Forum » Mobilne tehnologije » Prednosti "smart" telefonov
Prednosti "smart" telefonov
MrStein ::
A lahko kdo našteje glavne/grobe prednosti "smart" aparatov pred ne-smart?
Torej katere funkcije so, zaradi katerih se človek odloči za smart telefon?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
mtosev ::
internet in youtube
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
To gre tudi na nesmart. (no, YT verjetno ne na večini, internet pa ja)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
blackbfm ::
Folk kupuje smartphone zato ker v paketu zraven dobiš večjo zmogljivost, kvalitetnejše in lepše ohišje, več funkcij..ni ena stvar zarad katere se odločiš, ampak polno malenkosti, ki jih proizvajalci zanalašč ne dajejo v dumbphone.
CaqKa ::
govorim za androida:
internet v polni resoluciji. gugl koledar na nivoju.
dodatne aplikacije za whatever ti srce poželi. recimo za vodenje financ.
ali pa recimo za to da se ti telefon sam da na tiho ko si v določeni lokaciji.
google maps in ostala gps šara.
todolista.
tipkovnica na katero se da hitreje tipkat oziroma tapkat.
večji zaslon.
smsi v threaded view
mp3 player v ozadju medtem ko delaš vse drugo s telefonom. zraevn všaltan scrobling
dropbox na telefonu
ogled pdf,doc, xls
delovanje telefona kot access point.
internet v polni resoluciji. gugl koledar na nivoju.
dodatne aplikacije za whatever ti srce poželi. recimo za vodenje financ.
ali pa recimo za to da se ti telefon sam da na tiho ko si v določeni lokaciji.
google maps in ostala gps šara.
todolista.
tipkovnica na katero se da hitreje tipkat oziroma tapkat.
večji zaslon.
smsi v threaded view
mp3 player v ozadju medtem ko delaš vse drugo s telefonom. zraevn všaltan scrobling
dropbox na telefonu
ogled pdf,doc, xls
delovanje telefona kot access point.
black ice ::
Folk kupuje smartphone zato ker v paketu zraven dobiš večjo zmogljivost, kvalitetnejše in lepše ohišje, več funkcij..ni ena stvar zarad katere se odločiš, ampak polno malenkosti, ki jih proizvajalci zanalašč ne dajejo v dumbphone.
Nekaj takega. Meni veliko pomeni možnost ogleda filmov/serij, ko si na poti oziroma nimaš zraven prenosnika, možnost oddaljenega upravljanja računalnikov, GPS navigacija, predvajalnik glasbe, možnost backupa podatkov in sinhroniziranja kontaktov... Prednosti pred dumb phonom je nešteto, obenem si več ne predstavljam življenja brez smart phona.
Če telefonu manjka kakšna lastnost jo lahko sam dodaš (predpogoj je, da vsaj za silo obvladaš Javo oz Objective C).
Izpostavil bi edino negativno plat - slaba baterija.
St235 ::
Bistvena prednost smart telefona je prilagodljivos. Namreč praktično vse funkcije (koledar, gps, mp3, pdf/word reader...) ima tlahko tudi dumb phone ampak vsak uproabnik ima specifične želje in smart phone omogoča da si ga prilagodiš po svojih željah. Tako nisi omejen na default koledar ampak imaš milion opcij, ti ni všeč gogole maps, naložiš iGO. Rabiš vreme v žnj državi naložiš aplikacijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Poldi112 ::
querty, putty in mail. Ostalo, recimo vreme, blokade stevilk (sms spam-a), ... pa tudi ne škodi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Meni veliko pomeni možnost ogleda filmov/serij, ko si na poti oziroma nimaš zraven prenosnika, možnost oddaljenega upravljanja računalnikov, GPS navigacija, predvajalnik glasbe, možnost backupa podatkov in sinhroniziranja kontaktov...
To ima skoraj vse moj dumb tudi. ;)
(SSH, za RDP/VNC pa še nisem probal; GPS pa res nima)
Pa večopravilnost verjetno.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Poldi112 ::
Dovolj je da mu manjka 1 stvar, ki jo potrebuješ. Oz. kaj pravzaprav želiš povedati? Da večina ne potrebuje smartphone-a? To itak vemo in tudi tržni delež smartphone-ov to potrjuje.
