» »

Prodajalci popustov in šifrirane povezave

Prodajalci popustov in šifrirane povezave

NoName ::

Torej... včeraj sem opazil, da eden izmed ponudnikov 'popustov', v kolikor zadevo naročiš/rezerviraš in vnaprej plačaš kupone, ala kupon.si,1nadan,privoščite.si,... ob vpisu podatkov o kreditni kartici ne uporablja šifrirane povezave, torej https... pa me zanima, kako je z zakonodajo na tem področju.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

techfreak :) ::

Zahteva za SSL je odvisna od ponudnika kreditnih kartic ter od posrednika (payment gateway). Če ne uporabljajo šifrirane povezave jih lahko prijaviš posredniku.

Vsekakor pa se prepričaj, da ne uporabljajo šifrirane povezave. Domnevam, da govoriš za 1nadan.si, ki uporabljajo iframe preko katerega prikažejo https stran posrednika plačil.

Zgodovina sprememb…

NoName ::

zajeb.. res je iframe, k sm ga čist čist spregledal.. šele k sm v operi kliknal inspect element, sm ga zapazu... karkoli, konec dober - vse dobro ter... iz mojih napak se učimo!
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

SasoS ::

Ja sam vseeno je fino če uporabniko pokažeš da je povezava šifrirana (menda nisi potem tako zloben da imaš zunaj šifrirano, iframe pa ne >:D), odkar so mi spraznili Viso 2x pogledam če je šifrirano (in ne, v končni fazi je bil takrat kriv glup ameriški provider, ki so mu vdrli v bazo - so mi priznali po ene šestih mesecih, lol).

techfreak :) ::

Nevem zakaj pri kreditnih karticah ne morejo narediti sistema kot je npr. PayPal. Imaš lepo nek vmesnik preko katerega kupuješ ter spreminjaš nastavitve naročnin.

amigo_no1 ::

Saj PayPalovo bazo lahko tudi heknejo...

Nikonja ::

mislim da je paypalovo bazo miljonkrat težje hakniti kot bazo kakšne slovenske xy firme, in če moram eni firmi zaupat podatke kreditne kartice je paypal definitivno na vrhu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Šifriranje podatkov v bazi

Oddelek: Programiranje
123317 (2943) SeMiNeSanja
»

Cameron: Želimo prepoved šifrirane komunikacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8329891 (24732) illion
»

Izšel TorBirdy, dodatek za anonimno branje e-pošte

Oddelek: Novice / Zasebnost
124021 (3358) enadvatri
»

kako plačati (paypal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
4714102 (12312) bluefish
»

spletna trgovina - placevanje s karticami