» »

Apple prenovil macbooke pro

1
2
3 4

mr1two ::

Kako je zdej z japki, a majo sandy bridge noter al ne še?
Kupim ga takoj, ko bodo cene podobne kot v ameriki. Tam je to ogromna vrednost za denar, tu pač ne. Žalostno.
EDIT: sem mal pobrskal, v bistvu imajo že celo leto sandije gor. OK, ampak kot "računalnikarja" me tu pa tam zanimajo oznake proca, pa nisem našel na njihovih apple trgovinah ali gre za stari i3 ali novi.. oh well :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mr1two ()

xerror ::

Ne uporabljajo i3, ampak i5 in i7

dmwajtjt ::

IceIceBaby je izjavil:

Kako je pa z glasnostjo pri tem samsungu? Je ventilator med "pisarniškim" delom vklopljen?

glih včeraj sem o tem bral. NE¨! ni,

razen pri veliki obremenitvah, npr. med testiranjem, igrami itd

icko ::

Pihh, še sips matrike nima. A ni japka kao grafika pa to. Sicer pa sploh noben laptop nima več spodobnega ekrana, šajnasti vajoti in tošibe...eeeh. Človek mora imet res pc gajbo za slike porihtat.
lp

driver_x ::

Kupiš tisto, za kar misliš, da ti najbolje ustreza. Ni pa vse v specifikacijah, to vemo tisti, ki smo ddejansko probali več različnih stvari. Pri Applu pa imam občutek, da ima vsako stvar narejano z določenim namenom. Nekaterim to pride prav, drugi tega ne opazijo. Tudi Mac ni idealen, vendar, ko na koncu sešteješ vse te malenkosti, ki jih drugi nimajo, prideš do zaključka, da njegova cena ni tako pretirana. Sicer pa vsakemu svoje, saj tudi BMW-ja ne vozijo vsi.

detroit ::

spet se fajtamo ko se gre za gnila jabuka:D

moja punca ma g4 že 7. leto vse dela bp, ji za rd kupim macbook pro in že kot nov ne dela ker se ne polni... Ima svega tudi v svetu jabuk. Sicer pa HPja ne taknem več tudi sam, ki spadam pod mac-"haterje":D
Skero

McGregorSL ::

Tisti, ki vedo kaj sestavljajo rač. vejo da je apple nateg. Ostalim pa je vseeno kakšna je cena samo, da je lep. Osebno ne bi kupil maca zaradi cene in zaradi macOSx, razen če bi dodatno naložil windowsw 7 na maca (in izbrisal macOS). Pa cena bi morala past kar precej.:)

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

Jaz bi tudi imel lamborghinija (da ni vedno ferrari :)) s kakšnim majhnim motorjem.
Pa cena bi morala past kar precej.:)

IceIceBaby ::

Bili, bili, le reklo se jim je malo drugače.


Kako že? Če ciljaš na powerbooke potem je treba 3 generacije nazaj, da prideš do plastičnega modela.

driver_x ::

CoolBits: Lamborghini je totalno precenjen in je samo za šminkerje. Dam pa raje 10x manj za Golfa! Tisti, ki imamo Golfe že vemo, da je Golf boljši. Pa Lamborghini sploh nima dizlov! Halo!

CoolBits ::

Ja dizel mora nujno bit, sploh za v nedeljo k maši.

kotnikd3 ::

detroit je izjavil:

moja punca ma g4 že 7. leto vse dela bp, ji za rd kupim macbook pro in že kot nov ne dela ker se ne polni...

si že slišal za garancijo?

FastWIND ::

A slovenci res ne znamo drugega kot se delit na:

- uporabnike PC jev in aplov
- partizane in domobrance
- leve in desne
- itd...

Naj ma vsak kar hoče napiše svoje izkušnje z omenjeno napravo in ne pljuva po drugem sploh če s tem drugim ni imel izkušnje.

Ima smisel komentairat kako teče win 7 na hp ju ali os X na novem macproju če nimam ne enega ne drugega in verjamem, da velika večina, ki pljuva po enem ali drugem obojega ni imela možnosti preizkusti?!

BlueRunner ::

Heh, vsak uč ima svoga malarja in vsakdo ima svoje potrebe oziroma prioritete. Jaz recimo dam 80% teže zaslonu, 15% teže pa procesorju. Ironija zgodbe je, da ima Apple dejansko najcenejši model, ki sploh izpolnjuje moje kriterije. Go figure...

