» »

Virant gre na volitve, nastaja nova stranka

Virant gre na volitve, nastaja nova stranka

Temo vidijo: vsi
««
11 / 35
»»

Gregor P ::

Sem že večkrat dejal, da dokler tega ne razčistimo uradno (torej ne mi tu na forumu, ampak na državni vsaj deklarativni ravni; odločba US RS je že prvi korak v to smer), toliko časa bo to "prvovrstna tema" na praktično vseh volitvah.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

WarpedGone ::

No, da kocamo tole debato.
1) Kvizlingom bi blo treba sodit.
2) Povojnim morilcem bi blo treba sodit.
3) Ta stvar ne spada v politiko ampak na sodisce.
4) Zdej je prepozno se s tem ukvarjat. Tisti, ki so za to odgovorni so ali ze dolgo mrtvi, ali pa itak nebi preziveli procesa (kaj sele prvega dneva v zaporu lol).

Manjka samo še točka:
5) STFU glede te teme v predvolilnem času

Gremo gledat kdo je to zopet vn privlekel na tem forumu?
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Gremo gledat kdo je to zopet vn privlekel na tem forumu?

No, pejmo.

globalna80 ::

Virant je predstavnik omrežij in Mira Senice?

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z...

T-h-o-r ::

seveda
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Ted ::

Pa Opus Dei, Iluminatov in prostozidarjev v eni osebi ;).
Mah...

Kokr js vem ma tut redne kontakte z grupo TNT.

Itak, jeremija je njegov stric!!

Zgodovina sprememb…

Mislm da provzaprov nimamo nobene izbire. S chemtraili nas bodo pomindcontrollal, da bomo vsi volili Viranta.

Evo, že čutm da me haarpajo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

samo so pa ljudlje v sloveniji res neverjetni

naprej 1 leto v vseh anketah največ neopredeljenih, češ da ni nikogar na sceni, da bi mu bilo vredno dati glas

zdaj je prišel virant (no pa hanžek), pa folk govori, da itak niso vredni glasa, ker bojo šli itak v koalicijo z janšo/jankovičem :D

djordjevic ::

Okvirni osnutek Virantovega programa:

http://image.24ur.com/media/document//6...

vir:24ur.com

Mene so prepričali. 8-)
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic je izjavil:

Mene so prepričali. 8-)

Saj vas vedno prepričajo! Na vsakih volitvah ista politika v drugačni embalaži.

Zgodovina sprememb…

a pol praviš, da je janša boljš, ker je na novo prišel :D

Če boste šli na volitve potem se do zdaj res niste kaj dosti naučili.

Zgodovina sprememb…

hahaaaaaa

saj ne rečem, da čisto bluziš

samo, organiziraj potem revolucijo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

RedDrake ::

Opa!
Prisel cez 1/2 programa od Viranta, pa me je ze preprical.
To je to, bere se kot pravljica, upajmo samo da bo Virant glavni, in ne kak Zupankovic ali Jajo.

MadMicka ::

Men je Virantov program tud v marsičem všeč. Ukinitev državnega sveta, preferenčni glas pri volitvah, ukinitev obveznega članstva v zbornicah, razbijanje monopolov, za rezanje javnih izdatkov se pa itak vedno vsi zavzemajo, samo nekako ne rata :)

Ampak, bo problem, ker zaposleni v javni upravi in teh je ogromno, ga verjetno ne bodo veseli, prav tako ne sidikati, saj hoče poleg nižanja plač v temelju spreminjati tudi ZDR, tj. razvrednotiti zaposlitev za nedoločen čas.

Bo več jasno, ko bomo videli še druge progame, predvsem me zanima tisti od Jankoviča.

kmetek ::

Program je zanimiv, besede k dejanjem pa gasa. Pa nujno nazaj uvest SDK ali nekaj podobnega!

Mipe ::

Ja, bati se je, da bo javni sektor glasoval proti njemu.

Do zdaj so bile vse strankarske predvolilne obljube izpolnjene.:))

Zakaj smo verjeli levemu trojčku?

Zakaj bomo verjeli Virantu, Jankoviću, Janši, Pahorju in drugim?

Mipe je izjavil:

Ja, bati se je, da bo javni sektor glasoval proti njemu.

Ma, ni nujno. Niso vsi v javni upravi tudi ne paraziti, ki hodijo samo na kavice. Enim je gotovo v interesu, zlasti tistim, ki res garajo, da bi obstajala možnost, da so za svoj trud primerno nagrajeni. Taki ga bodo prej volili, kot pa ne. Roko na srce - nisem našel ene točke, ki mi ne bi bila vsaj sprejemljiva, če ne že zelo blizu. Všeč mi je tudi tisto o morebitnem združevanju finančno nevzdržnih občin in podobno.

Djordjevic!

Doomed smo če folk totalno naseda nekim programom pred vsakimi volitvami.

Začnite razmišljat z lastno glavo ne pa prek politikov, ki imajo lastne interese.

ZaphodBB ::

@globalna80: Virant in Zoran sta držala še vse obljube. To kar ti in tebi podobni "anarhisti" predlagate je pa zgolj podpora status quo. Če pa propagirate revolucijo, vas bomo pa takoj pred zid postavil. Tako.