Where all think alike, no one thinks very much.
knesz ::
Poleg tega, da imam na telefonu vse koledarje, opomnike pošto... (pisarna), mi omogoča intervencijo administracije strežnikov (sem že resetiral kak zabluzen service sredi mercatorja), z pomočjo raznih aplikacij popolen nadzor nad računalniško periferijo.
Da raznih socialnih omrežij, predvajanja multimedije, ter igric ne omenjam...
Da raznih socialnih omrežij, predvajanja multimedije, ter igric ne omenjam...
black ice ::
Ne, le tisto, kar sem naštel.
Motiti se je človeško.
tomaz- ::
Ampak tudi jaz ne razumem smisla tvojega posta? Ce ti dumb phone ustreza, super. Ne rabis smart phona.. In preprican sem, da ne rabis cel kup potrditev, da tvoj dumb telefon zmore vse tisto, kar zmore smart phone.. Kot ze tolikokrat: vsakomur svoje...
Smisel je: Ne poznam smart telefonov. Torej da se odločim pri naslednjem nakupu, mi manjkajo informacije. Načrtoval sem te informacije dobiti v tej temi.
Motiti se je človeško.
Na kratko: proti dumb telefonu ti glede na število razpoložljivih aplikacij nadomesti računalnik. Če pa primerjaš aplikacije ki tečejo tako na enem kot na drugem, je pa na smartphonih zaradi touchscreena bistveno lažje upravljanje le teh. Tukaj predpostavljam smartphone v rangu galaxy/iphone.
RejZoR ::
Čist odvisno. Samsung Wave recimo z BadaOS ponuja out of the box ogromno funkcij, ki se kosajo z najboljšimi smartphone-i. Zatakne se predvsem pri dodatnih aplikacijah katerih pač ni toliko na izbiro kot za iPhone ali pa Androide. Najdeš marsikaj ampak vseeno ni prave izbire. Zdej če ti to ni prioritetno imaš lahko tud napol feature phone, ki je zelo zmogljiv. Ima dober fotkič, dober video recording, odličen ekran, odlično ohišje iz aluminija, odličen browser, skratka kar ponuja je zelo dobro. Ni pa aplikacij in hudega poseganja v sistem kot to lahko delaš na rootanih Androidih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Čist odvisno. Samsung Wave recimo z BadaOS ponuja out of the box ogromno funkcij, ki se kosajo z najboljšimi smartphone-i. Zatakne se predvsem pri dodatnih aplikacijah katerih pač ni toliko na izbiro kot za iPhone ali pa Androide. Najdeš marsikaj ampak vseeno ni prave izbire. Zdej če ti to ni prioritetno imaš lahko tud napol feature phone, ki je zelo zmogljiv. Ima dober fotkič, dober video recording, odličen ekran, odlično ohišje iz aluminija, odličen browser, skratka kar ponuja je zelo dobro. Ni pa aplikacij in hudega poseganja v sistem kot to lahko delaš na rootanih Androidih.
Se popolnoma strinjam. Paleta smartphonov je prevelika in tukaj bi MrStein moral bolj natančno definirati, kaj je mislil pod izrazom smartphone. Za moje pojme so uporabni smartphoni android in iphoni (slednjega še nisem uporabljal, ampak je toliko napisanega, da verjamem da bi zadostil mojim potrebam).
GeForce ::
Ima dober fotkič, dober video recording, odličen ekran, odlično ohišje iz aluminija, odličen browser, skratka kar ponuja je zelo dobro.
Upam da pod dober browser ne misliš web browserja? Ker pri vgrajenem web browserju, se ne da vklopiti niti prelamlanje vrstic in meni tudi ne odpre nekaterih strani (naprimer na offical F1 strani, je vse kar si lahko ogledam ikona za flash player, ki pa ga od tam ne morem namestiti), ali pa napiše da je stran prevelika in mogoče nebo pravilno prikazana (ne za F1, ampak za kakšno drugo stran, ko imam odprtih več zavihkov)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GeForce ()
Opažam sicer, da se je fokus z Java aplikacij premaknil na iOS in Android aplikacije.
Motiti se je človeško.
techfreak :) ::
Apps.
Opažam sicer, da se je fokus z Java aplikacij premaknil na iOS in Android aplikacije.