Sicer pa konkretno: 15" 16:10 zaslon z vertikalo najmanj 1000px. Torej 1680x1050 ali 1920x1600. Zaslon mora imeti premaz proti odsevu. Procesor iz Sandy Bridge generacije. Če tega ni, se ne pogovarjam. Po geizhals-u je najcenejši non-apple prenosnik, ki ustreza tem kriteriju, ... "ga ni".

Kaj to potem pomeni zame? 2k€ prenosnik, ki je menda precenjen, ali pa preprosto ostanem brez prenosnika, ki bi sploh imel zaslon, ki si ga želim imeti.

Ironija zgodbe pa je skrita v temu, da so še dve leti nazaj bili pri vseh proizvajalcih na voljo C2D prenosniki z 16:10 zasloni in premazom. Cene pa tipično od 500€ navzgor.

Včasih izbire preprosto ni, Apple pa vsake toliko uspe zadeti točno tisto nišo, ki je nihče drug ne vidi. Konec koncev, kdo pa danes potrebuje 16:10 zaslon, mar ne? No ja. Resnici na ljubo bi vzel bi tudi 4:3 zaslon :p.

To je pa tudi končna varianta. Prenosnik je zelo osebna stvar in je človeku bodisi pisan na kožo, bodisi mu je v napoto. Reči, da je en precenjen ali ne, je tvegano, še posebej, če lahko ven potegneš eno čisto človeško zahtevo in potem ugotoviš, da pri vsej izbiri na trgu izbire preprosto ni. Potem pač plačaš višjo ceno.

kotnikd3 ::

FastWIND je izjavil:

A slovenci res ne znamo drugega kot se delit na:

- uporabnike PC jev in aplov
- partizane in domobrance
- leve in desne
- itd...

Naj ma vsak kar hoče napiše svoje izkušnje z omenjeno napravo in ne pljuva po drugem sploh če s tem drugim ni imel izkušnje.

Ima smisel komentairat kako teče win 7 na hp ju ali os X na novem macproju če nimam ne enega ne drugega in verjamem, da velika večina, ki pljuva po enem ali drugem obojega ni imela možnosti preizkusti?!

pod vsako apple novico je in vedno bo flamewar pa trolling. sprijazni se že s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kotnikd3 ()

gazibo ::

francek1 je izjavil:

MrBrdo je izjavil:

Once you go Mac you never go back ;) Cena je pač taka kot je, kvaliteta pa tudi.

Kje si pa to nebulozo pobral? Imel iBooka, zdaj pa furam Lenovo in mi ni niti malo žal. V glavnem, Jabka so v večini precenjena. Pa tudi kakovost pada. Meni se je vsa plastika okoli tipkovnice olupila. So sicer "strokovnjaki" pri Eplu na Viču plastiko zamenjali pod garancijo, ampak potem je bilo pa treba CD s kleščami ven vlečt.. Najprej je bil njihov izgovor, da je to zato, ker imam tudi Windowse gor (ha,ha,ha.ha). No, po tretji reklamaciji so očitno najeli nekoga, ki se je spoznal na stvar in odpravil napako. V glavnem; amaterji.



Windows na iBooku. epic fail is epic fail

opeter ::

nekikr je izjavil:

In kdaj točno, v katerem obdobju, so bili prenosniki taki, da, citiram: "zdržijo pa 7-10let". Najbrž je bilo to še v prazgodovini, ker v novejši dobi tega ne poznamo. Oziroma poznamo točno toliko kot je tega tudi sedaj. Mešaš pralne stroje in prenosnike? Načeloma slaba stvar.
Zenbook: na engadgetu je review. Zelo solidna zadeva, ni pa to Air. Preberi, se še kaj naučiš ;)


Hmm... mi imamo doma enga AIRISA (španski OEM izdelovalec/sestavljalec) iz leta 2003. Še vedno deluje povsem solidno, res pa je, da je bil RAM nadgrajen in zamenjan trdi disk. Baterija je sicer skorajda mrtva (zdrži okoli 5 minut), zato mora biti vedno priklopljen na eletriko.