Virant in Zoran še nista vladala. Če pa misliš županovanje in program zadolževanja in izkoriščanja delavcev potem ne hvala.

Tisto, kar je najpomembnejša politika je očem večinoma skrito.

Ne podpiram status quo! Ljudje naj se sami organizirajo v skupnosti brez diktatorjev.

Revolucijo tudi ne podpiram temveč evolucijo.
Revolucije so nas pripeljale do današnjih težav!

Zgodovina sprememb…

i386 ::

globalna80, saj pri nas ni diktatorjev! Imamo volitve, veš? Greš lahko tudi ti kandidirat, mogoče prideš v parlament če boš prepričal dovolj ljudi. Aja ne, ker potem boš tudi sam postal zarotnik, prostozidar in ne vem kaj še.

i386 je izjavil:

globalna80, saj pri nas ni diktatorjev! Imamo volitve, veš?

Volitve so iluzija.

Pri nas imamo zgolj politične oprode ki ubogajo diktatorja iz ozadja.

Vseeno je katera stranka pride v vlado. Slej ko prej pride pod nadzor omrežij iz ozadja. Zato se ni nič bistveno spremenilo.

PaX_MaN ::

djordjevic je izjavil:

http://image.24ur.com/media/document//6...
vir:24ur.com
Mene so prepričali. 8-)

Bere se res prelepo, da bi bilo res.
Toda, trenutno - do predstavitve programov drugih kandidatov - ima moj glas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

@globalna80:
Ok, glede revolucije smo skupaj.

Jaz sem zraven, v bistvu se ob vsaki priložnosti trudim v to smer. Kakšna je pa strategija? Al bomo samo po forumih ljudi pozival k bojkotu volitev in bo to nekako privedlo do spremembe?

Kar se mene tiče volitve nimajo kaj dosti s tvojimi namerami. Volitve so namreč namenjene zgolj kadrovanju na vrhu inštitucije (beri aparata, orodja), ki ga imenujemo parlamentarna republika. Mi se lahko organiziramo kakor nam paše, mimo države. Ko bomo v praksi dokazali, da je naša organizacija boljša, bo zamenjava oz. ukinitev obstoječega aparata zgolj formalnost. Oz. se bo vseskupaj izvedlo zvezno.

Ampak, bo problem, ker zaposleni v javni upravi in teh je ogromno, ga verjetno ne bodo veseli, prav tako ne sidikati, saj hoče poleg nižanja plač v temelju spreminjati tudi ZDR, tj. razvrednotiti zaposlitev za nedoločen čas.

Ne, noče nižanja plač ampak znižanje MASE plač.

Če je 10% manj zaposlenih so lahko plače še višje, pa je masa plač še vedno nižja. Sigurno so v javni upravi tudi zelo sposobni in pridni ljudje ampak a upa kdo trdit da v povprečju na 10 zaposlenih ni možno najt enega, katerega bi se komot pogrešalo? Uraden cilj je samo 2% letnega znižanja kar pomeni en najbolj nesposoben na 50 obstoječih zaposlenih manj. Je to res tako absurdna zahteva?

Karaya 52 ::

Hehe, tipson skopira program SDS pa ze dobi hvalospeve z vseh strani. :)) Jansa reborn. :)) Sicer pa, ce bo realiziral cetrtino napisanega, je to ze kvantni preskok.

Evolucija poteka počasi. Čez noč ne bo sprememb. Ljudje se bodo spontano razvijali naprej.

Je pa dobro da se začne malo več pogovarjati o tem. To je že začetek.

Volitve, vsiljen sistem. Bomo šli 10x na led, 100x? Ali samo enkrat?

Mar smo pametnejši kot osli...

@Karaya 52: Za razliko od Janše je nekonflikten, nezamerljiv, konstruktiven, za sabo pa ima ekipo s praktično samimi strokovnjaki. Ni glih isti ko Janša, ane.

djordjevic je izjavil:

@Karaya 52: Za razliko od Janše je nekonflikten, nezamerljiv, konstruktiven, za sabo pa ima ekipo s praktično samimi strokovnjaki. Ni glih isti ko Janša, ane.

Govoriš o Pahorju na prejšnjih volitvah?

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

V bistvu je celoten političen marketing levičarjev ocenil, da se jim pogrevanje afere Patrija ne izplača več, ker reakcije praktično ni bilo več.

Sedaj je v fokusu Jankovič, to da ga skoraj vsi mediji brezkompromisno podpirajo, pač kaže, kdo te medije oziroma kapital v slo. obvladuje.

Spet se ponavlja zgodba, le da Janša ne pride na oblast, le da z drugačnim pristopom.

"@Karaya 52: Za razliko od Janše je nekonflikten, nezamerljiv, konstruktiven, za sabo pa ima ekipo s praktično samimi strokovnjaki. Ni glih isti ko Janša, ane. "

To je to. Levičarji Janše ne bod več tako napadali, ampak bodo hvalili njegove protikandidate. Več ali manj vsi vemo, kaj je potrebno narediti in kaj je izvedljivo. V glavnem hvalospevi za Jankoviča in Viranta....brez vsake realne osnove. Zadeva me spominja na tole....tale histerija levičarjev, na tele oboževalke...

