšmo grafično ki se dobro greje,disk pa se to že kar dobro pozna.Na koncu ti bo računalnik hladil vroč zrakPol pa pišejo na forumu da jim šteka računalnik in obsojajo winse.
Računalnik ni za to da ti bo grel prostor.(vsaj za mene)
Pr men je temp proc. 38 stopinj,v ohišju 36 in v prostoru 23 stopinj.Na disku WD 80 gb mam 31 stopinj,grafična voodoo 5 pa 34 stopinj.Pr amdju bi imela enkrat več.Med amdji in inteli sploh ni razlike Razlika je v ceni in temperaturi.Delata pa oba isto stvar v računalniku in sta enako stabilna.Čez nekaj let bomo doma tak potreboval tekoči dušik da bomo lahk hladil procesorje.
Maš amdjov proceso ki se greje 60 stopinj,kakšmo grafično ki se dobro greje,disk pa se to že kar dobro pozna.Na koncu ti bo računalnik hladil vroč zrakPol pa pišejo na forumu da jim šteka računalnik in obsojajo winse.
Računalnik ni za to da ti bo grel prostor.(vsaj za mene)
Pr men je temp proc. 38 stopinj,v ohišju 36 in v prostoru 23 stopinj.Na disku WD 80 gb mam 31 stopinj,grafična voodoo 5 pa 34 stopinj.Pr amdju bi imela enkrat več.Med amdji in inteli sploh ni razlike Razlika je v ceni in temperaturi.Delata pa oba isto stvar v računalniku in sta enako stabilna.Čez nekaj let bomo doma tak potreboval tekoči dušik da bomo lahk hladil procesorje.
dr.J ::
V zadnjih tednih sem stestiral XP2400+ @ Asus A7V8X in pa P4/533 na Epox 4PEA+, in sicer glede računskih zmožnosti, kar me pač zanima. XP 2400+ je enostavno povozil Intela.
2 min 41s : 3 min 24s = AMD : Intel
(lower is better )
Zadevi sta tekli pod Linuxom cca 10 dni brez najmanjših težav pri 100% obremenjenem CPU.
Glede gretja pa je Intel še vedno v veliki prednosti, posledično je tudi hlajenje bistveno tišje.
2 min 41s : 3 min 24s = AMD : Intel
(lower is better )
Zadevi sta tekli pod Linuxom cca 10 dni brez najmanjših težav pri 100% obremenjenem CPU.
Glede gretja pa je Intel še vedno v veliki prednosti, posledično je tudi hlajenje bistveno tišje.
monster-x ::
dr. J, sam če bi testiral intela na kaki asuski al pa gigabyte-ki bi bil tud rezultat mal bolši pomoje
ma bluzite.
jaz tocno vem kdaj je kriva temp. proca za nestabilnosti sistema in kdaj winsi...
moj proc je cisto normalno topel in ce mas se vsaj malo prevetreno kisto ti noben amd ne bo stekal! sploh nenaviti.
ni problem v procesorju in temp. njega, ampak v cloveku ki ga ma!
ce mas malo pojma o rac. bos mel lepo prevetreno ohisje, kablovje™ zrihtano lepo in vse bo delalo kot je treba.
pa ce ma proc 50 stopinj al 20...
jaz tocno vem kdaj je kriva temp. proca za nestabilnosti sistema in kdaj winsi...
moj proc je cisto normalno topel in ce mas se vsaj malo prevetreno kisto ti noben amd ne bo stekal! sploh nenaviti.
ni problem v procesorju in temp. njega, ampak v cloveku ki ga ma!
ce mas malo pojma o rac. bos mel lepo prevetreno ohisje, kablovje™ zrihtano lepo in vse bo delalo kot je treba.
pa ce ma proc 50 stopinj al 20...