Za vsakodnvno delo je OK, čeprav se procesor (Pentium M 1,7 GHz) že občutno muči na določenih spletnih straneh.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MrStein ::

McGregorSL je izjavil:

Tisti, ki vedo kaj sestavljajo rač. vejo da je apple nateg.

Enako kot HP, Dell, Lenovo, Dinokomp,...

PS: Vsi računalniki, ki zaslužijo to ime, zdržijo 24/7/365/neskončno delovanja. V kleti je sigurno kaki stroj, ki je vklopljen že od odprtja firme, non-stop. Laptop služben imam prižgan 99% časa. Je sicer en napajalnik bil menjan (2 sta, en za docking station), dela pa še vedno. In še bo tudi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

driver_x ::

Za računalnike je velikokrat bolje, če so non stop prižgani. Sem videl že precej primerov takih in drugačnih škatel, ki se po izklopu niso več hotele prižgati. Bodisi zaradi spohanih kondenzerjev ali pa se niso več hoteli zavrteti diski.

Glede vzdržljivosti prenosnikov: pred par tedni sem na odpad nesel svoj prvi prenosnik, 286, 1MB rama in 20MB diska, ekran pa je imel 640 x 480 v 64 odtenkih sivine. Crknila mu je edino baterija, ko sem ga prižgal, je vse delovalo, le na začetku sem moral nastaviti pravi tip diska, saj se je tudi baterija za CMOS že izpraznila. Prenosnik je bil kupljen leta 90 ali 91.

Truga ::

13.3"@1280x800
15.4"@1440x900

Seriously? V letu 2011? In in to je MacBook _Pro_?

17" sicer ma 1920x1200, kar je pohvalno, samo 17" je ze workstation, ne pa prenosnik... Za $2500 dobim vsaj 24" monitor in posast od desktopa, pa se dnar verjetno ostane za en netbook/ipad, ce ze rabim prenosnik.

_Enterprise_ ::

CoolBits je izjavil:

Jaz bi tudi imel lamborghinija (da ni vedno ferrari :)) s kakšnim majhnim motorjem.
Pa cena bi morala past kar precej.:)
verjetno si mislu lambota z večjim in boljšim motorjem

kok je že pri macih doplačilo za en majhen SSD? nazadnje ko sem gledal je blo dvakrat višje od retail cene. ampak verjetno je to zaradi kvalitete izdelave pa "custom apple electronics built by apple engineers", tako kot pri A4 procesorju :))

BlueRunner ::

Truga je izjavil:

13.3"@1280x800
15.4"@1440x900

Seriously? V letu 2011? In in to je MacBook _Pro_?

17" sicer ma 1920x1200, kar je pohvalno, samo 17" je ze workstation, ne pa prenosnik... Za $2500 dobim vsaj 24" monitor in posast od desktopa, pa se dnar verjetno ostane za en netbook/ipad, ce ze rabim prenosnik.

15.4" imaš tudi 1680x1050.

Sicer pa je geizhals kar neusmiljen. V kategoriji 13" je največ modelov na 1366x768 - torej širši in nižji 16:9, kar je IMHO uporabno samo za gledanje filmov. MBP ti da višjo vertikalo.

Pri 15" razredu je še bolj tragično. El cheapo 1366x768 zasloni krepko zmagajo, ostalega pa za vzorec. Pa še tisto, kar je, je večinoma v "samo filme gledam" 16:9 vertikalno omejenem formatu.

Torej, če gledaš na ločljivost in uporabno vertikalo zaslona, ti da Apple IMHO še najboljši paket. Ostalo je pa po tej in samo tej metriki pač navaden šrot namenjem široki potrošnji, ne pa računalniku za delo.

Zheegec ::

BlueRunner: 1.05mio pixlov proti 1.03mio pixlov, torej je 1366*768 boljše od 1280*800. Si daš pač orodne vrstice na desno stran ekrana (start meni in orodne vrstice programov) in imaš pri 16:9 ekranu še vedno več višine. Zmaga sicer 1600x900 na 14" Elitebookih in pa 1920x1080, ki se dobi v prenosniku že od okoli 1000EUR dalje z i7 vred. Sicer vse stvar okusa. 1920x1200 na MBP17 je pa super, ja.
Bolj pomemben kot strojna oprema je tukaj OS, ki je narejen za točno določeno konfiguracijo in zadeva dela brez crashev.

