» »

Vista se ne boota - file header checksum does not match the comuted checksum

Vista se ne boota - file header checksum does not match the comuted checksum

Kybernetes ::

Živjo,
imam laptop HP Compaq 6735s s prednaloženo Visto Basic. Kar naenkrat se je takoj po boot screenu začel pojavljati naslednji napis: "The file is possibly corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum." Sistem se potem seveda noče naložit in ostane na tem ekranu. Pred tem ni bilo na laptopu nikakršnih hardverskih sprememb (nobene menjave/dokupa RAMa, nič skratka).

CDja z Visto nisem dobil zraven, ker ima HP nek recovery sistem že vgrajen. Do tega sicer lahko dostopim iz BIOSa, ampak ne pride v poštev, saj izbriše vse podatke, ki pa jih nujno rabim ohraniti.

Zadevo sem že malo guglal, ampak problema nisem rešil ne z Vista Recovery CD (sistema ne more popravit avtomatično, restore pointov ni, do podatkov itak ne more), niti z Visto live, ki se boota s CDja/USBja (boot sequence sem seveda prej pravilno nastavil, po nekaj korakih vrne spet na star ekran), niti z Vista inštalacijskim CDjem, niti z XP inštalacijskem CDjem, skrata vse predlagane rešitve z neta ne delajo. Pogledal sem tudi RAM, vendar nisem mogel odstranit vse razen ene palčke (to naj bi včasih delovalo), ker je že itak notri samo 1 za 2 gb.

Kaj mi je storiti? Lahko sam sploh še kaj naredim? Ker comp ni več v garanciji, so na pooblaščenem servisu rekli, da bi vse skupaj stalo 400 eur, kar je seveda odločno preveč. Mogoče svetujete kakšen drug, manj oderuški servis v Ljubljani in okolici? Najbolj pomembno mi je, da se nekako dokopljem nazaj do svojih podatkov.

Hvala vam za odgovore! :)

fosil ::

Probi hiren boot cd.
Drugače pa lahko tudi vzameš ven disk in ga priklopiš na nek drug računalnik in skopiraš podatke.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
675820 (4349) StarMafijec
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942266364 (65956) Seljak
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193182 (2159) Gutjerez
»

OS Boot na ATA/SATA

Oddelek: Pomoč in nasveti
81272 (1132) MrStein
»

BIOS ROM checksum error

Oddelek: Strojna oprema
351397 (1133) cnZz

Več podobnih tem