Forum » Znanost in tehnologija » mocna nocna razsvetljava
mocna nocna razsvetljava
Alen T 1978 ::
Koliko mocno, predvidevam da led diodo ali kaj svetilnejsega, bi potreboval, da bi recimo razsvetlil ponoci neko tako veliko obmocje kot je za primer mesto Vransko in okolica (med surrounding hribi). 10.000 WATTna ledica bi bila dovolj mocna?
No pac zanima me kolk moci bi potreboval za to in kje to hipoteticno kupit oziroma se cena komponent ki bi jih pitreboval. Cas razsvetljave bi bil pa dolg recimo samo 1 sekundo. Torej tudi glede napajanja me zanima. Predvidevam pa da to ni nek kunst.
No pac zanima me kolk moci bi potreboval za to in kje to hipoteticno kupit oziroma se cena komponent ki bi jih pitreboval. Cas razsvetljave bi bil pa dolg recimo samo 1 sekundo. Torej tudi glede napajanja me zanima. Predvidevam pa da to ni nek kunst.
- zaklenilo: zee ()
zee ::
IMO 10 kW LED dioda ne obstaja. Vsaj za civiliste ne.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
No. Res sem tako vprasal. V bistvu me zanima s cim v korelaciji z wattazo.
Pa saj lahko zimproviziras.
Pa saj lahko zimproviziras.
nič ne rabim jaz to. samo zanima me, koliko energije bi potreboval da bi tako velik okoliš razsvetljil. haha, da bi jih razsvetljil. ne, tko, zdi se mi dobra ideja za vandalizem, če se že gremo kaj počet v brezdelju. da bi tko ponoč preplašil ptiče in živali in v luft spustil celo okolico. lahko bi še kombiniral eno ful hudo močno sireno. tak kratek pisk. in pol bi se moral zagovarjat pred policijo. rekel bi jim, da se mdobil idejo v mali in vleiki žlici za obuvanje na nebu. rekel bi jim, da se mse vprašal,m da niso to ledice. a l smo res v matrici. al imamo vsi med zlobnimi drevesi halucinacije. al nas pa muhice zajebavajo. ne vem, jaz sveta ne vidim v redu. po poročilih kar naprej težijo in se kolejo. uni pa za res se kolejo. eni ovako drugi onako. itd. itd.
veš, to je svet abstrakcij. vsi vse vejo ampak vsi se delasjo debile. če še nisi poazil. ah, o čem jaz. ah, o čem pa ti?
un ma za res za foro krvav povšter un pa belega z črnimi fleki. ah, o čem to vsi?
no, čak, da ne zaiden z rdeče niti pogovora. veš ali me zaj*? zakaj sprašuješ stvari ki se te ne tičejo? jaz sem enostavno vprašal koliko energije bi potreboval da bi razsvetlil tako velik prostor. ter kako razsvetljavo bi to potreboval. scveče najbrž ne, ne? no............ in ti < -? koji si sad ti men? a si ti ribica? al si ptič? al si highly intelligent society parter? sipa? nosek v obliki sipe? zakaj se reče šipa? ... ja lej v kaj me siliš. da govorim o tem kam ti ciljaš.
joj, jaz bom spet popizdil. in boš spet zaprl temo. ja pejd v kurac-! ne?
ja pa dejansko imamo google! HAHA fak pa res je. c-c-c. in vi delate sizifivobivogolubdolenc brezdelje. ja pa dej ne. sej, ko te jebe. a ne? ...
pizda, kako je možno, da je samo en leonardo da vin čy bil? kaj, a ostali pa navijajo zanj? kot šport? a dej no.
veš, to je svet abstrakcij. vsi vse vejo ampak vsi se delasjo debile. če še nisi poazil. ah, o čem jaz. ah, o čem pa ti?
un ma za res za foro krvav povšter un pa belega z črnimi fleki. ah, o čem to vsi?
no, čak, da ne zaiden z rdeče niti pogovora. veš ali me zaj*? zakaj sprašuješ stvari ki se te ne tičejo? jaz sem enostavno vprašal koliko energije bi potreboval da bi razsvetlil tako velik prostor. ter kako razsvetljavo bi to potreboval. scveče najbrž ne, ne? no............ in ti < -? koji si sad ti men? a si ti ribica? al si ptič? al si highly intelligent society parter? sipa? nosek v obliki sipe? zakaj se reče šipa? ... ja lej v kaj me siliš. da govorim o tem kam ti ciljaš.
joj, jaz bom spet popizdil. in boš spet zaprl temo. ja pejd v kurac-! ne?
ja pa dejansko imamo google! HAHA fak pa res je. c-c-c. in vi delate sizifivobivogolubdolenc brezdelje. ja pa dej ne. sej, ko te jebe. a ne? ...
pizda, kako je možno, da je samo en leonardo da vin čy bil? kaj, a ostali pa navijajo zanj? kot šport? a dej no.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alen T 1978 ()
MadMax ::
Na kakšnih substancah si tokrat?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
francek1 ::
Ijus, odgovor na tvoje vprasanje bos izvedel v najblizji psihiatricni ustanovi...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
zee ::
Zaklepam.
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wrestlingOddelek: Loža | 4474 (2588) | first_line |
» | Električni avto z najhitrejšim pospeškom na svetu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 29695 (27214) | vorantz |
» | Nacrt popolnega mesta (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7384 (5444) | jzgorisek |
» | Poselitev morja !? Načini bivanja v prihodnosti ... (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 8731 (6854) | Matev |
» | Bi (Star Trek) replikator pripeljal do (socialne) singularnosti? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 4318 (3413) | Thomas |