Sicer bom spet začel flame-war, ampak crashov je zadnje čase na OS X dosti več, kot na PC. Edino iOS deluje res brez večjih težav (dobro, iOS5 ima par bugov ampak nič resnega). Snow leopard je imel še par mesecev po prihodu resne težave s krešanjem, pri Lionu so sicer ravno kakšen teden nazaj dosti teh težav odpravili s popravkom, ampak še vedno ni vse OK. Poleg sesuvanja pri Lionu je težava tudi večje gretje določenih modelov (sploh z i7) Macbookov Pro, zaradi česar so tudi obtičali.
Noben OS ni brez težav, tukaj je Microsoft vsaj toliko boljši, da jih brez težav javno prizna praktično brez izjem. In jih dosti hitreje odpravi, kot Apple.
Če hočete vzdržljivost komponent (s tem ni mišljeno ohišje), iščite laptope, katerim osnovne plošče NE izdeluje Foxconn. Največji OEM, pa dela največje sranje. Prava loterija, lahko da naletiš na super primerek, bolj verjetno pa je da se boš tolkel po glavi, ko se lepega dne ne boota več. BTW multimedia laptopi Dell in HP imajo vse od Foxconna... Pravzaprav je težje najti nekoga, ki mu foxconn ne izdeluje ničesar, kot obratno...

S tem si hotel prikrito reči, da naj ne kupujemo Applovih prenosnikov? Jao jao...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

Truga ::

BlueRunner je izjavil:

15.4" imaš tudi 1680x1050.

Sicer pa je geizhals kar neusmiljen. V kategoriji 13" je največ modelov na 1366x768 - torej širši in nižji 16:9, kar je IMHO uporabno samo za gledanje filmov. MBP ti da višjo vertikalo.

Pri 15" razredu je še bolj tragično. El cheapo 1366x768 zasloni krepko zmagajo, ostalega pa za vzorec. Pa še tisto, kar je, je večinoma v "samo filme gledam" 16:9 vertikalno omejenem formatu.

Torej, če gledaš na ločljivost in uporabno vertikalo zaslona, ti da Apple IMHO še najboljši paket. Ostalo je pa po tej in samo tej metriki pač navaden šrot namenjem široki potrošnji, ne pa računalniku za delo.

Saj, to je ta zalost. "Najboljsi paket", ki se oglasuje kot "pro", in je se vedno porazen za kakrsnokoli resno delo.

~5 let nazaj sem kupil za 800e 13" core duo z 1280x800. Resolucija se mi je zdela nizka, ampak se nisem sekiral, bi je edini 13" pod 1200e v tistih casih. Pa uporabljam linux, tko da sem pac kompenziral z 8 desktopi. Se je dal za silo delat.

Zdej imam 1600x900 13", pa mi je se kr premal. Bi mel vec. Problem je da bi me nadgradnja kostala ~4000e, kar ne mislim dajat dokler mi ta laptop deluje. Ocitno ni cist nobene konkurence pri visjih resolucijah, in se dajo cene navijat do neba.

Mogoce bom kupu ko bo spet kaksna -50% akcija. Do takrat pa bom pac jamral kaj ljudem ni jasno, ko oglasujejo pro laptope z resolucijo iz telefona, obenem pa so cene cez 1000e.

Truga ::

Zheegec je izjavil:

BlueRunner: 1.05mio pixlov proti 1.03mio pixlov, torej je 1366*768 boljše od 1280*800. Si daš pač orodne vrstice na desno stran ekrana (start meni in orodne vrstice programov) in imaš pri 16:9 ekranu še vedno več višine.

Kaj ce bi ti primerjal primerljive resolucije? To si zdej reku kot da bi jst primerjal moj star 2048x1536 z novim lcd 2560x1600. Ja nov ima vec pik, ampak ce bi bil star tok velik in imel tako gostoto pik bi imel okoli 2500x1800 kar je neprimerno vec.

Naprimer: jaz imam 16:9 na laptopu. Orodne vrstice imam na desni. Se vedno je obcutno premal visine na voljo. Ce bi za monitor porabli ves prostor ki je na voljo (spodaj SONY logo mal pomanjsal/ga premaknl nad keyboard, navrh odstranil webcam) bi bil lahko 16:10 in bi mel 1600x1000 namesto 1600x900. 100px ni velik, ampak vseeno se pozna. Zdaj mi manjka tocno 51 pik, pa bi lahko imel 3 okna vertikalno odprta v 80x25 velikosti. Ampak ker folk ocitno rad gleda filme je zdej 16:9 v modi in s tem moramo pac zivet.

