» »

Mrežni tiskalnik iz enega LAN v drugega

Mrežni tiskalnik iz enega LAN v drugega

miranpozar ::

Imamo dve ločeni omrežji v dveh ločenih prostorih. Omrežje A je tipa 10.1.1.x, omrežje B je tipa 192.168.0.x.

V omrežju A se nahaja mrežni tiskalnik na naslovu 10.1.1.80, ki bi ga rad čim bolj enostavno povezal tudi v omrežje B. Omrežji naj bi ostali čim bolj ločeni.

Uporabil sem trik, da sem v eno mašino v omrežju B vgradil dodatno mrežno kartico in jo povezal na omrežje A. Nato sem brez težav ta tiskalnik tudi inštaliral in deluje super. Rad pa bi, da bi tudi ostale mašine iz omrežja B tiskale nanj. Zato sem ga dal v skupno rabo... in tu zdaj pa nastopi hec, da na ostalih postajah tiskalnikove lastnosti kažejo , da je inštaliran na portu 10.1.1.80 (čeprav je v resnici na \\192.168.0.10\printer), kar seveda ne gre skozi.

Mašina, ki ima dve kartici in "gosti" tiskalnik je Win Srv 2008 SP2, klienti so pa različni (Win7, XP, Mac).
Ima kdo kakšno idejo? Hvala.

PS: Pozabil sem še napisati, da do omrežja A nimam nobenega dostopa, niti možnosti kakršnihkoli nastavitev ali posegov v tamkajšnjo mrežno opremo, pravtako ni DHCPja. Imam samo UTP kabel, na kateremu je na 10.1.1.80 mrežni tisklanik.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

amigo_no1 ::

1.
http://serverfault.com/questions/108451...
Internet Printing

2.
Google Cloud Print

Zgodovina sprememb…

bobby ::

je možno v tiskalnik vgradit še eno mrežno karto? nekateri imajo dodaten I/O port. kater tiskalnik je?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

SasoS ::

Ena eleganta rešitev je rawprintserver, ki ti na windowsih naredi klasičen print server na portu 9100. Printer torej namesto preko File and Print Sharinga sharaš preko tcp/ip porta, mašina pa potem stiska dokument naprej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1805577267 (317) Hansb
»

Domače omrežje - linija in wireless

Oddelek: Omrežja in internet
354603 (4082) amigo_no1
»

Laserski tiskalnik Minolta PagePro 1100

Oddelek: Pomoč in nasveti
82006 (1915) kinca
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289647 (6583) bastadu
»

računalnika v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
401974 (1546) mte

Več podobnih tem