Forbes - Evropska komisija je prižgala zeleno luč za WD-jev marca napovedani prevzem podjetja Hitachi GST. Potem ko so ameriške protimonopolne inštitucije prevzem že odobrile, je WD s tem preskočil še zadnjo pomembno oviro. Za Hitachi GST bodo odšteli 4,3 milijarde dolarjev, prodati pa bodo morali nekaj delov podjetja, da bodo preprečili previsoko koncentracijo.
Evropska komisija je namreč zahtevala, da WD proda nekaj ključnih proizvodnih kapacitet za 3,5-palčne trde diske skupaj z intelektualno lastnino in zaposlenimi. Neuradno pravijo, da bo prodana Hitachijeva tovarna na Kitajskem, ni pa jasno, kdo bo kupec. Prevzem bo namreč močno konsolidiral trg trdih diskov. Poleg novega WD-ja, ki bo po prevzemu Hitachija obvladoval polovico trga, bosta pomembna igralca le še Seagate s 40 odstotki (ki je prevzel Samsung) in Toshiba (ki je prevzela Fujitsu) s preostankom. To sta tudi edina verjetna kupca za kitajsko tovarno, pri čemer ne gre pozabiti, da Toshiba večidel proizvaja 2,5-palčne diske. Vse skupaj je za WD precejšen problem, saj bi zaradi poplav na Tajskem vsako neprizadeto tovarno še kako potrebovali.
Prihodnje leto bomo torej imeli le tri velike proizvajalce trdih diskov. Ime Hitachi pa bo počasi izginilo iz našega besednjaka, saj se bo novo podjetje še vedno imenovalo le Western Digital.
Kaj če bi kdo prevzel, še tisto firmo z motorčki za diske, ali pa postavil kje alternativno
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Uporabljam še vedno Hitachi 320 GB HDD že od konca 2007 ,pa sem ZELO zsdovoljen z njim ,glede na to da ni znamka ,ki naj bi imela dober renome pri HDD. Če bo WD prevzel in bo tako tih.. ,pol vzamem njihovega,ko bom menjal konfiguracijo. ;)
Diski tihi/glasni? A to imate brezventilatorske masine ali kaj, da se porajta? Ce bi bil disk edina stvar, ki se slisi, se ne bi pritozeval. Pa je ponavadi ventilator (tudi pri laptopih) tisti, ki je glasnejsi, da kaksnega hladilnika, ce je ravno blizu, niti ne omenjamo.
Če najmanj 5 ventilatorjev ne brni na moji mašini, sem resno zaskrbljen
V predzadnjem stavku manjka ena beseda. :D Drugače pa upam, da se čimprej reši situcija s poplavami in da cene čimprej zlezejo nazaj. Dokler mi disk dela in je poceni me ne zanima kaj gor piše.
Tele poplave in zvišanje cen so prav dobrodelne za moj spomin, poleg praznega 200GB diska v usmerjevalniku sem se spomnil, da doma ležita nekje vsaj še dva (nikoli rabljena rezervna) WD320GB diska, samo še najti ju moram
žalost, da večje ni. Konkurence med sabo ne bo več, kvaliteta diskov bo pa strmo padla, ker teli zahodnjaki lih ne delajo diske za življensko dobo. Novica, da je Samsungov oddelek trdih diskov v lasti Seagate, me pa zelo skrbi. Seagate crkuje kot za stavo, a zdj to pomen, da je samsung disk = seagate disk
Seagate crkuje kot za stavo, a zdj to pomen, da je samsung disk = seagate disk ;((
Kako to mislis seagate crkuje? Nic bolj kot WD, celo precej manj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vrtečih-trdih-diskov proizvajalci se konsolidirajo, proizvajalci SSD pa rastejo kot gobe po dežju... Se vam še ni posvetilo? Biznis HDDjev je v zatonu. Poplave so bile samo izgovor za porast cen (trgovski seveda).
Money will say more in one moment than
the most eloquent lover can in years.