Jux ::

@dmwajtjt

Kje ga boš pa dobil - series 7 samsunga namreč?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

McGregorSL ::

MrStein je izjavil:

McGregorSL je izjavil:

Tisti, ki vedo kaj sestavljajo rač. vejo da je apple nateg.

Enako kot HP, Dell, Lenovo, Dinokomp,...


Mislil sem zaradi cene... ker i7 z isto oznako v ASUSU ali pa v MACU je ENAK in ni v macu prav nič bolj kvalitetno narejen ali kaj. Edino da je ene 20-50% dražji. Tako da mišljen je nateg iz cenovne strani. Razen, če dejansko v macu vse enako stane in dejansko daš toliko več samo za ohišje in OSX. Kar pa je je še večji nateg :D

francek1 ::

gazibo je izjavil:

francek1 je izjavil:

MrBrdo je izjavil:

Once you go Mac you never go back ;) Cena je pač taka kot je, kvaliteta pa tudi.

Kje si pa to nebulozo pobral? Imel iBooka, zdaj pa furam Lenovo in mi ni niti malo žal. V glavnem, Jabka so v večini precenjena. Pa tudi kakovost pada. Meni se je vsa plastika okoli tipkovnice olupila. So sicer "strokovnjaki" pri Eplu na Viču plastiko zamenjali pod garancijo, ampak potem je bilo pa treba CD s kleščami ven vlečt.. Najprej je bil njihov izgovor, da je to zato, ker imam tudi Windowse gor (ha,ha,ha.ha). No, po tretji reklamaciji so očitno najeli nekoga, ki se je spoznal na stvar in odpravil napako. V glavnem; amaterji.



Windows na iBooku. epic fail is epic fail


Madona si pameten, kot da vsi programi tečejo na iOS.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

IceIceBaby ::

Razen, če dejansko v macu vse enako stane in dejansko daš toliko več samo za ohišje in OSX. Kar pa je je še večji nateg :D


Ti si en nateg. Po tvoje prenosnik sestavljajo 3 komponente. Procesor, ohišje in OS?

Zheegec ::

McGregorSL je izjavil:

MrStein je izjavil:

McGregorSL je izjavil:

Tisti, ki vedo kaj sestavljajo rač. vejo da je apple nateg.

Enako kot HP, Dell, Lenovo, Dinokomp,...


Mislil sem zaradi cene... ker i7 z isto oznako v ASUSU ali pa v MACU je ENAK in ni v macu prav nič bolj kvalitetno narejen ali kaj. Edino da je ene 20-50% dražji. Tako da mišljen je nateg iz cenovne strani. Razen, če dejansko v macu vse enako stane in dejansko daš toliko več samo za ohišje in OSX. Kar pa je je še večji nateg :D

Dosti stvari v Macbook Pro je povprečnih (recimo ekran, disk, grafična,...), ampak ohišje je pa res res dobro.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

klavdijL ::

splošno: realno gledano še noben, ki je kupil Maca mi ni rekel, da je razočaran, prej obratno. Je pa res, da ga najbrž ljudje, ki bi bili, že v štartu ne grejo kupit. Osebno mi za tako razliko v ceni enostavno ne ponujajo dovolj dodatnih stvari - price / performance faktor se ne izide.

delo: Je pa res da sem računalničar in da mi preprostost programov ni neka nuja. Z vidika grafike so win programi ujeli ios programe, za video baje lovoriko nosi linux, programiranje ipd ne vem kako je na Apple zadevah. Sploh pa za neko resno oblikovanje ali delo (programiranje) uporabljat laptot ni ravno realno (ok če nimaš $$ za dva kompa maš lahko laptop i zraven monitor, tipkovnico, miš, tisklnik in docking station). - vprašanje: kako je z dockingi pri Applu ?

zabava: Špili ipd. so pa primarno win zadeva (sicer ima veliko zadev podporo za Apple ampak razne 'leve' opensource/free zadeve pač ne). Plus, če smo pošteni, piratskih zadev je največ za pc ;) Filmi, net ipd je pa itak povsod isti šmorn :P

p.s.
xerror - kako lahko rečeš, da so win7 boljši na področju urejanja zvoka? saj veš da se za to uporablja specialne programe in da os nima neke veze (razen katere programe podpira ;) )

IceIceBaby ::

Osebno mi za tako razliko v ceni enostavno ne ponujajo dovolj dodatnih stvari - price / performance faktor se ne izide.


