» »

Katere sile so pri delu?

Katere sile so pri delu?

guest #44 ::

Delam začasno kot prodajalec v manjši tehnični trgovini in opažam, da ljudje pretežno zaidejo v trgovino vedno ob istem času. Drugače povedano, večino dneva je mir a ko folk pride vedno se nagužvajo en za drugim.

Sicer nisem vodu znanstvene evidence a večino časa je tako. Vedno se morajo nagužvat, kot da so se poprej zmenli kdaj gredo po nakupih.

Kje bi lahko tu bil vzrok, ker zadeva mi je blazno smešna, da bi bilo zgolj naključje. Prepogosto se mi to dogaja.

Razmišljam, da je mogoče kaj v čoveški psihi ali uri dneva...sam nisem opazil, da bi preferirali določeno uro. Mogoče bi blo res pametno, da vodim kako evidenco.

PacificBlue ::

Pridejo vecinoma po sihtu k tebi? podobna stvar kot na cesti..
I’m out.
:3

dark_coffee ::

Evo, točno to se tudi jaz sprašujem vsak dan.
Preko študentskega servisa delam na Petrolovi črpalki in zmeraj je tako, da nekaj časa ni nobene duše, kot da bi vse pomrlo, potem pa kar na enkrat BOOM, kot strela z jasnega se mi gruča ljudi natrpa v trgovini in vsi hočejo naenkrat vse plačat.

Jaz sem razmišljal, da je mogoče trik v prometu in načinu, kako se ta odvija. Recimo, takrat ko so zastoji na cesti in ko se zaprejo semaforji, takrat tudi v trgovini ni nikogar... vendar ko se promet razbremeni in ljudje zaštartajo, takrat tudi v trgovini nastane džumbus... hehe.

RejZoR ::

Trendi se ponavljajo. Dopoldne je običajno zatišje, ker je folk pretežno v službah, popoldne je več ko pridejo domov. Potem je več folka v začetku meseca, 15 in 18-ega. Pač plače in pokojnine. Potem poleti folk velikokrat rine v trgovine kadar je vroče ker so klimatizirane. In kadar lije dež, ker se nimajo kam dat. Ampak ti zadnji dve točki načeloma ne prinašata dejanskega prometa ampak zgolj firbce.

Razen dela ko se VEDNO nabije tolk folka, da komaj vse postrežeš, pol pa pol ure nič da v luft gledaš. In pol spet cel avtobus folka in spet nič. Pa nisem opazil kakšnega posebnega vzorca kot za zgornje primere.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Bellatrix ::

Lahko navedeš ure ?
People are quick to judge and slow to correct themselves.

guest #44 ::

Nisem opazil specifične ure. Ampak ko pridejo, pridejo v večjem številu kot, da bi jih gravitacija skupaj spravla not.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: guest #44 ()

fosil ::

Morda bi lahko zadevo pojasnil s teorijo kaosa :)
Verjetno pa ima vlogo tudi selektiven človeški spomin, bolj si zapomniš ekstreme. Na povprečje pa malo pozabiš.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

dronyx ::

Včasih gre za čredni nalog. Recimo ko je na črpalki vrsta vozil vsi mislijo, da se bo bencin podražil in gredo še sami tankat. Potem gre za pojave, kot so prihod avtobusa, vlaka itd, kjer se pojavi večja količina ljudi hkrati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse več Američanov ima raje Uber in Lyft kot lasten avtomobil (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
35185253 (76140) Unknown_001
»

Pametna navigacija proti načrtovalcem prometne ureditve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6221574 (19262) BigWhale
»

cestne grbine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9513969 (12100) BigWhale
»

Po vzoru Londona 'obdavčiti' vožnjo z avtomobilom po centru Ljubljane (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
28820133 (15054) noraguta

Več podobnih tem