» »

Pomoč pri Microsoft SQL Server 2008

Pomoč pri Microsoft SQL Server 2008

Dahakka ::

Pozdravljeni.

Pišem vam, ker imam problem z Microsoftovim serverjem in sicer nevem točno kako se konfigurira določeno stvar za katero tudi sam nevem o čem se gre točno. Zaveda je taka. Dobil sem cms sistem, backup baze in dokumentacijo. Postaviti moram spletno stran, predlogo in sprogramirano je že vse, samo dizajn moram vkomponirat v cms sistem. Instaliral sem si MS SQL Server 2008, poštimal bazo, tako da to dela.

Imam pa sledeč problem. Dostop do aplikacije naj bi bil preko brskalnika z linkom localhost[slash]ime_aplikacije, vendar z obiskom te strani dobim ven samo prazno belo stran, brez kakšnega javljanja errorja ali kaj podobnega. source kodo aplikacije sem dal v root folder glede na nastavitve ms sql serverja. nevem kje naj bi bil problem. Mogoče je tole napisano malo nerazumevajoče, samo sam nekih izkušenj s serverji nimam, to sem delal po nekih tutorialih, vendar zadeva še vedno ne dela. V ta root folder(root = C:\Program files\MS SQL Server 2008\) sem kot test dodal tudi neko čist preprosto html stran, in do nje dostopal tako: localhost[slash]testhtml.html vendar sem tudi tukaj dobil prazno stran v brskalniku. Požarni zid imam izklopljen. Aplikacija je napisana v asp .net.

Mogoče kdo ve kaj moram skonfigurirati oz ve kakšen vodič, kjer bi lahko svojo aplikacijo pripeljal do tega, da bi jo lahko poganjal preko brskalnika na naslovu: localhost[slash]ime_aplikacije?

Lep pozdarv vsem

PS: linki v tej temi so napisani malo čudno, samo drugače nisem mogel teme poslati.

videc ::

Kaj ko bi pomislil, da SQL strežnik ni enako spletnemu strežniku? Namesti si IIS in naredi nov "site" ter tja dodaj spletne strani za aplikacijo.
Na SQL imaš samo bazo, aplikacijo obesiš na spletni strežnik (IIS ali apache ali katerikoli že).
IIS je ponavadi v mapi Inetpub (če me spomin ne vara) drugače pa poglej dokumentacijo in pa preberi si kaj o spletnih storitvah, IIS (web) strežniku itd.

Dahakka ::

Videc, najlepša ti hvala za odgovor! Razjasnil si mi veliko stvari. Priznam, nevem veliko o microsoftovih zadevah in prvič delam z njimi. Zavedel me je ime strežnika, saj ji je ime "MS SQL Server" in sem predvideval, da je to dejansko server. Ker z microsoftove uradne spletne strani sem potegnil karnekaj datotek in sicer: bazo, neko oroje za upravljanje z bazo ter še eno datoteko z imenom MS SQL Server.

O IIS-ju sem nekaj bral učeraj. Sam imam neko mapo v računalniku v direktoriju: C:\Program files\IIS\Microsoft web deploy\ in nato tukaj nekaj map, direktorijev in zaganjalno datoteko msdeploy.exe. Torej to naj bi bil ta IIS o katerem govoriš ali sem zgrešil? Bi mogoče lahko na kratko povedal kaj moram narediti, da bo zadeva delovala? oziroma če daš kakšen link do tutoriala ali kaj podobnega.

Hvala ti še enkrat!

Ziga Dolhar ::

Start -> Administrative Tools -> Internet information services.

Če tega ni, pojdi v Add/Remove programs (oz. ustrezno na novejših Windows) ter inštaliraj IIS.
https://dolhar.si/

videc ::

IIS je Internet Information Server, Microsoftov spletni strežnik. Apache je primer spletnega strežnika, le da odprte kode. Predlagal bi ti, da se še malo izobraziš glede vseh stvari, ker tvoja vprašanja kažejo bolj slabo sliko oziroma znanje.
SQL Server je strežnik za bazo, tako kot npr. MySQL ali Oracle.
Čeprav predvidevam, da boš ti dobil kaj € za tole postavitev...
Namesti IIS strežnik (opis zgoraj => Ziga Dolhar), ustvari novo spletno mesto (site) ali uporabi default site, skopiraj aplikacijo tja, kamor boš nastavil pot za spletno mesto in preveri, če se ti prikaže spletna stran. V nasprotnem primeru pobrskaj po dokumentaciji za IIS. ;)

Dahakka ::

rešu zadevo, hvala obema za pomoč :)

Cvele2011 ::

Pozdravljeni,

imam vprašanje in namreč ali kdo pozna kako finto da pohitrim dostop do MS SQL Express 2008 R2!?
Namreč imam problem, da se mi preko interneta izvajajo preračunavanja in zna včasih trajati...
Počasni so tudi nekateri view-i kjer uporabljam "case when"

L.p.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322244465 (19130) miko22
»

Microsoft izdal brezplačni WebMatrix

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
126291 (4736) CaqKa
»

Kaj vse je potrebno znati za IT administartorja streznikov?

Oddelek: Strojna oprema
122216 (1670) ToniT
»

OleDb in visual studio .net

Oddelek: Programiranje
162174 (1953) Kovalchuk
»

apache+[kater sistem baz]

Oddelek: Programiranje
121611 (1460) Loki

Več podobnih tem