Torej hočeš povedat, da dobiš majhen, hiter, kvalitetno izdelan prenosnik s SSD, dobro baterijo in podobnimi forami bistveno ceneje od macbook aira?

xerror ::

klavdijL je izjavil:


p.s.
xerror - kako lahko rečeš, da so win7 boljši na področju urejanja zvoka? saj veš da se za to uporablja specialne programe in da os nima neke veze (razen katere programe podpira ;) )


Nisem rekel, da so boljši, rekel sem da jih win 7 dobro lovi, ker je veliko manj problemov kot je bilo prej. Sem delal s Pro Toolsi na Windowsih, sedaj pa delam isto na Pro Toolsih na macu pa imam veliko manj problemov, oz. jih sploh nimam, razen ko obremenim računalnik do konca začne štekati vse skupaj :)

BlueRunner ::

1.05mio pixlov proti 1.03mio pixlov, torej je 1366*768 boljše od 1280*800

Za nekoga, ki potrebuje izključno prostor po višini, ta ocena ne velja. Zame mpixli niso koristni, če niso meni ustrezno zloženi. 768 je kar nekaj manjkajočih vrstic besedila, 800 jih še vedno cel kup manjka, pri 1050 pa se počasi začnemo pogovarjati.

Sicer pa imaš MBP 15.4" tudi z 1680x1050, kar je tisto, kar potrebujem. Drugi takšnih modelov preprosto več nimajo. Torej mi prodajajo Golfe, jaz pa pač potrebujem traktor.

Sicer vse stvar okusa.

Seveda. Moj okus je čim večja vertikala, ob čim ožji horizontali. Ločljivosti pod 1000px po vertikali so zame neuporabne.

Tvoje predlog, da naj "prestavim orodne vrstice na stran" je bil uporaben l. 2008, ko sem bil prisiljen zaradi pomankanja 4:3 zaslonov preiti na zame že precej neprimerne 16:10. Danes te možnosti več nimam, ker sem jo že davno nazaj izkoristil.

Invictus ::

Napisali ste dosti enih komentarjev, ampak v tujini (kjer trenutno delam) je stanje tako, da skoraj vsak ki kupi laptop, kupi Macbook Pro (15 ali 17). Ostali kupijo IBM Thinkpad. Ponavadi kako hudo mašino v rangu W520.

Če pač tega nimaš, te imajo za nesposobnega. ker nimaš dovolj keša da bi si kupil en "normalen" laptop. In posledično je tudi tvoja urna postavka nižja. Če je zadovoljen z poceni laptopom, bomo pa udarili dol par 10%.

Je bil pa članek na Tom's Hardware:

http://www.tomshardware.com/reviews/app...

kjer so preprosto ugotovili da ustrezen Apple oz PC (Dell, lenovo, HP, ... itn) staneta približno isto. Samo ljudje vedno primerjajo jabolka in hruške.

Če se odločiš za zaslon višje ločljivosti, takoj padeš v rang 1200 EUR naprej, sploh če hočeš malo bolj hiter računalnik.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

IceIceBaby ::

Saj je logično, da boš za svoje delo izbral kvalitetno orodje. Jaz bi bil tudi skeptičen do avtomehanika, ki uporablja neko cheap orodje iz kataloške prodaje.

Matako ::

driver_x je izjavil:

Za računalnike je velikokrat bolje, če so non stop prižgani. Sem videl že precej primerov takih in drugačnih škatel, ki se po izklopu niso več hotele prižgati.


To, da se okvarjen sistem ne vklopi in je torej krivo vklapljanje je znan napačen sklep. Gre za simptom, ne vzrok.

Kar uničuje komponente tipa kondenzatorji in diski so _ravno_ ure delovanja po možnosti ob neoptimalnih pogojih.
Celo sistemi z najcenejšimi komponentami zdržijo na desettisoče vklopov (zelo konzervativna ocena).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pennywis3 ::

Invictus je izjavil:

Napisali ste dosti enih komentarjev, ampak v tujini (kjer trenutno delam) je stanje tako, da skoraj vsak ki kupi laptop, kupi Macbook Pro (15 ali 17). Ostali kupijo IBM Thinkpad. Ponavadi kako hudo mašino v rangu W520.

