» »

Pametni vs klasični telefoni

Pametni vs klasični telefoni

1
2
»

matobeli ::

Nokia C5 je smartphone, nekaj starejši, Symbian S60. Še S40 so pol/pametni telefoni. Pravim "dumb" fonom ne moreš nalagati novih aplikacij in so praviloma precej okrnjeni. Z uveljavitvijo java aplikacij na telefonih so ti postali pol/pismeni.

energetik ::

Olórin je izjavil:

ni variante da se gre iz pametnega telefona na dumb-phone. Že samo synhronizacija mailov je danes nujna. Da o ostalih koristih smart-phonea ne začnem niti govoriti.
Če je to zate nujno, še ne pomeni da je za vse.
Mejle pregledam ko to hočem, če slučajno kaj pričakujem in cel dan ne pridem do računalnika. Da bi imel pa samodejno sinhronizacijo in bi mi še to piskalo?

Sicer bi imel raje mali neumen telefon, ampak nekatere stvari mi vseeno pretehtajo. (navigacija, hitro pisanje SMS, aplikacija za čekiranje ODB v avtu itd) OK, lahko bi imel za to namensko tablico, ampak potem moraš spet s sabo vleči 2 napravi.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Olórin je izjavil:

ni variante da se gre iz pametnega telefona na dumb-phone. Že samo synhronizacija mailov je danes nujna.
Ne vem, morda se bo trend obrnil. Meni gre strašno na živce, da me mejl doseže kjerkoli in kadarkoli. Sem že parkrat izklopil prenos podatkov in wifi in naj se hebejo do večera, ko bom pogledal email na pc. Še SMS-e da bi lahko ukinil.

Jerry000 ::

Nevem, jaz sem rad dosegljiv. Mene ne moti piskanje emailov, lepo ignoriraš :). Itq nastaviš glasnost na tiho ali pa ugasneš in je. Mam raj da me mejl doseže kjerkoli in kadarkoli kot pa na vsake 30min klic. Manj tečno.

fantasycamp ::

Aston_11 je izjavil:

Olórin je izjavil:

ni variante da se gre iz pametnega telefona na dumb-phone. Že samo synhronizacija mailov je danes nujna.
Ne vem, morda se bo trend obrnil. Meni gre strašno na živce, da me mejl doseže kjerkoli in kadarkoli. Sem že parkrat izklopil prenos podatkov in wifi in naj se hebejo do večera, ko bom pogledal email na pc. Še SMS-e da bi lahko ukinil.


Se strinjam, sem v dilemi al naj vzamem Samsung http://edigital.si/pametni-telefoni/sam...

ali pa http://edigital.si/tradicionalni-mobiln...

Prvi res ma opcijo programiranja, drugi je enostaven ma boljšo kamero in več časa baterija zdrži...

c0ck4m0u53 ::

knesz je izjavil:

c0ck4m0u53 je izjavil:

Telefon še vedno uporabljam predvsem za klice ter sporočila in zato mi smart phone niti ne predstavlja nekega hudega napredka. Zaenkrat uporabljam Jolla phone, programsko mi je Sailfish OS najbližje od vseh možnosti, vendar pa je kvaliteta izdelave pod nivojem. Glede na vse, bo verjetno moj naslednji nakup Blackberry Classic, ki je nekakšen hibrid med obema svetovoma.

Ne bo ti žal. Sam imam Passport in si ne predstavljam več, da bi šel nazaj na Android (iOS in WIn nisem nikoli uporabljal).
Za moje pojme je BBOS10 trenutno najboljši OS za pametnjakoviče.


Win, IOS ter Android to ni zame. Tako, da edino kar mi preostane je Sailfish ter BBOS. Ne me narobe razumet Sailfish OS je super zadeva, se pozna, da je relativno mlad OS, vendar nenazadnje na njem brez težav laufam rtorrent:) Kar tepe Jollo kot produkt, je kvaliteta izdelave samega izdelka in vem ter verjamem, da tudi to ni čisto njihova krivda. Tik preden so začeli s proizvodnjo, se je namreč eden izmed njihovih hardware partnerjev potegnil nazaj in tako so morali sklepati kompromise, da so lahko izdali prvi telefon v tistih časovnih okvirih, katere so si zadali sami in tako tudi obdržali obljubo vsem kupcem, ki smo telefon prednaročili.

