Forum » Kaj kupiti » modem za mobilni internet
modem za mobilni internet
slometa ::
Pozdravljeni,
razmišljam, da bi kupila (nekodiran) modem za mobilni internet v prosti prodaji, da se mi ne bi bilo treba vezati (ker jih običajno operaterji kodirajo) in bi lahko tako nemoteno prehajala med operaterji. Dve leti vezave je kar dolga doba, predvsem če se mi na moji lokaciji obeta bazna postaja za ugodnejšega operaterja.
Zanima me, kaj moram pri izbiri paziti in če ima kdo že izkušnje s tem (kateri modem izbrati in kje... :) ).
Hvala za vsak nasvet in namig.
razmišljam, da bi kupila (nekodiran) modem za mobilni internet v prosti prodaji, da se mi ne bi bilo treba vezati (ker jih običajno operaterji kodirajo) in bi lahko tako nemoteno prehajala med operaterji. Dve leti vezave je kar dolga doba, predvsem če se mi na moji lokaciji obeta bazna postaja za ugodnejšega operaterja.
Zanima me, kaj moram pri izbiri paziti in če ima kdo že izkušnje s tem (kateri modem izbrati in kje... :) ).
Hvala za vsak nasvet in namig.
mojca ::
Modem samo zase ali za celo stanovanje? Mi smo imeli Option Globe Surfer III in razen cene nimam nobene pripombe. Za 10 oz. 15 EUR na mesec nas je pet brez težave surfalo. Imaš tudi možnost priklopa navadnega telefona in tiskalnika, tako da dobiš "wireless tiskalnik". Še največji problem je bila obremenjena linija pri operaterju, na kar pa modem ne more vplivati. Wireless izvedba je omogočala priklop zunanje antene oz. postavitev modema tja, kjer je najbolje lovilo signal. Z navadnim USB ključkom najbrž sploh ne bi videli signala.
slometa ::
Samo zame, za en računalnik.
A je to treba mesečno plačevati (za 10 oz. 15 EUR na mesec)?
To pomeni, da je treba še zunanjo anteno?
Hvala.
A je to treba mesečno plačevati (za 10 oz. 15 EUR na mesec)?
To pomeni, da je treba še zunanjo anteno?
Hvala.
mojca ::
Če potrebuješ za en sam računalnik, bo USB modem (po možnosti en iz bolhe) neprimerno cenejši.
Teh 15 EUR (lani je bilo še ceneje) smo plačevali za neomejen paket interneta pri T-2, ne za modem. Zunanjo anteno potrebuješ samo, če si v rovtah, ali če tvoj operater smatra, da stanuješ v rovtah. Mobitelov internet deluje praktično "povsod", samo T-2 je bolj "ajtlih" in mi smo bili nekje na meji sprejemljivega (ob balkonskih vratih je šlo tudi brez antene, v notranjosti hiše pa ne).
Teh 15 EUR (lani je bilo še ceneje) smo plačevali za neomejen paket interneta pri T-2, ne za modem. Zunanjo anteno potrebuješ samo, če si v rovtah, ali če tvoj operater smatra, da stanuješ v rovtah. Mobitelov internet deluje praktično "povsod", samo T-2 je bolj "ajtlih" in mi smo bili nekje na meji sprejemljivega (ob balkonskih vratih je šlo tudi brez antene, v notranjosti hiše pa ne).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 ima nov hibridni modem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 87873 (947) | Andraz201 |
! | Mobilni internet za telebane (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 112364 (15788) | zobnik |
» | Router 3G za Edge signal mobitelOddelek: Strojna oprema | 4457 (4201) | todman74 |
» | Wireless WIFI antenaOddelek: Omrežja in internet | 8294 (7533) | hodor |
» | Sredi Ljubljane ni mogoče do interneta prek bakra (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14284 (11647) | x.sci |