Če pač tega nimaš, te imajo za nesposobnega. ker nimaš dovolj keša da bi si kupil en "normalen" laptop. In posledično je tudi tvoja urna postavka nižja. Če je zadovoljen z poceni laptopom, bomo pa udarili dol par 10%.

Je bil pa članek na Tom's Hardware:

http://www.tomshardware.com/reviews/app...

kjer so preprosto ugotovili da ustrezen Apple oz PC (Dell, lenovo, HP, ... itn) staneta približno isto. Samo ljudje vedno primerjajo jabolka in hruške.

Če se odločiš za zaslon višje ločljivosti, takoj padeš v rang 1200 EUR naprej, sploh če hočeš malo bolj hiter računalnik.


Uf, to mora biti pa res super podjetje, da si plačan na podlagi tega kakšen prenosnik imaš.

tudi če nič ne znam, imam pa appla.

Makes sense hehe.

driver_x ::

Jaz sem se običiajno glede nakupa odločal na podlagi specifikacij. Zadnjih nekaj menjav je bil vedno v igri tudi MBP, a sem se vselej odločil za kako "ugodnejšo" alternativo. Ko sem letos kupoval lahek prenosnik, je bil MBA praktično edina izbira, saj je edini izpolnjeval moje zahteve. Je pa v zvezi z njim zanimivo to, da da so se nad njim tako navdušili še trije moji znanci oz. sorodniki, da eden ravno naroča MBA-ja, drugi MBP-ja, tretji pa resno razmišlja o iMacu. Sam za delovni računalnik trenutnu oporabljam enega Lenova z Ubuntum, Sony je šel stran zaradi slabe podpore Linuxu (čeprav je bil na splošno zelo dober stroj za dobro ceno). Naslednji delovni računalnik bo pa definitivno 13" MBP.

Še odgovor psihoxxx-u: programiranje (JavaEE, Eclipse) je na Macu popolnoma enako kot na Linuxu ali Windowsih. Prenosnik za kaj takega povsem zadošča, da le ima dovolj RAM-a in SSD. V pisarni ga imam itak na zunanjem monitorju in tipkovnici, ko pa ga odnesem na teren mi pa ni potrebno razmišljati, ali sem nanj prekopiral vse kar rabim. Če bi imel MBA malo več RAM-a, bi ga definitivno uporabljal tudi za delo.

Matako: nisem trdil, da vklopi in izklopi poškodujejo sistem, sem le opozoril na primere, ko so komponente odpovedale med (neprekinjenim) delovanjem, vendar je naprava kljub temu delovala do prve zaustavitve.

Neposredne primerjave cen bi bile mogoče edino, če bi imel dva prenosnika z identičnim hardverom. Tako pa so med prenosniki vedno razlike, kakor so tudi razlike med potrebami uporabnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

Truga ::

driver_x je izjavil:

Sony je šel stran zaradi slabe podpore Linuxu (čeprav je bil na splošno zelo dober stroj za dobro ceno).

Jaz uporabljam Sony VAIO Z. Ravno danes sem upgrejdal na 11.10, in zaenkrat vse deluje out of the box brez kakrsnihkoli problemov (za razliko od verzij 10.10 in 11.04). Switchanja grafike pa se nisem probal ker nvidie nikoli ne uporabljam (pije baterijo brezveze, iger pa ne igram na laptopu).

driver_x ::

Truga: meni je šlo na živce to, da je baterija v Linuxu zdržala bistveno manj, pa še ventilator je ves čas lavfal. Drugače pa nimam pripomb čez Sonyja, delajo super mašine.

Truga ::

No, za vaio z je obstajal za stare kernele posebej modul, ki je pofixal vecino problemov. Zdaj pa mi dela kar brez.