Aspirinix ::
Jrko, sprašuješ o pomenu temperature: No, takole:
ko se temperatura polprevodnika ali katere druge snovi (vzamimo polprevodnik=Si) zviša temperatura se njegova prevodnost močno spreminja. Zato je v glavnem posledica upad sposobnosti normalnega izvajanja računskih operacij, ker so vsa krmilna vrata uglašena na določeno napetost, ki je seveda sedaj ni (če je T previsoka). Tako sistem postane nestabilen in celo frizne. Lahko pa se zgodi še več, proc umre zaradi visoke vročine in pomanjkanja obkladkov (beri hladilnika).
ko se temperatura polprevodnika ali katere druge snovi (vzamimo polprevodnik=Si) zviša temperatura se njegova prevodnost močno spreminja. Zato je v glavnem posledica upad sposobnosti normalnega izvajanja računskih operacij, ker so vsa krmilna vrata uglašena na določeno napetost, ki je seveda sedaj ni (če je T previsoka). Tako sistem postane nestabilen in celo frizne. Lahko pa se zgodi še več, proc umre zaradi visoke vročine in pomanjkanja obkladkov (beri hladilnika).
Ne, pač pa en program za molekulsko modeliranje. Zadeva je v glavnem odvisna od MHz, pa skoraj nič od vrste pomnilnika ali čipseta na plati.
Spajky ::
Ma jest ne vem, kaj se sploh dajete, ker je /strojna/ stabilnost enostavno odvisna od srečne roke pri kombinaciji komponent; winsi so itak pesem za sebe; kar se pa tiče hladilnikov, jest ne vem kaj ste vsi poblesavili za tem dragim Zalmanom, greš v elektro trgovino in nabaviš kaj takega kot imam jaz v garaži :-) pa je, he he.., Tualatin pa dela tudi še pri 87°C normalno-merjeno z interne diode... , pa tudi imam plato za 4 generacije procov /MSI IntelBX/ Slot1..long live.. :-) nič ni tako kot je bilo še včeraj...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
krucymucy ::
Plate oz. chipset-i za AMD-je so čist kul! Via-i ne morem očitat osebno nič ker mi je doslej se vse delalo bp! od KT133 pa do KT400 nobenih problemov ...
sidney ::
jajaja... Spet smo tle . Jes sm se skoz za INTEL.
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
Aua, prevodnost silicija se začne spreminjati pri okoli 80C, kritična za Throughbreda je 85C. Ne vem, kje najdete takšne. Sem lepo napisal; Throughbred B z srednje dobrim hlajenjem dosega 40C, z dobrim (zračnim) pa okoli 35C, z vodnim pa še manj. Če pa govorimo o ThroughbredA ali pa Palomino mi pa kar povejte, samo dejstvo je, da se XP2400+ in pa do XP2800+ malo grejejo, P4 3.06Ghz se pa FAJN greje, tako da kar začnite razmišljati o prihodnosti Mhz nabijanja, razen če ste navdušeni nad tekočim dušikom Problema plat za AMD že od KT333 naprej definitivno ni, sedaj pa sploh ne (nForce2). Intel my ass.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ALIEN3001, zadnjič enkrat si se zanimal za hlajenje XP2400+. Če ga imaš, kolikšne so temperature in na kateri plati?
alien3001: to si prfektno napisu!
odkar je pršu duron/Athlon imamo še vedno isto podnožje na platah.
Mislim pa da dobro veste kako je pr Intlu.
so ljudje kupovali P4 1.6GHz ni dolgo trajalo in so blili u riti, kr njihova plata ni bila kompatibilna za bodoče P4 procesorje.. "to je čist navaden primer" ki pokaže da z vsako generacijo procesorja rabiš novo plato.
odkar je pršu duron/Athlon imamo še vedno isto podnožje na platah.
Mislim pa da dobro veste kako je pr Intlu.
so ljudje kupovali P4 1.6GHz ni dolgo trajalo in so blili u riti, kr njihova plata ni bila kompatibilna za bodoče P4 procesorje.. "to je čist navaden primer" ki pokaže da z vsako generacijo procesorja rabiš novo plato.
Dobim 26. decembra (čez 2 dneva). Samo kolikor vidim po netu teste in kaj drugi ljudje govorijo (1 moj sošolc ma XP2400+), bi moral z Volcano 7+ na 4000Rpm met okol 43C.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delovna temperatura procesorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4740 (2882) | kitara8 |
» | Procesorske vojne je konec (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 5140 (5140) | ||_^_|| |
» | Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6306 (5423) | frenk |
» | AMD vs Intel (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 6856 (5469) | Zheegec |
» | Intel ali AMD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5391 (4348) | batiushka |