» »

Nujno! - Je kaj narobe z zvočno?

Nujno! - Je kaj narobe z zvočno?

BlackHole ::

Imam SBLive value z digitalnim izhodom. Brez težav jo uporabljam že kar nekaj let. Na receiver (DD + DTS dekoder) imam povezano samo preko digitalnega izhoda. Danes sem opazil, da ko predvajam mp3-je (recimo), v zvočnikih hrešči (kot recimo slab sprejem pri radiu, vendar je poudarek na basih). Če vtaknem audio CD v DVD komponento, ki je tudi priključena na receiver, hreščanja ni opaziti, prav tako ni hreščanja, če predvajam DVD z diska (računalnika). Vsi signali iz zvočne gredo na receiver torej preko digitalnega izhoda. Ne razumem pa kaj bi lahko bilo narobe. Zaenkrat sumim zvočno, ne vem pa ali je lahko kaj narobe tudi z receiverjem (oz. vhodom v reciver). Ampak kot sem rekel, vsi signali z računalnika gredo v enak vhod v reciverju. Se komu kaj sanja kaj bi bilo lahko narobe.

BroTheR ::

Kere winse imas? Ce so XP-ji mislim, da vem v cem je problem.

mail me

BlackHole ::

Xp-ji so ja, samo te imam instalirane že sigurno slabo leto, pa se to ni dogajalo. Morda je naklučje ampak preden sem to ugotovil, sem instaliral WINDVD, ta novejšo verzijo, vendar kljub temu da sem jo odstranil, težava ostaja.

BlackHole ::

Imam pa na računalniku še en sistem, to je WIN 2000, ki ga imam samo za gledanje DVD-jev, včasih div-xov in tudi tam je bilo enako. Pri igranju mp3-jev hreščanje v zvočnikih, pri dvd-ju pa vse normalno. Tako, da po moje ni sistem nič kriv.

aambro ::

Meni je zacel Live 5.1 hrescat, ko mi je predvajalo midi zvok. Ce je to mozen vzrok pri tebi poglej tole: Pokajoč zvok na LEVEM sprednjem in zadnjem zvočniku


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
384920 (1336) KTr1sk
»

ZVOK-Dolby TrueHD,DTS-HD Master Audio,DTS HD High Resolution

Oddelek: Zvok in slika
274356 (3952) OK.d
»

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
364197 (3094) Jst
»

S/dif ni digitalnega zvoka na recevierju

Oddelek: Zvok in slika
122319 (2050) link_up
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537801 (6556) gumby

Več podobnih tem