No, sem podrobno prebral. E-volitve? Niti slučajno. Mu bom moral pisat.

Vse ostalo načeloma podpiram, nekatere reči so še za premislit.

Če ne bo boljšega programa (in trenutno ne vidim, kako bi se to lahko zgodilo), ga bom volil tudi jaz.

Pšenični ::

"Če ne bo boljšega programa (in trenutno ne vidim, kako bi se to lahko zgodilo), ga bom volil tudi jaz."

Dva dni nazaj pa si pisal da boš volil LDS.

Karaya 52> Hehe, tipson skopira program SDS pa ze dobi hvalospeve z vseh strani.

Tipson je program od SDS _napisal_.

Hkrati pa ni tak, kot so mnogi v SDS, da bi se mu zdelo, da se mora država vtikat v reči, kjer nima kaj iskati. Virant se ne ukvarja z izbrisanimi in istospolnimi, ker je to "rešen problem". Nobenega dvoma ni, kaj je edina pravilna rešitev. Dokler se na njegovi listi ne pojavi nekdo, ki bi poskušal z obscenostmi glede marginalnih skupin nabirat politične točke pri retardirancih, se mu ni bati, da ga prisebni ljudje ne bi volili.

telbanc> Dva dni nazaj pa si pisal da boš volil LDS.

Hvala, da si me spomnu! Bom volil LDS, Virant je lopov!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ja E-volitve so edin očiten fail tudi zame.

hendriks ::

Prebral sem celoten Virantov osnutek, dober je, celo odličen vendar me zanimajo naslednje točke:

VII. Gospodarstvo, točka 2:
Ali sem spada tudi ukinitev odvetniške zbornice? Fajn bi bilo povečati konkurenco
med odvetniki z namenom znižanja cen njihovih storitev in hkrati povečanja
kakovosti.

XI. Visoko šolstvo, točka 3:
Če uvedejo davčne olajšave za prvo zaposlitev, kaj točno to pomeni? Ali bo podjetje
periodično najemalo diplomante (z namenom dobiti davčno olajšavo in s tem poceni
delovno silo) in se jih potem po hitrem postopku znebilo kot sedaj delajo s študenti?

E-volitve? Security risk..

Tele olajšave pri diplomantih tudi mene malce skrbijo. Težko si predstavljam, da bi bilo kaj manj dovzetno za zlorabe, kot je študentsko delo. Če je namen tega zgolj ta, da v statistikah prikažemo, kako so pri nas vsi diplomanti tako hitro po zaključku študija zaposleni, se s tem težko strinjam.

Brane2 ::

ZaphodBB je izjavil:

Ja E-volitve so edin očiten fail tudi zame.

Zakaj ? Meni je ravno to všeč ? Nisem še vsega prebral a ravno e-volitve so mi ostale v spominu...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ker so kriptografsko gledano problem, ki še ni zadovoljivo rešen.

Zagotavljati je treba sledljivost in tajnost (ne anonimnost - nihče ne sme vedeti, za _koga_ si glasoval, komot pa ve, da si volil) hkrati, kar je pri oddaljenem glasovanju očitno nemogoče.

Kakorkoli že, ne mislim iskati dlake v jajcu. Program mi je večinoma zelo všeč, ljudje, ki zaenkrat stojijo za njim tudi. To je to. Winning combo.

Jasno, to ni razlog, zaradi katerega ne bi podprl takega programa, je pa razlog, da opozoriš na potencialne zaplete.

Alec999 ::

no bodo pa vsaj diplomanti z delovnimi izkušnjami, kar je sigurno bolje kot brez delovnih izkušenj.

@Brane2: Zato ker je logistika volilne goljufije potem precej lažja, dokaze je pa tudi lažje skrit pri elektronski varianti.

predlagam, da se e-volitev ne jemlje preveč resno.
Tko kot je napisano, še ne pomeni ukinitev/zamenjavo klasike. Piše le "možnost glasovanja preko spleta". Kdaj, kako, zakaj je povsem odprto.

Men je všeč, da je tudi ta reč na mizi, ker potencialno omogoča bolj direktno demokracijo. Itak pa je Virant dost pametn, da ne bo skočil na glavo nekam, kjer ni vode.

v programu je precej zadev, katere sm si že dolgo želel slišat pa o njih nihče ni hotu slišat aka "izbirno obvezno zavarovanje", ipd.

Zgodovina sprememb…

Alec999 ::

Zaenkrat so e-volitve res fail zaradi varnosti je pa lepo, da se vsaj razmišlja v to smer in išče rešitev.

WarpedGone je izjavil:

Itak pa je Virant dost pametn, da ne bo skočil na glavo nekam, kjer ni vode.

My thoughts egzektli.
««
11 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava dveh koalicijskih pogodb (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
9831134 (22050) vidz81

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588182540 (154562) Ziga Dolhar

Več podobnih tem