Dumbphone Java aplikacije ne moreš poganjati na smartphonih. Ni čudno, da se je fokus premaknil na vedno bolj popularne in zmogljive naprave z urejenim AppStorom.
Kateri dumbphone imaš, da ti podpira toliko stvari?
roCkY ::
Ti izrazi "smartphone", "smartTV" in podobni so le marketinški trik. Tudi izdelki, ki se pod tem ne prodajajo vsebujejo veliko funkcij ali vse, ki jih slednji po neki minimalni zahtevi.
Sam nisem nikoli razmišljal ali ima neka zadeva nekakšno dodatno marketinško oznako. Gre le za bolj ali manj zmogljive naprave. To da se TV na router poveže prek priloženega ključka in se nadgradi je smart - pametno za mene, ker ni treba kabla vleči in imeti dodatnega stikala ob njem. Vse aplikacije na njem pa so neumni in neuporabni, čeprav je TV "SMART". S PC nardim vse enostavneje in hitreje.
Je bil E61 smart? Pomoje da za tisti čas. A o smart telefonih se govori v glavnem šele s pojavom iPhona in androidnikov, ko so ti prerasli osnovne fonkcije.
Sam nisem nikoli razmišljal ali ima neka zadeva nekakšno dodatno marketinško oznako. Gre le za bolj ali manj zmogljive naprave. To da se TV na router poveže prek priloženega ključka in se nadgradi je smart - pametno za mene, ker ni treba kabla vleči in imeti dodatnega stikala ob njem. Vse aplikacije na njem pa so neumni in neuporabni, čeprav je TV "SMART". S PC nardim vse enostavneje in hitreje.
Je bil E61 smart? Pomoje da za tisti čas. A o smart telefonih se govori v glavnem šele s pojavom iPhona in androidnikov, ko so ti prerasli osnovne fonkcije.
blackbfm ::
Nevem kje ti živiš, ampak jaz sem se o smartphonih pogovarjal skoraj 10 let nazaj, ko je na trg prišla nokia 7650.
Law_Enforcer ::
techfreak :) je izjavil:
Apps.
+1
"Smartphone" (Android/iPhone) brez appsov ni prav nič bolj uporaben od "dumbphone-a".
techfreak :) je izjavil:
Kateri dumbphone imaš, da ti podpira toliko stvari?
Nokia 6131.
Gre za Java aplikacije, ki omogočajo tisto, kar telefon v osnovi pač ne.
Pa neke .swf fajle tudi poganja.
Motiti se je človeško.
RejZoR ::
Ima dober fotkič, dober video recording, odličen ekran, odlično ohišje iz aluminija, odličen browser, skratka kar ponuja je zelo dobro.
Upam da pod dober browser ne misliš web browserja? Ker pri vgrajenem web browserju, se ne da vklopiti niti prelamlanje vrstic in meni tudi ne odpre nekaterih strani (naprimer na offical F1 strani, je vse kar si lahko ogledam ikona za flash player, ki pa ga od tam ne morem namestiti), ali pa napiše da je stran prevelika in mogoče nebo pravilno prikazana (ne za F1, ampak za kakšno drugo stran, ko imam odprtih več zavihkov)
Text reflow sicer res nima (dobi z BadaOS 2.0 updejtom) ampak se vseeno lahko pohvali kot browser z enim najbolje podprtimi standardi. Vse kar sem delal na namiznem sem lahko tud na telefonu. Celo z malo "hack"-anja poženeš npr spletno verzijo Angry Birds preko browserja, ker uporablja WebKit tko kot Chrome. Sicer ni tko hitro ampak zanimivo kot proof of concept zadeva.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
GeForce ::
Vidim da se zelo spoznaš na wave-a. MI lahko mogoče svetuješ kako bi lahko naložil flashplayer da bi mi prikazalo F1 stran?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slabše povpraševanje po iPhonu težava za Applove dobavitelje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 20957 (16768) | Vazelin |
» | Nakup novega business telefona - kaj preostane? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 8258 (5984) | dj_uro |
» | Pametni vs klasični telefoni (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15253 (12972) | Jerry000 |
» | A ste kaj navdušeni... (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9159 (7686) | draciel |
» | Pametni mobilniki prevzemajo svet (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 18692 (16544) | Phil |