Baterija drzi kaksno uro dlje na linuxu. Je pa res da uporabljam 2D vmesnik. 3D vmesnik zre vec kot windows non-aero (in verjetno tudi vec kot aero) vmesnik.. Dobim okoli 8 ur in pol (vcasih je blo blizu 10) z 2 leti in pol staro baterijo, ce mal sparam z backlight svetlobo. Menjam res samo v primeru da bo verzija s 1920x1080 znizana (1920x1080 na 13", njam!), ali pa ce mi crkne..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

murmur ::

Potrebujem lahki zmogljivi racunalnik (obvezna graf. kartica seveda + Sandy Bridge)
gledam mac
13 / 2 kg / i7 / 1280x800 / brez grafike / 2000 EUR
15 / 2.54 kg / i7Q / 1680x1050 / 6750 512MB / 2500 EUR.

In potem gledam vaio
13 / 1.7 kg / i7 / 1600x900 / 6630 1Gb / 1300 EUR + 1 leto gar. 140 EUR
15 / 2 kg / i7 / 1920x1080 / 6630 1 Gb / 1300 EUR + 1 leto gar. 140 EUR

Precej razlike bi rekel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Limit-sky ::

Super. In za katerega se boš odločil in zakaj?

Meizu ::

CoolBits je izjavil:

Jaz bi tudi imel lamborghinija (da ni vedno ferrari :)) s kakšnim majhnim motorjem.
Pa cena bi morala past kar precej.:)


Fora je v tem, da ima lamborghini tudi 500+ konjev. Appli majo pa slabši hardware za veliko večjo ceno. Skratka: Bedna primerjava.

Meizu ::

Bedno je to, da primerjate "navadne" prenosnike (ala Lenovo ipd.) s fičoti, Apple pa z BMWji. Fora je v tem, da temu ni tako. Za ceno spodobnega Appla dobim veliko zmogljivejši neApplov laptop. Če bom nucal laptop npr. za rendiranje, bom valjda vzel hitrejšega. V tem primeru izpade Apple tisti fičo, ne Applov laptop pa BMW.

CoolBits ::

Jah js bi mel lambota sam ne rabim tolko konjev. Pa nizko ceno rabim itak. :)

Meizu ::

Še enkrat citiram:

Bedno je to, da primerjate "navadne" prenosnike (ala Lenovo ipd.) s fičoti, Apple pa z BMWji. Fora je v tem, da temu ni tako. Za ceno spodobnega Appla dobim veliko zmogljivejši neApplov laptop. Če bom nucal laptop npr. za rendiranje, bom valjda vzel hitrejšega. V tem primeru izpade Apple tisti fičo, ne Applov laptop pa BMW.

CoolBits ::

Ja to kar citiras velja ZATE, ne pa avtomatsko za vse.
Na winblows mi nc ne pomaga superduper cpu, ce pa ne dela tko kot js rabim na osx-u.

BlueRunner ::

Appli majo pa slabši hardware za veliko večjo ceno.

Najdi mi en sam 15" prenosnik, ki ima 1680x1050 zaslon, primerljiv preostanek strojarne (recimo CPU iz iste generacije). Ne samo za enako ali nižjo ceno. Za kakršno koli ceno.

Ajde, da te vidimo. Preseneti me in mi dokaži, da ne znam uporabljati iskalnika.

Če potrebuješ čisto določeno komponento, ki do pred dveh let sploh ni bila eksotična, danes pa to je in je hkrati ta tudi kritična za tvoje delo, potem je govoriti o temu, kdo ima slabši, kdo pa boljši hardware malo preveč pristransko. Sam osebno mislim, da je izguba vertikale iz vidika čisto vsakdanjega dela (pisanje dokumentov, priprava prosojnic, branje spletnih strani, ipd...) nepremostljiva omejitev. Iz tega vidika lahko rečem, da je npr. 80% vseh obstoječih prenosnikov (C2D, core i in core i-2) navaden krš, ki je poceni predvsem zato, ker varčujejo na mojih očeh. No, jaz za krš pač ne bom plačeval. Če to pomeni, da bom zato pač kupil MBP, pa naj bo pač temu tako. Če si bo kdo mislil, da šminkiram, pa tudi prav.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi in cenejši MacBooki Air (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
9622314 (17299) hojnikb
»

Novosti z Applove predstavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5629670 (25619) PrimozR
»

Apple predstavil lep venček novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6127017 (22975) SkipEU
»

iPad Mini prihaja 23. oktobra

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
95324 (4433) skika
»

Apple osvežuje linijo MacBook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
9126994 (24732) JayKay

Več podobnih tem