» »

Tezave s Creative Live 5.1 in zvočniki Creative Inspire 5.1 5300

Tezave s Creative Live 5.1 in zvočniki Creative Inspire 5.1 5300

st.jure ::

Pri testiranju zvočnikov (Creativov program - AUDIO HQ) vsi zvočniki delujejo pravilno , a pri glasbi oz. igri mi center zvočnik ne deluje. Ali je lahko to težava v kartici oz.kaj drugega ?

- Creative Live Player 5.1 OEM
- Creative Inspire 5.1 5300

8-O

Hvala za pomoč !

Nutcracker ::

Srednji zvočnik pride v poštev le pri sistemu 5.1, kar pa igre trenutno še ne podpirajo. Probaj kakšen DVD, ki ima zvok 5.1, pa bo gotovo delal. Čeprav se mi zdi, da ima Creative Inspire 5300 tak sistem, ki ti simulira zvok tako, da igra na vseh zvočnikih.

SisQ ::

Pozdrav!

Jebi pa te zvočnike. Jaz sem si kupil 5100 pa mi ne delata zadnja zvočnika. Vsaj pri igrah ne pa pri divx. Ne mislim, da so zvočniki slabi, pač nekaj kupiš pa misliš da bo bum, pol pa ugotoviš da ni tako. Meni sicer pri igrah delajo sprednja zv., center pa subvufer. S tem da je poslušanje glasbe pravi gravž. Basi dobro igrajo, pevca-pevko pa komaj slišim. BLJAK ;(
Modri dirkač je razložil takole: divx, igre in glasba- stereo, nekatere igre z eax 4.1, dvd 5.1. No ja, Nutcracker ima pa drugo varianto. Boljšo zvočno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SisQ ()

Y0ck3r ::

em js mam isto zadevo, pa ko DTS test zazenem ni nc soround efekta, sosolc je pa sam naredo soround (sam kartico nabavu) pa mu super dela. jst mam pa ta 5.1 sistem pa nix.... nej gre u pm... ;((
Y0ck3r

rc-car ::

Jaz imam zvočnike 5100 in mi delajo vsi zvočniki OK. Ko poslušam mp3-je, gledam DivXe itd. delajo vsi razen centra, pri DVDjih in DivXih z AC3 ter špilih, ki to podpirajo (Mafia) pa delajo vsi zvočniki.

Pri vas je najbrž problem v zvočni ali pa v driverjih in njih nastavitvah.

Jaz imam Live 5.1 in lahko za stereo zvok vključim emulacijo center zvočnika. Stvar pri filmih rula, glasba pa je z imitacijo IMHO slabša.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

SisQ ::

Krasno. Zdaj sem pa še bolj za popizdit! ;((
No, pa malo povej o nastavitvah kje pa kaj, da mi rešiš živce. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SisQ ()

st.jure ::

Hvala za številne predloge ter nasvete vse to bom preizskusil in vas o rezultatih obvestil.

Zanima me kje se nastavi simulacija center zvočnika ?

RC-CAR :

(Jaz imam Live 5.1 in lahko za stereo zvok vključim emulacijo center zvočnika. Stvar pri filmih rula, glasba pa je z imitacijo IMHO slabša.)

:)
LP Jure

rc-car ::

Za vse ki imate Live kartice:
V Creative PlayCentru je gumbek cmss, ki ga nastavite na on in center bo oživel. Vendar stvar za navadno glasbo ni najboljša...

Če pa imate kake drugačne probleme pa preverite vse nastavitve in to, da imate v gonilnikih nastavljeno na 5.1 zvočnike.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

SanSan ::

tudi jaz mam 5100 zvocnike in audigyja, pa sm ful zadovoljen. Stvar rula pri filmih in igrah z 5.1 podporo, pa tudi ostalih. Center mi igra vedno in tudi glasba je izvrstna.
Res pa je da sem porabil kar nekaj ur da sem ozivel audigija.
Verjemite mi, da vam vsi problemi izvirajo iz kartice in so zvocniki cisto OK. Bo treba malo driverje porihtat.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

st.jure ::

Hvala zadeva špila, vse je ok
lp vsem ! :D
Ste pa res pravi ''strokovnjaki'' :))

Jure

Killy ::

Se strinjam s tistim, ki meni, da je problem v kartici oz. driverjih. Sam imam sicer nekoliko bolj skromno kombinacijo - SB Live! Platinum (ne 5.1) in MicroWorkse (2 satelitka+center). Satelitka in sub so fenomenalni ze vsa 3 leta kar jih poslusam, so pa sedaj blemi z win2k.. Z novimi driverji (na 98 sem imel originalne neupdejtane driverje, ki so vedno delovali brez blema) je zvok sila cuden.. vcasih kar zaskrta malo, vse je nekam podobno kaksnim dodanim 3d ucinkov, dasiravno sem povsod izkljucil te opcije. Preprosto zvok in vse skupaj ni tisto kot bi moralo biti. Win2k mi tudi sami najdejo ustrezne driverje, ce odstranim najnovejse - vendar potem igre NFSHP2 recimo - najde samo stereo/mono mode in ne vech D3D/eax.. pa tudi izhod na live driveu nikakor noce zazivet. Grrr. V win98 sem dal prilozeni cd notr in stvar je delovala vedno. Ce dam pa tukaj taisti cd notr ga pa preprosto noce nikakor pognat ali instalirat karkoli avtomatsko, seveda ko ni ustreznih gonilnikov.

Pa se to bi zelel vedeti; namrec vedno ko se rippal zvok iz avdijo cd jev v mp3.. se mi je nekako zgodilo kot da so tisti 3d ucinki dodani - cetudi sem jih povsod izkljucil in po moznosti prevetril kanale z diagnostiko. Hm, ne vem, cudno vse to. :)

In, ja, se to, ima kdo kaksen nasvet kako se vzdrzujejo - zvocniki? So mi moji zelo prirasli k srcu, nimam pac moznosti razpostavljati vec zvocnikov naokoli po sobi, se pa vseeno bojim, da predvsem sub ne vzdrzi vec tistih tresljajev kot nekoc..

Lep pozdrav.

SisQ ::

Pozdrav!
Moram povedat, da se je nekaj uredilo glede zvočnikov ali zvočne. Zvok je zdaj prav bombastičen. :D :D
Celo v Mafii mi igrajo zadnji zvočniki. (ko se pač nekaj v ozadju dogaja)
Očitno nisem imel dobro naložene driverje.:8) Sistem se mi je porušil (moja napaka) nato sem pač moral vse na novo naložit in sedaj je zvok ...:D

igorjan ::

JAZ IMAM AUDIGY 2 pa mi igrajo samo 4 zvočniki +center woofer pa ne igra pa sem poskusil vse mogoče kaj bi lahko naredil narobe
prosim za pomoč
imam zv. genius sw-5.1home theater
hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016059 (9998) FlamE#7
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

Oddelek: Zvok in slika
3511205 (5013) Sarimner
»

Za vse lastnike MSI K7N2-L in ostale strokovnjake!!

Oddelek: Zvok in slika
181277 (1036) Japonski
»

5.1, nekaj je narobe. Al`pa ne znam kaj nastavit!

Oddelek: Pomoč in nasveti
241431 (1068) BlackHole
»

zvočniki

Oddelek: Kaj kupiti
361668 (1166) FANATIK

Več podobnih tem