Kolikor sem pa uspel pregledat BB OS, pa deluje dosti oz. najbolj sorodno Sailfishu, kar ja samo plus. Kvaliteta izdelave izgleda tudi sprejemljiva in izdelek kot zaokrožena celota deluje najbolj profesionalno, verjetno tudi zato, ker ciljajo predvsem na poslovne uporabnike.

Meizu ::

Nikoli nisem razumel pointa prednarocanja...

To je slabse od gemblanja.

c0ck4m0u53 ::

Se strinjam, pa vendar je šlo tu z moje strani predvsem zato, da sem ocenil, da imajo idejo, katero se mi je zdelo vredno podpreti, ki je bila meni blizu. Jolla je tudi danes, po 3 letih obstoja še vedno majhno podjetje, ki relativno težko pridobi sredstva za razvoj. Ni to neka multinacionalka, ki bi se kopala v denarju in izdala vsako leto novo flagship napravo, pa ne zato, ker bi bila trenutna neuporabna, pač pa zato, da se hypa prodajo novega telefona, ker 6 je pa le več kot 5 in, če si lastiš 5 potem nisi več v trendu.

lopov ::

Jollo imam, ampak mi služi kot modem za vso ostalo šaro (tablice, telefoni, laptopi), naročeno mam tudi 64 Gb tablico ki bo (mogoče) nadomestila LG Gpad 8.3 (IMO android nima šans kar se iče hitrosti proti Jolli).

Osebni telefon je Nokia N9 in ma vse, kar rabim -- povprečen fotkič, NFC, SMS/MMS in SSH dostop, da takoj zvlečem vse fotke s telefona. Še vedno mi je ena najlepših kombinacij videza telefona in OS. Velikost ravno prava.

Za službene potrebe imam dve klasiki -- E71 in E52 in prav žal mi je, da telefonov velikosti E52 s polno funkcionalnostjo (WiFi, BT, exchange in ostala sinhronizacija) ne delajo več.

Backup obstaja -- moj prvi mobi Nokia 5110 in 6310i (ta ma že BT, yay!). Žal imam za oba le še eno uporabno baterijo (tanko Li-Po od 6310i), pa prav poiskat sem moral star polnilec s 300mA da sploh polni -- novi so "premočni" in se noče polniti :P

Če bi izbiral med novitetami bi najbrž vzel BB Classic al pa Z30, sam ta mi je že mal velik.

petrus ::

Samo v vednost da imajo v Intersparu od srede 10.06. dalje s kuponom:

SAMSUNG B2710 za 59 EUR (znižano iz 99):



ter SAMSUNG S7710 za 99 EUR (znižano iz 229):


oba sta IP67 certified - Shock, splash and dust resistant!
stati inu obstati

hojnikb ::

Precej žalostno, da telefon, ki se še vedno prodaja v 2015, ostaja na android 4.1 izpred 3 let.
#brezpodpisa

Nikitko ::

hojnikb je izjavil:

Precej žalostno, da telefon, ki se še vedno prodaja v 2015, ostaja na android 4.1 izpred 3 let.


Ne precej, hudo žalostno je to!

Jerry000 ::

Proizvajalci ne dohajajo updejtom? Ne vem zakaj se še toliko prodaja stare verzije

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applovi četrtletni rezultati slikajo negotovo prihodnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
9719755 (15539) Invictus
»

Zakaj imate pametne mobilne telefone? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15222153 (18413) MxxW5
»

Nakup novega business telefona - kaj preostane? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
607624 (5350) dj_uro
»

Uporabniki "glupih" telefonov, ste tukaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6811910 (9169) Mesar
»

Pametni mobilniki prevzemajo svet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5317763 (15615) Phil

Več podobnih tem